اخبار حج وزیارت در رسانهها چهارشنبه نهم مرداد ماه
بولتن خبری روز چهارشنبه 9 مرداد ماه سال 92 اخبار حج و عمره : • مخالفت سازمان حج و زیارت با انجام پروازهای حج ۹۲ از فرودگاه امام خمینی (ره) • معاون سازمان بورس خبر داد: معامله فیشهای حج تا پایان سال در بورس تهران • مدیر فرودگاه همدان: فرودگاه همدان
بولتن خبري روز چهارشنبه 9 مرداد ماه سال 92
اخبار حج و عمره :
• مخالفت سازمان حج و زيارت با انجام پروازهاي حج ۹۲ از فرودگاه امام خميني (ره)
• معاون سازمان بورس خبر داد: معامله فيشهاي حج تا پايان سال در بورس تهران
• مدير فرودگاه همدان: فرودگاه همدان آماده برقراري پروازهاي حج تمتع با هواپيماي پهنپيكر شد
اخبار عتبات:
• حضور 10 هزار ايراني در شبهاي قدر در عتبات عاليات
اخبار سازمان حج و زيارت:
• معاون سازمان حج و زيارت: نحوه همكاري دستياران زن كاروانها و پزشكان حج امسال تشريح شد
اخبار عربستان:
• قرضاوي پادشاه عربستان را به روي آوردن به خداوند دعوت كرد
• بازداشت نه نفر از مخالفان حكومت عربستان
• 7 سال حبس و 600 ضربه شلاق حكم فعال اينترنتي در عربستان
• آل سعود نه نفر از مخالفان ديكتاتوري حاكم بر عربستان را بازداشت كرد
• نيروهاي امنيتي عربستان 9 شيعه را در عواميه دستگير كردند
• قوانين عربستان براي حضور بيگانگان در مراسم اعتكاف دهه سوم ماه رمضان
• پايتخت عربستان به شبكه خطوط مترو مجهز مي شود
• سلام تايمز: قطر و عربستان به جان هم افتاده اند
اخبار عراق:
• سفير عراق در ايران: ميتوان قطعنامه 598 را در كميسيون عالي دو كشور بررسي كرد
• راديو بينالمللي فرانسه: موج جديد سوءقصدها در سراسر عراق بر ضد جامعه شيعيان
• كشف 16 موشك كاتيوشا و ديگر سلاح ها در منطقه راشديه عراق
• بيش از67 كشته وزخمي درانفجارهاي جديد عراق
• رونق گردشگري كردستان عراق با سرمايهگذاري فرانسويها
• پروژه غربي عربي "خرمن ارتش ها" در عراق كليد خورد
اخبار سوريه :
• ربودن كشيش سرشناس ايتاليايي در سوريه
• سوريه در آستانه نبرد بزرگ حلب قرار دارد
• آماده باش كردهاي سوريه عليه تكفيري ها
• يكي از فرماندهان ارتش سوريه: محله خالديه در حمص از اهميت راهبردي برخوردار است
اخبار جهان اسلام :
• آغاز تظاهرات طرفداران مرسي و حمله به سفارت عربستان
• تحليل سايت آلماني ديت سايت: سلفي ها و عربستان سعودي عامل اصلي اختلاف ميان شيعه و سني
• توهين به روحانيون شيعه در مسجدپيامبر
• فتواي فتنه انگيز جديد قرضاوي نه شرعي است و نه عاقلانه شيخ الازهر
• پاداش ميلياردي ملك عبدالله به السيسي
• تصويب لغو تابعيت شيعيان بحرين در مجلس ملي اين كشور
اخبار سياسي و اجتماعي داخل كشور :
• عدالت اداري مصوبه 74هزار ميلياردي را باطل كرد
جهت استحضار نماينده محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت و سرپرست حجاج ايراني
• اخبار حوزه اجرايي و عملياتي حج و عمره
تاريخ خبر : 8/5/92 خبرگزاري: شبكه ايران
مخالفت سازمان حج و زيارت با انجام پروازهاي حج ۹۲ از فرودگاه امام خميني (ره)
شبكه ايران: «غلامرضا رضايي» افزود: مسوولان فرودگاه امام خميني (ره) پيش بيني كرده بودند كه اعزام هاي حج امسال از طريق اين فرودگاه انجام شود كه سازمان حج و زيارت به دليل فراهم نبودن امكانات مورد نياز حجاج در فرودگاه امام خميني (ره) مخالفت كرده است.
اين مقام مسوول در سازمان حج و زيارت يادآور شد: كارشناسان سازمان حج و زيارت به همراه كارشناسان سازمان هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران مشغول بررسي اين مساله هستند و تا زماني كه كارشناسان فراهم بودن امكانات لازم در اين فرودگاه را تاييد نكنند، با اعزام زائران از فرودگاه امام خميني (ره) موافقت نمي شود.
رضايي تصريح كرد: در حال حاضر تمامي امكانات مورد نياز زائران ايراني در فرودگاه مهرآباد مانند ترمينال مجزا، ورودي مجزا، سالن انتظار زائران و استقبال كنندگان فراهم است.
معاون حج و عمره سازمان حج و زيارت افزود: بعيد مي دانم با توجه به مدت زمان باقي مانده تا آغاز عمليات اعزام هاي حج 92، امكانات رفاهي لازم براي اعزام حجاج ايراني در فرودگاه امام خميني (ره) فراهم شود.
بنابر اعلام سازمان حج و زيارت، نخستين گروه زائران ايراني حج تمتع 92، 23 شهريور ماه و آخرين گروه نيز 17 مهر ماه به زيارت خانه خدا مشرف مي شوند.
همچنين عمليات بازگشت حجاج ايراني به كشورمان از 28 مهرماه سال جاري آغاز مي شود و 18 آبان ماه آخرين گروه حجاج ايراني به ميهن اسلامي باز مي گردند.
براساس اعلام سازمان حج و زيارت، 63 هزار و 990 زائر ايراني در حج امسال به زيارت خانه خدا مشرف خواهند شد.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: ايسنا
معاون سازمان بورس خبر داد: معامله فيشهاي حج تا پايان سال در بورس تهران
سيد علي حسيني - معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار - در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، از امكان معامله فيشهاي حج در بازار سرمايه خبر داد و گفت: تائيديه معامله فيشهاي حج در بازار سرمايه توسط كميته فقهي سازمان بورس اخذ شده و قرار است بعد از هماهنگي با سازمان حج و زيارت امكان معامله آن در بورس تهران فراهم شود.
وي با بيان اينكه معامله فيشهاي حج در بازار سرمايه منع معاملاتي نداشته و به سرعت اجرايي مي شود، خاطرنشان كرد:در حال حاضر بايد هماهنگيهاي لازم با سازمان حج و زيارت انجام شود كه در اين راستا قرار شده است تا منتخبيني از كميته فقهي سازمان بورس با مسئولان سازمان حج جلسهاي برگزار كرده و در صورتي كه توافق نهايي حاصل شد امكان معامله فيشهاي حج فراهم شود.
وي خاطرنشان كرد:در صورتي كه سازمان حج و زيارت موافقت نهايي خود را با اين موضوع اعلام كند،امكان معامله اوراق منفعت حج تا پايان امسال در بازار سرمايه فراهم مي شود.
به گزارش ايسنا، اوراق منفعت حج اوراقي است كه امكان مبادله فيشهاي حج را در بازار سرمايه فراهم كرده و در اين بازار مكاني رسمي براي معامله فيشهاي حج فراهم مي شود تا علاوه بر عادلانه تر كردن قيمت، حجم معاملات اين فيشها روان تر شود.
با انتشار اوراق منفعت حج در بازار سرمايه همانند اوراق حق تقدم تسهيلات مسكن مكاني رسمي براي معامله فيشهاي حج ايجاد ميشود به طوري كه در گذشته اوراق تسهيلات مسكن در بنگاههاي معاملاتي و شعب بانك مسكن مورد معامله قرار ميگرفت ولي در حال حاضر در اين اوراق در شبكه مستقيم و يكساني معامله ميشود و هر كسي مي تواند در هر نقطه اي نفر مقابل خود را پيدا كند بر اين اساس كساني كه قصد دارند به فريضه حج مشرف شوند كار آنها براي خريداري فيشهاي حج راحتتر ميشود.
تاريخ خبر : 8/5/92 خبرگزاري: فارس
مدير فرودگاه همدان: فرودگاه همدان آماده برقراري پروازهاي حج تمتع با هواپيماي پهنپيكر شد
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان به نقل از روابط عمومي شركت فرودگاههاي كشور، علي كيخايي از آمادگي اين فرودگاه براي انجام عمليات حج تمتع سال جاري خبر داد و اظهار كرد: در صورت ارائه برنامه پروازي از سوي سازمان حج و زيارت، فرودگاه همدان ميزبان زائران بيتاللهالحرام خواهد بود.
وي با اشاره به نشست مشترك استاندار همدان و مجمع نمايندگان اين استان با رييس سازمان حج و زيارت كشور افزود: در اين نشست، مقرر شد فرودگاه همدان زمينه حضور هواپيماي 747 را در اين فرودگاه فراهم كند.
مدير فرودگاه همدان تصريح كرد: به دنبال اين درخواست با شركت هواپيمايي ماهان مذاكره صورت گرفت و اين شركت نيز براي انجام پروازهاي 747 اعلام آمادگي كرد.
وي بيان داشت: در حال حاضر برقراري پرواز از اين فرودگاه منوط به تصميم نهايي و برنامهريزي سازمان حج و زيارت براي انجام عمليات حج تمتع از فرودگاه همدان است.
كيخايي اظهار اميدواري كرد؛ در صورت تصميم نهايي و برنامهريزي سازمان حج، فرودگاه همدان در سال جاري ميزبان زائران بيتاللهالحرام خواهد بود.
گفتني است علي نيكزاد وزير راه و شهرسازي پيش از اين در نامهاي خطاب به مديرعامل شركت هواپيمايي ماهان حل قطعي موضوع برقراري پروازهاي زائران بيتاللهالحرام فرودگاه همدان را خواستار شده بود.
• اخبار حوزه عتبات
تاريخ خبر : 8/5/92 خبرگزاري: باشگاه خبرنگاران جوان
حضور 10 هزار ايراني در شبهاي قدر در عتبات عاليات
مسعود اخوان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران در اين باره گفت: دولت عراق نهايت تلاش خود را كرده است كه امنيت زائران ايراني را تامين كند ما هم بر اساس قراردادهايي كه با شركت هاي امنيتي عراق داريم آن ها هم نسبت به تامين امنيت زائران ايراني اقدام مي كنند و ان شاء ا... مشكلي در اين زمينه ايجاد نمي شود.
وي در ادامه افزود: زائراني كه از اول تا 28 مرداد به عتبات عاليات اعزام مي شوند اعزام آن ها بدون پيش ثبت نام است و از 29 مرداد تا ول مهرماه پيش ثبت نام ها انجام و اولويت ها مشخص شده است و افراد نسبت به تعيين كاروان هاي خود نيز اقدام كرده اند.
مدير كل عتبات اظهار داشت: با توجه به ظرفيت سازي كه در كشور عراق انجام شه است مشكل خاصي در اعزام ها وجود ندارد و تمامي افرادي كه ثبت نام كنند به عتبات عاليات اعزام مي شوند.
اخوان خاطر نشان كرد: با توجه به قرار گرفتن در ايام پرفضيلت شب هاي قدر پيش بيني مي شود كه در اين ايام 5 هزار زائر ايراني در كربلاي معلي و 5 هزار ايراني هم در نجف اشرف حضور داشته باشند.
