از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه؛

دانشنامه حج و حرمین شریفین به زودی منتشر می‌شود

دانشنامه حج و حرمین شریفین از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج وزیارت به زودی منتشر و در اختیار پژوهشگران و محققان حوزوی و دانشگاهی قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام و المسلمين احمد زادهوش، معاون پژوهش پژوهشكده حج و زيارت در گفت‌وگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج گفت: حج، يكي از اركان دين مبين اسلام است كه داراي ابعاد گسترده عبادي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي مي‌باشد. از اين رو مي‌توان گفت حج يكي از مهمترين منابع اسلامي جهت تحقيق و پژوهش است چرا كه در پس مناسك حج، رازها و رمزهايي نهفته است كه اگر به دقت نگريسته شود، مي‌تواند بسياري از مشكلات فراروي امت اسلامي را مرتفع كرده و زمينه‌هاي وحدت همه جانبه امت اسلامي را در دنياي كنوني فراهم سازد.
وي افزود: معاونت پژوهش پژوهشكده حج وزيارت سعي دارد با بهره‌مندي از ديدگاه‌ها و نظريات فرهيختگان حوزه و دانشگاه ابعاد مختلف حج و زيارت را واكاوي كرده و با انجام تحقيقات گسترده در حوزه‌هاي مختلف مربوط به حج و زيارت و تامل و دقت نظر در همه موضوعاتي كه مورد نياز زائران حج و همه مسلمانان است، موجب اعتلاي فرهنگ حج و زيارت شود.
زادهوش در تبيين اهداف معاونت پژوهش پژوهشكده حج و زيارت گفت: دستيابي به شناخت عميق و صحيح از ماهيت حج و زيارت در همهٔ ابعاد معنوي، اجتماعي و سياسي، دستيابي به وحدت امت اسلامي، ايجاد زمينه مناسب براي ارتقاي فعاليت‌هاي پژوهشي در زمينه حج و زيارت را از اهداف اين معاونت برشمرد.
وي بررسي و شناسايي نيازهاي پژوهشي، انجام طرح‌هاي پژوهشي بنيادي، كاربردي، توسعه‌اي و ميداني، فراهم آوردن امكانات لازم و متناسب با فعاليت‌هاي پژوهشي مربوطه و همچنين برگزاري نشست‌ها و همايش‌هاي علمي تخصصي، ملي و بين المللي را از ديگر فعاليت‌هاي معاونت پژوهش دانست.
معاون پژوهش پژوهشكده حج و زيارت گفت: براي نيل به اهدافي كه بر اساس آن پژوهشكده حج و زيارت و به تبع آن معاونت پژوهش كه از مهمترين بخش‌هاي اين پژوهشكده مي‌باشد، كارهاي زيادي انجام شده است كه از جمله آنها گسترش و تعميق پژوهش‌ها، ايجاد زمينه‌ها و ظرفيت‌ها براي ارتقاي فعاليت‌هاي پژوهشي، همكاري با موسسات آموزشي و پژوهشي، گسترش مطالعات بين مذاهب اسلامي و مساله شناسي و توليد پاسخ‌هاي علمي به شبهات مي‌باشد.
وي بيان كرد: در حال حاضر حدود ۴۹ طرح پژوهشي در موضوعات كلامي، فقهي، اجتماعي و و سياسي، تارخي و اخلاقي در دستور كار اين معاونت است كه توسط گروه‌ها و اعضاي هيات علمي پژوهشكده و مشاركت مححقان خارج از پژوهشكده در حال انجام مي‌باشد. كه توليد پاسخ‌هاي علمي و مستند به شبهات كلامي و تاريخي از مهمترين فعاليت‌هاي اين معاونت مي‌باشد.
زادهوش در تشريح مهمترين كتاب و مجموعه‌اي كه قرار است به زودي منتشر شود گفت: پنج مجلد از دانشنامه حج و حرمين شريفين از مهمترين كتاب‌هاي معاونت مي‌باشد كه انشاالله در آستانه برگزاري حج سال جاري رونمايي خواهد شد.
معاون پژوهش پژوهشكده حج وزيارت تصريح كرد: اين موسوعه حاصل تلاش علمي دهها نفر از مححقاني است كه در طول پنج سال هزاران مدخل علمي را براي تدوين بزرگترين دانشنامه حج و حرمين شريفين نگاشته‌اند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: بخشي از طرح‌هاي پژوهشي در اين معاونت موضوعاتي است كه از سوي صاحب نظران و پژوهشگران خارج از پژوهشكده ارائه شده كه اين طرح‌ها پس از بررسي در گروههاي علمي پنج گانه (كلام، تارخ، فقه، اخلاق، مطالعات اجتماعي) و سپس تاييد در جلسه مديران گروهها به شوراي پژوهشي ارجاع مي‌شود و در صورت تاييد مراحل اجرايي انجام خواهد شد.