اخبار حج و زیارت یکشنبه ششم مرداد ماه
اخبار حج و زیارت/یکشنبه ششم مرداد ماه
بولتن خبري روز يكشنبه 6 مرداد ماه سال 92
اخبار حج و عمره :
• چهار سطح خدمات سلامت به حجاج در طرح پزشك مجموعه
• همه مصائب سفر به خانه خدا/كاروان هاي گران حج امسال نه پزشك دارند و نه روحاني!
• عضو فراكسيون گردشگري: قيمت حج بالا رفته اما امكانات پايين آمده!
اخبار عتبات:
• ۱۰ هزار زائر ايراني در شبهاي قدر در عتبات عاليات حضور دارند ديركل عتبات عاليات سازمان حج و زيارت:
• بيمه توسعه بيمه زائران عتبات عاليات شمسا شد
•اخبار سازمان حج و زيارت:
• رئيس سازمان حج و زيارت: هزينه اضافي از زائران گرفته نمي شود
• مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت تشريح كرد: دستاوردهاي سفر وزير گردشگري عراق به ايران
اخبار عربستان:
• رئيس سازمان حج و زيارت: هزينه اضافي از زائران گرفته نمي شود
• مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت تشريح كرد: دستاوردهاي سفر وزير گردشگري عراق به ايران
اخبار عراق:
• 28 كشته و زخمي در خشونت هاي عراق
• الشرق الاوسط: خشونت ها تجارت عراق را هدف قرار داده است
• بازداشت دهها نفر از زندانيان فراري در عراق
اخبار سوريه :
• توافقات آمريكا با اردن براي حضور در سوريه/ آمريكا روباهي در كمين سوريه
• ارتش سوريه كنترل مسجد خالد بن وليد را در الخالديه در اختيار گرفت
• روزنامه آلماني:بيش از 70 تن از نيروهاي تكفيري آلماني براي مشاركت در جنگ عليه اسد وارد سوريه شدند
• عمليات موفق ارتش سوريه در حمص
• انگليس و فرانسه ، عاملان اصلي بحران سوريه
اخبار جهان اسلام :
• محكوميت خشونت هاي اخير مصر توسط البرادعي و شيخ الازهر
• ابراز تاسف جبهه نجات ملي مصر از كشته شدن شماري از مردم در قاهره
• قرضاوي، شيخ الازهر را به همدستي در قتل مردم مصر متهم كرد
• ديده بان حقوق بشر كشتار معترضان در مصر را محكوم كرد
• فتنه مذهبي عليه شيعه
اخبار سياسي و اجتماعي داخل كشور :
• سفير عراق در آمريكا: خوشحال خواهيم شد كه تهران و واشنگتن را گردهم بياوريم
• رييس جمهور سابق" ؛ پديده اي نوظهور در جمهوري اسلامي
• مطهري: افراطيون فقط چهار ميليون راي داشتند
جهت استحضار نماينده محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت و سرپرست حجاج ايراني
• اخبار حوزه اجرايي و عملياتي حج و عمره
تاريخ خبر : 5/5/92 خبرگزاري: حج نيوز
چهار سطح خدمات سلامت به حجاج در طرح پزشك مجموعه
دكتر دنده بر معاون مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر از چهار سطح خدمات سلامت به حجاج توسط مركز پزشكي حج در طرح پزشك مجموعه خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان حج و زيارت وي در خصوص طرح پزشك مجموعه گفت: بر اساس مصوبه شوراي عالي حج تعدادي از عوامل اجرايي در حج امسال به نفع زائران و كساني كه براي حج ثبت نام كردند تقليل يافته تا مردم كمتر در صف انتظار حج بايستند. با طرح پزشك مجموعه كاهش تعداد پزشكان با ارتقاء سطح خدمات همراه است.
وي افزود: مركز پزشكي حج خدمات سلامت را در چهار سطح برگزار مي كند كه در سطح اول و در طرح پزشك مجموعه مطب هايي در هتل ها به صورت 24 ساعته آماده خدمات به زائرين است.
اين مقام مسئول با اشاره به سطح دوم رسيدگي به زائران بيان داشت: اگر زائري نياز به خدمات گسترده تري داشته باشد، در سطح دوم خدمات دهي به زائران به بيمارستان هاي پزشكي و پلي كلينيك هاي اورژانس مركز پزشكي حج و زيارت منتقل مي شود كه اين بيمارستان ها و مراكز درماني در مكه، مدينه،عرفات و منا وجود دارد.
وي درباره سطح سوم خدمات پزشكي اظهار داشت: در سطح سوم اگر زائري نياز به درمان تخصصي تر و و طولاني تري داشته باشد، طبق توافق و هماهنگي با مسئولان عربستان زائر به بيمارستان منتقل مي شود و در سطح چهارم اگر تشخيص درمان تخصصي تر و طولاني تر از سطح سوم وجود داشته باشد با هماهنگي سازمان حج و زيارت و هواپيمايي كشور زائر از فرودگاه جده به تهران بازگردانده و خدمات نهايي سلامت در ايران به زوار داده مي شود.
دكتر دنده بر با اشاره به معاينات زائرين و ايجاد پوشه هاي مخصوص اطلاعات پزشكي آنان گفت: پزشكان قبل از سفر حج زائرين را معاينه كرده و نتيجه معاينات خود را در سامانه ثبت مي كنند و بر همين اساس اطلاعات هر كدام از زائرين وجود دارد و پزشكان در بيمارستان هاي عربستان مي توانند از اين اطلاعات استفاده كنند.
وي افزود: اطلاعات بيمار بر روي كارتي است كه سازمان حج و زيارت براي او ايجاد كرده و داراي كد ملي بوده و باركد زائر نشان دهنده وضعيت وي است .
معاون مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر همچنين درباره استفاده از زائرين پزشك در معالجه و درمان زائرين بيان داشت: مركز پزشكي حج و زيارت آمادگي همكاري با تمامي زائرين پزشك را دارد تا در مواقع بحراني ، غير قابل تصور و حتي غير قابل تحمل از آنان استفاده كند و ما آمادگي هرگونه همكاري با زائرين پزشك حتي به عنوان رابط سلامت را داريم.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: پارسينه
همه مصائب سفر به خانه خدا/كاروان هاي گران حج امسال نه پزشك دارند و نه روحاني!
پارسينه-گروه اجتماعي: ارديبهشت ماه بود كه ثبت نام حج تمتع 92 آغاز شد.ثبت نامي كه اين بار متفاوت تر از سالهاي گذشته بود ، چه از لحاظ قيمت، چه از لحاظ شرايط سفر و چه از لحاظ تاريخ حركت.
اين بار اما قيمت ها سر به فلك كشيده اند و حدود 45 درصد گران تر شده اند تا حج هم تنها مخصوص ثروتمندان باشد.
آن هايي كه با هزار اميد و آرزو ، از هشت سال قبل در صف زائران حج تمتع نام نويسي كرده بودند، بايد ظرف مدتي كوتاه رقمي بين 8 تا 10 ميليون تومان به حساب كاروان هاي مجاز واريزمي كردند تا مهر تاييد روي برگه سفرشان بخورد و راهي زيارت خانه خدا شوند.
اين مبلغ اگر با فيش يك ميليون توماني سال 84 كه چيزي حدود يك ميليون تومان ديگر هم به عنوان سودسپرده بانكي به آن اختصاص يافته جمع شود، چيزي حدود 10 تا 12 ميليون تومان نقد مي شود.يعني 12 ميليون هزينه تنها براي عازم شدن به يك سفر حج بدون انتساب هزينه هاي شخصي!. رقمي كه همين سال گذشته سقف قيمت آن 5 ميليون و 700 هزار تومان شده بود.
در اين ميان اما در استانه آغاز حج تمتع و در دقيقه نود به تصميم سازمان حج بسياري از كاروانها با يكديگر ادغام شدند.
اين ادغام باعث شده برخي از حاجيان، مجبور شوند با كاروانهاي گران قيمت ترسفر كنند.
مسئولان سازمان حج و زيارت، ميگويند مجبور شده اند در لحظات آخري كه ليست كاروانها بسته ميشد، بسياري از آنها را با يكديگر ادغام كنند و اين ادغام باعث شد برخي از حاجيان، مجبور شوند با كاروانهاي گران قيمت تر، سفر كنند و طبعا، بايد اضافه هزينه مسافرت با كاروانهاي درجه بالاتر را نيز بپردازند.
گراني اما تنها مساله زائراني كه قصد دارند خانه خدا را زيارت كنند نيست. خبر حذف ناگهاني پزشك اختصاصي كاروانهاي حج، باعث دامن زدن به دغدغه كساني شده است كه عزيزان سالخورده و بيمار خود را به عربستان ميفرستند.
گزارشها نشان ميدهد حذف ناگهاني پزشك كاروان از سوي سازمان حج و زيارت، به بهانه كم كردن از هزينههاي اين سفر، نه تنها مورد تاييد هيچ يك از كارشناسان مركز پزشكي سازمان حج نسبت، بلكه مسئولان بعثه مقام معظم رهبري نيز با اجراي آن موافق نبوده اند.يعني امسال با وجود اينكه زائران هزينه بيشتري را پرداخت ميكند اما بسياري از كاروانها پزشك ندارند.
بر اساس اخبار رسيده در حج تمتع امسال از هر 600 تا 700 حاجي، تنها يك پزشك مراقبتهاي درماني را بر عهده دارد. به بيان ديگر مسئولان حج و زيارت تصميم گرفته اند امسال پزشك به تعداد همه كاروانها اعزام نشود.
پيش از اين، ساليان سال پزشك كاروان به عنوان پركارترين فرد از آغاز ثبت نام زائر و دست كم به مدت 6 ماه از نزديك با افراد ارتباط داشت كه موجب آسودگي روحي زائران ميشد، ولي با حذف اين عضو كليدي كاروانهاي حج، قرار شده يك پزشك در اختيار چند كاروان قرار گيرد.
در اين ميان علاوه بر حذف پزشك اختصاصي كاروانها، خبرهايي از حذف دستيار زن كاروانها نيز به گوش ميرسد. دستيار زن، تنها پل ارتباطي مدير كاروان با خانمهاي كاروان يعني بيش از 60 درصد حجاج تمتع محسوب ميشد.
يك مدير كاروان در اين خصوص به خبرگزاري فارس گفته مسئولان سازمان حج و زيارت به آنها دستور داده اند از بين زائران، دو نفر خانم را به عنوان دستيار انتخاب كنند تا با مدير كاروان همكاري كنند.
به گفته وي خدمه كاروان نيز در سال جاري از كاروانها حذف كردند و تنها يك مدير و معاون در كاروانها وجود دارد در حاليكه به اين ترتيب نميشود خدمات خوبي به زائران ارائه شود.
كار كم كردن هزينه ها از طريق حذف نيروهاي انساني اما به همينجا خلاصه نشده است.
اين مساله حتي دامن روحانيون كاروان ها را هم گرفته و بر اساس اخبار رسيده،تعداد روحانيون همراه كاروان ها نيز كاهش يافته است.
احمد زماني، مدير كل جذب و سازماندهي امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري، درباره كاهش روحانيون همراه كاروانها گفته است: در سال گذشته 995 نفر روحاني با كاروانها به حج اعزام شده اند ودر سال 92 با توجه به اينكه قرار بود همان تعداد زائر سال گذشته (91) اعزام شوند، بعثه مقام معظم رهبري برنامه ريزي كرده بود كه حدود 900 نفر مانند سال 91 در قالب روحاني كاروان و معين و ميعنه اعزام شوند اما با توجه به اينكه امسال رويكرد كاهش عوامل حج با تاكيد بيشتر در دستور كار قرار گرفته تا هم هزينههاي حج كم شود و هم زائران بيشتري اعزام شوند جهت عدم تنزل سطح خدمات فرهنگي كاروانها، با همكاري سازمان حج و زيارت كاروانبندي بگونه اي سازماندهي شد كه با حفظ نسبت روحاني به زائر در هر كاروان، تعداد كل عوامل فرهنگي كاهش يابد. اين كاهش شامل روحانيون كاروانها، معين و معينههاي حج نيز شد و مقرر شد كه 776 نفر در حج سال 92 در قالب روحاني كاروان يا معين و معينه اعزام شوند.
و اين اظهارات يعني دست كم نام 219 نفر از روحانيون و همراهان فرهنگي كاروانها نيز از حج تمتع امسال خط خورده اند.