• اخبار سازمان حج و زيارت
تاريخ خبر : 7/5/92 خبرگزاري: حج نيوز
معاون سازمان حج و زيارت: نحوه همكاري دستياران زن كاروانها و پزشكان حج امسال تشريح شد
غلامرضا رضايي معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زيارت نحوه همكاري دستياران زن كاروانها و پزشكان حج امسال را تشريح كرد و به سؤالات و ابهامات ايجادشده در اين زمينه پاسخ داد.
حذف دستياران زن و پزشكان از كاروانها كه مورد انتقاد مديران كاروان قرار گرفته است را شما تأييد ميكنيد؟
رضايي: هيچكدام از خدمهها و دستياران زن و پزشكان از كاروانها حذف نشدند بلكه آنها فقط جابهجا شدهاند. خدمهاي كه در كاروانها بايد خدمت كنند هم اكنون به اندازه كافي وجود دارند و به رسم ساليان گذشته شايد يك كاروان 8 تا 9 خدمه نداشته باشد اما امسال هر كاروان را يك مدير، معاون، روحاني و معين همراهي ميكنند.
يك خدمه در هر اتوبوسي كه در اختيار كاروانها قرار دارد، وجود دارد بنابراين يك كاروان كه شامل چهار گروه و 175 نفر است چهار اتوبوس به آن تعلق ميگيرد و در اين چهار اتوبوس، در يك اتوبوس مدير كاروان و در اتوبوس ديگر معاون و در دو اتوبوس ديگر هر كدام يك خدمه وجود دارد علي رغم اينكه يك روحاني و معين نيز كاروان را همراهي ميكند.
بنابراين عددي كه از كاروانها حذف شده است خدمه اضافي كاروانها بودهاند كه در اختيار مجموعهها قرار داديم؛ دستيار زن و پزشك را از كاروان گرفتيم و آن را در اختيار مديران مجموعه قرار داديم بنابراين چيزي حذف نشده است بلكه جابهجا شدهاند.
آيا هم اكنون به ازاي هر 600 زائر يك پزشك همراه كاروانها اعزام ميشود؟
رضايي: در عمليات سالهاي گذشته در هر كاروان يك پزشك وجود داشت در سال گذشته در 16 هتل به صورت آزمايشي و پايلوت طرح پزشك مجموعه را استفاده كرديم كه بسيار طرح موفقي بود و تمام زائران اظهار رضايت كردند و ارزشيابي كه از بعثه مقام معظم رهبري و مركز بهداشت بر ما واصل شده است و نظرسنجي كه از زائران انجام شده است، همه مؤيد اين موضوع است كه طرح پزشك مجموعه طرح موفقي بوده است.
چرا طرح پزشك كاروان ديگر اجرا نميشود و اين طرح چه معايبي داشت؟
رضايي:طرح پزشك كاروان معايبي داشت از جمله اينكه پزشك در هر ساعتي در خدمت زائران نبودند و پزشك اتاق خوابي داشت كه در همان اتاق هم طبابت ميكرد لذا در بعضي از ساعتها زائر از اينكه بخواهد به پزشك مراجعه كند امتناع ميكرد به عنوان مثال ساعت يك بامداد به دليل اينكه وقت استراحت پزشكان بود، بسياري از زائران در آن ساعات نميتوانستند به پزشك مراجعه كنند.
يك زمانهايي هم پزشك در دسترس نبود مانند زمان صبحانه،ناهار و شام به هيچ وجه پزشك در دسترس كاروان نبود و در زمانهاي خاصي پزشك براي زيارت از هتل خارج ميشد و كل پزشكان كاروانها دو روز در هفته جلسه بودند و در ساعاتي براي گرفتن دارو ميرفتند و در اختيار زائر نبودند اين ساعتهايي كه بيان شد محدوديتهايي بود كه پزشك در اين مدت نميتوانست به زائر خدمت رساني كند.
آيا با طرح پزشك مجموعه اين نقاط ضعف برطرف شده است؟
رضايي: طرح پزشك مجموعه در هر هتلي به نسبت تعداد زائران دو يا سه مطب در هتلها وجود دارد كه تعداد پزشكاني كه در آن ساعات در هتل هستند در مطب خود مستقر ميشوند و محل خواب آنها با محل معاينه زائران متفاوت است و با تقسيم بندي برنامهها مانند شركت در جلسات و يا گرفتن دارو اگر يك پزشك بهدنبال اين كارها برود پزشك ديگري در مطب وجود دارد كه در اختيار زائران باشد و اين از مزاياي پزشك مجموعه است كه در 24 ساعت در خدمت زائران باشد.
با توجه به اينكه بيش از 50 درصد زائران خانمها هستند چرا پزشك خانم در كاروانها نداريم؟
رضايي: در سنوات قبل پزشك خانم در حج نداشتيم و يكي از معضلات ما اين موضوع بود ولي در سال جاري به ازاي مجموعهها و هتلهايي كه بيش از يكهزار زائر در آنها اقامت دارند الزاماً يك پزشك زن را در مجموعه قرار داديم تا بتوانند به بيماريها و مشكلات خاص خانمها رسيدگي كنند.
يكي از انتقاداتي كه مطرح ميشود اين است كه پرونده پزشكي زائران در اختيار همه پزشكان قرار ندارد و همين موضوع ميتواند مشكلاتي را ايجاد كند،آيا تدبيري اتخاذ شده است كه پرونده پزشكي تمام زائران در اختيار پزشكان قرار گيرد؟
رضايي: اينكه در سالهاي گذشته پزشكان كاروانها همه پروندههاي پزشكي داشتند يك مقدار اين شعارها غليظ است ولي در سال جاري نيز تمام كاروانها و زائران ما بدون استثنا توسط پزشكان مركز پزشكي و هلال احمر به استانها معرفي شدند و معاينات پزشكي را انجام دادند و بدون معاينات پزشكي و تأييد پزشك جذب كاروان نشدند و تمام اطلاعات پزشكي زائران در فايلي كه مركز پزشكي براي آنها تخصيص داده است درج شده است.
ممكن است پزشكي كه مراحل معاينه زائران را انجام داده است پزشك كاروان نباشد ولي به محض اينكه اين زائر در مجموعههاي پزشكي در عربستان، مكه،مدينه يا منا يا عرفات به پزشك مجموعه مراجعه كند با وارد كردن شماره ملي، يا نام كاروان و نام زائر تمام اطلاعات پزشكي فرد روي صفحه ميايد و هر پزشكي ميتواند آن اطلاعات را ببيند و بر اساس آن زائر را ويزيت كند.
پزشكان مجموعه در منا و مشعر هم حضور دارند؟
رضايي: امسال توزيع خيام منا و عرفات را بر اساس توزيع مجموعهها انجام داديم در سالهاي گذشته بر اساس استانها اين كار را انجام ميداديم يعني اگر افرادي در يك هتل يكهزار و يا دو هزار نفري اسكان دارند تمام اين هتل در يك مربع و در چادرهايي كنار هم قرار دارند و همينطور كه در مجموعه به زائران خدمت رساني ميكردند همان سرويس دهي را در خيام و به صورت مجموعه كنارهم چيده شده است و با استانداردهايي كه براي آنها تعريف شده است خدمت رساني را انجام ميدهند.
در اينصورت براي هر دو كاروان يك پزشك در نظر گرفته شده است و در يك چادر كنار هم نشستند پزشكان در سال جاري نيز در چادرها معاينات لازم را انجام ميدهند.
به گفته شما دستيار زن از كاروانها حذف نشده است، بنابراين شرايط انتخاب دستياران زن در حج امسال چه بوده است؟
رضايي: امسال سه طرح زائر خدمه، پزشك زائر يا پزشك ياور و يا زائر ياور، و طرح دستيار ياور را در دستور كار قرار داديم، در سال گذشته زن مدير كاروان بهعنوان دستيار زن به حج اعزام ميشد امسال نيز دستيار زن را داريم اما زن مدير مجموعه است و حالا اگر زن مدير مجموعه براي خدمت رساني كافي نبود تعدادي از زنان بر اساس امتيازهايي كه ما برايشان تعريف كرديم از همسران مديران كارواني كه در يك مجموعه هستند انتخاب ميشوند تا در معيت زائران كاروانها باشند.
ضوابط انتخاب آنها هم اعلام شده و گفته شده است كه زنان مديران كارواني ميتوانند انتخاب شوند كه سابقه خدمت رساني بيشتري به زائران داشته باشند،اولويت دوم سواد است و اگر زائر زن كارواني بيش از دو برابر آقايان باشد داراي اولويت است و بر اين اساس اعدادي بهدست ميآيد و مدير كاروان از بالاترين اولويتها دستياران خود را انتخاب ميكنند.
آيا شرايطي ايجاد شده است كه افرادي كه مايل به خدمت رساني به زائران هستند بتوانند اعلام آمادگي كنند؟
رضايي: در بين زائران رواج داديم كه اگر فردي مايل است ثواب ببرد به عنوان زائر ياور، دستيار ياور و پزشك ياور اعلام آمادگي كند و آنجا مديران كاروانها بدانند كه چه افرادي اعلام آمادگي كردند و از بين آنها افراد را براي خدمت رساني انتخاب كنند كه آن هم كارهاي روال عادي و كمك كردنهاي عادي است و اگر ارزيابي اين افراد توسط زائران خوب باشد يك سفر سابقه خدمتي و اجرايي پزشكي و خدمگي براي زن و مرد در سيستم سامانه جامع كارگزاران حج درج ميشود كه امتياز بالايي است و به استناد اين سابقه ميتواند در سالهاي بعد خدمترساني كند.
به عنوان مثال در هواپيما پزشك همراه زائران اعزام ميشود اما ممكن است پزشك مجموعه نباشد اما تمام پزشكان در هواپيما اگر اتفاقي بيفتد همانطور كه روال سابق بوده است مهماندار اعلام ميكند و پزشكان كاروان يا پزشكان ياور كه در هواپيما هستند براي كمك به زائر نيازمند اقدام كنند و در مواقع اضطرار مانند هواپيما و يا هنگام تردد از مكه به مدينه در اتوبوسها اگر اتفاقي افتاد كه پزشكان مجموعه حضور نداشتند پزشك ياور بتواند به زائران كمك كند.
رضايي: در پايان تأكيد ميكنم در صورت داشتن سؤالات و ابهامات ديگري در خصوص برگزاري حج امسال پاسخگوي تمام سؤالات و ابهامات هستم.
• اخبار سياسي و اجتماعي عربستان
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: شفقنا
قرضاوي پادشاه عربستان را به روي آوردن به خداوند دعوت كرد
شيخ يوسف القرضاوي در هجومي بي سابقه به پادشاه عربستان « ملك عبدالله بن عبدالعزيز» و ساير حاكمان كشورهاي عربي مانند امارات، كويت و بحرين را به روي آوردن به خداوند دعوت كرد.
به گزارش سرويس ترجمه شفقنا به نقل از پايگاه مجله الجزيره العربيه، القرضاوي از علماي ديني مصري مي باشد كه داراي مليت قطري است؛ وي در پيامي ملك عبدالله را به شركت در كشتار مسلمانان متهم كرد و با اشاره به كشتارهايي كه در مصر روي داده، خطاب به وي و ساير پادشاهان كشورهاي عربي تاكيد كرد: « مسلمانان با ميلياردهاي شما كشته مي شوند».
القرضاوي تا قبل از اين سرپيچي از حكومت اسلامگرايان مصري را حرام اعلام كرده بود و « عبدالفتاح السيسي» وزير دفاع اين كشور را خائني معرفي نمود كه دست به كشتار مسلمانان از جمله زنان و كهنسالان مي زند.
