سرپرست حجاج ایرانی:

استغفار از گناهان، شفای بیماری‌های روحی است

سرپرست حجاج ایرانی در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها اظهار داشت: بر اساس روایات معصومین علیهم‌السلام گناه انسان را گرفتار بیماری‌های روحی و روانی و درنتیجه او را از هستی ساقط می‌کند که شفای این بیماری استغفار است.

به گزارش پايگاه اطلاع ر ساني حج، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدعلي قاضي‌عسكر در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان در حرم حضرت معصومه سلام الله عليها درباره جايگاه شب قدر گفت: در اين شب مقدرات انسان‌ها رقم زده مي‌شود و اعمال ما خدمت حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه مي‌رسد.
وي با اشاره به معرفي شدن شب قدر در سه شب نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم ماه مبارك رمضان گفت: اين لطف خداوند است به انسان‌ها كه اگر يك يا دو شب از اين سه شب را از دست بدهند، اميدوار باشند كه يك يا دو شب ديگر براي او باقي مانده است.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر با ضروري دانستن استفاده حداكثري مردم از فرصت شب قدر، اظهار داشت: مصادف شدن شب قدر با ضربت خوردن و شهادت امام علي عليه‌السلام فرصت را براي ما دوچندان مي‌كند كه ياد اين امام همام وتوسل به ايشان بركات بيشري رادر اختيار ما قرار مي‌دهد.
وي به راه‌هاي استفاده حداكثري از فرصت شب قدر اشاره كرد وگفت: مهم‌ترين مسئله‌اي كه در اين شب بايد مورد توجه قرار گيرد؛ استغفار و طلب مغفرت است كه انسان در صورت بروز گناه و اشتباهي، فكر نكند كه همه چيز تمام شده است، چراكه خداوند آمرزنده و مهربان و رحيم است.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت با اشاره به روايتي از نبي مكرم اسلام صلي الله عليه و آله درباره استغفار گفت: بر اساس اين روايت، خداوند طلب مغفرت را به مردم ياد داده است كه بدانند خداوند آنها را خواهد بخشيد.
وي با بيان اين كه انسان‌هاي با تقوا هر وقت مي‌بينند كه خطا و اشتباهي از آنها رخ داده است، بلافاصله بازمي‌گردند و اشتباهشان را جبران مي‌كنند، تصريح كرد: وقتي انسان گناه مي‌كند، تيرگي بر دلش مي‌نشيند، اگر توبه كنيم، خداوند اين تيرگي را از بين مي‌برد ولي اگر تيرگي بر روي تيرگي بيايد، انسان آهسته آهسته به قصاوت قلب مي‌‌رسد، فرصت توبه براي جلوگيري از رسيدن به اين مرحله است.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي‌عسكر گناه را درد اصلي بشريت معرفي كرد و گفت: بر اساس روايات معصومين عليهم‌السلام دردهاي روحي و اخلاقي است كه انسان را از هستي ساقط مي‌كند؛ شفاي اين بيماري استغفار است.
وي با اشاره به آيه قرآن كريم، سحرها را بهترين فرصت بخشوده شدن گناهان دانست وگفت: مناجات نيمه شب و درد دل گفتن با خدا، اهميت خاصي دارد؛ از اين روست كه يكي از ويژگي‌هاي مؤمنان استغفار در سحرگاه است.
سرپرست حجاج ايراني با اشاره به بركات استغفار در جامعه اظهارداشت: گناه زندگي انسان را تيره و تار مي‌كند و فيض الهي را از او مي‌گيرد؛ در اين ميان، طلب مغفرت انسان را از تيرگي‌ها نجات مي‌دهند.
وي با بيان اين كه استغفار رزق و روزي انسان را مضاعف مي‌كند؛ گفت: بر اساس روايات معصومين عليهم‌السلام؛ كساني كه در زندگي با مشكلات زياد روبرو مي‌شوند، درصورتي كه استغفار و توبه كنند، مشكلات آنها برطرف مي‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي‌عسگر در ادامه درباره توبه گفت: پس از استغفار، انسان وارد مرحله توبه مي‌شود؛ خداوند به پيامبر صلي الله عليه و آله مي‌گويد كه اي پيامبر به كساني كه گناه و معصيت كردند، بگو نكند كه از رحمت خداوند نااميد شوند، خداوند همه گناهان را مي‌بخشد. هر كسي هر گناهي كرده باشد، خداوند راه توبه را براي او بازگذاشته است.
وي با اشاره به نعمت‌هاي فراوان الهي، رفتار انسان‌ها را در برابر خداوند، غير منصفانه دانست و ادامه داد: اگر مردم به دنبال رستگاري هستند، بايد توبه كنند؛ خداوند از رحمت خود توبه‌ها را مي‌پذيرد و توبه كنندگان را دوست مي‌دارد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت خاطرنشان كرد: باز بودن درب توبه در پيش روي گناهكاران، براي اين است كه انسان از انحراف خارج شود.
وي افزود: توبه اين است كه انسان از ته دل از گناه خود پشيمان و سعي در جبران داشته باشد؛ در اين شرايط خداوند توبه او را مي‌پذيرد و قلب او را نوراني مي‌كند.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر دعا را در مرحله بعد از استغفار و توبه دانست و گفت: بهترين نوع دعا، دعايي است كه از سوي معصومين عليهم‌السلام به ما رسيده است؛ اگر اين دعاها نبود مردم مورد عنايت خداوند قرار نمي‌گرفتند.