به اين ترتيب، 12 ميليون هزينه سفري است كه نه پزشك دارد، نه دستيار زن و نه روحاني!به نظر مي رسد سفر حج امسال مي رود تا به حكايت شير بي يال و دم نزديك شود و معلوم نيست مسئولين سازمان حج و زيارت با چه تضميني كاروان ها را روانه سفر حج مي كنند؟
تاريخ خبر : 5/5/92 خبرگزاري: ايسنا
عضو فراكسيون گردشگري: قيمت حج بالا رفته اما امكانات پايين آمده!
يك عضو فراكسيون گردشگري مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از گران شدن قيمت حج در سال جاري گفت: همزمان با اينكه قيمتها بالا ميرود كيفيت امكانات و ارايه خدمات پايين ميآيد.
عابد فتاحي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خاطرنشان كرد: گران شدن حج مسالهاي است كه مردم آن را لمس ميكنند وقتي كه اين اتفاق ميافتد افرادي كه تمام آرزويشان رفتن به حج است با بالا رفتن قيمتها نميتوانند به حج بروند.
وي ادامه داد: از طرفي پول بيشتري از مردم ميگيرند اما امكانات كمتري ارايه ميدهند در صورتي كه انتظار ميرود وقتي قيمتها چند برابر ميشود امكانات هم بالاتر برود.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: وقتي قيمت حج را با سالهاي قبل مقايسه ميكنيم ميبينيم خيلي بالا رفته به علاوه به زائرين هم ارز كافي تعلق نميگيرد، مساله الان حج بالا رفتن قيمتها نيست بلكه چند برابر شدن قيمتها است، اگر قيمت 15 يا 20 درصد بالا ميرفت متناسب با حقوق مردم بود اما افزايش چند برابري قيمت، توازن را برهم ميزند.
فتاحي به طنز اين مساله را مطرح كرد كه با ادامه روند موجود روابط ما به طور كلي با عربستان قطع خواهد شد و تاكيد كرد: بايد براي اين مساله فكري شود.
اين عضو فراكسيون گردشگري مجلس در بخش ديگري از صحبتهايش گفت: امسال خبرهايي آمده كه در شهر رسول خدا يعني مدينه منوره تعميراتي وجود خواهد داشت و براساس اين تعميرات تعداد زائرين ما كم خواهد شد، بعلاوه امسال تمهيداتي انديشيده شده كه روي سلامت حجاج دقت بيشتري شود يعني كساني كه سن بالايي دارند يا توانايي انجام مناسك حج را ندارند حذف شوند.
وي ادامه داد: ما بيمارستانهاي مجهزي در شهرهاي مدينه و مكه داريم كه به صورت دائمي فعاليت ميكنند در صحراي عرفه نيز بيمارستانهاي صحرايي داريم اما هرساله تعداد بيماران ما در اين بيمارستانها خيلي زياد بوده يعني كساني كه از نظر جسماني شرايط خوبي نداشتند تعداد بالايي بودند كه به اعتقاد من بايد كاري شود تا سن زائران طوري پايين بيايد كه بتوانند وظايف و تشريفات اين سفر مقدس را به خوبي انجام دهند.
• اخبار حوزه عتبات
تاريخ خبر : 1/5/92 خبرگزاري: حج نيوز
۱۰ هزار زائر ايراني در شبهاي قدر در عتبات عاليات حضور دارند ديركل عتبات عاليات سازمان حج و زيارت:
مديركل عتبات عاليات سازمان حج و زيارت گفت: با توجه به تمهيداتي كه انديشيده شده است ۱۰ هزار نفر زائر ايراني در شبهاي قدر در عتبات عاليات حضور دارند.
مسعود اخوان در خصوص تأمين امنيت زائران ايراني عتبات عاليات گفت: دولت عراق نهايت تلاش خود را به عمل آورده است كه امنيت زائران ايراني را تأمين كند و ما هم بر اساس قراردادي كه با شركتهاي امنيتي عراق داريم آنها هم نسبت به تأمين امنيت زائران ايراني اقدام ميكنند و انشاءالله مشكلي در اين زمينه ايجاد نميشود.
وي افزود : زائراني كه از اول تا 28 مردادماه به عتبات عاليات اعزام ميشوند اعزام آنها بدون پيش ثبت نام است و از 29 مرداد تا اول مهر ماه پيش ثبتنامها انجام و اولويتها مشخص شده است و افراد نسبت به تعيين كاروانهاي خود نيز اقدام كردهاند.
مديركل عتبات عاليات سازمان حج اظهار داشت: با توجه به ظرفيتسازي كه در كشور عراق انجام شده است مشكل خاصي در اعزامها وجود ندارد و تمام افراديكه ثبتنام كنند به عتبات عاليات اعزام ميشوند.
اخوان تصريح كرد: با توجه به قرار گرفتن در ايام پرفضيلت شبهاي قدر پيش بيني ميشود كه در اين ايام 5 هزار زائر ايراني در كربلاي معلي و 5 هزار زائر ايراني هم در نجف اشرف حضور داشته باشند.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: موج
بيمه توسعه بيمه زائران عتبات عاليات شمسا شد
خبرگزاري موج - با تصويب هيئت مديره شركت شمسا، شركت بيمه توسعه به مدت يك سال عهده دار پوشش بيمه بار، حوادث، درمان، نفص عضو، فوت، و غيره جايگزين بيمه ميهن اعلام شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج، شركت شمسا در اطلاعيه اي اعلام كرد قراداد اين شركت با بيمه ميهن در روز چهارم تيرماه ۹۲ پايان يافت و شركت ياد شده بعد از تاريخ مذكور مسئوليتي در قبال خسارات احتمالي ندارد.
در اين اطلاعايه آمده است: با بررسي موضوع با تصويب هيئت مديره شركت شمسا، شركت بيمه توسعه از تاريخ چهارم تيرماه ۹۲ تا ساعت ۲۴:۰۰ روز سوم تيرماه ۹۳ به مدت يك سال عهده دار پوشش بيمه بار، حوادث، درمان، نفص عضو، فوت، و غيره جايگزين بيمه قبلي اعلام ميشود.
گفتني است، هر سال حدود يك ميليون زائر از شهرهاي مختلف ايران اسلامي به عتبات عاليات اعزام ميشوند كه بيشتر اين زائران با اشراف شركت شمسا به اين سرزمين سفر ميكنند و تمامي كارهاي خدماتي و اجرايي زائران برعهده اين شركت است.
اين گزارش حاكي است، طي چند روز آينده ليست فهرست دفاتر نمايندگي شركت بيمه توسعه به تفكيك استانها و فرمهاي مورد نياز اعلام خواهد شد.
• اخبار سازمان حج و زيارت
تاريخ خبر : 5/5/92 خبرگزاري: حج نيوز
رئيس سازمان حج و زيارت: هزينه اضافي از زائران گرفته نمي شود
رييس سازمان حج و زيارت در واكنش به اعتراض برخي زائران نسبت لغو شدن كاروانهايشان و پرداخت هزينهي بيشتر براي انتقال به كارواني ديگر، گفت: اين سازمان از زائران پول اضافه نميگيرد، آنها فقط هزينهي مابهالتفاوت اقامت خود را ميپردازند.
جتالاسلام والمسلمين دكتر سيداحمد موسوي در خصوص دلايل لغو شدن برخي كاروانهاي حج، انتقال زائران به كاروانهاي ديگر توضيح داد: بعد از كاهش 20 درصدي سهميهي حج از سوي عربستان، ما بايد كارهايي را انجام ميداديم. ضمن آنكه بايد در نظر گرفت امسال سازمان حج و زيارت سهبار عمليات حج را برنامهريزي كرده است؛ يكبار براساس جمعيت 75هزار نفري، كل عمليات برنامهريزي شد، پس از مذاكره با عربستان و توافق روي 80هزار نفر، بار ديگر برنامهريزيها روي اين تعداد زائر انجام شد، سپس عربستان كاهش 20 درصدي را اعمال كرد و ما دوباره مجبور شديم برنامهريزي كنيم.
وي اظهار كرد: ما براي 80هزار نفر زائر ايراني در بازار رقابتي عربستان سعودي، بهترين هتلها را اجاره كرديم؛ اما يكباره با كاهش 20 درصد مواجه شديم. درحالي كه همهي قراردادها بسته شده بود، حالا بايد كاري ميكرديم كه با كمترين خسارت مالي اين قراردادها فسخ شود؛ ولي مالكان هتلها زير بار اين موضوع نميرفتند. خيلي از كشورها نسبت به اين شرايط معترضاند، چون خسارت سنگيني به آنها وارد شده است، ما هم نميخواستيم مثل آنها متحمل چنين خسارتي شويم.
موسوي به لغو 20 درصد قرارداد سازمان حج ايران با هتلهاي سعودي اشاره كرد و گفت: ما با تلاش شبانهروزي و بدون اينكه يك ريال از زائر گرفته شود، اين قراردادها را لغو كرديم؛ اما حالا احتمال دارد با اين حذف، زائري كه قبلا در هتل درجهي 3 بوده است، به هتلي با درجهي بهتر منتقل شود و يقينا زائر هزينهاي را بهعنوان مابهالتفاوت هتل بايد بدهد.
وي تأكيد كرد: ما هزينهي اضافهاي را از زائر براي اين جابهجايي نميگيريم، فقط مابهالتفاوت درجهي هتل را كه بهخاطر آن 20 درصد كاهش اتفاق افتاده است، دريافت ميكنيم.
رييس سازمان حج و زيارت در توضيح بيشتر، گفت: فرض كنيد شما بهعنوان زائر در هتل درجهي 3 بودهايد و آن هتل جزو 20 درصد هتلهاي لغو قرارداد باشد، در اين شرايط هتل زائر تغيير ميكند و ممكن است يك تا چهار رتبه تغيير درجه داده باشد و در اين صورت، مابهالتفاوت هزينهي هتل بايد پرداخت شود.
وي دربارهي از دست رفتن استطاعت مالي برخي زائران و فرصت انجام اعمال حج واجب در سال جاري با توجه به اين اقدام سازمان حج و زيارت، بيان كرد: در حالي كه عربستان 20 درصد از سهميهي همهي كشورها را كم كرده، سازمان حج و زيارت چه كاري ميتواند انجام دهد، اما زائر ميتواند مطمئن باشد، سهميهاش براي سال آينده محفوظ است. در هر حال، اين وضعيتي است كه در مقابل ما قرار دارد و همه بايد با هم همكاري داشته باشيم.
دكتر موسوي در عين حال افزود: اگر هزينهي سفر حجاج ايراني را با ساير كشورها مقايسه ميكنيد، اختلاف زيادي را ميبينيد.
تاريخ خبر : 5/5/92 خبرگزاري: حج نيوز
مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت تشريح كرد: دستاوردهاي سفر وزير گردشگري عراق به ايران
مسعود اخوان مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت دستاوردهاي سفر وزير گردشگري عراق و هيات همراه را به ايران تشريح كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان حج وي با اشاره به دست آوردهاي سفر وزير گردشگري و آثار باستاني عراقي و هيات همراه به ايران گفت: وزير گردشگري و آثار باستاني عراق با دعوت رسمي رياست محترم سازمان حج و زيارت به همراه 14 نفر طي يك هيات بلند پايه به ايران سفر كرد كه دستاوردهاي خوبي براي ما داشت.
اخوان با اشاره به جلسات كارشناسي و همچنين ديدار هيات عراقي با رئيس سازمان حج و زيارت اظهار داشت: هيات عراقي با مسئولان همتاي خود در ايران ديدار كرد و جلسات مختلفي ميان مسئولان دو كشور برگزار شد كه روابط دو كشور و ارائه خدمات به ويژه براي زائرين ايراني در عراق تاكيد و مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
وي در ادامه با اشاره به مفاد توافق نامه ميان سازمان حج و زيارت و وزارت گردشگري و آثار باستاني عراق بيان داشت: ما در اين توافق نامه بر اجرايي نمودن يادداشت تفاهم نامه هاي قبلي تاكيد كرديم و هيات عراقي نيز قول داد در اسرع وقت، مصوبات لازم را از هيات وزيران دولت عراق پيگيري كرده و مفاد تفاهم نامه ها را اجرايي كند.
مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت در ادامه تصريح كرد: تاكيد ما در جلسات مشترك بر اين بود كه نظارت بر توافقات صورت گرفته جدي تر و كاملتر انجام گردد و مقرر شد كميته هاي مشتركي متشكل از نمايندگان دستگاههاي ذيربط در دو كشور تشكيل گردد و به صورت جلسات ماهانه مسائل مختلف پيگيري شود و همچنين تصويب شد كه جلسه اي مشترك ميان رئيس سازمان حج و زيارت و وزير گردشگري عراق نيز هر 4 ماه يكبار برگزار گردد.
مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت با اشاره به عوارض غير قانوني فرودگاههاي نجف و بغداد بيان داشت: با توجه به مذاكره رياست محترم سازمان حج و زيارت با آقاي نوري مالكي نخست وزير عراق مقرر گرديد عوارضي كه تنها در هيات دولت عراق به تصويب رسيده است و جنبه رسمي دارد پرداخت گردد لذا در مذاكرات به طرف عراقي ابلاغ و قرار شد وزير گردشگري عراق شخصا مساله را پيگيري و در اسرع وقت نتيجه را اعلام كند و اگر طرف عراقي عوارض غير قانوني را لغو نكند ، يكي از راههاي برخورد عكس العمل مقابله به مثل است.
وي در ادامه در خصوص اقامت زائران ايراني در سفر به عتبات درعراق گفت: بر اساس برنامه ريزي هاي بلند مدت و كوتاه مدت بسته هاي اقامتي گوناگوني را براي زائران در عراق در نظر گرفته ايم كه بر توافق نامه، اقامت زائران در عراق از 10 روز به 15 روز افزايش يافت. اخوان با تاكيد بر پيگيري ها در تسهيل امور زائرين خاطر نشان كرد: مقرر شد رواديد زائران علاوه بر سفارت عراق درتهران در شهرهاي كرمانشاه، اهواز و مشهد نيز صادر شود خصوصا در ايام خاص مانند اربعين با مشكل اخذ رواديد روبرو نشوند. مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت اظهار داشت: با توجه به مشكلاتي كه در رواديد كارمندان و شاغلين سازمان حج و زيارت وجود داشت با پيگيري هايي كه انجام داديم عراقي ها با صدور ويزاي يكساله براي كارمندان و شاغلين سازمان حج و زيارت موافقت كردند.
وي در ادامه همچنين با تاكيد بر ضرورت امنيت بيشتر زائران در عراق گفت: مسئولان عراقي بر امنيت زوار در عراق تاكيد كردند و قرار شد به صورت جدي اين مساله را دنبال كرده و نتايج آن را در اولين كميته مشترك دو كشور اعلام نمايند.
اخوان ايجاد شعبه حقوقي مخصوص زائران در عراق در جهت تسهيل امور زوار را از ديگر مفاد توافق نامه با عراقي ها خواند و افزود: بر اساس قوانين عراق كه وكالت را از زوار در امور حقوقي قبول نمي كند با پيگيري هاي فراوان و بررسي هاي گوناگون ما درخواست ايجاد يك شعبه حقوقي مخصوص زوار در عراق را داديم كه مورد توافق طرف عراقي قرار گرفت و مقرر شد پيگيري جدي در اين زمينه را به عمل آورند و يا نسبت به كارگيري وكيل و يا امكان وكالت دادن به دفتر نمايندگي را فراهم آورند.
• اخبار سياسي و اجتماعي عربستان
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: باشگاه خبرنگاران
با مرگ يك مبتلاي ديگر به "كرونا"، تعداد قربانيان اين ويروس كشنده در عربستان به 39 تن رسيد
وزارت بهداشت عربستان از مرگ يكي ديگر از شهروندان اين كشور بر اثر ابتلا به ويروس كشنده "كرونا" خبر داد.
به گزارش سرويس ترجمه "شفقنا"، به نقل از شبكه خبري "اسكاي نيوز عربي"، وزارت بهداشت عربستان روز شنبه با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه يك شهروند 83 ساله در منطقه "العسير" در جنوب غرب اين كشور بر اثر ابتلا به ويروس كشنده "كرونا" جان خود را از دست داده است.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت عربستان، با مرگ اين فرد كه كه پيشتر به ويروس "كرونا" مبتلا شده بود، تعداد كل قربانيان اين ويروس كشنده در اين كشور به 39 تن افزايش يافته است.
وزارت بهداشت عربستان همچنين تاكيد كرد كه اعلام خبر مرگ يكي ديگر از مبتلايان به ويروس كشنده "كرونا" در اين كشور در راستاي ادامه پيگيري اپيدميولوژيك بيماري ناشي از اين ويروس جديد شبيه به "سارس" صورت گرفته است، ويروسي كه عامل اصلي آن چيزي است كه سندرم تنفسي خاور ميانه ناميده مي شود.
اين در حالي است كه وزارت بهداشت عربستان در اوايل ماه جاري ميلادي نيز از مرگ دو فرد مبتلا به ويروس كشنده "كرونا" در اين كشور خبر داده و اعلام كرده بود كه تعداد كل قربانيان و مبتلايان به اين ويروس كشنده در عربستان از مرز 100 تن فراتر رفته است.
لازم به ذكر است كه وزارت بهداشت عربستان پيشتر اعلام كرده بود كه براي جلوگيري از شيوع ويروس كشنده "كرونا" در اين كشور، از مشاوران متخصص در زمينه مبارزه با بيماري هاي مسري از سازمان بهداشت جهاني و دانشگاه هاي آمريكا و كانادا كمك خواسته تا با كميته ملي مبارزه با بيماري هاي مسري عربستان كه مشاوراني از دانشگاه ها و بخش هاي پزشكي نظامي و تخصصي اين كشور را در خود جاي داده، همكاري كنند.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت عربستان، تاكنون اطلاعات كاملي در سطح جهان در مورد منبع اصلي و روش هاي انتقال ويروس "كرونا" به دست نيامده و هيچ گونه واكسن يا دارويي براي معالجه بيماري ناشي از اين ويروس كشنده نيز توليد نشده است، اما بالا رفتن تب، سرفه و التهاب ريوي حاد از علايم ابتلا به اين ويروس است كه ابتلا به آن با گرفتن نمونه اي از جريان تنفسي تشخيص داده مي شود.
اين وزارتخانه همچنين در مورد ويروس "كرونا" كه پيش از اين به عنوان عامل سرماخوردگي شناخته مي شده، اعلام كرده كه اين ويروس كشنده يكي از ويروس هاي آسيب رسان به دستگاه تنفسي مي باشد، جايي كه 15 درصد از آنفلوانزاي ويروسي انسان ها به دليل ابتلا به "كرونا" است.
اين در حالي است كه سازمان بهداشت جهاني نيز اعلام كرده ويروس كشنده "كرونا" مي تواند باعث بروز بيماري هاي شديد ريوي شود و در اين راستا به بيماراني كه با سوزش هاي بي دليل ريوي دست و پنجه نرم مي كنند و يا دچار بيماري هاي پيچيده تنفسي هستند و مصرف دارو براي آنها فايده اي نداشته، توصيه كرده تحت معاينه احتمال ابتلا به ويروس "كرونا" قرار بگيرند.
سازمان بهداشت جهاني همچنين ضمن تاكيد بر اينكه شيوع ويروس "كرونا" در منطقه خاور ميانه هنوز به سطوح اورژانسي و اضطراري نرسيده، از مسئولان بهداشتي تمامي كشورهاي جهان خواست فرآيند كنترل اين بيماري كشنده را شدت ببخشند.
يادآور مي شود كه با وجود آنكه بيشتر حالت هاي ابتلا به ويروس "كرونا" در عربستان به ثبت رسيده، اما برخي افراد در كشورهاي ديگري همچون قطر، اردن، تونس، امارات، آلمان، انگلستان، فرانسه و ايتاليا نيز به اين ويروس كشنده مبتلا شده اند.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: آريا
عربستان عامل افزايش اختلافات فرقه اي درمنطقه
خبرگزاري آريا- يك نشريه آلماني، عربستان بويژه سلفي ها را عامل اختلافات فرقه اي در منطقه خاورميانه معرفي كرد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از واحد برون مرزي، نشريه آلماني "دي سايت" در تحليلي با اشاره به افزايش جنگ هاي مذهبي در منطقه خاورميانه نوشت، عربستان و گروه افراطي سلفي به دليل داشتن تفكرات ضد شيعي، عامل دامن زدن به اختلافات ميان شيعيان و اهل تسنن در منطقه و بحراني شدن اوضاع خاورميانه هستند.
نشريه "دي سايت" با اشاره به نفوذ وهابيت بر گروه هاي سلفي، نوشت، سلفي ها از زمان آغاز قيام هاي مردمي در كشورهاي عربي در سال 2011 گسترش يافته اند ،در نتيجه احساسات و نژادپرستي هاي ضد شيعي نيز در منطقه تشديد شده است.
نشريه آلماني "دي سايت" با تاكيد بر اينكه اختلافات مذهبي، در سايه سياست هاي برخي كشورهاي منطقه، بويژه عربستان افزايش مي يابد،نوشت،بايد از اختلافات مذهبي در منطقه خاورميانه اجتناب شود و هر قدمي در مسير كاهش تنش هاي بين شيعه و سني در منطقه حائز اهميت است.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
تكذيب حمله گروهي از مصريها به سفارت عربستان در قاهره
منابع سعودي گزارش هاي منتشر شده در رسانه ها مبني بر اقدام گروهي از مصريها در حمله به ساختمان سفارت اين كشور در قاهره را تكذيب كردند. سفارت عربستان سعودي در قاهره امروز با تكذيب اين گزارش ها اعلام كرد هيچ گونه يورشي به ساختمان اين سفارت صورت نگرفته است .در همين حال احمد بن عبدالعزيز قطان سفير عربستان در قاهره و نماينده دائم اين كشور در اتحاديه عرب گفته است اخبار مربوط به تلاش برخي از مصريها براي حمله و ورود به اين سفارتخانه بي پايه و اساس است. به گزارش خبرگزاري دولتي عربستان سعودي از رياض ، احمد بن عبدالعزيز قطان تصريح كرد نهادهاي مسئول مصري به وظيفه خود در حفاظت از سفارت عربستان در قاهره به بهترين شكل عمل مي كنند. پيش از اين اعلام شده بود نيروهاي ارتش و پليس مصر تلاش شبانه گروهي از هواداران اخوان المسلمين را براي حمله به سفارت عربستان در قاهره ناكام گذاشتند. اين گروه سعي داشتند در واكنش به مواضع عربستان عليه اخوان المسلمين و كمك هاي مالي و نفتي اين كشور به مصر پس از بركناري محمد مرسي از سمت رياست جمهوري اين كشور ،به كاركنان سفارت عربستان در قاهره حمله كنند و اين سفارتخانه را به آتش بكشند.
• اخبار سياسي و اجتماعي عراق
تاريخ خبر :6/5/92 خبرگزاري: شبكه خبر
28 كشته و زخمي در خشونت هاي عراق
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر، در خشونت هاي روز شنبه در شهرهاي مختلف عراق دست كم 11 نفر از جمله يك روحاني سني كشته و 17 تن ديگر زخمي شدند.
پليس عراق اعلام كرد، نيروهاي مشترك ارتش و پليس عراق با حمله به شهر القائم در غرب استان الانبار و مناطق مجاور آن دستكم چهار فرد مسلح را كشتند و شش تن ديگر را بازداشت كردند.
منبع پليس افزود: امام جماعت و خطيب مسجد بزرگ الكرمه در شرق فلوجه دومين شهر بزرگ استان الانبار نيز نزديك خانه اش به ضرب گلوله افراد مسلح ناشناس كشته شد.
دو فرد مسلح هم در حين عمليات بمب گذاري در شهرك يثرب در شمال بغداد كشته شدند.
افراد مسلح ديروز يك پزشك عراقي رادر محله الجهاد در جنوب غرب بغداد ترور كردند.
هشت غير نظامي در حمله افراد مسلح در شهرك صدر در شرق بغداد و هفت تن ديگر هم بر اثر بمب كنار جاده اي در منطقه الصليخ در شمال بغداد زخمي شدند.
يك كشاورز عراقي بر اثر انفجار بمب در روستايي در شمال شرق بعقوبه كشته و برادر او زخمي شد.
