کتاب همراه با ضریح امام حسین منتشر می‌شود

مهدی قزلی از انتشار سفرنامه انتقال ضریح امام حسین (ع) از قم تا کربلا خبر داد و گفت: این سفرنامه به زودی تا قبل از ماه محرم سال جاری منتشر می‌شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از تسنيم، مهدي قزلي نويسنده از نگارش سفرنامه انتقال ضريح جديد امام حسين (ع) از قم به كربلا خبر داد و گفت: اين سفرنامه قبل از محرم منتشر خواهد شد.
وي ادامه داد: من با درخواست هيئت امناي ساخت ضريح امام حسين (ع) از روز عاشوراي سال گذشته همراه ضريح از قم تا كربلا و تحوبل به انبار سفر كرده و در تمام طول مسير همراه كاروان بودم، گزارش اين انتقال و همه آنچه در طول سفر رخ داد، در قالب يك سفرنامه تنظيم شده است كه اكنون مراحل پاياني ويرايش را سپري مي‌كند.
قزلي تصريح كرد: در اين سفرنامه تلاش كردم، تمامي اتفاقات رخ داده را با ذكر جزئيات با صداقت تمام عيار بيان كنم، اما واقعيت اين است كه نسبت به رفتار مردم در مواجهه با ضريح بيشترين توجه را داشتم، و قسمت‌هاي مهم سفرنامه شامل همين مواجهات است.
وي گفت: اين سفرنامه شامل ۲۰ فصل است كه هر فصل اختصاص به وقايع يك روز از اين سفر دارد، تلاش خواهيم كرد تا تصاويري نيز در كتاب منتشر كنيم، چراكه تصاوير بازتاب دهنده واقعيت است، البته اين موضوع به ناشر مرتبط است.
قزلي از ثبت گفت‌وگوهايي با تمامي عناصر دخيل در انتقال ضريح و همراه با ضريح كه به شكل گپ و گفت انجام شده در اين كتاب خبر داد و گفت: هيئت‌امناي ساخت ضريح، رانندگاني كه وظيفه حمل ضريح را داشتند، آبدارچي و تداركات سفر و… بخشي از افرادي هستند كه با آن‌ها گفت‌وگو كرده‌ام.
وي گفت: مهم‌ترين نكته جالبي كه در طول اين سفر به چشم مي‌آمد اين بود كه رفتار مردم از قم تا تهران، تهران تا جنوب و نهايت در كربلا در مواجهه با ضريح امام حسين (ع) يكسان بود، نوعي خلوص نيت و عسق سرشار به چشم مي‌خورد كه كمتر ديده بودم، لرها، ترك‌ها، عرب‌ها، تهراني‌ها همه و همه با وجود اينكه از اقليم‌هاي متفاوت فرهنگي بودند، نسبت به ضريح با نوعي احتراو خلوص رفتار مي‌كردند.
قزلي با اشاره به اينكه در جريان انتقال ضريح به كربلا انتقادهايي از شيوه مواجهه مردمي با ضريح مطرح شد كه مراجع نيز به آن‌ها پاسخ گفتند، گفت: من بار نخستي كه ضريح را ديدم نسبت به آن حس خاصي نداشتم و حتي بي‌تفاوت برخورد كردم، اما در طول اين يك ماه اتفاقات بي‌شماري رخ داد كه تقدس ضريح را حتي پيش از آنكه ضريح نصب شود، برايم مسجل كرد. براي نمونه استاد فرشچيان، موحد و تمام كساني كه در ساخت اين ضريح نقش داشتند، مادامي كه بر روي آن كار مي‌كردند با وضو بودند.
وي افزود: اين درست است كه ضريح به خودي خود نقره و طلا است و اين انتصاب به امام حسين (ع) است كه به آن تقدس مي‌بخشد، همين امر را بسياري دريافته بودند براي نمونه آبدارچي كه در طول سفر خدمت‌رساني مي‌كرد، هر شب كنار ضريح نماز شب خوانده بود. اين موضوع تا جايي بود كه آيت‌الله صدر در كاظمين گفتند، شما به واسطه ساخت ضريح سال‌ها با امام حسين (ع) زندگي كرده‌ايد.
قزلي در پاسخ به اين پرسش كه با گفت‌وگويي با استاد فرشچيان و موحد نيز در اين كتاب منتشر شده است، گفت: با استاد فرشچيان گفت‌وگويي نداشتم از نكاتي را درباره كار ارزشمند ايشان بيان كرده‌‌ام، با استاد موحد اما گفت‌وگويي داشتيم كه در اين كتاب منتشر شده است.