سرپرست حجاج ایرانی بر تقویت نقش تربیتی آموزههای اسلامی در جامعه تاکید کرد
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مراسم توصی به حق، خواستار آسیب شناسی و ریشه یابی رفتارهای ناهنجار در جامعه شد و اظهار داشت: آیات و روایات میتواند به بهترین نحو مردم و مسئولان را برای رفع ناهنجاریها راهنمایی کنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام و المسلمين سيد علي قاضي عسكر گفت: يكي از نكاتي كه در روايات به صورت مكرر و متعدد در باره آن صحبت شده است به انعكاس اعمال مردم و تبعات آن در جامعه مربوط اسمي شود. هر عملي عكس العملي در پي دارد و اين مساله در كارهاي روزمره در جامعه و يا زندگي خصوصي افراد كاملا مشخص است.
وي افزود: رسول گرامي اسلام (ص) در حديثي فرمودند: امت اسلامي، پيوسته در خير و خوبي به سر ميبرد تا زماني كه چند كار را انجام ندهند. اولين آن اين است كه به همديگر خيانت نكنند و اگر چنين كاري كردند خير و خوبي هم از جامعه رخت بر ميبندد. ديگراين كه امانت دار باشند و در امانت خيانت نكنند. سوم اين كه زكات و حقوق واجب مالي خود را پرداخت نمايند. اگر انسانها مرتكب اعمال فوق شوند قحطي، خشكسالي و كمبود ارزاق عمومي پديد خواهد آمد.
سرپرست حجاج ايراني افزود: در حديث ديگري از پيامبر اسلام (ص) گفت: مردم پيوسته در خير و خوبي به سر خواهند برد تا وقتي كه همديگر را دوست داشته باشند و نسبت به هم مهر بورزند، به يكديگر هديه دهند و امانت دار باشند و از حرام اجتناب نمايند، مهمان را اكرام كنند، نماز بپادارند و زكات را پرداخت كنند، اگر اين كارها صورت نگيرد جامعه به قحطي و خشكسالي مبتلا خواهد شد.
وي اضافه كرد پيامبراسلام (ص) ميفرمايند: امت اسلام تازماني كه در جامعه، امر به معروف و نهي از منكر نمايند و مردم همديگر را در نيكي و تقوا ياري دهند در خير و خوبي به سر ميبرند اگر اين كارها را نكنند خداوند بركاتش را از آنها خواهد گرفت و كساني را برآنها مسلط ميگرداند و در زمين. آسمان ياوري نخواهند داشت.
در حديث ديگري پيامبر گرامي اسلام (ص) فرمود: امت من تا زماني در خير و خوبي به سر ميبرند كه صداقت و راستگويي در ميان آنها وجود داشته باشد و درقضاوت به عدل عمل كنند و هر گاه از آنها بخششي خواسته شود دريغ ننمايند.
آقاي قاضي عسكر با اشاره به رهنمودهاي قرآن كريم، اضافه كرد: هر عمل خوبي، عكس العمل خوب و مفيدي در جامعه به دنبال دارد. خداوند در قرآن ميفرمايد آنچه خوبي است از ناحيه پروردگار است و آنچه بدي به مردم ميرسد از ناحيه خود مردم است. قرآن مشخص نموده است كه خداوند بدي را براي مردم نميخواهد و دوستدار ظالمين نيست. آنچه كه به عنوان بدي متوجه ما ميشود ناشي از اعمال خود ما است.
وي افزود: انسان در زندگي فردي و اجتماعي خود بايد همواره به اين گونه آيات و احاديث توجه داشته باشد، اگر ميخواهيم در زندگي خصوصي خود فرزند خوبي را تربيت نماييم، بايد تمام مسائل تربيتي را در منزل رعايت كنيم. اگر خواهان زندگي توام با آرامشي هستيم، بايد قواعدي را كه اسلام در تحكيم محبت و مودت در خانواده مطرح كرده است رعايت كنيم.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت اضافه كرد: هنگامي كه سخن از امانت داري به ميان ميآيد منظور فقط باز گرداندن پول و يا شيء امانت گذاشته شده در نزد ما نيست بلكه پست و مقامي هم كه به انسان داده شده است نيز امانت محسوب ميشود و اين اشخاص بايد مراقبت كنند تا نسبت به امانتي كه در اختيارشان قرار داده شده خيانت نكنند. اگر در اين راه كوتاهي نمايند تبعات آن دامنگير فرد و جامعه خواهد شد.
وي افزود: هر گاه مسئولان در جامعه با سلامت و محبت با يكديگر رفتار كنند در جامعه نيز ثبات و آرامش وجود خواهد داشت.
آقاي قاضي عسكر، انتقاد سازنده را براي جامعه و مسوولان مفيد و داراي خير و بركت دانست وگفت: همان گونه كه مقام معظم رهبري فرمودند انتقاد سازنده با انتقاد هايي كه جنبه انتقام گيري دارد متفاوت است. در روايات نيز آمده است كه انسان مجاز نيست آنچه را كه ميداند بر زبان بياورد. يكي از اعمالي كه تبعات ناگواري در جامعه در پي دارد ريختن آبروي ديگران است و بدترين آفت براي جامعه محسوب ميشود.
وي در خصوص امر بمعروف و نهي از منكر نيز به روايتي از امام علي (ع) اشاره كرد كه ميفرمايد: آن را ترك ننماييد كه اگر ترك كنيد بدترين شما بر شما مسلط ميشوند و كسي به فريادتان نخواهد رسيد.