پيام القرضاوي خطاب به پادشاه عربستان از شبكه الجزيره قطري پخش گرديد.
لازم به ذكر است كه فتاوي القرضاوي تا قبل از اين همگي در جهت مصلحت پادشاه عربستان و ديگر حاكمان صادر مي شد ، اما امروز دست به انتقاد از آنان زده است.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: نداي انقلاب
بازداشت نه نفر از مخالفان حكومت عربستان
به گزارش "نداي انقلاب" به نقل از شبكه تلويزيوني پرس تي وي، اعتراضهاي مردمي در عربستان عليه بي عدالتي هاي حكومت آل سعود همچنان ادامه دارد. شب گذشته نيروهاي امنيتي سعودي به خانه هاي معترضان در شهر قطيف يورش بردند. در اين حملات نه نفر از شهروندان عربستاني به اتهام تحريك مردم به برپايي تظاهرات ضدحكومتي در سال دو هزار و دوازده بازداشت شدند. استان قطيف و شهر قطيب در شرق عربستان از فوريه سال دو هزار و يازده، شاهد برپايي تظاهرات ضدحكومتي متعدد بوده است.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: نامه نيوز
7 سال حبس و 600 ضربه شلاق حكم فعال اينترنتي در عربستان
به گزارش نامه به نقل از مركز ديدهبان حقوق بشر، دادگاه جرايم جده، "رائف بدوي" از موسسان وبسايت "شبكه ليبرالهاي آزاد سعودي" را به جرم توهين به اسلام از طريق اين وبسايت و نيز اظهاراتي كه در تلويزيون مطرح كرده بود، گناهكار شناخت.
به گفته وكيل بدوي كه سال گذشته بازداشت شده بود، روز دوشنبه دادگاه راي داد وبسايتي كه وي راه انداخته است، "چهرههاي مذهبي را مسخره ميكند" و "امنيت عمومي را به خطر مياندازد".
سازمان عفو بينالملل اين فعال اينترنتي را يك زنداني سياسي ميداند و خواستار آزادي فوري وي شده است.
رائف بدوي در ابتدا به "ارتداد" متهم شده بود كه مجازات آن در عربستان اعدام است.
حاميان حقوق بشر از فقدان آزادي در عربستان انتقاد ميكنند.
به گزارش ايسنا، وليد ابو الخير، وكيل اين زنداني به شبكه خبري بي.بي.سي گفته است كه اتهامات رائف بدوي به خاطر چند نظر بوده كه او نوشته و در آن خواستار كمكردن سختگيريهاي مذهبي در عربستان شده بود. ابو الخير گفته كه حكم دادگاه، "بيش از حد تند" است.
وكيل رائف بدوي ميگويد درباره اين حكم دادگاه، درخواست تجديدنظر ميكند.
تحديد آزادي بيان در عربستان و همچنين محدوديتهاي مضاعف براي اقليت شيعه در اين كشور، در سالهاي گذشته انتقادهاي سازمانها و نهادهاي بينالمللي را در پي داشته است.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
آل سعود نه نفر از مخالفان ديكتاتوري حاكم بر عربستان را بازداشت كرد
ل سعود نه نفر از مخالفان ديكتاتوري حاكم بر عربستان را بازداشت كرد. به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تي وي، اعتراضهاي مردمي در عربستان عليه بي عدالتي هاي حكومت آل سعود همچنان ادامه دارد. شب گذشته نيروهاي امنيتي سعودي به خانه هاي معترضان در شهر قطيف يورش بردند. در اين حملات نه نفر از شهروندان عربستاني به اتهام تحريك مردم به برپايي تظاهرات ضدحكومتي در سال دو هزار و دوازده بازداشت شدند. استان قطيف و شهر قطيب در شرق عربستان از فوريه سال دو هزار و يازده، شاهد برپايي تظاهرات ضدحكومتي متعدد بوده است.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
نيروهاي امنيتي عربستان 9 شيعه را در عواميه دستگير كردند
روزنامه الشرق الاوسط نوشت نيروهاي امنيتي عربستان سعودي پس از يك درگيري مسلحانه در منطقه نفت خيز شرق اين كشور، 9 نفر از شيعيان را بازداشت كردند كه يكي از آنها به اتهام شركت در تظاهرات شيعيان تحت تعقيب بود. به گزارش خبرگزاري فرانسه از رياض ، منصور التركي سخنگوي وزارت كشور عربستان به الشرق الاوسط گفت اين 9 نفر روز دوشنبه پس از يك درگيري مسلحانه در عواميه كه هيچ تلفاتي در پي نداشت؛ دستگير شدند. شهرك عواميه كانون اعتراضات و تظاهرات در استان شرقيه عربستان است. به نوشته الشرق الاوسط ، عباس علي محمد المزرع جزو يك فهرست 23 نفره از شهروندان عربستان بود كه در ارتباط با تظاهرات جامعه دو ميليون نفري شيعيان استان شرقيه تحت تعقيب بودند. تظاهرات شيعيان استان شرقيه از مارس 2011 آغاز شد. سخنگوي وزارت كشور عربستان گفت المزرع همراه با هشت شيعه ديگر در خانه اي سنگر گرفته بودند. التركي گفت اين هشت نفر به اتهام دست داشتن در قاچاق مواد مخدر تحت تعقيب بودند. ناآرامي در استان شرقيه نخستين بار پس از درگيري هاي خشونت آميز ميان حجاج شيعه و پليس مذهبي در شهر مقدس مدينه در فوريه 2011 آغاز شد. تظاهرات شيعيان عربستان زماني گسترش يافت كه رياض براي كمك به منامه در سركوب تظاهر كنندگان طرفدار دموكراسي در بحرين، نيروهاي نظامي خود را به اين كشور فرستاد. گروههاي مدافع حقوق بشر مي گويند از بهار 2011 تاكنون بيش از 600 نفر در عربستان دستگير شده اند كه بيشتر آنها آزاد شده اند. الشرق الاوسط نوشت از 23 نفري كه در فهرست افراد تحت تعقيب بوده اند دو نفر در درگيري هاي مسلحانه كشته و 12 نفر ديگر دستگير شده اند.
تاريخ خبر : 8/5/92 خبرگزاري: شفقنا
قوانين عربستان براي حضور بيگانگان در مراسم اعتكاف دهه سوم ماه رمضان
وزارت امور اسلامي عربستان اعلام كرد بيگانگاني كه در خاك عربستان مشغول تحت كفالت صاحب كار خود،مشغول كار هستند براي شركت كردن در مراسم دهه سوم ماه رمضان و اعتكاف در مساجد نيازمند ارائه كارت شناسايي و رضايت نامه صاحب كار خود هستند.
به گزارش سرويس ترجمه شفقنا به نقل از پايگاه التغيير، وزارت مذكور در بيانيه اي كه در روزنامه هاي اين كشور منتشر شد اعلام كرد كه براي شركت و ثبت نام از افراد بيگانه اي كه خواهان حضور در مساجد براي اعتكاف دهه سوم رمضان و شب هاي قدر مي باشند، ائمه ديني مساجد موظف هستند تا از اين افراد بخواهند تا كارت شناسايي خود را نيز با خود همراه داشته باشند.
علاوه بر ان بر ضرورت داشتن رضايت كتبي از سوي صاحب كاران دال بر رضايتمندي وي به حضور فرد داوطلب تاكيد شده است.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: شبكه خبر
پايتخت عربستان به شبكه خطوط مترو مجهز مي شود
دولت عربستان قصد دارد در طرحي پنج ساله با هزينه بيست و دو و نيم ميليارد دلار، پايتخت اين كشور را به خطوط مترو مجهز كند. به گزارش شبكه تلويزيوني العربيه، قرار است عمليات احداث مترو رياض در سه ماهه نخست سال آينده آغاز شود. هدف از اجراي اين طرح، كاهش ترافيك در رياض است كه شش ميليون نفر جمعيت دارد. يازده شركت از ده كشور جهان در اجراي اين طرح مشاركت خواهند داشت. اين طرح شامل احداث شش خط مترو به مسافت يكصد و هفتاد و شش كيلومتر با هشتاد و پنج ايستگاه مي شود كه در آن از قطارهاي برقي بدون راننده استفاده خواهد شد. احداث دو خط مترو با هزينه 9 ميليارد و 450 ميليون دلار به كنسرسيوم «باكس» به رياست شركت آمريكايي «بكتل» واگذار شده است كه شركت هاي زيمنس آلمان و آيكوم آمريكا و دو شركت عربستاني نيز عضو آن هستند. كنسرسيوم «فاست» به رياست شركت اسپانيايي «اف سي كانستركسيون» احداث سه خط ديگر مترو را با هزينه 7 ميليارد و 820 ميليون دلار بر عهده خواهد داشت. شركت هاي آلستوم فرانسه و سامسونگ كره نيز عضو اين كميسيون هستند. احداث يك خط مترو نيز با هزينه 5 ميليارد و 210 ميليون دلار به كنسرسيوم «نيوموبيليتي» به رياست شركت ايتاليايي «انسالدو اس تي اس» واگذار شده است و شركت هاي بومبارديه كانادا و شركت «لارسن وتوبرو» هندي نيز عضو اين كميسيون هستند.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: باشگاه خبرنگاران
سلام تايمز: قطر و عربستان به جان هم افتاده اند
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از اسلام تايمز، عربستان اعتراف كرد قطر را كه جزئي از سرزمين هاي خود مي داند آباد كرده است. دليل سعودي اين است كه بيشتر قبائل قطري ريشه هايش به نجد بر مي گردد. از جمله اين قبائل مي توان به آل مرة اشاره كرد . قطر كوچك با عربستان بزرگ با تكيه بر منابع گازي و مالي فراوان خود، رقابت مي كند. علاوه بر اين حمايت آمريكا و اسرائيل از قطر كه مامور دستورات اسرائيلي در جهان عربي و اسلامي است و عربستان حتي اگر هم بخواهد نمي تواند چنين نقشي را بازي كند مگر در خفا، باعث شده كه بين قطر و سعودي رقابتي شكل بگيرد.
قطر همراه تركيه خود را سخنگوي رسمي اتحاديه عرب و ملت ها و جنبش ها و وكيل اختصاصي آمريكا و اسرائيل مي داند، به طوري كه با كمك اسرائيل يار استراتژيك تركيه طرح خاورميانه آمريكايي جديد را دنبال مي كند. قطر و همچنين تركيه با اعتماد به پيشينه دولت عثماني دچار غرور شده اند و در اين بين عربستان بعد از آنكه خالد مشعل در دوحه در پي فتواي قرضاوي رئيس اتحاديه علماي اسلام با عضو كليسا، عزمي بشارة همراهي خود را نشان داد،از صحنه عربي و قضيه فلسطين به دور مانده است.
عربستاني ها ناگهان از خواب بيدار شدند و از آمريكايي ها خواستند با دور كردن قطر كه زمام امور را در دست گيرند ، امريكايي ها هم اجابت كردند و قطري ها را دور نگه داشتند. سعودي ها بار ديگر از آمريكا درخواست كردند كه رياست ائتلاف سوري را در دست گيرند و آن مطابق سيستم سياسي سعودي يعني قبيله اي – عشايري – خانوادگي انجام گيرد. احمد الجربا كه به دليل رفتار بد خود از قبيله شمر طرد شده بود، به كار گماشته شد. قطري ها از امور سوريه دور گذاشته شدند و افراطي ها و سلفي ها را به سوريه فرستاند، افراط گراياني كه سعودي مولد آن بود و قطر پايگاه آن.
