در شب معراج پیامبر(ص) چه اتفاقاتی رخ داد؟

یکی از معجزات علمی و عملی پیامبر اعظم(ص) که به تصریح قرآن کریم در سایه عبودیت آن حضرت رخ داده، «معراج» است. عروجی که در آن محمد (ع) خاک را در نوردید و فاتح افلاک شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، بنابر قول دو سيره نويس معتبر و بزرگ اسلام ابن هشام و ابن اسحاق معراج حضرت محمد (ص) در روز هفدهم ماه مبارك رمضان روي داد.
يكى از حوادث زندگانى حضرت محمد (ص) مسأله معراج مي‌باشد. سفر شبانه و عروج آسمانى به جهت نشان دادن بخشى از آيات عظمت الهي، به پيامبر (ص) انجام گرفته و با توجه به شايستگي‌هاى ايشان در ابعاد مختلف براى اين سفر، از سوى حق‌تعالي، از مكه معظمه به مسجد‌الاقصى و از آنجا به آسمان‌ها، انتخاب شدند.
ماجراي معراج پيامبر چه بود؟
در كيفيت معراج و اينكه چند بار بوده و آن نقطه‏اي كه رسول خدا (ص) از آنجا به سوي مسجدالاقصي حركت كرد و بدانجا بازگشت، آيا خانه ام‌هاني بوده يا مسجدالحرام و ساير جزئيات آن اختلافي در روايات ديده مي‏شود.
معروف آن است كه رسول خدا (ص) در آن شب در خانه ام‌هاني دختر ابيطالب بود و از آنجا به معراج رفت و مجموع مدتي كه آن حضرت به سرزمين بيت‌المقدس و مسجدالاقصي و آسمانها رفت و بازگشت از يك شب بيشتر طول نكشيد.
در چنين روز ي حضرت رسول اكرم (ص) با نداي جبريل امين وحي كه به ايشان نويد سفر عجيبي مي‌داد، بر خاستند وسفر با شكوه خويش را از خانه ام هاني خواهر امير المومنان علي (ع) آغاز كردند. حضرت محمد (ص) در شب معراج از بيت المقدس و بيت الحم زادگاه حضرت عيسي (ع)، و منازل انبيا و آثار و جايگاه آنان ديدن كردند ودر بعضي از منازل نماز بجاي آوردند.
رسول اكرم (ص) هم چنين ستارگان ونظام جهان را مشاهده كردند و از مراكز رحمت و عذاب يعني بهشت ودوزخ، درجات بهشتيان و اشباح دوزخ را ديدند.
معراج رسول اكرم (ص) ريشه قرآني دارد ودر سوره‌هاي النجم و اسراء چگونگي سير معراج حضرت محمد (ص) بيان شده است.
برخي منابع:
۱-مرتضي عاملي، سيد جعفر، سيرت جاودانه، ترجمة دكتر محمد سپهري، ج۱، صص۲۹۱۲۹۳.
۲. ر. ك: سبحاني، جعفر، فروغ ابديت، ج۱، ص۳۸۴.
۳. مجلسي، بحارالانوار، ج۱۸، ص۳۸۲، به نقل از: سيماي معراج پيامبر، ص۲۲.
۴. آيت الله زاده ناييني، مهدي، معراج به روايت فيض كاشاني، صص ۱۰ و ۵۰