اقدام ویژه برای راهاندازی کرسی رسمی تلاوت قاریان ایران در مسجدالحرام
قاری بینالمللی قرآن کریم پیشنهاد کرد که مسئولان سیاسی و فرهنگی کشور با استفاده از روابط دیپلماتیک با مقامات عربستان این امکان را فراهم کنند که یکی از منابر مسجدالحرام ویژه قرائت قرآن قاریان ایرانی در نظر گرفته شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، از حدود ۵ سالگي قرائت قرآن را با حفظ قصارالسور آغاز كرد، از طريق تشويقهاي والدين به يادگيري جزء ۳۰ قرآن در مسجد محله دوران كودكي در مراغه پرداخت. در آن سالها موفق به كسب رتبههاي مختلف مسابقات دانشآموزي، استاني و كشوري شهري شد. از سال ۶۸ زير نظر استاد حنيفي كه از تهران به مراغه ميآمد و تدريس ميكرد، قرار گرفت.
سال ۷۰ پس از گرفتن ديپلم به تهران آمد و در دانشگاه تهران به عنوان دستيار حنيفي به آموزش مقامات و صوت و لحن پرداخت كه حاصل آن اولين آلبوم آموزش صوت و لحن در سال۷۲ بود كه با شمارگان ميليوني در كشور پخش شد.
رحيم خاكي، قاري بينالمللي قران كريم سال ۱۳۷۳ نفر اول مسابقات سراسري دانشجويان كشور شد، در سال ۱۳۷۶ نفر اول مسابقات بينالمللي سوريه و در سال ۱۳۷۹ نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن تهران شد. وي در سال ۱۳۷۱ به عضويت جهاد دانشگاهي درآمد و كانون قرآن دانشگاه تهران را تأسيس كرد، با راهاندازي اين كانون فعاليتهاي قرآني در دانشگاه پايهگذاري شد و در سال ۱۳۷۴ به عنوان كارشناس مسئول برگزاري مسابقات قرآن و پس از آن كارشناس قرآن جهاد دانشگاهي فعاليت خود را ادامه داد.
در سال ۱۳۷۰ مسئوليت دبيرخانههاي دائمي مسابقات قرآن دانشجويان را بر عهده داشت، سال ۱۳۸۰ سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور و پس از آن در آبان ماه سال ۱۳۸۲ در نيمه رمضان خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) را تأسيس كرد.
ايده برگزاري جشنواره ملي قرآن دانشجويان و تجميع جشنوارهها در يك جشنواره، برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان كه دو دوره نخست آن را خود مديريت كرد، انتشار مجلات تخصصي قرآني همچون رايحه و پژوهشهاي ميان رشتهاي قرآني، مسابقات مطالعات قرآني، جشنواره وبلاگنويسي قرآن و… از ديگر اقدامات رحيم خاكي در سالهاي اخير است.
در ايام حج تمتع در طبقه دوم مسجدالحرام روبروي ناودان طلا از اول ذيحجه تا هشتم هر شب ساعت ۱۰ وعدهگاه قاريان با حجاج بود، كه هنوز اين جلسات برقرار است.
سال ۷۷ تلاوتي در يكي از اين شبها در اين مكان داشتم، پس از اتمام تلاوت دو مرد عرب ابتدا احوالپرسي كردند و سپس يكي از آنها قرآني را كه از روي آن خوانده بودم و اتفاقا از مسجدالحرام آن را برداشته بودم را از من گرفت و نگاهي به آن انداخت پرسيد؟ شما از روي همين قرآن خوانديد مگر قرآن شما اين است؟ من گفتم مگر قرآن ديگري نيز داريم.
پس از اين سخن من اين مرد عرب صورت من را بوسيد و گفت: من از اهالي قطيف هستم و در طول برنامه با اين برادر يمني خود كه ميگفت اينها ايراني نيستند و قرآن ايرانيها قرآني ديگر است، بحث ميكردم.
ما سالها شاهد بودهايم عليرغم كارشكني مسئولان مسجدالحرام، قراء ايراني در سطح بالايي در اين مكان به اجراي برنامه ميپردازند. جمعيت چند هزار نفري بدون ميكروفون و امكانات در اين مكان جمع ميشوند و اجتماع عظيم بينالمللي حجاج ميآيند و مينشينند و قرائت قرآن ايرانيان شيعه را گوش ميدهند. اين كرسيهاي تلاوت قرآن بسيار بسيار در ارسال پيام به مسلمانان كشورهاي مختلف موثر است.
اقدام ويژه براي راهاندازي كرسي رسمي تلاوت قاريان ايران در مسجدالحرام
اما ما براي حضور موثرتر و تأثيرگذاري بيشتر بايد كارويژهاي براي حج انجام دهيم، ما اين امكان را بسيار راحت ميتوانيم داشته باشيم، اگر ديپلماسي رسمي ما در كشور عربستان يا در ديدارهايي كه مقامات سياسي و فرهنگي ما با مقامات عربستان دارند، اين امكان را فراهم كنند كه يكي از منابر مسجدالحرام ويژه قرائت قرآن قاريان ايراني در نظر گرفته شود، حتي بدون صوت، تاثيرات فرهنگي، سياسي و مذهبي بسياري براي ايرانيان به همراه خواهد داشت.
البته من متوجه فضاي اختلافات هستم، ولي خود برگزاري اين حلقات قرآني بستري براي رفع اين اختلافات باشد. در كشور عربستان با وجود تنگنظريهاي بسيار نسبت به ايرانيان تلاوتها نيز مورد توجه و پذيرش قرار ميگيرد.