ملت مصر با كمك ارتش به جوش آمد و حكومت اخواني ها ساقط شد و به تبع نقش قطر در مصر از بين رفت، عربستان و امارات و كويت كمك هاي مالي خود را روانه مصر كرد تا جاي خالي قطر را پر كند و از آمريكا خواست از اخواني ها حمايت نكند تا شايد بر امور مصر مسلط شود و نقش اخواني ها را بر عربستان و حركت وهابي ها ساقط كند.
علاوه بر اين ها درگيري عربستان و قطر در امور يمن و تونس و ليبي و لبنان و به دنبال پيروزي عربستان بر قطر در قضيه سوريه و مصر خود را نشان مي دهد. عربستاني ها خود را وارد قضيه فلسطين كردند و براي ادامه مذاكرات پافشاري كردند و نقش محمود عباس و حكومت خودگردان فلسطين و حماس را كه بعد از بركناري مرسي در بحران سياسي به سر مي برد، پررنگ كردند.
عربستان هجوم خود را تحت فشار زمان و ميدان ادامه داد. به لحاظ زماني به ناچار بايد اسناد گوناگوني را قبل از ژنو تا پايان 2013 دست مي آورد و شرايط ميداني سوريه را بهبود مي كرد و مانع از تضعيف و شكست معارضان سوري مي شد. از اين رو عربستان به سوي لبنان رفت تا شايد بتواند به مقاومت ضربه اي وارد كرده و با خودروهاي بمب گذاري شده و درگيري هاي طائفه اي و محاصره اقتصادي آن را ضعيف كند. اما در لبنان با توجه قدرت مقاومت و وجه تمايز عرصه لبنان از ديگر زمينه هاي عربي و همچنين كم تجربگي سعودي و باطل شدن اين نظريه كه با پول مي توان هر كاري كرد، شكست خواهد خورد.
شرايط تونس و ليبي و يمن منتظر درگيري عربستان و قطر هستند تا آتش ها را از نو شعله ور كنند و قطري ها به راحتي از كم رنگ شدن نقش خود بي خيال نمي شوند و خواهند جنگيد نه به خاطر پيروزي بلكه به خاطر به شكست كشاندن نقش عربستان و خارج كردن آن از ميدان رقابت و يا منتظر اين هستند كه عربستان را مشغول قضيه خود كنند و آتش درگيري را از منافذ متعددي وارد عربستان كنند.
• اخبار سياسي و اجتماعي عراق
تاريخ خبر : 8/5/92 خبرگزاري: آفتاب
سفير عراق در ايران: ميتوان قطعنامه 598 را در كميسيون عالي دو كشور بررسي كرد
آفتاب: با اين حال آنچه هنوز عراق را تهديد ميكند، مشكلات امنيتي است كه به نظر ميرسد نميخواهد دست و پاي خود را از اين كشور بيرون كشد! مشكلي كه به گفته سفير عراق در ايران به خاطر واماندگان رژيم صدام و تغييراتي كه در كشورهاي منطقه و عربي به ويژه سوريه در دو سال گذشته صورت گرفته است، دامنگير عراق شده است.
مجيد الشيخ، سفير عراق در ايران در گفتوگو با ايسنا ، با اشاره به خروج عراق از فصل 7 منشور ملل متحد گفت: ورود عراق به فصل 7 در اصل بر اساس حمله عراق به كويت در سال 1990 بود و بعد از آن سازمان ملل در قطعنامهاي در اين چارچوب عراق را تهديد صلح و امنيت دانست و در محاصره اقتصادي قرار داد. در اين چارچوب تمام درآمدهاي نفتي عراق به صندوق ويژهاي كه تحت نظارت سازمان ملل بود، واريز ميشد و به طور مستقيم در اختيار رژيم صدام قرار نميگرفت.
او با بيان اينكه "لازم بود اين قطعنامه پس از سرنگوني رژيم صدام، خود به خود لغو شود چون به خاطر رژيم گذشته اين قطعنامه صادر شد و نظام سياسي جديد عراق ربطي به اين موضوع نداشت،" افزود: اما از آنجايي كه قطعنامه براي عراق و نه رژيم صدام صادر شده است، اجراي تعهدات الزامآور است.
از غرامت عراق به كويت فقط 7 ميليارد دلار باقي مانده است كه پرداخت خواهد شد
الشيخ در عين حال تصريح كرد كه ملت عراق مهمترين و بزرگترين متضررِ قرار گرفتن در شرايط بد اقتصادي و مالي بودند. ملت عراق علاوه بر تحريم و محاصره اقتصادي، تحت فشار رژيم بعثي صدام در سالهاي گذشته نيز بوده است و اين رنج ملت را چند برابر كرد.
سفير عراق در ايران درباره ميزان خسارت و غرامتي كه عراق بايد به دولت كويت پرداخت كند؟ گفت: مجموع مطالبات دولت كويت تحتالشعاع قطعنامه شوراي امنيت، 41 ميليارد دلار بوده است كه 34 ميليارد دلار آن از صندوق ويژه پرداخت شده و 7 ميليارد باقي مانده است. براي پرداخت اين مبلغ مذاكرات و تفاهمهايي ميان دولتهاي كويت و عراق صورت گرفت و در اثر اين تفاهمها بود كه شوراي امنيت سازمان ملل در قطعنامهاي جديد عراق را از فصل 7 منشور ملل متحد خارج كرد.
الشيخ در پاسخ به اين پرسش كه از سوي كويت بخششي در پرداخت غرامت صورت نگرفته است؟ اظهار كرد: ما در هر شرايطي ملزم به پرداخت غرامت به كويت بوديم و اين كار را هم انجام داديم و هيچ بخششي از سوي كويت صورت نگرفته است.
اگر حمايت آمريكا از عراق نبود، تمامي منابع و درآمدهاي نفتي به صندوق ويژه سازمان ملل ريخته ميشد
اين ديپلمات با سابقه عراقي در ادامه اين گفتوگو با بيان اينكه اگر حمايت آمريكا از عراق نبود، تمامي منابع و درآمدهاي نفتي كه به صندوق ويژه سازمان ملل ريخته ميشد، برميداشتند و به كويت ميدادند، خاطرنشان كرد: اما با حمايت و كمك دولت آمريكا تنها 5 درصد از درآمدهايي كه در صندوق ريخته ميشد، بابت غرامت به دولت كويت از سال 1992 تاكنون پرداخت شده است.
عراق هيچ چيز جز آنچه صدام تعهد كرده بود و در سازمان ملل به ثبت رسيده بود به كويت نداده است
سفير عراق در ايران در پاسخ به اين پرسش كه برخي شخصيتها و گروهها عراقي نسبت به خروج عراق از فصل 7 منشور ملل متحد منتقد بوده و به اين توافق با ترديد نگاه ميكنند كه مبادا حاصل زد و بند دولت بر سر زمينهاي عراق باشد، با بيان اينكه اين اظهارنظرها حاصل بياطلاعي اين افراد است، تاكيد كرد: عراق هيچ چيز جز آنچه صدام تعهد كرده بود و در سازمان ملل به ثبت رسيده بود به كويت نداده است. تنها خسارت تعيين شده پرداخت شده است.
سند عقبنشيني عراق از كويت در كمتر از 5 دقيقه امضا شد
وي ادامه داد: از 1992 كه صدام از كويت خارج شد، درآمدهاي حاصل از صادرات نفت عراق در صندوق بينالمللي قرار ميگرفت و تنها 5 درصد از آنها به كويت داده ميشد. صدام بعد از خروج از كويت در يك خيمه كه به خيمه صفوان گذرگاه مرزي ميان عراق و كويت كه در آن وزير دفاع وقت عراق به نيابت از صدام حضور داشت، برگه سفيدي را امضاء كرد و بعد از آن بود كه تعهداتي الزامآور براي عراق و ملت عراق در قالب قطعنامه شوراي امنيت ايجاد شد. سندي كه در آن خيمه در كمتر از 5 دقيقه امضا شد سند عقبنشيني عراق از كويت به همراه تبعاتش بود.
الشيخ درباره كاركرد صندوق ويژه سازمان ملل تصريح كرد: صندوق ويژه به اين نحو كار ميكرد كه كل درآمد نفتي عراق به آن واريز و با نظارت سازمان ملل در اختيار صدام قرار ميگرفت و از آن محل 5 درصد بابت غرامت به كويت داده ميشد. صدام براي خريد نيازهاي اساسي كشور از جمله غذا و دارو بايد به سازمان ملل نامه مينوشت و در صورت تاييد، سازمان ملل مبلغ مورد نظر را تحت نظارت به عراق پرداخت ميكرد و از اين رو بود كه اين قطعنامه به قطعنامه "نفت در برابر غذا" معروف شد و حال ديگر وجود ندارد.
او با اشاره به تاثير خروج عراق از فصل 7 منشور سازمان ملل بر وضعيت سياسي، اقتصادي اين كشور تصريح كرد: عراق از اين پس در تصميمگيري براي هزينهكرد درآمدهايش آزاد خواهد بود و با توجه به اولويتهايش تصميم ميگيرد.
شرايط براي حركت رو به جلوي عراق در زمينه اقتصادي و سرمايهگذاري خارجي بعد از خروج از فصل 7 منشور فراهم است
سفير عراق در ايران درباره رشد سرمايهگذاري خارجي در عراق پس از اين گفت: الان شركتهاي خارجي ميتوانند با آزادي كامل هر نوع سرمايهگذاري را در هر منطقهاي از عراق داشته باشند و عراق در اينباره راسا تصميمگيري ميكند. شرايط براي حركت رو به جلوي عراق و امضاي توافقهاي دوجانبه و چندجانبه منطقهيي و بينالمللي بعد از خروج از فصل 7 منشور ملل متحد فراهم خواهد شد.
عراق براي پذيرش سرمايهگذاري خارجي، مشكل امنيتي دارد
الشيخ درباره مديريت سرمايهگذاريهاي خارجي در مناطق مختلف عراق و تمركز نكردن امكانات در يك منطقه، خاطرنشان كرد: مشكل عراق اقتصادي و مديريتي نيست. شركتها ميتوانند در هر منطقهاي از عراق حضور يافته و فعاليت اقتصادي كنند، مشكل عراق امنيتي است كه سرمايهگذاري را به بخشهايي از عراق به خاطر وجود امنيت بيشتر سوق ميدهد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه در يكي دو سال اخير مشكلات امنيتي جدي در عراق به وجود آمده است كه خروج عراق از فصل 7 منشور ملل متحد را تحتالشعاع قرار ميدهد؟ اظهار كرد: بعد از سرنگوني رژيم صدام و تغييراتي كه در كشورهاي منطقه و عربي صورت گرفت، علاوه بر واماندگان و مزدوران رژيم گذشته بعثي در عراق، تعداد قابل توجهي از تروريستها به عراق سرازير شدند و مشكلات امنيتي بسياري را به وجود آوردند. الان شاهد تجمع تروريستها و القاعده در سوريه هستيم كه تحت تاثير بحران سوريه، عراق نيز به شدت متاثر شده است. از اينرو است كه دولت عراق به دنبال ايجاد ديوار حايل در مرزهاي دو كشور است تا از ورود تروريستها از سوريه به عراق جلوگيري كند.
موضع عراق در قبال سوريه موجب افزايش مشكلات امنيتي در كشور شده است
اين ديپلمات عراقي تصريح كرد: البته موضع عراق در قبال سوريه مزيد بر علت شده است. اگر موضع عراق در موافقت با كشورهايي كه به دنبال ساقط كردن رژيم سوريه هستند بود، قطعا عراق در اين سطح مشكل امنيتي نداشت، اما چون عراق از راهحل مسالمتآميز و گفتوگو و تعيين سرنوشت سوريه به دست ملت سوريه حمايت كرد، اين مشكلات ايجاد شد. مثل ايران كه اگر موافق صلح با اسراييل و طرح غرب براي سوريه بود، محاصره و تحريم اقتصادي شكل نميگرفت. به نظر من مساله هستهيي بهانهاي براي تحريمهاست.
