نحوه گزینش پرستاران حج تمتع اعلام شد
مسئول کمیته پرستاری مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از اتمام کار این کمیته در معرفی پرستاران به مرکز پزشکی حج و زیارت خبر داد و گفت: امسال ۴۶ پرستار به حج تمتع اعزام میشوند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، محمد ميرزابيگي با اشاره به انتخاب دقيقتر و سختگيرانهتر نيروهاي پرستاري براي اعزام به حج تمتع امسال، افزود: امسال ظرفيت اعزام نيروهاي بهداشتي و درماني به شدت كم شده، به گونه اي كه از ۸۳ پرستار در سال ۸۹ و ۷۶ پرستار در سال ۹۰، امسال مجموع پرستاراني كه امكان اعزام به حج دارند به ۴۶ نفر رسيده است.
وي ادامه داد: همچنين با توجه به مشاهدات مركز پزشكي حج و زيارت هلال احمر از شرايط مدينه و مكه نظير افزايش حجم پياده روي زائران، مسير توقف اتوبوسها تا مسجد الحرام و همچنين اطراف مسجد النبي و ساخت و سازهاي در حال انجام و سخت شدن شرايط براي زائران به ويژه براي زائراني با سن و سال بالا، سعي بر اين شد تا با لحاظ دغدغههاي رئيس مركز پزشكي حج، تدابير خاصي براي انتخاب پرستاران انديشيده شود.
توزيع كشوري ملاك انتخاب پرستاران
مسئول كميته پرستاري مركز پزشكي حج و زيارت افزود: ما همواره طي اين يكي دو سالي كه مسئوليت كميته پرستاري مركز پزشكي حج را به عهده داريم سعي كرده ايم تا از برخي انحصارهاي خاص در انتخاب پرستاران خارج شويم و كار به صورت توزيع كشوري انجام شود. به اين ترتيب كه يك مرحله براي تمام كساني كه در سايت مركز پزشكي حج ثبت نام كرده بودند گزينش انجام شد.
وي افراد داوطلب كه در سايت مركز پزشكي حج ثبت نام كرده بودند را حدود ۱۰ هزار نفر برشمرد و گفت: ابتدا براي اين افراد به صورت مجازي امتحان اينترنتي برگزار شد. رتبههاي خيلي بالا كه نمرات ۲۰ را كسب كرده بودند همان سال گذشته دعوت به مصاحبه شدند و امتحان كتبي و عملي به صورت حضوري گرفته شد و اعزام نيز شدند.
ميرزابيگي ادامه داد: براي رتبههاي بعدي تا نمره ۱۷ نيز اين روال طي شده است و به حج عمره و عتبات عاليات اعزام شده اند زيرا مسئوليت انتخاب پرستاران براي اعزام به عتبات عاليات نيز در صورت اعلام نياز به كميته پرستاري مركز پزشكي حج مربوط ميشود.
وي تركيب سال ۹۰ در اعزام پرستاران جديد و با تجربه را ۶۰ (جديد) به ۴۰ (باتجربه) درصد عنوان كرد و گفت: سال گذشته نيز تركيب اعزام پرستاران جديد و با تجربه ۷۰ به ۳۰ درصد بود اما امسال با توجه به كاهش شديدي كه در نيروهاي بهداشتي و درماني به ويژه پرستاري داشتيم ديگر نميشد ريسك سالهاي گذشته را انجام داد و نيروهاي سال اولي را با تركيب ۶۰ و ۷۰ درصدي اعزام كرد.
اعلام تركيب امسال اعزام پرستاران جديد و با تجربه
رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: لذا به دنبال مشورتي كه با مسئولان مركز پزشكي حج داشتيم تصميم بر اين شد كه امسال اين تركيب ۵۰ به ۵۰ باشد و بر همين اساس مصاحبهها و گزينشها در چندين مرحله شامل گزينش مجازي، امتحان كتبي براي نمرات بالا، مصاحبه حضوري و گزينش عملي و مهارتي انجام شد. بنابراين الان ليست پرستاراني كه اعزام خواهند شد قطعي نشده ولي تا حدودي با لحاظ ظرفيتي تقريباً دو برابري، حدود امتيازاتشان را مشخص كرده ايم.
وي اضافه كرد: بر همين اساس در همايشي كه در نزديكيهاي زمان اعزام با حضور دست اندركاران مركز پزشكي حج در كل كشور برگزار ميشود در همان جا امتحان عملي هم از پرستاران منتخب گرفته ميشود.
ميرزابيگي افزود: به گمانم و به اقرار هم زائران كه در دفاتر يادبود موجود است و هم مسئولان مركز پزشكي حج، ابتكاراتي كه در اين مدت انجام شد نظير تأليف چند كتاب با مضمون پرستاري حج، پرستاري توجيه هنگام بستري، آموزش هنگام ترخيص و اعمال آن، همه بيانگر اين بود كه نوع گزينش نيروها به گونه اي است كه واقعاً اگر چه تعداد بسيار محود است اما همين تعداد محدود هم سعي ميشود با يك توزيع كشوري و دغدغه خاص گزينش شوند.