انفجار بمب در مسير گشتي پليس عراق در شهر موصل در شمال عراق به كشته شدن يك مامور پليس و زخمي شدن يك تن ديگر منجر شد.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
الشرق الاوسط: خشونت ها تجارت عراق را هدف قرار داده است
روزنامه الشرق الاوسط نوشت خشونت هاي اخير در عراق تجارت اين كشور را هدف قرار داده است و تاجران از سفر به بغداد خودداري ميكنند. اين روزنامه چاپ لندن نوشت، افزايش اقدامات خشونت آميز اخير در عراق در اوضاع اقتصادي به خصوص تجارت اين كشور تاثير گذاشته است. بسياري از تاجران استان هاي سني مذهب از سفر به بغداد بيم دارند و رانندگان كاميون هم بعد از اينكه شبه نظاميان آنها را تهديد كردند، از سفر به بغداد خودداري ميكنند. در هفته گذشته چهارده راننده كاميون شيعه به سبب اصابت گلوله در سر، در يك ايستگاه بازرسي دروغين ، كشته شدند. اين ايستگاه را نيروهاي فعال در طول اتوباني در يكي از مناطق شمال عراق، ايجاد كرده بودند. در همين حال، بعد از پخش شايعاتي مبني بر اينكه شبه نظاميان شيعه ايستگاه هاي بازرسي دروغين براي هدف قرار دادن اهل سنت ايجاد كرده اند، سني هاي عراق از رفت و آمد به برخي مناطق شيعي عراق، خودداري مي كنند. اين تهديدها، يادآور روزهاي سياه سال هاي دوهزار و شش و دوهزار و هفت براي مردم عراق است كه كشتارهاي انتقام جويانه بين اهل سنت و شيعيان بخشي از برنامه روتين عراق بود. البته وزارت كشور عراق اين شايعه ها را رد كرده است. به نوشته الشرق الاوسط رانندگان كاميون، براي دور شدن از خشونت دو منطقه امن در ابوغريب و الفلوجه ايجاد كرده اند. در اين دو منطقه، رانندگان سني مذهب كالاها را به رانندگان شيعه ميدهند. در الغزاليه نيز يك منطقه براي تخليه بارها ايجاد شده است. تاجران در بغداد ميگويند، سالهاست كه تجارت به اين بدي نبوده است. آنها ميگويند اقتصاد عراق كه طي سالهاي اخير به سبب جهش نفت روبه بهبود بود، بارديگر به سبب ناآرامي از ركود رنج ميبرد.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: آريا
بازداشت دهها نفر از زندانيان فراري در عراق
خبرگزاري آريا- وزارت كشور عراق از بازداشت دهها نفر از زندانياني خبر داد كه هفته گذشته از زندان ابوغريب گريخته بودند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از واحد برون مرزي،" سعد معن" سخنگوي وزارت كشور عراق روز شنبه با اعلام خبر بازداشت دهها نفر از زندانيان فراري از زندان ابوغريب تاكيد كرد عمليات پيگيرد ديگر زندانيان فراري در مناطق اطراف منطقه ابوغريب ادامه دارد.
به گفته اين منبع زندانيان بازداشت شده از جمله خطرناكترين اعضاي گروه تروريستي القاعده هسنتتد و عمليات بازداشت ديگر زندانيان با همكاري ساكنان مناطق اطراف ادامه دارد .
سعد معن از همكاري پليس اينترپل با نيروهاي امنيتي عراق براي جلوگيري از خروج زندانيان متواري از زندان هاي ابوغريب و الحوت به خارج از مرزهاي عراق خبر داد و گفت فرار اين زندانيان از دو زندان ياد شده اوضاع امنيتي كشور را تحت الشعاع قرار داده است و بيشتر زندانيان فراري از گروه تروريستي القاعده هستند و اسامي و عكس هاي انان به زودي منتشر خواهد شد .
افراد مسلح 21 ژوئيه 2013 با حمله به زندان ابوغريب در غرب بغداد و زندان الحوت (منطقه تاج) در شمال اين شهر بيش از 800 زنداني را فراري دادند كه بيشتر آنان اعضاي ارشد شبكه تروريستي القاعده هستند.
• اخبار سياسي و اجتماعي سوريه
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: باشگاه خبرنگاران
توافقات آمريكا با اردن براي حضور در سوريه/ آمريكا روباهي در كمين سوريه
به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، دخالت هميشگي آمريكا در كشورهاي مختلف، چه به صورت فيزيكي و چه به صورت غيرفيزيكي در تحولات و انقلابها نقش بسزايي ايفا ميكند. آمريكا و رژيم جعلي صهيونيستي، براي دخالت و غصب امتيازات كشورها با برنامهريزيهاي مختلفي وارد عمل ميشوند.
آمريكا با نقشه شوم خود براي دخالت و حضور در كشور سوريه، و ايجاد شورش به وسيله نيروهاي تروريستي قصد برهم زدن امنيت داخلي اين كشور را داشته و براي پياده سازي اهداف مخرب خود از هر دري وارد مي شود.
اين بار آمريكا براي رسيدن به هدف شوم خود در سوريه از كشور همسايهاش، يعني اردن كمك گرفت تا با حضور در مرز مشترك جنوبي اين كشور و مستقرسازي نيروهاي نظامياش تحت عنوان مانوري كار خود را پيش ببرد.
گفتني است؛ اين مانور از سالها پيش توسط آمريكا طرح ريزي شده بود و تجهيزات اين مانور سوري از همان زمان در كشور اردن فراهم شده تا در زمان مقتضي به كار گرفته شود.
در اين گزارش به چگونگي زمينه سازي حضور نيروهاي امريكايي در قالب مانور، مختصات و اهداف آن پرداخته و عدم شفافيت حاكميت اردن در توجيه رفتارهاي ناشايست خود براي شهروندان اردني و استفاده ابزاري از آنان را بررسي مي كنيم.
واكنش نخست وزير اردن در مورد حضور آمريكا در اين كشور
حضور نظاميان آمريكا در اردن، با واكنشهايي از سوي عناصر و مسئولين دولتي اين كشور مواجه شد. از اين رو نخست وزير اردن مواضع كشور خود را در اين مورد در نشست با خبرنگاران رسانه هاي خارجي اعلام كرد.
"عبدالله النسور"، نخست وزير اردن در ديدار با خبرنگاران رسانههاي خارجي در كشورش با بيان اينكه بنا به درخواست دولت "امان" و موافقت "باراك اوباما"، رئيس جمهور آمريكا، پس از پايان رزمايش موسوم به "شير آماده" در خاك اردن، در مجموع 700 نيروي نظامي آمريكايي جهت راه اندازي سامانههاي دفاع موشكي "پاتريوت" و جنگندههاي "اف 16" در خاك اين كشور باقي مي مانند، اعلام كرد كه 200 تن از اين نيروها كارشناساني هستند كه قرار است چگونگي مقابله با خطرهاي ناشي از سلاحهاي شيميايي را به نيروهاي اردني آموزش دهند.
وي مدعي بود دولت اردن نگران بمباران اردوگاههاي آوارگان سوري و ساير مناطق مسكوني در خاك اين كشور با اسلحه شيميايي است.
با توجه به شواهد موجود از طرحريزيهاي آمريكا و رژيم غاصب صهيونيستي براي پيشبرد اهداف غيرانساني خود در كشورهاي مستعمره گذشته از سوي آن ها، مي توان پي برد كه اين كشورها با چه قصدي به نام رزمايش وارد كشور اردن شدند. اردن نيز با آنكه از قصد آمريكا و رژيم جعلي صهيونيست مطلع بود، به اجبار با حضور آنها در كشورش همكاري كرده و در راستاي اهدافشان به آنها كمكرساني كرده است.
نخست وزير اردن همچنين از اعلام مكان استقرار سامانههاي دفاع موشكي "پاتريوت" و جنگندههاي "اف 16" در خاك اين كشور خودداري كرد و به احتمال نزديك بودن مكان استقرار اين سامانهها و جنگندهها به خط مرزي 370 كيلومتري ميان اردن و سوريه نيز هيچ گونه اشارهاي نكرد.
با توجه به ادعاي نخست وزير اردن، وي انتظار داشت تا زدو بندهاي كشورش با آمريكا و رژيم غاصب صهيونيستي شفاف سازي نشود؛ اما از آنجايي كه تمامي ترفندهاي آنها براي همه مشخص است، با كمي دقت در عملكردشان مي شد دريافت كه چه هدفي را دنبال ميكنند.
معمولا در جامعه اردن صرفا پادشاه و دولت، براي نهادينه كردن بستر جامعه در جهت پذيرش فكر انتقادي از نيروهاي بازنشسته نظامي و برخي افراد نزديك به حاكميت در كسوت شهروند عادي بهره مي گيرند. اين در حالي است كه اين افراد منتقد به هر نحوي با سرويس امنيتي هماهنگ بوده و در راستاي خواستهها و اهداف آنها گام بر ميدارند و حتي در مجلس اردن بخشي به نام"بخش الو" كه يحيي السعود آن را افشا كرد، كار هماهنگي با سرويس اطلاعاتي اردن را انجام ميدهد.
نيروهاي نظامي رژيم صهيونيستي قبل از آغاز رزمايش "شير در كمين" از ساعت 12 روز 30 ارديبهشت 1392 ، مانور آموزشي خود را در غرب منطقه ايالات و بلافاصله بعد از آن مانور ديگري را در 6 خرداد در منطقه مرزي وادي الاردن شروع ميكند، اين در حالي است كه به ادعاي محمد المومني وزير رسانهاي اردن، رژيم صهيونيستي جزء شركتكنندگان در رزمايش نيست، ولي مي توان گفت اين مانورها پيشزمينه مانور الاسد المتاهب 2 در اردن بوده است.
توطئه ژئوپليتيك و ترافيك هيئتهاي ديپلماتيك در اردن براي حضور مخفيانه در سوريه
از سويي ديگر جان كري وزير خارجه آمريكا در تاريخ 11 خرداد در اردن حضور يافته و سلطه فلسطيني – اسرائيلي - اردني را بر منطقه غور اردن ديكته كرده و در راستاي اهداف صهيونيستها ، اردن را وارد قضيه بسيار پيچيده منطقهاي مي كند. وي از اين رهگذر با اعطاي كمترين حق تحت عنوان توليت اماكن مقدسه فلسطين و قدس به عبدالله دوم تلاش ميكند تا از اين طريق نيروهاي اسرائيلي را بر منطقه تحميل كرده و به نوعي به وجود اين رژيم غاصب و جعلي در منطقه مشروعيت بخشد.
وزير خارجه آمريكا براي حفظ امنيت منطقه " غور " اردن، دست به اقدام جديدي زد كه بر اساس آن اردن، فلسطين و اسرائيل از اين پس امنيت اين منطقه را در يك بازه زماني مشخص به صورت مشترك حفظ خواهند كرد.
اما با توجه به سوابق و آگاهي از اهداف رژيم جعلي صهيونيستي مي توان به اين نتيجه رسيد كه اين رژيم غاصب قصد تصرف اين منطقه را دارد و توافق آنها فقط براي فريب اذهان است.
ورود روزانه اين همه هيئتهاي بلندپايه انگليسي- آمريكايي به صورت علني و نمايندگان فرانسوي و اسرائيلي به صورت سري و مخفيانه، به اردن مويد وجود نيروهاي آمريكائي - غربي و فراهم ساختن مقدمات جنگ عليه سوريه تحت عنوان مانور الاسد المتاهب 2 "با 15 هزار نيروي نظامي" است، چرا كه بستر مناسب بعد از اعلام منطقه پرواز ممنوع در سوريه، براي ورود و استقرار هواپيماهاي آمريكائي و غربي در اردن، به بهانه مبارزه با سلاحهاي كشتار جمعي و استفاده بشار اسد از سلاحهاي شيميائي (!) توسط همين كشورها فراهم شده و در اين راستا اردن براي رسيدن به اهداف پشت پرده، هزينههاي زيادي را از جيب ملت خود پرداخت ميكند.
همه اين مقولهها پيشزمينهاي براي آغاز مانور به اصطلاح اردني – آمريكائي - اسرائيلي است. اما نميتوان حضور رژيم جعلي صهيونيستي را قطعي اعلام كرد، چون مانند گرگ در لباس نظاميان آمريكايي ظاهر شدند.
اين مانور البته تنها به عنوان پوشش تبليغاتي و براي مشروعيت بخشيدن و تسهيل ورود تجهيزات نظامي اسرائيلي و آمريكائي به اين منطقه بود. غالب اين تجهيزات قبل از مانور در منطقه نصب شده و صرفا براي عدم اعتراض مردم و افكار عمومي به ذكر برخي عناوين و اخبار سطحي از مانور و محتوي آن بسنده ميشود.