عراق در مرز با سوريه ديوار حايل ايجاد ميكند
اين ديپلمات با سابقه عراقي درباره ايجاد ديوار حايل در مرز عراق و سوريه تصريح كرد: با توجه به اينكه دولت سوريه نميتواند مانع ورود تروريستها به عراق شود، دولت ابتدا خندقي را در مرز ايجاد كرد، اما فايده نداشت و الان تصميم گرفته شده ديوار حايل ايجاد شود، البته مساله را به طول كامل حل نميكند، اما از ابعاد آن ميكاهد.
او تاكيد كرد: متاسفانه كشورهاي منطقه در بروز مشكلات امنيتي در عراق تاثيرگذار هستند.
الشيخ درباره افزايش حملات تروريستي به ويژه نسبت به شيعيان و زائران ايراني و تمهيدات دولت عراق براي كاهش اين روند با تاكيد بر لزوم حفظ امنيت زائران عتبات عاليات به ويژه زائران ايراني گفت: ما همواره تاكيد كردهايم كه بايد محافظان امنيتي همراه كاروانهاي زيارتي باشند و اصرار كردهايم كه كاروانها از طريق سازمان حج و زيارت به عراق بيايند تا امنيت آنها از طريق شركتهاي مربوطه تامين شود. ما به امنيت زائران ايراني با توجه به تعداد قابل توجه آنها بيش از امنيت شهروندان عراق اهميت ميدهيم.
نشانههايي از دست داشتن كشورهاي منطقه و دولتهاي غربي در فرار زندانيان ابوغريب وجود دارد
سفير عراق در ايران در ادامه گفتوگو با ايسنا، درباره "فرار بزرگ" زندانيان زندانهاي ابوغريب و تاجي كه در بين آنها افراد ارشد القاعده بودند؟ گفت: عمليات فراري دادن اين زندانيان با همكاري تعدادي از نگهبانان صورت گرفته است. البته نشانههايي از دست داشتن كشورهاي عربي منطقه با كمك برخي از دولتهاي غربي در اين مساله وجود دارد.
وي اضافه كرد: الان نيروهاي امنيتي عراق در حال تعقيب زندانيان فراري هستند و با جديت اين مساله دنبال و پيگيري ميشود. گذرگاههاي مرزي بسته شده و عمليات بزرگ بازرسي در حال انجام است تا به اين مشكل پايان دهند.
اين ديپلمات باسابقه عراقي درباره باقي ماندن زندان ابوغريب در محل فعلي تصريح كرد: تاكنون بنايي بر بستن و يا جابهجا كردن زندان نداريم. البته با توجه به اينكه زندان در منطقه حساسي است تصميم بر اين شد كه زندان به مكان ديگري جابهجا شود، اما انجام اين كار دشواريهاي مالي و لجستيكي دارد.
الشيخ با اشاره به افزايش تعداد زندانيان در اين زندان گفت: در عراق امروز حقوق بشر و رعايت قوانين امري ضروري است از اين رو روند رسيدگي به پرونده زندانيان طولاني شده است.
او در ادامه با اشاره به بيست و پنجمين سالگرد امضاي قطعنامه 598 و اجرا نشدن دو بند 7 و 8 اين قعطنامه و ضرورت امضاي قرارداد صلح بين دو كشور گفت: صدام در سال 1975 توافقنامه الجزاير را امضاء كرد و چند سال بعد آن را پاره كرد. البته توافقنامههاي مكتوب و امضاء شده مهم هستند، اما اين اراده سياسي است كه قطعنامهاي را لازمالاجرا ميكند. الان ايران و عراق بدون توافقنامه روابط خيلي خوب و گستردهاي در زمينههاي مختلف داريم و تا الان 150 يادداشت تفاهم بين دو كشور امضاء شده است.
ميتوان به بندهاي اجرا نشده قطعنامه 598 در كميسيون عالي دو كشور پرداخت
سفير عراق در ايران در پاسخ به اينكه وقت آن نرسيده قطعنامه 598 بين ايران و عراق اجرا شود؟ تصريح كرد: من هم معتقدم در صورت وجود اراده سياسي بين دو كشور ميتوان به اين مساله در كميسيون عالي دو كشور پرداخت. همانطور كه مساله اسراء، مفقودالاثرها و ميلههاي مرزي آبي و خشكي حل شد.
وي درباره حضور تعدادي از منافقين كه در كمپ ليبرتي در عراق باقي ماندهاند و دولت عراق نيز بر خروج هرچه سريعتر آنها تاكيد كرده است، اظهار كرد: متاسفانه كشورهاي كمي اين افراد را ميپذيرند. هر كشوري كه آنها را بپذيرد، ما خيلي سريع آنها را منتقل ميكنيم. برخي از اين افراد مايلاند به ايران بيايند، البته تعدادشان كم است و ايران ميتواند زمينه بازگشت اين تعداد را فراهم كند.
الشيخ خاطرنشان كرد كه با دفتر سازمان ملل در تهران صحبت كردم و گفتم كه شخص دبيركل سازمان ملل تعهد كردند براي اين افراد در كشورهاي ديگر پذيرش بگيرد و ما منتظريم كه آقاي دبيركل به وعده خود در اينباره عمل كند.
انتخاب جانشين آقاي طالباني بعد از انتخابات پارلماني خواهد بود
وي درباره وضعيت جسمي جلال طالباني، رييسجمهور عراق با بيان اينكه وضعيت عمومي ايشان ثابت است در مورد جانشيني وي تصريح كرد: ما منتظر برگزاري انتخابات پارلماني (اسفند 92) هستيم و انتخاب جانشين آقاي طالباني بعد از اين انتخابات خواهد بود.
سفير عراق در ايران با اشاره به انتخاب حسن روحاني به عنوان رييسجمهور منتخب گفت: ما با ملت ايران هستيم و هرچه ملت ايران انتخاب كند براي ما محترم است. من تمايل داشتم با آقاي روحاني ملاقات داشته باشم و سلام نخستوزير عراق را به ايشان برسانم، اما هنوز اين امكان فراهم نشده است
تاريخ خبر :8/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
راديو بينالمللي فرانسه: موج جديد سوءقصدها در سراسر عراق بر ضد جامعه شيعيان
پايگاه خبري راديو بين المللي فرانسه نوشت ، روز دوشنبه بيست و نهم ژوئيه، موج انفجار ها با خودروهاي بمب گذاري شده در عراق دست كم 54 كشته و بيش از 220 زخمي برجاي گذاشت كه در اغلب اين انفجارها جامعه شيعيان عراق مورد هدف قرار گرفته شدند. پايگاه خبري راديو بين المللي فرانسه در گزارشي از فرانسيس كورتا خبرنگار اعزامي اين رسانه به بغداد نوشت، بر اثر انفجاري هم كه در بيجي، در دويست كيلومتري شمال پايتخت عراق روي داد، پنج مامور پليس كشته شدند. اقداماتي از اين دست كه در سه ماه گذشته افزايش يافته از سال 2008 به بعد به اين حد نرسيده بود. اين اقدامات كه جامعه شيعيان عراق را هدف قرار داده اند توسط القاعده انجام ميشوند، هر چند كه هنوز هيج ادعايي در اين زمينه صورت نگرفته است. موج حملات از ساعت هفت صبح كه مردم براي رفتن بر سر كار خارج ميشوند، آغاز شد و حدود دو ساعت به طول انجاميد. اين حملات مغازه ها و مساجد و نيز كارگراني را كه به اميد يافتن كاري روزانه در ميادين صف كشيده بودند، هدف قرار دادند. حملات اين چنين عليه مردم غيرنظامي يك يا دو بار در هفته رخ ميدهد. و هدف از آن نيز راه اندازي مجدد جنگ داخلي ميان سني ها و شيعيان است كه در سالهاي 2007-2006، كشور را غرق خون كرد. خشونتها در عراق نيز در حال رسيدن به سطح سال 2008، هستند؛ زماني كه آمريكايي ها با استقرار هزاران نفر نيروي كمكي موفق به كنترل بحران شدند. اما اكنون، ديگر آمريكايي ها آنجا نيستند و و القاعده به دنبال بي اعتبار ساختن دولت عراق است كه از اكثريت شيعه تشكيل شده و همه تحريكات را با سركوب پاسخ ميدهد. از ابتداي ماه ژوئيه بيش از هشتصد نفر كشته شده اند و اوضاع همچنان ادامه دارد.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
كشف 16 موشك كاتيوشا و ديگر سلاح ها در منطقه راشديه عراق
فرماندهي عمليات بغداد از كشف يك انبار سلاح در يكي از باغ هاي روستاي الجلديه در منطقه راشديه در شمال بغداد خبر داد. به گزارش خبرگزاري اصوات العراق از بغداد ، اين منبع اعلام كرد يك انبار سلاح حاوي شانزده موشك كاتيوشا ، شش قبضه آر پي جي هفت ، سه كيلوگرم ماده تي ان تي و مقاديري انواع سلاح و تجهيزات نظامي كشف و ضبط كردند. فرماندهي عمليات بغداد در بيانيه اي تصريح كرد نيروهاي لشكر 43 طبق اطلاعات بدست آمده موفق به كشف اين انبار در يكي از باغ هاي روستاي الجلديه در منطقه راشديه شدند.
تاريخ خبر :9/5/92 خبرگزاري: پارس
بيش از67 كشته وزخمي درانفجارهاي جديد عراق
به گزارش پارس،ايسنا به نقل از شبكه سومريه نيوز عراق، در انفجارهاي روز سه شنبه بغداد كه بيشتر شيعيان و نيروهاي امنيتي را هدف قرار داده بود، بيش از 25 تن كشته و 42 عراقي ديگر زخمي شدند.
بنا به گزارش اين شبكه خبري، در انفجار يك خودوري بمبگذاري شده كه در نزديكي حسينيهاي در شمال بغداد منفجر شد، شش تن كشته و 21 تن ديگر زخمي شدند كه حال بعضي از آنها وخيم گزارش شده است.
منابع امنيتي عراق اعلام كردند كه نيروهاي پليس بلافاصله مكان انفجار را بسته و مجروحان را به بيمارستان منتقل كردند.
بغداد روز سهشنبه شاهد انفجارهاي ديگري نيز بود كه طي آن چندين نيروي پليس كشته و دهها تن ديگر زخمي شدند.
در پي يك انفجار كه گشتيهاي پليس در منطقه الطارميه بغداد را هدف قرار داده بود يك پليس كشته و چهار تن ديگر زخمي شدند. نيروهاي امنيتي بلافاصله در محل انفجار حاضر شده و تحقيقات را آغاز كردند.
در انفجار يك خودروي بمبگذاري شده ديگر در مركز پزشكي الطارميه نيز 14 تن كشته شدند.
علاوه بر اين در انفجار بمبي كه در نزديكي مسجد محمد رسول الله در منطقه حي الجهاد بغداد كاار گذاشته شده بود سه تن كشته و 9 تن ديگر زخمي شدند.
اين واقعه همزمان با انفجار يك بمب ديگر بود كه به اتوبوسي در منطقه حي الجامعه چسبانده شده بود اما به گفته منابع اين انفجار تلفات جاني به دنبال نداشت.
همچنين در انفجار ديگري كه گشتيهاي پليس در منطقه حي الفرات بغداد را هدف قرار داده بود يك نيروي پليس كشته و هشت تن ديگر زخمي شدند.