وي ادامه داد: در مورد گزينش با تجربهها با اين منظور كه نيروسازي و ذخيره نيرو براي آينده كرده باشيم و شاهد حضور چند باره برخي با تجربهها نباشيم به صورت يك سوم با تجربههاي با اعزام بيش از دو سال را در نظر گرفتيم و دو سوم را به با تجربههاي با اعزام يك ساله تخصيص داديم يعني برخي كساني كه سال قبل رفته اند را امسال هم اعزام ميكنيم.
وي افزود: البته اين نكته نيز بايد گفته شود كه مثلاً اگر كسي ۲ بار يا ۳ بار به مكه ميرود و در ايام تمتع شركت ميكند به اين معنا نيست كه هر بار اعمال حج تمتع را بجا ميآورد. بلكه تنها همان سال اول اين اعمال به جا آورده ميشود و اين افراد يك عمره مفرده اي را بجا ميآورند و ديگر بقيه وقتشان صرف خدمت رساني به زائران ميشود و اصلا به عنوان حاجي اعزام نميشوند.
ميرزابيگي با تأكيد بر لزوم حضور با تجربههاي بيش از دو سال در بين اعزامها گفت: لزوماً براي ايام تشريق بايد چنين افرادي باشند كه كاملاً مسلط به منا و عرفات، اعمال و وقوف اضطراري و امثالهم باشند. در مورد دو سوم ديگر با تجربهها هم كه تجربه يكسال اعزام را دارند نيز جلسه اي ۵ ساعته در روز تعطيل روز احياي بيست و يكم با حضور مترونها مكه و مدينه از سال ۸۹ تا سال قبل برگزار شد تا ۲۳ نفر براي اين منظور گزينش شوند.
وي اضافه كرد: براي اين گزينش نيز شاخصه هايي نظير دفعات تشرف با امتياز منفي، توزيع استاني با امتياز مثبت و اخلاق و ارتباط مناسب با بيماران با امتياز مثبت در نظر گرفته شد. البته گزينه هايي نظير محدود نبودن به مدت توقف و سن و سال كمتر از ۵۵ سال نيز براي گزينش با تجربههاي با يكسال اعزام مد نظر بود.
مسئول كميته پرستاري مركز پزشكي حج و زيارت افزود: بدين ترتيب اسامي افراد با تجربه بر اساس اين امتيازات و نمره دهيها با ظرفيت حدود دو برابري در اختيار مسئولان مركز پزشكي حج قرار گرفت.
درخشش پرستاري در مكه و مدينه
وي ادامه داد: يك كار سنگيني صورت گرفت و با توجه به اينكه دوستان خيلي مقيد به نوع خدمت رساني و كيفيت خدمات در مكه و مدينه هستند و از طرفي هم پس از اعزام ديگر شرايط اعزام مجدد و بكارگيري نيروي جايگزين نيست تمام سعي خود را بكار برديم كه واقعاً نيروهايي كه شهره اخلاق، ارتباط، تحرك و پويايي هستند به عنوان افراد با تجربه معرفي كنيم تا امسال هم پرستاري بهتر از سالهاي پيش در مكه و مدينه بدرخشد.
وي با تأكيد بر اعتماد كامل و متقابل رئيس مركز پزشكي حج و كميته پرستاري گفت: خوشبختانه با توجه به ارتباط مركز پزشكي حج و سيستم پرستاري با لحاظ سياستهاي كلان، صفر تا صد كار به ما سپرده شد اما واقعاً نميشد كه ليستي قطعي و نهايي در اين زمينه اعلام كنيم و مجبور بوديم، ظرفيت يك و نيم تا ۲ برابري را براي اين منظور لحاظ كنيم.
ميرزابيگي افزود: زيرا از يك طرف اين احتمال وجود دارد كه حتي افرادي كه كاملاً آمادگي خود را تا آخرين روزها نيز براي اعزام اعلام ميكنند به هر دليل چنين امكاني را از دست بدهند و از طرف ديگر نيز ممكن است خود مركز پزشكي حج و ارگانهاي تاثيرگذار نيز نظراتي داشته باشد.
وي افزود: از آنجا كه بايد تمام اين نظرات لحاظ شود. اين ليست با ظرفيت دو برابري اما با لحاظ اولويت امتياز آوري در اختيار مركز پزشكي حج و زيارت هلال احمر قرار گرفت تا جاي مانور براي تصميم گيري باشد.
وي ادامه داد: البته بنده مطمئن هستم باز هم اگر بخواهند جابجايي خاصي بين نفرات انجام دهند از كميته پرستاري مشاوره خواهند گرفت اما در نهايت اين مركز پزشكي حج است كه اسامي نهايي را اعلام ميكند و واحد جذب و اعزام مركز پزشكي حج با منتخبان تماس گرفته و آنها را در جريان زمان اعزام و روال كار اداري قرار خواهند داد.
مسئول كميته پرستاري مركز پزشكي حج و زيارت خاطر نشان كرد: در حال حاضر به جز يك امتحان عملي كه براي سال اوليها باقيمانده است تقريباً كار كميته پرستاري در رابطه با معرفي با تجربهها تمام شده است و از اين پس كار بر عهده مركز پزشكي حج است.