آموزهها و آثار اجتماعی حج تبیین شد
کتاب آموزهها و آثار اجتماعی حج در چهار فصل دلایل توجه به بعد اجتماعی حج، آموزههای اجتماعی حج، آثار اجتماعی حج در سطح بینالملل و آثار اجتماعی حج در سطح ملی و بررسی عوامل آسیبزا تلاش میکند تا جنبههای اجتماعی حج را تبیین و آسیبشناسی کند که ابن کتاب از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت تبیین شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، كتاب آموزهها و آثار اجتماعي حج در چهار فصل دلايل توجه به بعد اجتماعي حج، آموزههاي اجتماعي حج، آثار اجتماعي حج در سطح بينالملل و آثار اجتماعي حج در سطح ملي و بررسي عوامل آسيبزا تلاش ميكند تا جنبههاي اجتماعي حج را تبيين و آسيبشناسي كند. [factimage()] http://www.rasanews.ir/Images/News/Larg_Pic/5-12-1391/IMAGE634972445671250000.JPG [imagetitle()] [factimageend()]
در ديباچه اين اثر كه به قلم حسين بافكار تنظيم شده است، ميخوانيم: «خداوند متعال، همه انسانها، نه فقط مؤمنان و موحدان را به طواف و زيارت خانهاش، با آداب و مناسك ويژهاي، فراخواند تا مراتب بندگي و تسليم را با زبان جهاني و بين المللي براي همگان توصيف كند».
اين نوشتار ميافزايد: «مناسك حج از نمادها و رمزوارههايي تشكيل شده است كه به دين و فرهنگ خاصي محدود نميشود؛ تعالمي مثل گردش بر مدار توحيد، مبارزه با شيطان و قرباني براي خداوند؛ به اين ترتيب حج بزرگترين فراخوان و تجمع بشري است كه از نظر قدمت، گستردگي و عمق معارف و سطح مناسك برتر از همه تجمعهاي ديني در جهان است».
همچنين در مقدمه اين كتاب آمده است: «بيشك فريضه عبادي حج، گستردهترين و پرشورترين اجتماع انساني در يك ميقات زماني است. ولي اين اجتماع عظيم انساني، خود، دعوتي فرامليتي از سوي معبود است كه سالانه عموم جهانيان را به خود فرا ميخواند».
فصل نخست اين اثر به بررسي آيات اجتماعي حج در قرآن و روايتهاي ائمه معصوم عليهم السلام، ويژگيهاي كنگرهاي بودن مناسك حج، ديدگاههاي اجتماعي موجود درباره حج و اجتماعات ديني در اديان مختلف ميپردازد.
تمرين امنيت اجتماعي، تمرين همگاني براي نظم اجتماعي، كمك به همبستگي اجتماعي، آموزش حركت و پويايي، آزمايش و تمرين عفت اجتماعي، آموزش مساوات و برابري اجتماعي، يادآوري حضور مشترك زن و مرد در عرصه اجتماعي، تمرين روحي براي انفاق، آموزش پذيرش مسؤوليتهاي اجتماعي، تقويت روابط اجتماعي و تجربه زندگي اجتماعي در ميان امت اسلامي از عنوانهاي فصل دوم اين اثر است.
فصل سوم به عنوانهايي همچون شناخت يكديگر، مبادله افكار و اطلاعات، چارهجويي براي مشكلات كشورهاي اسلامي، حفظ آثار و اخبار پيامبر و تاريخ اسلام در صحنه بينالمللي، تقويت همكاريهاي بينالمللي، خنثي كننده توطئههاي دشمنان، نمايش زندگي اجتماعي بدون فاصله به جهانيان، تبليغ دين و ايجاد ديدگاه جهاني بين مسلمانان اختصاص دارد.
در فصل چهارم نيز آثار اجتماعي حج در سطح ملي بررسي شده و عوامل آسيبساز به اهداف اجتماعي حج همچون آلوده كردن حج به منافع دنيوي، برگزاري حج و عمره براي سياحت و تفريح، امتياز طلبي خواص، وارد كردن انبوه كالاهاي خارجي و فخرفروشي براي كسب منزلت اجتماعي واكاوي ميشوند.
گفتني است كتاب آموزهها و آثار اجتماعي حج به قلم حسين بافكار در قطع پالتويي، ۱۵۶ صفحه، شمارگان ۵۰۰۰ نسخه و به قيمت هزار و پانصد تومان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري مشعر منتشر شده است.