رسانههاي غير دولتي ذكر كردند كه حدود 6000 نيروي آمريكايي مشاركتكننده در مانور الاسد المتاهب 1 فعلا در اردن به سر ميبرند، ولي وزارت دفاع آمريكا از حضور 8 هزار نيرو سخن رانده است و احتمال داده ميشود كه با توجه به مصوبه اخير كنگره آمريكا، حضور نيروهاي خارجي در اردن و تجهيزات پيشرفته ارسالي به مخالفان، رزمايش شير در كمين 2 مقدمهاي براي حمله به سوريه باشد.
"محمد المومني" وزير اطلاع رساني دولت اردن قبل از برگزاري رزمايش شير دركمين 2 كنفرانسي مطبوعاتي برگزار كرد كه حاوي مطالب مهمي بود كه اهم آنها عبارت است از:
-اسرائيل در مانور الاسد المتاهب2 مشاركت نخواهد كرد.
-وي در خصوص ديدار پادشاه اردن با شيمون پرز و حضور او گفت: اين ديدار در راستاي زمينهسازي براي از سرگيري مذاكرات صلح فلسطيني اسرائيلي و پايان دادن به درگيري نهائي بود.
-اردن 370 كيلومتر مرز با سوريه دارد بنابراين براي حفاظت از اين مرزها اردن تمايل به نصب موشكهاي پاتريوت به عنوان سامانه دفاعي كشور را دارد.
-اردن بر خلاف شايعات موجود در عرصه جامعه مرزهاي خود را به روي پناهندگان سوري نميبندد و هدف از تشديد كنترل ورود پناهندگان بهبود بخشيدن اوضاع امنيتي جنوب سوريه است.
بر اين اساس وزير رسانه اردن در پي توجيه عملكرد عبدالله دوم در حفظ موشكهاي پاتريوت بوده و آن را در راستاي حفاظت از مرزها و دفاع از سرزمين خود ميداند.
در مانور الاسد المتاهب 1 نيز اردن ادعا كرد كه نيروهاي اسرائيلي در مانور حضور ندارند، اين در حالي بود كه اين مانور 12000 نفري همزمان با برگزاري نمايشگاه سوفكس در اردن و انتقال دفاتر بلك واتر از عراق به اردن بود كه از 19 كشور ، 17كشور مشاركتكننده در آن مشخص شد. رسانههاي اردن به حضور اسرائيل در مانور مذكور و انتقال تجهيزات از طريق عقبه تاكيد داشتند.
بلافاصله بعد از اعلام حضور نيروهاي آمريكائي بحث موشكهاي پاتريوت و هواپيماهاي اف16 مطرح گرديد كه آمريكا هدف از آنها را صرفا براي استفاده در مانور توصيف كرد و نخست وزير اردن درخواست ابقاي آن را در راستاي همكاري نظامي اعلام كرد، غافل از اينكه هماهنگي سالها قبل انجام شده و تمام موشكها در پايگاهي به نام " نشر" جاي داده شدهاند و صرفا دولتمردان اردني براي قانع نمودن افكار عمومي و مشروعيت دادن به حضور اشغالگري آمريكا در منطقه، به اين بازي كثيف تن دادند. بهتر است بدانيم كه نصب اين موشكها قبل از اشغال عراق در اردن بوده و در سال 2011 سايت الكترونيكي "اجبد" طي خبري از انتشار اين سامانه موشكي در اردن خبر داد.
معارضان اردني اعتقاد دارند كه يكي از علتهاي استقرار اين سامانهها " حمايت از اردن ، فلسطين و پشتيباني سوريه" اعلام شده است، اين عبارت نشان ميدهد كه آمريكا قصد دارد ارتش اردن را در طليعه نيروهاي نظامي خارجي و به خصوص آمريكايي و فرانسوي به درگيري در سوريه بكشاند، بنابراين برگزاري مانور "الاسد المتأهب " و نصب موشكهاي پاتريوت نيز از اين دست اقدامات خائنانه محسوب ميشود.
تجهيزات مانور شير در كمين 2:
مانور شير در كمين 2 در مركز و جنوب اردن برگزار شد. الزرقاء و القطرانة و الغباوي (در مركز اردن) و مناطق الجفر و القويرة والعقبة (در جنوب اردن) مناطق اصلي برگزاري مانور است، حال كه اهداف پشت پرده برگزاري سلسله مانورهاي شير در كمين 2 روشنتر شد، بهتر است به تجهيزات مورد استفاه در اين مانور نيز نگاهي بيندازيم:
1- ناوشكن جنگي كه در آبهاي منطقهاي پهلو گرفته و در حين نقل و انتقال نيرو به عقبه تردد دارد.
2- موشكهاي پاتريوت و جنگندههاي اف16 كه تعداد آنها معلوم نيست. در خصوص تعداد پاتريوتها سرهنگ مخلد السحيم تعداد دقيق پاتريوتها و مكانهاي استقرار آن را ذكر نكرده و تنها به اين نكته بسنده كرد كه در اين تمرين كه در دو مرحله برگزار شد و مرحله اول در القويره و مرحله دوم در عقبه، از موشكهاي پاتريوت استفاده نشد.
3- سكوي پرتاب موشكهاي "هاي مارز "
4- موشكهاي توماهوك
5- اژدرهاي مختلف دريايي
6- نفربرهاي جديد
7- موشك گنجشك دريا
8- مشاركت ناوچه آمريكايي سان آنتونيو كه پس از هلي برن نيروهاي ويژه به سوي سواحل غصب شده رژيم صهيونيستي و اراضي اشغالي حركت ميكند! و در آنجا پهلو ميگيرد و همين موضوع نشان ميدهد كه نيروهاي اسرائيلي نيز در اين مانور مشاركت داشتند.
9- تانكهاي آدام آبرامز آمريكايي
10- تانكهاي چلنجر انگليسي
11- انواع خمپاره اندازهاي 152 و 82 و 120 ميليمتري
12- بالگردهاي عمودي آپاچي و كبرا
13- هواپيماهاي "ليتل برد" اردني ( پرنده كوچك ) براي عمليات هلي برن
14- موشكهاي «SM-2MR»
15- موشكهاي بازدارنده
مدت برگزاري اين مانور 12 روز ذكر شده بود كه از 21 تا 31 خرداد ادامه داشت و دو روز قبل از موعد اصلي خاتمه يافت. اين در حالي است كه مانور شيردر كمين 1 به مدت 23 روز از تاريخ 7 تا 29 مي سال 2012 برگزار شد.
اهداف مانور سوري آمريكا
بطور كلي مي توان با توجه به شواهد و رويكردهاي تاكنون از سوي آمريكاييها؛ اهداف اعلام نشده مانور الاسد المتاهب را چنين عنوان كرد:
* تسهيل انتقال سلاح به اردن و مشروعيت بخشيدن به حضور نيروهاي آمريكائي. بر اساس اخبار موجود در روزهاي مانور يكي از بزرگترين كشتيهاي كانتينربر بنام ملكم فورد كه حامل 4500 كانتينر سلاح و مهمات از انبارهاي ارتش آمريكا در سنگاپور به سمت بندر عقبه اردن در حركت بود تا از آنجا به مرزهاي سوريه با اردن انتقال و به گروههاي تروريستي مسلح در سوريه داده شود، در اقيانوس هند و در نزديكي سواحل يمن به دليل مواجه شدن با طوفان سهمگين در هم شكسته و غرق شده است .
* همزماني انتقال اين سلاحها با برگزاري مانور الاسد المتاهب در بندر عقبه گوياي آن است كه آمريكا و اردن از پوشش مانور براي انتقال سلاح به اردن و سپس به سوريه بهرهبرداري مي كنند . زيرا انتقال اين همه سلاح در حالت عادي، ماهيت اين اقدام را با ترديد مواجه ميكند. بنابراين پيش بيني مي شود بيشترين ميزان سلاحهاي پيشرفته كه در هفته گذشته به دست تروريستهاي سوري رسيده و مورد استفاده قرار گرفت، تحت پوشش همين مانور بوده است.
* در همين راستا روزنامه الشرق سعودي اظهار داشته كه يكصد تانك در نقطه مرزي بين اردن و عراق و سوريه وارد سوريه شده و سلاح و تجهيزات نظامي از اين نقطه به تروريستهاي موسوم به گروه مسلح موسوم به ارتش آزاد سوريه رسيده است.
* انتقال سلاحهاي پيشرفته به مخالفان سوريه و تسليم آنها به معارضان.
* كار گذاشتن دستگاههاي جاسوسي در مرز بين اردن و سوريه
* نصب دستگاههاي كنترل از راه دور و تكميل پروژه پايگاه هواپيماهائي شناسائي بدون سرنشين
* آموزش استفاده از اسلحه و تجهيزات پيشرفته به تروريستهاي حاضر در اردن
* آموزش تكفيريها و سلفيها در برخي مناطق دوردست
* بازاريابي تجهيزات و ايجاد فضاي برگزاري كارگاه آموزشي از سوي نيروهاي اردني براي ديگر كشورها
* آموزش نيروي دريائي اردن و ارتقاء سطح آموزشي و توان عملياتي آنها براي استفاده از آنها در نبردهاي دريائي
* در آخر ميتوان هدفنهائي از برگزاري مانور الاسد المتاهب را گمراه ساختن افكار عمومي مردم از متمركز شدن بر اعزام نيروهاي آمريكائي به سوريه ومشروعيت بخشيدن به حضور نيروهاي آمريكائي در سطح افكار عمومي به بهانه دفاع از سوريه و اردن دانست.
تحليل كارشناس سياسي در مورد نقش آمريكا در تحولات سوريه
سيدهادي سيدافقهي كارشناس مسائلخاورميانه در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، در مورد حضور آمريكا در اردن و نقش آن در تحولات سوريه، گفت: حضور آمريكا در اردن چند دليل داشته و آمريكا اهداف مختلفي را در اردن دنبال ميكند.
وي افزود: سياست حاكم اردن "ملك عبدالله" در مدت بحران و تحولات سوريه تقريبا محتاطانه بود، و مانند تركيه خود را درگير مسئله سوريه نكرد و اجازه نداد تا مرز كشورش محل عبور و مرور نيروهاي تروريستي شود.
اين كارشناس مسائل خاورميانه در ادامه اظهار داشت: آمريكا لازم دانست تا اردن را با خود در تحولات سوريه همسو كند و از قابليت اين كشور در راستاي عبور و مرور تروريستها و نقل و انتقال تسليحات نظامي استفاده كند. ازاين رو اردن تحت فشار دو كشور عربستان و قطر قرار گرفت و حتي مصر نيز از صادرات گاز به اين كشور براي مدتي در زمان مرسي خودداري كرد.
سيد افقهي تصريح كرد: پس از چند سفر ملك عبدالله به واشنگتن و جان كري به اردن، بالاخره اين كشور تطميع شد تا اجازه دهد نيروهاي آمريكايي به عنوان مانوري با نام شير آماده در كشورش مستقر شوند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه اضافه كرد: گمانههايي در مورد عملكرد آمريكا وحضورش در اردن مطرح شده؛ اينكه با توجه به تحركات نظامي تروريستها در مرز اردن و سوريه به خصوص در منطقه الغرا، اين احتمال وجود داشت كه آنها اين منطقه را براي ايجاد منطقه پرواز ممنوع آماده ميكردند. چون در حلب موفق به اين عمل نشدند و به همين دليل مرز جنوبي سوريه را در اردن انتخاب كردند، كه خوشبختانه با آشكار شدن نقشه آنها براي سوريها، آمريكا با شكست مواجه شد.
وي افزود: اما انگيزه ديگر آمريكاييها آموزشهاي نظامي ويژه به تروريستها بود، كه در واقع ميخواستند تسليحات پيشرفته و مرگباري را به آن ها منتقل كنند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه تصريح كرد: از طرفي آمريكا ميخواست كه تسليحات نظامي خود را از طريق اردن و نظاميان خود را از مرز اين كشور وارد سوريه كند؛ بنابراين پوششي را تحت عنوان مانور بيان كرد. در صورتي كه اردن به اين مانور احتياج نداشت و از سوي سوريها تهديد نميشد.
وي افزود: ملك عبدالله از سرنگوني حكومت سوريه خوشحال نميشد، چون دولت اردن با گروه اخوان مشكل داشت و وجود برخي اخوانيها در اين كشور، با روي كارآمدن اين گروه در سوريه تهديد بزرگي براي اردن به حساب مي آمد و امكان يكپارچگي اخوانيهاي سوريه و اردن خطري بزرگ براي از دست دادن تاج و تخت سلطنتي ملك عبدالله دوم محسوب مي شد.