انفجارها و حملات ديگري نيز در مناطق مختلف بغداد و ديگر استانهاي عراق رخ داد كه در نتيجه آنها چندين عراقي جان خود را از دست دادند
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: ايسنا
رونق گردشگري كردستان عراق با سرمايهگذاري فرانسويها
با سرمايهگذاري ميليونرهاي فرانسوي در زير ساختهاي صنعت گردشگري كردستان عراق، صنعت توريسم اين منطقه رونق بيشتري ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خودمختار كردستان در شمال عراق به دليل امنيت بالا و بهرهبردن از جاذبههاي تاريخي و طبيعي گردشگري، يكي از مناطق جذاب براي سرمايهگذاران در صنعت گردشگري محسوب ميشود.
به گزارش عرب نيوز، مقامات صنعت گردشگري كردستان عراق كه با سه كشور ايران، تركيه و سوريه همسايه است، اقدامات زيادي در جهت تشويق سرمايهگذاران كشورهاي اروپايي براي سرمايهگذاري در اين منطقه زيبا انجام دادهاند كه در آخرين آنها علاوهبر برگزاري نمايشگاهي در شهر پاريس، براي معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري در كردستان عراق، از تعدادي سرمايهگذار فرانسوي نيز براي بازديد از كردستان عراق دعوت شد.
دولت منطقه كردستان عراق مدتي قبل اقدام به راهاندازي وبسايت ويژه معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري در اين منطقه به سرمايهگذاران در سراسر جهان كرد كه در قالب آن اطلاعات ارزشمندي به چند زبان شامل فرصتهاي سرمايهگذاري، قوانين سرمايهگذاري خارجي و معافيتهاي مالياتي در اختيار سرمايهگذاران قرار ميگيرد.
كارشناسان پيشبيني ميكنند كردستان عراق تا پايان امسال ميزبان دو ميليون گردشگر باشد و با توسعه زيرساختهاي صنعت گردشگري به ميزبان پنج ميليون گردشگر در سال 2015 تبديل شود.
از چند سال قبل نيز صدها پروژه گردشگري با جذب 338 ميليون دلار سرمايهگذاري خارجي در كردستان عراق در حال اجرا بوده كه بيشتر آنها در آينده نزديك به بهرهبرداري ميرسند
منطقه كردستان عراق و بويژه شهر اربيل علاوهبر جاذبههاي گردشگري تاريخي، از جاذبههاي طبيعي، به خصوص پوشش گياهي زيبا و همچنين كوههاي پوشيده از برف قنديل بهره ميبرد كه ميتوان از آنها براي توسعهي گردشگري زمستاني بهره برد.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: شبكه خبر
پروژه غربي عربي "خرمن ارتش ها" در عراق كليد خورد
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر ، منبع پليس عراق اعلام كرد : بر اثر دو انفجار در استان هاي صلاح الدين در شمال بغداد و دياله در شرق عراق هم دست كم 8 نفر كشته و 28 تن ديگر زخمي شدند .
منبع پليس عراق اعلام كرد بمبي سه شنبه شب پس از اقامه نماز مغرب نزديك مسجد سيد مهدي در شهرك الطوز در 90 كيلومتري شرق تكريت مركز استان صلاح الدين منفجر شد .
منبع پليس تاكيد كرد بمبي ديگري ديشب نزديك رستوراني در محله المعلمين در غرب بعقوبه مركز استان دياله منفجر شد . اين انفجار پنج كشته و 16 زخمي بر جا گذاشت .
قدرت گرفتن مجدد شاخه القاعده در عراق
در اين حال خبرگزاري فرانسه در گزارشي از قدرت گرفتن مجدد شاخه القاعده در عراق خبر داد و نوشت: القاعده در عراق روز سه شنبه با اعلام مواضع خصمانه خود عليه دولت بغداد، خبر بازگشت خود را به گوش جهانيان رساند. اين در حالي بود كه هفته گذشته اين گروه به دو زندان بزرگ حمله و صدها زنداني خطرناك را آزاد كرد.
گروه " دولت اسلامي در عراق و شام " ، نام جديد القاعده در عراق ، روز سه شنبه با پذيرفتن مسئوليت چند حمله در روز دوشنبه در عراق كه 60 كشته برجاي گذاشت، در يك پايگاه اينترنتي جهادي از ماموريت جديد خود با نام " خرمن ارتش ها " خبر داد.
سني هاي تندروي وابسته به القاعده از ده سال پيش در عراق فعال هستند و به ويژه در درگيري هاي سال هاي 2005 تا 2006 ميان سني ها و شيعيان، خشونت هاي زيادي از خود نشان دادند.
اگرچه در سال 2008، آمريكا اعلام كرد القاعده عراق به سرعت رو به اضمحلال است و نيروهاي آن فقط به 1000 نظامي تندرو محدود مي شود اما يك ديپلمات غربي روز سه شنبه گفت : " القاعده در مرحله فتح مجدد عراق است و براي اين كار، از اعلام بسيج بيش از پيش قدرتمند در شمال كشور يعني منطقه اي از بغداد تا كردستان عراق، آغاز كرده است."
اين ديپلمات غربي كه حمله القاعده به زندان ابوقريب در غرب بغداد را " يك عمليات نظامي همه جانبه " خواند افزود : " ما دوباره به سمت و سوي رويارويي با درگيري هاي مسلحانه و البته بيشتر حملات تروريستي به پيش مي رويم. "
در حمله نيروهاي القاعده به زندان ابوقريب بين 500 تا هزار زنداني كه در ميان آنها تعداد زيادي از رهبران القاعده نيز بودند ، آزاد شدند . ديپلمات غربي در جاي ديگري از اظهاراتش گفت : " القاعده و همه گروه هاي سني نشان داده اند از قدرت عملي برخوردارند كه ما از آن بي خبريم. "
كنت كاتزمن، كارشناس آمريكايي مسائل عراق در بخش تحقيقات كنگره آمريكا هم در اين باره گفت : " القاعده مجال را براي تجديد قوا و بازگشت فراهم ديده است، اين گروه از زمان خروج نيروهاي آمريكايي از عراق در اواخر سال 2011 با پشتيباني شورش هاي سني ها و استفاده از ضعف دستگاه هاي امنيتي عراق قدرت خود را باز يافته است؛ موفقيت هاي اخير اين گروه سبب شده است تا بتواند افراد جديدي را جذب خود كرده و از ديگر گروه هاي سني تندرو حمايت كند. "
كاتزمن در ادامه گفت : " به علاوه ، جنگ در سوريه نيز انرژي جديدي به القاعده عراق داده و سني ها را نيز ترغيب كرده است تا به طور همزمان و در نبردي مشترك عليه شيعيان، بغداد و دمشق را به چالش بكشند. " وي تصريح كرد : " سني ها تنها 35 درصد از جمعيت عراق را تشكيل مي دهند و هيچ شانسي براي سرنگون كردن دولت بغداد ندارند ولي احتمالا سوداي جدايي افكني در كشور و نزديك شدن مناطق سني نشين در مرز عراق و سوريه را در سر مي پرورانند. "
كنت پولاك، كارشناس آمريكايي مسائل خاورميانه نيز در تحقيقي كه به تازگي در موسسه بروكينگز منتشر شد گفت : " تعداد زيادي از افراد در جهان عرب، جنگ داخلي در سوريه و عراق را دو جبهه يك نبرد و در واقع جنگ بين شيعيان و سني ها در قلب جهان اسلام قلمداد مي كنند. "
وزارت كشور عراق روز دوشنبه و در حاليكه تعداد كشته هاي حملات مختلف، تنها در ماه ژوئيه از مرز 800 نفر هم گذشت، از شهروندان خواست براي مقابله با خشونت ها با نيروهاي امنيتي بيشتر همكاري كنند.
اين وزارت خانه در بيانيه اي اعلام كرد : " عراق با جنگي آشكار روبروست كه گروه هاي مذهبي خونخوار كه هدفي جز ايجاد هرج و مرج در كشور ندارند، آن را به راه انداخته اند. "
بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد نيز اعلام كرد " عراق در لبه پرتگاه قرار گرفته است. "سخنگوي بان به نقل از وي گفت : " اين بر عهده رهبران سياسي است كه به افرادي كه تلاش مي كنند با استفاده از خشونت و ترور به نفع خود بهره برداري كنند، اجازه خودنمايي ندهند. "
• اخبار سياسي و اجتماعي سوريه
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: نداي انقلاب
ربودن كشيش سرشناس ايتاليايي در سوريه
به گزارش "نداي انقلاب" به نقل از العالم، منابع رسانه اي تأكيد كردند عناصر گروه موسوم به "دولت اسلامي در عراق و شام" پدر "پائولو دالوليو" را دوشنبه گذشته ربودند.
ربوده شدن اين كشيش در شهر رقه كه اكنون به دست گروههاي وابسته القاعده افتاده، درحالي است كه دالوليو سال گذشته به دليل حمايت از مخالفان مسلح از سوريه اخراج شده بود.
تاريخ خبر :9/5/92 خبرگزاري: افكار نيوز
سوريه در آستانه نبرد بزرگ حلب قرار دارد
به گزارش افكارنيوز، «ماهر مرهج»، دبيركل حزب جوانان مليگراي سوريه در دمشق گفت: كشتاري كه در منطقه «خان العسل» سوريه و عليه ارتش سوريه روي داد، تاكيدي بر خط مشي جنايتكارانهاي است كه گروههاي مسلح از آن تبعيت ميكنند.
دبيركل حزب جوانان مليگراي سوريه در ادامه افزود: منطقه خان العسل منطقه استراتژيكي است كه بسياري از عناصر مسلح و گروههاي تروريستي در آن جاي گرفتهاند تا به هر طريق ممكن بر آن تسلط پيدا كنند و اين بدين معناست كه آنها در چند قدمي مراكزي قرار دارند كه دولت سوريه در حلب بر آنها تسلط دارد.
مرهج با اشاره به اينكه سوريه در آستانه نبرد بزرگ حلب قرار دارد، گفت: مردم سوريه هم اكنون بسيار خوشحال هستند، چون نظام حاكم بر مناطق حساس و استراتژيك تسلط كامل دارد و اين به معناي رقم خوردن موازنه قوا به سود نظام و ارتش سوريه است و همين مردم را به سمت راه حل مسالمت آميز و دوري از منطق جنگ و رفتن زير سلطه گروههاي مسلح سوق ميدهد.
دبيركل حزب جوانان مليگراي سوريه عناصري كه دست به كشتار فجيع خان العسل زدند را عناصري خيره سر خواند كه هيچگاه نميتوانند نماينده معارضان سوري باشند، وي تاكيد كرد كه اين عناصر خواهان برپايي امارتي اسلامي مورد حمايت سازمانهاي تروريستي هستند.
به باور مرهج اين كشتار تاثير بسزايي بر روند سياسي و با مشكل مواجه كردن تلاشهاي صورت گرفته براي دستيابي به راه حل مسالمت آميز خواهد داشت.
دبيركل حزب جوانان مليگراي سوريه سخنان خود را با اين گفته به پايان رساند كه در برابر سوريه فرصت بزرگي به نام كنفرانس ژنو ۲ قرار دارد، چراكه در اين كنفرانس معارضان و هواداران نظام درباره مبارزه با تروريسم در سوريه به توافق خواهند رسيد.
