نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت:
زکات فطره در روز عید فطر موجب ریشهکن شدن فقر در جامعه اسلامی میشود
سرپرست حجاج ایرانی ضمن اشاره به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به تشریح آداب وداع با این ماه عزیز از دید گاه پیامبر و ائمه مصومین علیهم السلام پرداخت و عید سعید فطر را بزرگترین عید مسلمانان دانست.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، نماينده ولي فقه در امور حج و زيارت كه در مراسم تواصي بحق سخن ميگفت افزود: ماه مبارك رمضان با همه ويژگيهايش در حال سپري شدن است يكي از نكاتي كه به وسيله ادعيه و احاديث معصومين به ما رسيده است، مراسم وداعي است كه هر انساني با ماه مبارك رمضان دارد. البته اين مراسم به صورت تشريفاتي صورت نميگيرد، بلكه انسان با خداي خود خلوت ميكند و با ماه رمضان وداع مينمايد.
وي اظهار داشت: رسول گرامي اسلام (ص) در آخرين جمعه ماه مبارك رمضان به جابر فرمودند: «اين آخرين جمعه ماه مبارك رمضان است. با ماه رمضان وداع كن و بگو خدايا اين رمضان را آخرين رمضان من قرار مده و اين رمضان آخرين فرصت من نباشد».
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر، افزود: نكته مهم اين است كه كسي از آينده خود خبر ندارد و نميداند تا كي در اين دنيا باقي ميماند و تفكر در اين مساله زنگ خطر را براي انسان به صدا در ميآورد تا بيش از گذشته به قيامت بيانديشد و مراقب اعمال خود باشد.
وي در اين باره به روايتي از امام علي (ع) استناد كرد كه ميفرمايد: «آه از كمي توشه و راه طولاني آيا به بهشت ميرسيم يا خير… پروردگارا اگر مرگ ما را مقدر كرده اي، به گونه اي باشد كه مشمول عنايت تو قرار گرفته باشيم و ما را از بركات خود محروم مكن…»
سرپرست حجاج ايراني اضافه كرد: با توجه به مضامين روايات با چنين تفكري انسان به دو فيض نائل ميشود: يا اين كه به ماه رمضانِ ديگر ميرسد و توفيق روزه داري دوباره و رازو نياز به درگاه احديت را مييابد يا به ديدار خداوند نائل ميشود و مشمول لطف و رحمت خدا قرار ميگيرد كه در هر صورت به سود انسان مومن است.
وي به دعاي ويژه ماه مبارك رمضان در صحيفه سجاديه اشاره كرد و اظهار داشت: يكي از دعاهاي صحيفه سجاديه، دعاي ويژه وداع با ماه مبارك رمضان است كه داراي معاني زيبا و عميقي است. و در فرازي از آن آمده است: … رمضان در ميان ما ستودني باقي ماند، با ما به نيكي برخورد كرد، اين ماه مبارك به ما بالاترين سودهاي جهان را عطا فرمود. ما با اين ماه وداع ميكنيم به مانند افرادي كه با عزيزترين كسان خود وداع ميكنند… هرگاه ماه رمضان به پايان خود نزديك ميشود براي ما بسيار ناراحت كننده و اندوهبار است زيرا معلوم نيست كه چه هنگام چنين توفيقي نصيب ما شود… بدرود اي ماه بزرگ. با تو وداع ميكنيم اي رمضان اي ماه اولياي خدا. خدا حافظ اي ماه رمضان كه بهترين ساعات و روزها در تو قرار داشت. اي ماه رمضان آن هنگام كه به ميان ما آمدي به ما الفت و خوبي عطا نمودي و هنگامي كه از ميان ما ميروي ما را به درد فراغ دچار ميكني… درود بر تو اي رمضان آن هنگام كه قلبهاي ما در روزها و لحظاتت به رقت و صافي رسيد… بدرود اي ماه رمضان كه كمك كردي با شيطان مبارزه كنيم…"
نماينده ولي فقيه در امور حج وز يارت، بخشش خداوند و تقرب جستن انسان به او را از مهمترين دستاوردهاي ماه مبارك رمضان دانست و اظهار داشت: دستاوردهاي ماه مبارك رمضان با هيچ چيز ديگري قابل مقايسه نيست. نكته داراي اهميت اين است كه انسان بداند هنگامي كه از ماه مبارك رمضان خارج ميشود چگونه خود را آماده فيض بزرگي به نام عيد فطر نمايد.
وي عيد فطر را بزرگترين عيد مسلمانان دانست و افزود: از امام باقر (ع) در اين زمينه نقل شده است كه روزي رسول خدا (ص) به مردم فرمودند: وقتي كه هلال ماه شوال رويت ميشو د انسان مومن را ندا ميدهند بيايد پاداشهاي خود را دريافت كند. امام باقر (ع) در تفسير اين بيان پيامبر اسلام (ص) ميفرمايد: سوگند به خدايي كه جانم در دست او است، جايزه مومنين در اين روز درهم و دينار نيستبنابر اين جوايز ماه رمضان و قابل مقايسه با هيچ چيز مادي در اين دنيا نميباشد. اين جوائز مغفرت و قرب الهي و دوري از شيطان است.
سرپرست حجاج ايراني در ادامه به روايتي از رسول خدا (ص) در باره عيد فطر اشاره كرد كه ميفرمايد: «فرشتگان در روز عيد فطر در سر هر كوي و برزن حضور دارند و ندا سر ميدهند كه اي مردم به سوي پروردگارتان بشتابيد كه فراوان ميبخشد و حتي گناهان بزرگ را نيز مورد مغفرت قرار ميدهد.»
وي تلاش براي استمرار تهذيب نفس و تقرب بيشتر به درگاه الهي را از مهمترين كارهاي انسان بعد از ماه مبارك رمضان دانست و افزود: رفتار انسان در ماه مبارك رمضان بايد در تمام طول سال حفظ شود و بر اساس الگوي رفتاري كه در اين ماه براي خود ترسيم نموده است، عمل نمايد.
آقاي قاضي عسكر پرداخت زكات فطره در روز عيد فطر را موجب ريشه كن كردن فقر در جامعه اسلامي دانست و در باره آداب عيد سعيد فطر اظهار داشت: آدابي خاصي در روز عيد فطر وجود دارد كه مجموعه اين آداب بركات فرهنگي فراواني براي مسلمانان در پي دارد. در روايت آمده است مسلمانان پس از طلوع آفتاب و از راههاي مختلف با پاي پياده و در جاي بدون سقف حضور به هم رسانند و اقدام به برگزاري نماز عيد فطر نمايند. و هنگام رفتن به محل برگزاري نماز عيد فطر، دعاهايي مانند: الله اكبر و لا اله الا الله و… با صداي بلند بخوانند.
وي ادامه داد: مردم مسلمان ايران به نماز عيد فطر اهتمام بسياري دارند هنگامي كه نماز عيد فطر كه در تهران به امامت رهبر معظم انقلاب برگزار ميشود شكوه و جلال ويژه اي داشته وانعكاس ان در سطح بين المللي آثار و بركات زيادي دارد.
وي در پايان افزود: در روايت امده است كه شقي وبد عاقبت كسي است كه اين روزهاي ماه مبارك رمضان بر او بگذرد و او مورد مغفرت خدا قرار نگيرد.