سيدافقهي در ادامه گفت: اردن كشور فقيري است و از سوي عربستان سعودي، قطر، آمريكا و حتي سوريه مورد حمايت بود. اين كشور كمكهاي شاياني از سوريه ميگرفت و روابط تيرهاي نداشت؛ اما آمريكا با فشاري كه در نتيجه آن قطع كمكهاي مالي خود به اردن بود، اين كشور را وادار به همكاري با خود كرد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه در پايان خاطرنشان كرد: ملك حسين به دليل اين كه بزرگ شده غرب بود از سياستهاي اردن اطلاع نداشت. بنابراين ترسيد اگر بيش از حد در مقابل آمريكاييها مقاومت كند تاج و تخت خود را از دست دهد؛ از اين رو تسليم شد. اما در داخل اردن وجود پتانسيل مردمي بالا، پارلمان آزادي و حضور پررنگ احزاب مختلف، موجب شد تا از حضور نظامي، امنيتي يا سياسي آمريكاييها و دخالت آنها در اين كشور جلوگيري شود.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
ارتش سوريه كنترل مسجد خالد بن وليد را در الخالديه در اختيار گرفت
ارتش سوريه كنترل مسجد خالد بن وليد را در منطقه الخالديه در اختيار گرفت. به گزارش شبكه تلويزيوني الميادين، مخالفان سوري پيشروي ارتش سوريه در منطقه الخالديه در حمص را تاييد كردند. در اين حال خبرنگار اين شبكه گفت ارتش سوريه توانست كنترل مسجد خالد بن وليد را در اختيار بگيرد.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: ايرنا
روزنامه آلماني:بيش از 70 تن از نيروهاي تكفيري آلماني براي مشاركت در جنگ عليه اسد وارد سوريه شدند
به گزارش روز يكشنبه خبرگزاري فرانسه از برلين اين روزنامه با استناد به پاسخ دولت به سوال يكي از نمايندگان مجلس نوشت بر اساس جديدترين گزارش هاي دولت به مجلس ،نيروهاي امنيتي دلايلي مبني بر اينكه بيش از 70 تن از نيروهاي تكفيري از آلمان براي مشاركت در درگيري هاي سوريه يا حمايت از مخالفان بشار اسد وارد خاك سوريه شدند در دست دارد.
اين روزنامه بدون ارائه توضيحات بيشتر افزود شمار تكفيري هاي عازم سوريه در سطح اروپا به صدها تن افزايش يافته است .
در اواخر ژوئن 60 تن از نيروهاي تكفيري از آلمان وارد خاك سوريه شدند .
دولت آلمان اعلام كرد اين جنگجويان هنگام بازگشت به آلمان ،خطر فزاينده اي براي امنيت كشور به حساب مي آيند.
تاريخ خبر :6/5/92 خبرگزاري: آريا
عمليات موفق ارتش سوريه در حمص
خبرگزاري آريا-ارتش سوريه خسارتهاي سنگيني را به عناصر مسلح در حمص وارد كرده نيروهاي ارتش سوريه در چندين منطقه حمص ضربههاي سنگيني را به گروههاي مسلح و تروريستي وارد كردند.
به گزارش خبرگزاري آريا ،خبرنگار شبكه العالم روز يكشنبه گزارش داد، نيروهاي ارتش شماري از عناصر وابسته به گروه هاي تروريستي را نزديك مدرسه منطقه "جوره الشياح" در حمص به هلاكت رساندند.
شماري از عناصر مسلح نيز در درگيري با نيروهاي ارتش در شهرك "باب هود" در حمص به هلاكت رسيدند.
در حومه حمص نيز نيروهاي ارتش با حمله به محل استقرار گروههاي مسلح نزديك آب انبارهاي شهر "تلبيسه" و همچنين روستاي "الغنطو" و شهرك "الناصريه" در شهر "تلدو"، تعداد قابل توجهي از عناصر مسلح را به هلاكت رساندند.
شماري از عناصر مسلح نيز هنگام نقل و انتقال سلاح و مهمات با استفاده از قايق در درياچه "الرستن" در حومه حمص، به دست نيروهاي ارتش سوريه به هلاكت رسيدند.
خبرنگار شبكه العالم همچنين گزارش داد، نيروهاي ارتش سوريه ديروز مسجد "خالد بن الوليد" و شهرك "الخالديه" در شهر حمص را كاملا از وجود گروه هاي مسلح و تروريستي پاكسازي كردند.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: آريا
انگليس و فرانسه ، عاملان اصلي بحران سوريه
برگزاري آريا- يك تحليلگر سياسي عرب گفت، انگليس و فرانسه از همان ابتدا موضعي جنگ طلبانه درباره سوريه داشته اند.
به گزارش خبرگزاري آريا، ادموند غريب تحليلگر سياسي عرب در گفت و گو با شبكه تلويزيوني راشاتودي درباره بحران سوريه گفت ،انگليس و فرانسه مدتهاست كه رويكردي جنگ طلبانه درباره بحران سوريه دارند به ويژه كه آنها بيش از بقيه كشورها بر تامين كمكهاي تسليحاتي به ستيزه جويان و بازي كردن نقشي مستقيم در جنگ داخلي سوريه تاكيد دارند.
غريب افزود، البته در هفته هاي گذشته با افزايش نگرانيها درباره نقش القاعده در سوريه و عراق ، اين كشورها تا حدودي حمايت خود را از گروههاي ستيزه جو در سوريه كم كرده اند.
وي همچنين گفت، در امريكا نيز برخي از جنگ طلبان در دولت آمريكا مي خواهند واشنگتن نقشي مستقيم تر در جنگ سوريه داشته باشد و كمك بيشتري به مخالفان سوريه كند.
ادموند غريب افزود، آنها مي خواهند آمريكا منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه ايجاد كند و حتي برخي اهداف نظامي را در سوريه هدف قرار دهد.
• اخبار جهان اسلام
تاريخ خبر :6/5/92 خبرگزاري: شيعه نيوز
محكوميت خشونت هاي اخير مصر توسط البرادعي و شيخ الازهر
به گزارش «شيعه نيوز»، محمد الرادعي كه هم اكنون معاون رئيس جمهوري موقت، مصر است؛ بيان كرد، خشونت هاي نامتناسبي در درگيري ها مورد استفاده قرار گرفته است.همچنين شيخ الازهر كه بلند پايه ترين روحاني سني مذهب مصر محسوب مي شود خواهان بررسي بيشتر در اين ارتباط است.در خشونت هاي روز گذشته در مصر، بار ديگر تعدادي جان خود را از دست دادند.
اخوان تعداد كشته شدگان را 120 نفر اعلام كرده است اين در حالي است كه وزارت بهداشت مصر اين تعداد را 65 نفر اعلام كرده است. به گزارش درمانگاه هاي موقت مستقر شده در محل هاي درگيري، روز شنبه طي خشونت هاي رخ داده، 180 نفر زخمي شده اند.اخوان المسلمين ارتش مصر را به تير اندازي به قصد كشت تظاهر كنندگان متهم كرده است اما اين در حالي است كه وزارت كشور مصر بيان كرده، نيروهاي امنيتي پس از آن كه وارد مسجد رابعه عدويه شدند مورد حمله ي هوادارن مرسي قرار گرفته اند.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
ابراز تاسف جبهه نجات ملي مصر از كشته شدن شماري از مردم در قاهره
جبهه نجات ملي مصر از كشته شدن شمار زيادي از مصري ها در تظاهرات روزهاي جمعه و شنبه در قاهره و برخي ديگر شهرهاي اين كشور ابراز تاسف كرد . جبهه نجات ملي ملي شنبه شب در بيانيه اي با ابراز اندوه و تاسف شديد از كشته شدن شماري از شهروندان در درگيري هاي بامداد روز شنبه در شهرك نصر در قاهره تاكيد كرد اولويت اصلي همه دستگاه هاي دولتي و احزاب سياسي مصر بايد حفظ جان شهروندان اين كشور باشد. جبهه نجات ملي در اين بيانيه از عملكرد خصمانه و تحريك آميز گروه اخوان مصر كه از يك ماه گذشته هواداران خود را در اطراف ميدان رابعه العدويه جمع كرده است ، به شدت انتقاد كرد . جبهه نجات ملي افزود گروه اخوان المسلمين ادعا مي كند مقابله با نيروهاي امنيتي و ارتش مصر و تهديد جان شهروندان اين كشور جهاد در راه خدا است. جبهه نجات ملي در ادامه تاكيد كرد اصرار گروه اخوان المسملين در اجراي شيوه هاي خصمانه و مبالغه اين گروه در انتشار اخبار نادرست درباره شمار كشته ها و زخمي هاي درگيري بامداد ديروز در شهرك نصر بيانگر تلاش آشكار اين گروه در برافروختن آتش فتنه و درگيري هاي داخلي و كشتار شمار بيشتري از افراد بي گناه است . به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره ، مسئول بلند پايه وزارت بهداشت مصر ديشب اعلام كرد در درگيري هاي ديروز در شهرك نصر در شمال شرق قاهره دستكم 56 نفر كشته و صدها تن ديگر زخمي شدند . هواداران محمد مرسي رئيس جمهور بركنار شده مصر پيش از اين كشته شدن بيش از صد نفر در درگيري هاي اين شهرك خبر داده بود . جبهه نجات ملي مصر در ادامه تشكيل فوري كميته قضايي مستقل را براي كشف حقايق درباره حوادث ديروز خواستار شد. اين جبهه تاكيدكرد در صورتي كه دخالت نيروهاي امنيتي در بكارگيري مفرط از قدرت نظامي عليه تظاهر كنندگان به اثبات برسد وزير كشور مصر هم بايد در اين باره پاسخگو باشد . جبهه نجات ملي افزود حضور ميليون ها مصري در مناطق مختلف اين كشور با هدف مخالفت قاطع با اشكال مختلف خشونت و تروريسم و تاكيد بر پايبندي شان به نقشه راهي كه در تاريخ سوم ژوئيه اعلام شد ، رهبران گروه اخوان المسلمين را قانع نكرد . اين جبهه در پايان يادآور شد اخوان المسليمن به تلاش هاي خود براي استفاده از درگيري هاي خونين و غم انگيز ديروز با هدف دامن زدن به درگيري ها و مخالفت با آشتي ملي ادامه خواهد داد و در اين ميان سرويس هاي امنيتي مصر بايد كاملا هوشيار باشند و در برخورد با تظاهركنندگان نهايت خويشتنداري را به خرج دهند
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: شفقنا
قرضاوي، شيخ الازهر را به همدستي در قتل مردم مصر متهم كرد
شيخ يوسف قرضاوي، رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان در سخناني شيخ الازهر را به همدستي با عبدالفتاح سيسي در كشتار مردم مصر متهم كرد.
به گزارش سرويس ترجمه شفقنا، شيخ يوسف قرضاوي در كليپي كه در سايت يوتيوپ منتشر شده و از سوي شبكه الجزيره نيز پخش شد، گفت: شيخ احمد طيب با همدستي عبدالفتاح سيسي، ملت مصر را مي كشند.
وي در اين فيلم همچنين گفت: حاميان محمد مرسي با وحشي گري قتل عام و كشته مي شوند كه از جمله اين كشتارها مي توان به فاجعه بامداد روز گذشته در نزديكي شهر نصر در قاهره اشاره كرد كه صدها نفر در آن كشته شدند.
وي افزود: تنها گناه حاميان محمد مرسي كه به دست نيروهاي سيسي كشته مي شوند، اين است كه سخن «لا اله الا الله» بر زبان مي آورند.
قرضاوي همچنين روزنامه نگاران مصر را به دروغ به خدا و ملت متهم كرد و يادآور شد: روزنامه نگاران مصر 35 ميدان از ميدان هاي مصر كه مملو از حاميان محمد مرسي عليه ژنرال السيسي بود را ناديده گرفتند.