مرهج تاكيد كرد كه معارضان واقعي در سوريه هيچگاه نه روي به سلاح براي مبارزه با نظام ميآورند و نه حامي چنين گروههايي هستند و بدون ترديد گروههاي تروريستي همچون «جبهه النصره» اقدام به كشتار شهروندان سوري ميكنند.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: تابناك
آماده باش كردهاي سوريه عليه تكفيري ها
ر پي ترور يكي از رهبران كردهاي سوريه، يگانهاي حمايت از كردها براي مقابله با گروه هاي مسلح و تكفيري به حالت آماده باش در آمدند.
به گزارش پايگاه خبري شبكه العالم، "عيسي حسو" عضو كميته ديپلماتيك "شوراي عالي كردها"، امروز سه شنبه بر اثر انفجار خودرويش در شهر "قامشلي" در شمال شرقي سوريه ترور شد؛ به دنبال انتشار اين خبر، شبه نظاميان موسوم به "يگان هاي حمايت از كردها" براي رويارويي با گروههاي مسلح تكفيري به حالت آماده باش درآمدند.
خبرگزاري "فرات" گزارش داد كه عيسي حسو عضو شوراي عالي كردها كه بيشتر گروههاي فعال كرد را دربرمي گيرد، بر اثر انفجار بمبي كه در خودرويش كار گذاشته شده بود كشته شد.
اين خبرگزاري افزود: ساعت شش صبح امروز وي در حال خروج از منزلش در شهرك كورنيش در شهر قامشلي بود كه بمب كارگذاشته شده زير صندلي راننده منفجر شد.
نهاد موسوم به "ديده بان حقوق بشر سوريه" نيز خبر كشته شدن اين رهبر كردها در انفجار خودرويش را اعلام كرد.
آماده باش كردهاي سوريه عليه تكفيري ها
به دنبال ترور اين شخصيت كرد سوريه، شبه نظاميان موسوم به "يگان هاي دفاع از كردها" براي مقابله با گروههاي مسلح تكفيري به حالت آماده باش درآمدند.
براساس اعلام "ديده بان حقوق بشر سوريه" اين يگان ها با انتشار بيانيه اي، اعلام آماده باش كرده و از همه كساني كه قادر به حمل سلاح هستند درخواست كردند تا براي دفاع از مناطق تحت حمايت اين يگان ها در مقابل حملات تروريست هاي "دولت اسلامي عراق و شام" و جبهه النصره از گروهك هاي وابسته به القاعده، به اين يگان ها بپيوندند.
ترور عيسي حسو در حالي اتفاق مي افتد كه از دو هفته پيش تاكنون درگيري ميان افراد مسلح افراطي وابسته به القاعده و كردها به ويژه در شهر حسكه در شمال شرق سوريه ادامه دارد و تروريستهاي القاعده شكستهاي سنگيني را متحمل شده اند.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: واحد مركزي خبر
يكي از فرماندهان ارتش سوريه: محله خالديه در حمص از اهميت راهبردي برخوردار است
يكي از فرماندهان ارتش سوريه در منطقه مطاحن در حمص با تشريح اهميت كنترل ارتش بر اين منطقه گفت تروريستها پس از فرار از خالديه در مناطق ديگر در كمين نيروهاي ارتش و دفاع ملي گرفتار شدند. به گزارش شبكه تلويزيوني سوريه ، اين فرمانده ارتش سوريه گفت :« نيروهاي مسلح و نيروهاي دفاع ملي پس از كشته و زخمي كردن شمار زيادي از افراد مسلح توانستند بر منطقه مطاحن و ساقيه الري در حمص كنترل پيدا كنند. منطقه مطاحن حلقه اتصال بين محله هاي خالديه و القصور و القرابيص است. مطاحن همچنين به علت آنكه در مسير جاده حماه قرار دارد؛ اهميت زيادي دارد. جاده حماه نيز منطقه خانههاي معلمان ، القصور ، خالديه ، قرابيص و جوره الشياح و باب هود و حميديه را در جنوب به يكديگر متصل مي كند. منطقه ساقيه الري نيز گذرگاه افراد مسلح بود. كنترل ارتش سوريه و نيروهاي دفاع ملي بر اين مناطق از اهميت زيادي برخوردار است. منطقه مطاحن يك منطقه بسيار راهبردي براي توليد آرد مورد نياز نان شهروندان است.تروريستها شهروندان را از نان محروم كرده بودند كه گوياي بخشي از جنايات اين باندهاست. گروههاي مسلح به علت آنكه در محله خالديه متلاشي شدند به بقيه محله هاي باقيمانده در بخش قديمي عقب نشيني كردند . گروههاي مسلح مستقر در باقيمانده محله هاي قديمي حمص كوشيدند به تروريستهايي كه از خالديه و مطاحن فرار كردند كمك كنند اما نيروهاي مسلح با آنها مقابله و تلفات سنگيني به آنان وارد كردند و شمار بيشتري از تروريستها كشته يا زخمي شدند. گروههاي تروريستي مسلح در خالديه با عبور از محله هاي قرابيص و مزارع غوطه كوشيدند به محله وعر فرار كنند. شماري از آنان تلاش كردند به محله القصور و منطقه مصابغ و جوره الشياح فرار كنند. نيروهاي دفاع ملي و نيروهاي ارتش در كمين تروريستها بودند و خسارت و تلفات سنگيني به آنان وارد كردند ».
• اخبار جهان اسلام
تاريخ خبر :8/5/92 خبرگزاري: پارسينه
آغاز تظاهرات طرفداران مرسي و حمله به سفارت عربستان
به گزارش روزنامه مصري «الوطن»، تظاهرات ميليوني حاميان مرسي و گروه اخوان المسلمين تحت عنوان «شهدا» براي محكوم كردن كشته شدن تعداد زيادي از حاميان مرسي در درگيريهاي چند روز گذشته آغاز شده است.
در همين راستا تعدادي از زنان وابسته به گروه اخوان فعاليتهاي اعتراضي خود را از ميدان النهضه به سوي سفارت عربستان در خيابان «الجيزه» آغاز كردهاند و تعداد ديگري از مسجد نور در حال حركت به سوي وزارت دفاع مصر هستند.
حاميان مرسي با تشكل زنجيرهاي انساني از مركز امنيتي الجيزه تا ميدان النهضه خواستار آزادي مرسي و بازگشت مشروعيت قانوني به كشور شدند.
تريبون معترضان ميدان النهضه همچنين اعلام كرد كه اعضاي سلفي جهادي و القاعده و حزب سلفي نور نيست به جمع معترضان پيوستهاند.
معترضان همچنين با قرار دادن كيسههاي شن و موانع فلزي خود را با برخورد احتمالي نيروهاي امنيتي آماده مي كنند.
روز گذشته اخوان المسلمين طي فراخواني از مردم مصر خواست براي محكوميت كشته شدن حاميان مرسي در چند روز گذشته در تظاهرات ميليوني شهدا حضور پيدا كنند.
وزارت كشور و نيروهاي ارتش مصر نيز به معترضان هشدار دادند كه در صورت نزديك شدن به ساختمانهاي دولتي و نظامي با آنها به شدت برخورد خواهد شد.
تاريخ خبر : 8/5/92 خبرگزاري: شفقنا
تحليل سايت آلماني ديت سايت: سلفي ها و عربستان سعودي عامل اصلي اختلاف ميان شيعه و سني
شفقنا (پايگاه بين المللي همكاري هاي خبري شيعه)- سايت آلماني ديت سايت نوشت: از ماه مه سال جاري يعني از زماني كه مشخص شد حزب الله لبنان به نفع حكومت بشار اسد به جنگ داخلي سوريه وارد شده است، همواره صحبت از بالا گرفتن جنگ مذهبي ميان شيعيان و اهل سنت به ميان مي آيد. در يك سوي اين جنگ ايران شيعه، حزب الله لبنان، رژيم علوي دمشق و حكومت شيعه عراق قرار دارند و در سمت مقابل حكومت سني عربستان سعودي، تركيه، قطر و شورشيان سني سوريه قرار گرفته اند. اگرچه كه بسياري از تحليل گران جنگ داخلي سوريه و اعتراض ها عليه دولت مركزي بغداد و معترضان شيعه بحريني را بخشي از همان اختلاف هزار ساله ميان شيعيان و اهل سنت عنوان مي كنند اما اين تحليل زماني با چالش مواجه مي شود كه به خاطر آوريم شيعيان و اهل سنت طي تقريبا سراسر تاريخ اسلام همواره زندگي مسالمت آميزي در كنار يكديگر داشته اند.
اين به اصطلاح جنگ مذهبي امروز بيش از همه به كنشگران سني اي بازمي گردد كه بدون تفاوت قايل شدن ميان گروه ها و فرق مختلف شيعه و از زمان جنگ عراق در سال 2003 همواره عليه شيعيان به نفرت پراكني مشغولند. دشمنان شيعه در منطقه در حالي با به حكومت رسيدن شيعيان در كشورهاي عربي مخالفت مي كنند كه 60 درصد از جمعيت عراق، 50 تا 70 درصد از جمعيت بحرين، 35 تا 50 درصد از جمعيت لبنان، 20 تا 30 درصد از جمعيت كويت، 20 درصد از جمعيت امارات متحده عربي و 10 درصد از جمعيت عربستان سعودي را شيعيان تشكيل مي دهند.
اما مهم ترين حاملان تفكر ضد شيعي همان روحانيان سلفي و برخي روشنفكران و گروه ها در جهان عرب هستند. ايدئولوژي سلفي ها به جنبش هاي اصلاح طلبانه قرن هاي 18 و 19 بازمي گردد، همان جنبش هايي كه تلاش داشتند جوامع خود را از طريق بازگشت به شيوه زندگي دوران پيامبر و اصحابش تغيير دهند. و همين اصرار بر بازگشت به دوران "پيشينيان مومن" بود كه همواره به اختلاف ها و بحث و جدل هاي قديمي ميان شيعيان و اهل سنت بر سر مساله جانشيني پيامبر اسلام دامن مي زد و آتش تنش ها را مشتعل مي ساخت.
غالب اين جنبش هاي به اصطلاح اصلاح طلبانه و به ويژه وهابيان در عربستان سعودي از شيعيان به عنوان كافر و مرتد ياد مي كنند و در برخي موارد حتي مسلماني شيعيان را هم مورد پرسش قرار مي دهند. اين مساله در مورد سلفيه نيز صادق است يعني همان فرقه اي كه به شدت تحت نفوذ وهابيت بوده و از سال هاي دهه هفتاد به عرصه منازعات جديد گام گذاشت. سلفي ها با آغاز بهار عربي در سال 2011 به مراتب آزادتر از گذشته دست به فعاليت زدند و اين جنبش در مجموع گسترش يافته است. سلفي ها نيز براي نفرت پراكني عليه شيعيان از هيچ كاري فروگزار نمي كنند.
با اين حال شدت گرفتن خصومت هاي مذهبي دلايل ديگري در سياست عربستان سعودي دارد يعني همان كشوري كه داعيه رهبري اردوگاه اهل سنت را دارد. از زمان پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 ، شيعه ستيزي عربستان سعودي يا همان كشوري كه وهابيت در آن قرائت حاكم و رسمي از اسلام به حساب مي آيد، تبديل به يك موضوع در عرصه سياست منطقه اي شد. رهبران رياض از ايران شيعه به عنوان قدرتي ياد مي كنند كه تلاش دارد هژموني خود را بر سراسر منطقه خاورميانه گسترش دهد. از نظر رياض شيعيان عرب "ستون پنجم" همسايه شيعه به حساب مي آيند و به همين خاطر حاكمان سعودي از سال 1979 تلاش دارند كه از هرگونه نفوذ ايراني ها و تساوي حقوق شيعيان در جهان عرب ممانعت به عمل آورند.
