شوهانی: مهران از امنترین مرزهای کشور است
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: مرز مهران یکی از امنترین مرزهای کشور است و تا کنون مسئله ومشکل خاصی در این مرز دیده نشده است و مردم دو سوی مرز شیعه اند و از قرابتهای بسیاری با یکد یگر برخوردارند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، احمد شوهاني در جلسه ساماندهي مرز مهران اظهار داشت: مرز مهران يكي از امنترين مرزهاي كشور است و تا كنون مسئله ومشكل خاصي در اين مرز ديده نشده است و مردم دو سوي مرز شيعه اند و از قرابتهاي بسياري با يكد يگر برخوردارند.
وي تصريح كرد: وجود مرز با كشور همسايه براي استان همان گونه كه ميتواند در برخي مواقع مشكلاتي را به وجود بياورد از سوي ديگر ميتواند با مديريت درست و مناسب موجب رونق اقتصادي و توسعه منطقه نيز باشد.
نماينده مردم ايلام، ايوان، مهران، شيروان، ملكشاهي و شيروان چرداول در مجلس شوراي اسلامي گفت: استان ايلام طي ۸ سال جنگ تحميلي هزينههاي بسياري داده است و بسياري از شهرهاي اين استان به دليل همجواري با كشور عراق طي ساليان دفاع مقدس ۱۰۰ درصد با خاك يكسان شدند.
وي افزود: طي آن سالها تمام خاك اين استان خط مقدم بود و در اثر كاربرد مواد منفجره و آتش سوزي و… بسياري از زمينهاي حاصلخيز كشاورزي، عملا باير شدند.
عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس ادامه داد: آثار جنگ هنوز بر چهره استان ايلام ديده ميشود سال هاست كه جنگ تحميلي به پايان رسيده است اما ما سال گذشته هم بر اثر برخورد با مين يا مواد منفجره به جا مانده از سالهاي دفاع مقدس، شهيد و مجروح داشتيم.
شوهاني گفت: در اثر ويرانيهاي ناشي از همجواري با كشور عراق و قرار داشتن در خط مقدم جنگ تحميلي بسياري از زيرساختهاي استان ايلام به طور كلي از بين رفت.
نماينده مردم ايلام، ايوان، مهران، شيروان، ملكشاهي و شيروان چرداول در مجلس شوراي اسلامي افزود: از سوي ديگر چون اين استان منطقه جنگي بود تا سالها سرمايه گذاري عمراني در آن صورت نميگرفت و آنچه ذكر شد بخشي از مشكلات استان ايلام بود كه در اثر هم مرز بودن با عراق ساليان دفاع مقدس بر اين استان تحميل شد.
مردم استان خواهان استفاده حداكثري از مرز مهران هستند
عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اما امروز كه وضعيت اين كشور تغيير كرده است و حكومت جديدي در اين كشور روي كار آمده و با كشورمان نيز روابط خوب و حسنه اي دارد، مردم استان ايلام ميخواهند از موقعيت موجود بهره مند شوند و از مزاياي اين مرز استفاده كنند.
شوهاني در ادامه تاكيد كرد: خواسته ما آن است كه مسئولان براي لغو رواديد ميان اتباع دو كشور تلاش كنند و اگر اين موضوع امكان پذير نيست تلاش كنند تا لغو رواديد بين اهالي استانهاي همجوار دياله عراق و ايلام ايران انجام شود.
نماينده حوزه شمالي استان ايلام گفت: مردم شريف و مظلوم استان ايلام بايد همانطور كه زماني هزينههاي همجواري با عراق را پرداختند امروز از اين همسايگي بهره مند شوند و اين حق ومطالبه آنهاست.
مردم شهرستان از مزاياي مرز بي بهره هستند
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: در حال حاضر به دلايل نامعلومي مردم شهرستان مهران نميتوانند از مزاياي هم مرزي با كشور عراق بهره مند شوند.
وي گفت: سئوال ما اينجاست كه چرا موافقتنامه لغو رواديد ميان كشورمان و عراق بسته نميشود در حالي كه اين قرارداد با كشوري نظير آذربايجان منعقد شده است.
نماينده مردم ايلام، ايوان، مهران، شيروان، ملكشاهي و شيروان چرداول در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اگر امكان لغو رواديد بين دو كشور وجود ندارد بين دو استان همجوار ايلام ايران و دياله عراق ميتوان اين موافقتنامه را منعقد كرد تا مردم استان از مزاياي اين همجواري بهره مند شوند.
شوهاني اظهار داشت: لغو رواديد حتي با ايالت كردستان عراق نيز انجام شده است اما در اين منطقه كه مردم دو سوي مرز شيعيان هستند به دلايل نامعلومي سختگيري ميشود.
وي گفت: به نظر من به عنوان عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس شوراي اسلامي اين اقدام كار درستي نيست ما بايد از ظرفيتهاي بالقوه اي كه هم مرزي با كشور عراق برايمان ايجاد ميكند نهايت بهره را ببريم.
شوهاني اظهار داشت: وجود مرز زميني با كشور عراق امتياز و ظرفيت بزرگي براي ايلام است كه بايد از آن استفاده كرد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: ابتدا بايد زيرساختهاي خوب و مناسبي داشته باشيم.
ايجاد راه آهن در مرز مهران
وي گفت: ابتدا بايد راه آهن به استان ايلام آورده شود و پس از آن به عراق برود و به اروپا برسد، تا به يك راه ترانزيتي كم هزينه و پردر آمد دست پيدا كنيم.
نماينده مردم ايلام، ايوان، مهران، شيروان، ملكشاهي و شيروان چرداول در مجلس شورا ي سلامي با ذكر مثالي گفت: همان طور كه در دولت سازندگي راه آهن به سمت كشورهاي آسياي ميانه كشيده شد ميتوان خط آهن را ابتدا به شهرستان مهران آورد و سپس از طريق عراق، سوريه و مديترانه به اروپا رساند.
وي با اشاره به مزيتهاي مرز مهران، اظهار داشت: مرز مهران با دورترين نقطه كشور عراق حدود ۳-۴ ساعت بيشتر فاصله ندارد و فاصله اين مرز با عتبات عاليات تنها ۲ساعت است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ادامه داد: اين مرز يكي از امنترين مرزهاي كشور است و تا كنون مسئله و مشكل خاصي در اين مرز ديده نشده است و مردم دو سوي مرز، شيعه اند و از قرابتهاي بسياري با يكديگر برخو ردارند.
شوهاني تصريح كرد: اينها همه بخشي از مزاياي مرز مهران هستند كه از مسئولان دولتي انتظار داريم با تلاش خود زمينه را براي استفاده مردم استان ايلام از مزاياي همجواري با كشور عراق آماده و فراهم كنند.
وي تاكيد كرد: در صورتي كه اين كار انجام شود شاهد اشتغالزايي و كار آفريني بسيار خوبي در استان ايلام خواهيم بود و به اين ترتيب، از مشكل بيكاري كه يكي از مشكلات اصلي استان است، كاسته خواهد شد.
وي در پايان گفت: براي انجام اين مهم، نيازمند ياري و همراهي مردم و مسئولان اجرايي كشور هستيم.