براساس گزراش پايگاه خبري «الفجر»، رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان در اين ويدئو همچنين مسلمانان را به جهاد در سوريه دعوت كرده است.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
ديده بان حقوق بشر كشتار معترضان در مصر را محكوم كرد
ديده بان حقوق بشر امروز يكشنبه با صدور بيانيه اي كشتار شمار زيادي از مردم را در خشونت هاي مصر محكوم و مقامات اين كشور را متهم كرد كه با بي توجهي و ناديده گرفتن لزوم حفظ جان مردم ، مرتكب عمل مجرمانه شده اند . وزارت بهداشت و درمان مصر شمار كشته شدگان در حمله به تظاهرات ديروز طرفداران محمد مرسي رئيس جمهور بركنار شده را تنها در قاهره پايتخت ، دست كم 72 تن اعلام كرده است . در بيانيه ديده بان حقوق بشر مستقر در نيويورك در اين باره آمده است بسياري از كساني كه در قاهره كشته شده اند از ناحيه سر يا سينه هدف گلوله قرار گرفته اند و پرسنل پزشكي كه كارشناسان ديده بان حقوق بشر با آنها گفتگو كرده اند مي گويند quotation mark با استناد به موقعيت گلوله ، بسياري از اين افراد مستقيما هدف قرار گرفته اند . » معترضان نيروهاي امنيتي مصر را به تيراندازي به سوي مردم با گلوله هاي واقعي متهم مي كنند ، ولي وزارت كشور اعلام كرده است نيروهاي امنيتي تنها از گاز اشك آور استفاده كرده اند . وزارت بهداشت مصر پيشتر نيز از كشته شدن 9 تن ديگر در اعتراضات روز جمعه در اسكندريه خبر داده بود . به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره ، اعتراضات ديروز پس از آن برگزار شد كه ژنرال السيسي فرمانده ارتش مصر كه هدايت كودتا براي سرنگوني مرسي را بر عهده داشت، برپايي تظاهرات را به نشانه حمايت از سركوب quotation mark تروريسم quotation mark خواستار شد . نديم حوري نماينده ديده بان حقوق بشر در امور خاورميانه و شمال آفريقا در بيانيه اي اعلام كرد : « كشتار اين افراد از تمايل تكان دهنده و اشتياق منزجر كننده نيروهاي پليس و برخي از سياستمداران مصري براي دامن زدن به موج خشونتها بر ضد طرفداران مرسي حكايت دارد . » وي مي افزايد : « اين تصور تقريبا غير ممكن است كه اين همه كشتار و خونريزي بدون قصد و نيت كشتن يا دست كم بدون رويكرد مجرمانه بي توجهي به جان مردم اتفاق افتاده باشد . » در بيانيه ديده بان حقوق بشر از دولت موقت مصر و رهبران و فرماندهان ارتش اين كشور خواسته شده است تا « هرچه سريعتر دستور پايان استفاده از شگرد تيراندازي به سوي مردم با مهمات واقعي صادر شود مگر آنكه در برخي شرايط خاص براي دفاع از جان نيروهاي امنيتي اين كار ضروري باشد . » كشتار ديروز در قاهره خونبارترين حادثه از زمان سرنگوني محمد مرسي در مصر بود و نگرانيهاي جديدي را درباره روند انتقال قدرت در اين كشور پديد آورده است .
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: شيعه نيوز
فتنه مذهبي عليه شيعه
به گزارش «شيعه نيوز» به نقل از روزنامه جمهوري، كارشناسان معتقدند فتنه مذهبي يك واقعيت تحميلي سياسي است كه متاسفانه در راهبرد غرب براي مديريت تحولات منطقه مورد توجه قرار گرفته است. در واقع، غرب براي غلبه بر ناتوانيهاي خود در منطقه و به دليل نگراني از به خطر افتادن منافع درازمدتش، اقدام به اتخاذ "جنگ مذهبي" زده است. اما نخستين پرسشي كه در اين خصوص مطرح ميباشد اين است كه چرا غرب چنين راهبردي را انتخاب نموده است؟ به عبارت ديگر، غرب براي رفع كدام نگراني راهبردياش حاضر به حمايت از جريانهاي انحرافي مذهبي در منطقه شده است؟
قبل از ارائه هرگونه پاسخ به پرسش فوق، ابتدا لازم است اين توضيح مختصر ارائه شود كه منظور از فتنه مذهبي، فضايي است كه اخيرا در منطقه شاهد اوج گيري آن هستيم به نحوي كه در جريان آن، گروههاي تكفيري و القاعدهاي با تكيه بر انديشههاي انحرافي به مقابله با شيعه در ابعاد گوناگون ميپردازند. براي روشنتر شدن مفهوم فوق، برخي مظاهر اين فتنه مذهبي را ميتوان در عرصههاي زير مشاهده كرد: - گسترش جريانهاي تكفيري ميان اهل سنت
- تبليغ جنگ در سوريه به عنوان جنگ طايفهاي و مذهبي
- افزايش روند صدور فتوا از سوي مفتيهاي جديد كه حتي درون جريان اهل سنت آنها را قبول ندارند
- كشتار خونين شيعيان در كشورهاي عراق، پاكستان، لبنان و...
اما در پاسخ به پرسش نخست مبني بر دلايل ورود غرب به انتخاب گزينه فتنه مذهبي، به نظر ميرسد مديريت ظرفيتهاي شيعه در منطقه مهمترين اولويت غرب باشد. به عبارت ديگر، غرب براي مهار قدرت شيعه، مناسبترين راهكار را دامن زدن به جنگ مذهبي ميداند. لازم به ذكر است، احساس نگراني غرب از شيعه داراي سابقه است و اين سابقه به پيروزي انقلاب اسلامي ايران بر ميگردد؛ چرا كه پيروزي انقلاب اسلامي در جهت بازيابي هويت جديد شيعه در سايه قدرت و حكومت بسيار موثر بود. بدين معني كه شيعه براي اولين بار احساس كرد داراي حامي در قدرت ميباشد.
در واقع امروزه غرب به اين نتيجه رسيده است كه انقلاب اسلامي ايران نقطه آغاز طراحيهاي شيعه براي مهندسي قدرت در نظام جهاني است و در جغرافياي جهان اسلام اين تنها شيعه است كه داراي قدرت ساختار شكن در مقابل نظام سلطه جهاني ميباشد. بنابراين كاملا بديهي است كه غرب و رژيم صهيونيستي مناسبترين راهكار براي كنترل انديشه شيعه را ايجاد چالش دروني در جغرافياي جهان اسلام و با تكيه بر جريانهاي مذهبي انحرافي دنبال نمايند. به خصوص اين كه فرصتها و مزيتهاي شيعه براي نزديكي به ساير جريانهاي اصيل اسلامي بسيار بالاست.
در اين راستا، امروزه شاهد هستيم كه جريانهاي تكفيري تبديل به مهمترين ابزار غرب براي دامن زدن به فتنه مذهبي شدهاند. به همين دليل به نظر ميرسد فتنه مذهبي يك امر كاملا سياسي است كه در مكانيزم رفتاري خود از اختلافات مذهبي استفاده ميكند. اما پرسشي كه امروزه مطرح است اين است كه آيا غرب به اين جمعبندي رسيده كه بايد از حمايت از جريانهاي تكفيري و افراطي گري در منطقه دست بردارد؟ كارشناسان بر اين باورند كه نشانههاي چنين موضوعي در تحولات جديد منطقه قابل مشاهده است.
• اخبار سياسي اجتماعي داخل كشور
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: ترابر نيوز
سفير عراق در آمريكا: خوشحال خواهيم شد كه تهران و واشنگتن را گردهم بياوريم
قمان فيلي سفير جديد عراق در آمريكا مي گويد كه كشورش نقشي در مشكلات بين واشنگتن و تهران ندارد.
به گزارش سرويس بين الملل انتخاب به نقل از المانيتور، فيلي افزود: اگر امريكا يا ايراني ها از ما بخواهند وارد اين مسئله(مذاكره تهران-واشنگتن)شويم، خوشحال خواهيم شد كه مهمانانمان را گردهم بياوريم.
سفير جديد عراق در آمريكا اضافه كرد: ما هرگز به رابطه با ايران به عنوان وزنه اي در مقابل آمريكا نگاه نمي كنيم. ما نيازمند چنين همسايه اي و تجارت خوب با ايران هستيم.
به نوشته ي المانيتور، عراق در سال 2007 به تسهيل يك سري گفتوگوهاي مستقيم ميان آمريكا و ايران در بغداد كمك كرد.
فيلي ادامه داد: موضوع رابطه آمريكا - ايران، موضوعي است كه ايراني ها بايد آن را با آمريكا حل كنند. ما نبايد بخشي از اين موضوع باشيم.
وي با اشاره به قرارداد واردات نفت از ايران گفت كه اين توافق تحريم هاي واشنگتن عليه تهران را نقض نمي كند.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: بازتاب
رييس جمهور سابق" ؛ پديده اي نوظهور در جمهوري اسلامي
عصرايران - "رئيس جمهور سابق"، هر چند در كشورهايي مانند ايالات متحده ، تعبيري پر كاربرد است ولي در ايراني كه تنها ثلث قرن، سابقه جمهوريت دارد ، چندان مسبوق به سابقه نيست و لذا ساز و كارهاي مرتبط با او نيز تعريف نشده است.
اولين رئيس جمهور ايران ، سيد ابوالحسن بني صدر بود كه در يك و نيم سال بعد از رياست جمهوري اش از كشور گريخت.
بعد از او ، محمد علي رجايي رئيس جمهور شد اما رياست جمهوري اش به 40 روز نرسيده ، به شهات رسيد.
بعد از شهيد رجايي ، آيت الله خامنه اي به مدت 8 سال رئيس جمهور شد و بعد از آن به رهبري نظام رسيد و از اين رو ، وصف و نيز ساز و كارهاي "رئيس جمهور سابق" درباره ايشان نيز مصداق نيافت.
سپس آيت الله هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور شد و بعد از پايان دوره رياست جمهوري اش ، به عنوان حقوقي جديدش ، يعني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام شناخته شد.
تنها كسي كه بعد از اتمام دوره رياست جمهوري اش ، عنوان حقوقي و حكومتي خاصي نيافت ، سيدمحمد خاتمي بود كه او نيز به دلايل سياسي ،كه محصول دوران احمدي نژاد بود، عملاً از گردونه امور جاري كشور و سياست كنارگذاشته و تضييقات متعددي بر او تحميل شد كه در اين مجال و مقال بدان نمي پردازيم.
با پايان رياست جمهوري محمود احمدي نژاد ، عنوان "رئيس جمهور سابق" بر او نيز اطلاق خواهد شد. اگر او نيز همچون خاتمي ، پست حكومتي نگيرد ، او و خاتمي دو نفري خواهند بود كه عنوان اختصاصي سياسي شان ، "رئيس جمهور سابق" خواهد بود.
اين كه رئيس جمهور ، بعد از اتمام دوران رياست جمهوري اش پست حكومتي بگيرد يا خير ، سوالي است كه مي توان پاسخ آن را بدين گونه داد كه به جز آيت الله خامنه اي و آيت الله هاشمي كه از جايگاه مذهبي و انقلابي شان عهده دار مسؤوليت هاي حكومتي ارشد شدند ، بهتر است كه رؤساي جمهور ، بعد از اتمام دوران مسؤوليت شان ، بدون آن كه زمان و انرژي شان را صرف كارهاي اجرايي و حكومتي كنند ، از جايگاه سياسي خود براي خدمت به كشور بهره مند شوند. به عنوان مثال ، آنها مي توانند فرستادگان ويژه ايران در خارج كشور باشند ، در مسائل و مشكلات داخلي ، نقش بزرگ تر و ميانجي را بازي كنند ، كتاب بنويسند ، سخنراني كنند ، مورد مشورت قرار گيرند و تجربيات خود را انتقال دهند.
اين كاري است كه در كشورهاي ديگر نيز مورد اهتمام است. مثلاً در خود آمريكا ، رؤساي جمهور پيشين ، كار حكومتي رسمي نمي كنند ولي در پيشبرد سياست هاي ايالات متحده ، از اعتباري كه به عنوان "رئيس جمهور سابق" دارند ، بهره مي برند. مثلاً وقتي سيلي در مالديو آمد ، رئيس جمهور اسبق آمريكا ، حامل كمك هاي اين كشور به سيل زدگان بود يا در قضيه اعراب و اسرائيل ، روساي جمهور سابق ، بارها نقش آفريني غير رسمي كرده اند.
يا همين اواخر بود كه بيل كلينتون ، رئيس جمهور پيشين آمريكا به كره شمالي سفر كرد و زمينه آزاد سازي خبرنگار زنداني امريكايي در كره را فراهم كرد. جيمي كارتر ، رئيس جمهور اسبق آمريكا نيز به عنوان يكي از ناظران بين المللي انتخابات ، به ونزوئلا رفت و نظاير اين ها.