در همان حال كه عراق در بين سال هاي 2003 تا 2008 به ميدان جنگ پيروان مذاهب اسلامي بدل شده بود، سوريه نيز به نوعي دوران تازه اي را آغاز كرد. در اردوگاه سني ها ايمان و قدرت در كنار هم قرار مي گيرند زيرا غالب گروه هاي شورشي در واقع حامل نوعي نفرت از شيعه هستند، همان شيعه اي كه در كسوت علوي ها بر سوريه حكومت مي كند. و اين در حاليست كه اكثر شيعيان از علويه به عنوان شاخه اي انحرافي ياد مي كنند. اما حاكمان عرب خليج فارس در واقع نگران منافع خود بوده و مساله اصلي براي آنها ساقط كردن مهم ترين متحد ايران در خاورميانه است. و بدين صورت امروزه خاورميانه در واقع ميان دو اردوگاه حاميان غيرسني حامي رژيم بشار اسد و دشمنان غالبا سني آنها تقسيم شده است.
مناقشه سوريه در حال حاضر كشورهاي همسايه يعني لبنان و عراق را نيز در معرض تهديد تنش ها و درگيري هاي مذهبي قرار داده است. رهبران ايران به درستي از اين بيم دارند كه در صورت تغيير رژيم در دمشق ، سعودي ها و هم پيمانانشان به عنوان نخستين گام دولت عراق را سرنگون و حتي روياي حمله به ايران را در سر داشته باشند. و دليل اصلي حمايت همه جانبه تهران از رژيم بشار اسد نيز همين نگراني ها است. از سوي ديگر اگر اين مناقشه ها ابعادي بزرگ تر به خود بگيرد در نهايت به تشكيل نوعي جامعه شيعي در خليج فارس منجر خواهد شد و چنانچه سركوب وحشيانه شيعيان در بحرين و عربستان سعودي ادامه داشته باشد آنگاه است كه فعالان جوان و شيعه اين دو كشور به آغوش ايران پناه ببرند.
بدين ترتيب تنش ها و اختلاف هاي مذهبي به وسيله سياست هاي قدرت طلبانه كنشگران سني مذهب عربستان و سلفي ها همچنان افزايش مي يابد و عوامل اين تنش ها با اين كار در پي تحقق آرمان هاي خود هستند. و اگر آمريكا و اروپا از نفوذ خود براي وادار كردن متحد خود يعني عربستان سعودي براي پايان دادن به تنش هاي مذهبي استفاده نكنند آنگاه است كه روز به روز بر ابعاد اين تنش ها افزوده شده و پي آمدهاي زيانباري در انتظار منطقه و حتي غرب خواهد بود.
از آن جايي كه مناقشه سوريه ادامه خواهد داشت و عراق در آينده نزديك روي ثبات به خود نمي بيند و اختلاف هاي ايران و عربستان در كوتاه مدت حل نمي شود پس اين تنش هاي مذهبي بايد حداقل از سوي نيروي سومي كنترل شود كه خود به صورت مستقيم در معرض اين تنش ها نيست. به عبارت ديگر اين كشورهاي غربي هستند كه بايد نفوذ خود بر عربستان سعودي را به كار گرفته و رياض را وادار كنند كه به عنوان اولين قدم براي تنش زدايي، تساوي حقوق شيعيان را در كشور خود به رسميت بشناسد. افزون بر آن دولت عربستان سعودي نيز بايد از نفوذ خود در بحرين براي وادار كردن دولت منامه به يافتن راه حلي سياسي بهره گيرد. در حال حاضر هر گام كوچكي مي تواند در جلوگيري از افزايش مناقشات ميان شيعيان و اهل سنت در سراسر منطقه خاورميانه موثر باشد.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: مشرق
توهين به روحانيون شيعه در مسجدپيامبر
فعالان عربستاني در شبكه هاي اجتماعي فيلمي را از اقدامات توهين آميز وهابيها عليه روحانيون و زائران در مسجد پيامبر (ص) در مدينه منتشر كردند.
به گزارش مشرق به نقل از العالم، در اين فيلم وهابيهايي كه خود را "المطاوعه" مينامند در مسجد پيامبر (ص) به زائران پيرو اهل بيت (ع) و روحانيون حمله كرده و به آنها توهين ميكنند.
اين وهابيها كه به صورت گروهي و سازماندهي شده فعاليت ميكنند، از پشت سر به روحانيون زائر حمله كرده و عمامه هايشان را از سرشان مياندازند و يا با دست به آنان ضربه مي زنند و فرار مي كنند.
تكرار اين اقدامات توهين آميز درحالي است كه نيروهاي امنيتي و پليس سعودي بي تفاوت از كنار اينگونه اقدامات مي گذرند
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: شيعه نيوز
فتواي فتنه انگيز جديد قرضاوي نه شرعي است و نه عاقلانه شيخ الازهر
به گزارش «شيعه نيوز» پس از حمله ي مفتي ناتو به شيخ الازهر "احمد الطيب"، واكنش ها به اظهارات ناشايست "يوسف قرضاوي" از سوي الازهر هم چنان ادامه دارد.
يكي از علماي الازهر به نام شيخ "اشرف سعد" در اظهاراتي گفت: فتواي قرضاوي مبني بر دعوت مسلمانان به مصر و به شهادت رسيدن در اين كشور، از جمله آرايي است كه هر كسي به محض شنيدنش، آن را بي اعتبار مي داند، اين فتوا نه تنها شرعي نيست بلكه غير عاقلانه هم هست.
وي مي افزايد: چگونه مسلمانان از هر سوي جهان براي جهاد و به شهادت رسيدن به دليل يك اختلاف سياسي به مصر فرا مي خوانده مي شوند در حاليكه شيخ براي قضاياي مهم تري چون فلسطين اين چنين فتوايي نمي دهد. اين اولين باري نيست كه قرضاوي از اين قبيل فتواهاي سياسي مي دهد، در خلال انتخابات رياست جمهوري دوره ي مرسي، در فتوايي عجيب اعلام كرد كسي كه رشوه ي انتخاباتي دريافت كند جايز است كه براي دريافت پول، قسم دروغ به خدا بخورد!، الازهر و پيروان قرضاوي از فتواهاي سياسي او بسيار صدمه ديده اند.
در همين راستا منابع مسئول در الازهر اعلام كردند علماي الازهر با تشكيل يك جلسه ي فوق العاده خواهان بر كناري قرضاوي از هيئت علماي مسلمين هستند؛ و افزودند: فتواي جيديد قرضاوي بوي فتنه مي دهد.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: شيعه نيوز
پاداش ميلياردي ملك عبدالله به السيسي
به گزارش «شيعه نيوز» به نقل ازشفقنا، واشنگتن تايمز به نقل از يونايتد پرس خبر داد كه عربستان سعودي يك ميليارد دلار به ژنرال عبدالفتاح السيسي براي كودتا بر عليه محمد مرسي پرداخته است.مجتهد بن حارث بن حمام كه از فعالان سعودي بر عليه فساد در اين كشور است در تويتر خود يادآور شد كه پيش ار روز سوم جولاي ملك عبدالله مبلغ يك ميليار دلار در اختيار ارتش مصر براي كودتا عليه مرسي قرار داده است تا مسير كودتا تسهيل شود.
بن حمام يادآور شده است چالش هاي پس از كودتا نگراني هايي را در سعودي برانگيخته است و آنها را نسبت به هزينه سياسي و اقتصادي كه در كودتاي مصر پرداخته اند دچار ترديد و تامل كرده است، چرا كه اگر نتيجه حاصل نشود دولت آينده مواضع بسيار سختي عليه سعودي خواهد داشت. به گفته بن حمام از اين روست كه حكومت سعودي به شدت از السيسي حمايت مي كند و ملك عبد الله تلاش دارد ديگران را هم به حمايت از تغييرات جديد در مصر قانع كند.
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: شيعه نيوز
تصويب لغو تابعيت شيعيان بحرين در مجلس ملي اين كشور
به گزارش «شيعه نيوز»، مجلس ملي بحرين در يك اقدام خصمانه، معترضان خواهان تغييرات در بحرين كه اكثريت آنها از شيعيان اين كشور هستند را "تروريست" ناميد و تشديد مجازات اين فعالان را تصويب كرد و به پادشاه اين كشور" حمد بن عيسي آل خليفه" تحويل داد تا هر چه زودتر ادامه مراحل قانوني اش را جهت پياده نمودن آن طي كند. اين تصميم در خلال يك جلسه ي اضطراري مجلس ملي گرفته شد.
از جمله مفاد طرح خصمانه مجلس ملي، لغو تابعيت بحريني از تمام تروريست ها –به زعم ايشان- و تمام تحريك كنندگان به آن، و مجازات كامل عاملان است، اين طرح هم چنين برگزاري هرگونه تظاهرات و تجمع در پايتخت بحرين "منامه" را ممنوع اعلام كرده است.
مجلس شوراي ملي هم چنين خواستار اجراي تدابير قانوني بر عليه برخي گروه هاي سياسي كه به خشونت –به گفته ي ايشان- تشويق مي نمايند، شد. پادشاه بحرين ضمن تاييد تمام مفاد اين طرح، خواستار اجراي هر چه سريعتر آن از سوي سازمان هاي قانوني اين كشور شد؛ پس از سقوط محمد مرسي، ترس آل خليفه از اينكه به سرنوشت مرسي و امثال او دچار شود بيشتر شده است.
• اخبار سياسي اجتماعي داخل كشور
تاريخ خبر : 9/5/92 خبرگزاري: تابناك
عدالت اداري مصوبه 74هزار ميلياردي را باطل كرد
مدير كل حوزه رياست ديوان عدالت اداري گفت: مصوبه 74هزار ميلياردي دولت در هيات عمومي ديوان عدالت باطل اعلام شده و قابل اعتراض نيست.
علياكبر بختياري در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، در واكنش به سخنان شمسالدين حسيني وزير اقتصاد درباره بياشكال بودن مصوبه 74هزار ميلياردي دولت اظهار داشت: مصوبه 74هزار ميلياردي دولت در هيات عمومي ديوان عدالت باطل اعلام شده و قابل اعتراض نيست.
وي ادامه داد: مصوبه 74هزار ميلياردي توسط جمع كثير قضات هيات عمومي ديوان عدالت اداري بررسي شده و به هيچ عنوان قابل اعتراض و تجديدنظرخواهي نيست مگر اينكه راي صادره به موجب درخواست 20 نفر از قضات هيات عمومي يا رئيس ديوان دوباره برسي شود.
در همين راستا حجتالاسلام محمدجعفر منتظري، رئيس ديوان عدالت اداري در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه آيا نامهاي كه وزير اقتصاد در راستاي انتقاد به برگزاري جلسه 74 هزار ميليارد توماني مطرح كرده است، به دست شما رسيده است؟ اظهار داشت: ما نامهاي دريافت نكردهايم.
رئيس ديوان عدالت اداري خاطرنشان كرد: جلسه هيات عمومي براي رسيدگي به اين مصوبه ساعتها طول كشيد در حالي كه هيچ يك از نمايندگان دولت براي ارائه مستندات حضور نيافتند.
گفتني است، سيدشمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي پس از صدور راي ديوان عدالت اداري درباره غيرقانوني بودن مصوبه 74 هزار ميليارد توماني مجمع بانك مركزي به منظور تسويه بدهي هاي دولت در نامهاي خطاب به حجتالاسلام و المسلمين محمدجعفر منتظري، رئيس ديوان عدالت اداري مطالبي را عنوان كرده و تاكيد كرده كه مصوبه مجمع عمومي بانك مركزي درباره تسعير ارز به ميزان 74 هزار ميليارد توماني قانوني و بدون اشكال است.