جالب اين كه در بسياري از كشورها ، عنوان "رئيس جمهور" (Mr.president يا سيد الرئيس) براي رئيس جمهور سابق مي ماند و از او با همان عنوان محترمانه سابق، ياد مي كنند.
در ايران، مدتي است بحث راه اندازي دفتري براي رئيس جمهور سابق، به موضوعي سياسي تبديل شده است. دولت احمدي نژاد، چندي پيش مصوبه اي مبني بر راه اندازي دفتر رئيس جمهور سابق در نهاد رياست جمهور داشت كه بسيار هم خبرساز شد. پيش از او نيز ، دولت خاتمي چنين مصوبه اي داشت كه مجلس هفتم ، آن را رد كرد.
اين كه احمدي نژاد ، با رئيس جمهور سابق بر خود ، رفتار بسيار زشتي داشت و او را از دفترش در ساختمان موسوم به "همراهان" بيرون كرد، واقعيت تلخي است كه به عنوان يك نمره منفي در كارنامه احمدي نژاد خواهد ماند. اتفاقاً همين واقعيت تلخ است كه تلاش احمدي نژاد در واپسين روزهاي رياست جمهوري اش براي ايجاد دفتر رئيس جمهور سابق را شبيه به طنز مي كند.
اما فارغ از اين نكات ، آنچه به صواب و صلاح نزديك تر است اين كه رئيس جمهوران پيشين (اعم از سابق و اسبق) ، دفتري داشته باشند كه در آن مستقر شده و امور روزمره و جلسات و ميزباني هايشان را اداره كنند.
صورت خوشي ندارد كه يك نفر تا ديروز رئيس جمهور باشد و فرداي رياست جمهوري اش، دفتري براي ميزباني از يك مهمان نداشته باشد.
اما استقرار دفتر در دل نهاد رياست جمهوري و ايجاد تشكيلات اداري با دهها نفر پرسنل اداري (آن طور كه در مصوبه دولت احمدي نژاد آمده) ، زياده روي و زياده خواهي است. بهترين گزينه آن است كه ساختماني در شأن ، خارج از نهاد رياست جمهوري براي رؤساي جمهور سابق تدارك شود و براي هر رئيس جمهور سابق و اسبق، طبقه اي و رئيس دفتر و نيروي خدماتي و ... در حد معقول در نظر گرفته شود تا از امكانات آن ، بهره مند شوند و شأن و حرمت شان هم حفظ شود.
اگر اين پيشنهاد در همين حد ، اجرايي شود ، ديگر جايگاه رؤساي جمهور سابق ، بازيچه دست رؤساي جمهور لاحق نمي شود تا هر رفتار كه خواستند با نفر قبلي - كه اي بسا از حزب و جناح رقيب باشد - داشته باشند. اين حفظ حرمت ، البته منافاتي با رسيدگي به عملكرد رئيس جمهور سابق از سوي دستگاه هاي صالح ندارد.
تاريخ خبر : 6/5/92 خبرگزاري: تابناك
مطهري: افراطيون فقط چهار ميليون راي داشتند
نماينده تهران با بيان اينكه به تعبير شهيد مطهري شعارهاي خوارج مرده اما روح خارجيگري همچنان در برخي از ما حلول كرده است، گفت: حضرت علي (ع) فرمودند كه فتنه خوارج مانند بيماري هاري در حال سرايت كردن به جامعه مسلمين بود و من بودم كه چشم فتنه را درآوردم وگرنه احدي جرأت اين كار را نداشت، امروز نيز ما بايد چشم فتنه را در آوريم.
به گزارش فارس، علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز (يكشنبه) در نطق ميان دستور خود ضمن تسليت به مناسبت ايام شهادت حضرت اميرالمومنين علي (ع) اظهار داشت: همه ميدانيم كه خوارج دشمن شماره يك حضرت علي (ع) بودند و ايشان به دست اين گروه به شهادت رسيد و سيره روش آن حضرت در برخورد با خوارج در زمان حكومتش بايد براي ما درس باشد.
وي افزود: خوارج به صورت علني با امام علي (ع) ابراز مخالفت ميكردند و گاهي به آن حضرت انتقاد ميكردند، اما ايشان خوارج را از حقوق اجتماعي منع و حتي حقوق آنها را از بيتالمال قطع نكرد و با آنها مانند ساير مردم رفتار ميكرد تا زماني كه دست به شمشير بردند و مزاحم امنيت جامعه شدند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه شهيد آيتالله مطهري از اين سيره حضرت علي (ع) در برخورد با خوارج به دموكراسي علي تعبير ميكرد، گفت: اكنون برخي زندانيان سياسي داريم كه به صرف انتقاد از حكومت در زندان به سر ميبرند، در حالي كه اين امر با سيره امام علي (ع) سازگار نيست و لازم است تا رئيس قوه قضائيه بدون اعتنا به فشارهاي مقامات امنيتي اين افراد را آزاد كند.
مطهري با بيان اينكه انتخابات رياست جمهوري با استفاده از تجربيات سال 88 به خوبي گزارش شد، تصريح كرد: نقطه آغاز فتنه در سال 88 آنجا بود كه عدهاي به اصطلاح ولايتمدار راه افتادند و گفتند كه نظر آقاي احمدينژاد به مقام معظم رهبري نزديكتر است و جامعه را دوقطبي كردند، اما در انتخابات اخير ايشان اين راه آسيب را بستند و چند بار فرمودند كه نظر من را هيچ كس، حتي اعضاي خانوادهام هم نميدانند و در روز رأيگيري بر حفظ امانت مردم تأكيد ويژه كردند.
وي ادامه داد: همچنين ايشان به برخي از نهادهاي نظامي چند بار توصيه اكيد فرمودند كه در انتخابات دخالت نكنند و نتيجه انتخابات بر خلاف سال 88 كه در ساعت 10 شب، زماني كه هنوز برخي از حوزهها در حال رأيگيري بودند، اعلام شد، در انتخابات 92 به مرور اعلام و در نتيجه هيجان طبيعي انتخابات به تدريج فروكش شد و اين موارد سبب شد كه انتخابات 92 متمايز از انتخابات 88 رخ دهد.
نماينده تهران با بيان اينكه پيروزي گفتمان اعتدال در انتخابات اخير رياست جمهوري پيامها و عبرتهاي زيادي را براي كساني داشت كه در 8 سال اخير راه افراط و حذف نيروهاي اصيل انقلاب را پيمودند داشت، ادامه داد: اينكه 4 سال تمام، آقايان هاشمي رفسنجاني و خاتمي به وسيله رسانههاي مختلف تخريب شوند و حتي يك دقيقه فرصت دفاع به آنها داده نشود و آنگاه كانديداي مورد نظر اين دو نفر پيروز شود، بسيار معنادار و حاكي از رشد اجتماعي و سياسي مردم ماست.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه گفتمان افراط تنها 4 ميليون رأي داشت، گفت: اين در حالي است كه ميبينيم سروصداي افراطيون از همه بيشتر است و براي دولت آينده تعيين تكليف ميكنند، گويي كه پيروز انتخابات بودهاند، اينها بايد قبول كنند كه پيروز اين انتخابات اصلاحطلبان معتدل و اصولگرايان معتقد بودند كه بر خلاف القاي افراطيون، هيچ ديواري ميان آنها نيست و حلقه اعتدال آنها را به يكديگر پيوند داده است.
مطهري در ادامه با بيان اينكه مجلس بايد به انتخاب مردم احترام بگذارد، خاطرنشان كرد: نمايندگان مجلس سعي نكنند تا با بهانههاي واهي مانند ارتباط با فتنهگران، وزراي كابينه را به رئيس جمهور منتخب تحميل كنند.
وي اضافه كرد: اصولگرايان تندرو به جاي مصادره انتخاب مردم، بهتر است به آسيبشناسي خود بپردازند و برداشت خود از اصل ولايت فقيه كه آن را مرادف با تعطيل عقل و ترك اظهارنظر آزاد، ميشمارند، اصلاح كنند و دفاع از نظام و حقوق مردم را در دستور كار خود قرار دهند.
نماينده تهران با بيان اينكه دولت دهم در حال كنار رفتن و دولت يازدهم در آستانه استقرار است، گفت: همان طور كه رهبر انقلاب فرمودند خوب است كه دولت آينده نقاط قوت دولت فعلي را دارا باشد و نقاط ضعف آن را نداشته باشند.
وي افزود: از نقاط قوت دولت فعلي تحرك و سركشي به همه نقاط كشور، داشتن سلامت در مقابل تكبر و سلطهگري غربيها، توجه به توده مردم و زنده كردن بخشي از شعارهاي اوليه انقلاب است، كه دولت آينده بايد آن را سرلوحه كار خود قرار دهد.
مطهري با بيان اينكه دولت فعلي در حوزه اخلاق و فرهنگ داراي نقاط ضعف بود كه دولت آينده بايد از آن بري باشد، خاطرنشان كرد: رئيس جمهور فعلي تصور ميكرد كه چون مردم به او رأي دادهاند، بنابراين بايد همه نظرات او در حوزه اقتصاد، سياست خارجي و فرهنگي را در اجتماع اجرا كند، غافل از اينكه رئيس جمهور مجري قانون اساسي، سياستهاي كلي نظام و مصوبات مجلس است نه مجري نظريات خود.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس تصريح كرد: در نتيجه بيشترين قانونشكنيها در اين دولت اتفاق افتاد، تا جايي كه شخص رئيس جمهور به صراحت اعلام كرد كه فلان قانون را اجرا نميكند و اين يعني استبداد كه متأسفانه مجلس نيز در اين ارتباط به وظيفه خود به خوبي عمل نكرد.
وي افزود: عدم انضباط مالي از ديگر نقاط ضعف دولت دهم بود كه گزارشات ديوان محاسبات بهترين گواه بر آن است.
نماينده تهران ادامه داد: ايراد ديگر دولت فعلي نگاه خاص فرهنگي اين در حفظ مكتب ايراني به جاي مكتب اسلامي بود كه توسط آقاي مشايي مطرح شد و رئيس جمهور نيز به شدت از آن حمايت كرد و مخالفتهاي علماي اسلام نيز در اين ارتباط ابتر مان، اينها از جمله ضعفهايي است كه دولت آينده بايد از آنها بر حذر بماند.
مطهري خطاب به رئيس جمهور منتخب گفت: از جناب آقاي روحاني ميخواهم كه به شعارهاي خود از جمله دفاع از حقوق ملت و اجراي بخش سوم قانون اساسي پايبند باشد و اكنون كه با انتخابات اخير آشتي ملي در جامعه تحقق يافته است، بجاست كه آثار بحران سال 88 محو شود.
مطهري در ادامه با بيان اينكه اكثر زندانيان سياسي، جرمي جز انتقاد ندارند، بيا كرد: جا دارد كه زندانيان سياسي آزاد و تكليف آقايان موسوي و كروبي نيز روشن شود، چنانچه اين دو نفر بايد عذرخواهي كنند و يا اگر نيازي به عذرخواهي آقاي احمدي نژاد كه هيزم فتنه را با مناظره و رفتارهاي بعدي خود به وجود آورد، نيست، حداقل به آنها اجازه دفاع از خود داده شود.
نماينده تهران ادامه داد: دولت فعلي در آخرين روزهاي حيات خود، تعهداتي را براي دولت جديد از طريق استخدامها و واگذاريها در مناطق آزاد و به صدا و سيما ايجاد كرده است و از رئيس جمهور محترم ميخواهم كه به اين روند خاتمه داده شود.
وي با بيان اينكه قرائت گزارش فتنه 22 بهمن قم بركاتي را به دنبال خواهد داشت، يادآور شد: از جمله قرائت اين گزارش به شناسايي يك فرقه مذهبي مستقر در قم كه سالهاست در حمله به بيوت مراجع تقليد، علماي آزاده و بر هم زدن جلسات سخنرانيهاي آنها به تحريك جوانان مؤمن و انقلابي فعال است، منجر خواهد شد.
مطهري در پايان با بيان اينكه به تعبير شهيد آيتالله مطهري شعارهاي خوارج مرده است اما روح خارجيگري همچنان در برخي از ما حلول كرده است، گفت: حضرت علي (ع) فرمودند كه فتنه خوارج مانند بيماري هاري در حال سرايت كردن به جامعه مسلمين بود و من بودم كه چشم فتنه را درآوردم وگرنه احدي جرأت اين كار را نداشت، امروز نيز ما بايد چشم فتنه را در آوريم.