با مدیران کاروان حج (۵)؛

شیوه جدید یک مدیر کاروان برای ارتباط حجاج و خانوادهایشان در حج


مدیر کاروان ۱۷۹۶۳ تهران گفت: استفاده وبلاگ جهت انتشار عکس‌های حاجیان کاروان در هنگام انجام اعمال حج در طول مدت حج تمتع در وبلاگ و منعکس کردن نظرات و حرف‌های نزدیکان حاجیان به آنها باعث روحیه بخشی به حاجیان می‌شد.

حميدر رضا سلطان پور مدير كاروان ۱۷۹۶۳ از استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج گفت: مديران كاروان اگر چه نام مدير براي آنها اطلاق مي‌شود اما در حقيقت آنها خادمان زائران هستند. بنابراين در درجه اول تكليف هر مدير يا خادمي كه در كاروان‌هاي حج و عمره فعاليت مي‌كند احترام به مخاطب يا زائران است.
وي افزود: بنده كه بيست و چند سال است كه وظيفه خدمت به اين زائران عزيز را بر عهده دارم سعي كردم هميشه به اين نكته توجه كنم.
اين مدير كاروان اظهار داشت: اگر قرار باشد اساس برنامه ريزي احترام به زائران باشد بايد برنامه‌ها براي كاروان‌ها مختلف و متنوع باشد.
وي تصريح كرد: در برخي از كاروان‌ها اكثريت جوان هستند برخي ديگر پير و شايد برخي همه اكثريت بانوان باشند كه هر كدام برنامهٔ فرهنگي مجزا و منحصر به خودش دارد.
سلطان پور خاطر نشان كرد: در هر صورت به طور كلي بايد برنامه‌هاي كاروان را به سه بخش قبل از سفر، حين سفر و بعد از سفر تقسيم بندي كرد و كل برنامه‌هاي كاروان را بر همين اساس مشخص كرد.
مدير كاروان۱۷۹۶۳ تهران، با اشاره به اينكه حج تمتع تكليف الهي است و شايد براي بسياري از زائران در طول عمرشان فقط يك بار اتفاق بيافتد گفت: برنامه ريزي‌هاي قبل از سفر بايد به نحوي باشد كه همه زائران متوجه شوند كه وقتي براي فرصت سوزي ندارند.
وي افزود: زائران بدانند ارزش و اهميت اين موقعيتي كه براي آنها فراهم شده است را درك كنند تا بتوانند با تن دادن به برنامه‌ّهاي آموزشي – فرهنگي بهترين استفاده را بكنند و طبيعتا بهترين توشه را از اين سفر كسب كنند.
اين مدير كاروان اظهار داشت: بنابراين تمام برنامه‌هاي قبل از سفر بايد سمت و سوي معرفت‌افزايي داشته باشد.
وي يادآور شد: حاجي بايد بداند و بفهمد كه در چه مكان مقدسي حضور دارد تا اين رفتار باعث ايجاد انگيزه مضاعفي در او شود و به يقين بيشتر از قبل ارزش تمام لحظه‌هاي اين سفر را خواهد دانست و قبل از سفر براي استفاده هر چه بهتر از اين سفر مقدس برنامه‌هايي براي خودش خواهد ريخت كه همه اينها منجر به تحولي بزرگ در حاجي خواهد شد.
معرفت و آگاهي حاجي به حج براي تحقق نتايج حج ضروري است سلطان پور بيان كرد: آگاهي از نتايج و تاثيرات اين سفر در زندگي معنوي حجاج مي‌تواند حاجي را نسبت به ادامه روند و تثبيت روحيه معنوي كه در طول سفر در او ايجاد شده است مصمم‌تر كند.
وي گفت: وقتي حاجي بداند او بايد قبل از سفر و بعد از سفر متفاوت باشد و وظايف بعد از سفرش نسبت به قبل از آن بسيار سنگين‌تر است و همچنين اگر بداند خداوند تمام گناهانش را كه تا به حال انجام داده در ايام حج بخشيده‌است و زماني كه از سفر حج بر مي‌گردد مانند يك مرد بزرگ و عاقلي است كه تازه متولد شده است و هيچ گناهي ندارد قطعا در رفتار و اعمال بعد از سفرش تاثير خواهد داشت.
اين مديركاروان ادامه داد: يكي از اصولي كه مي‌تواند به همه مديران كاروان‌ها و ديگر مسئولان كمك كنند تا تمام برنامه‌هاي آموزشي، فرهنگي و اجرايي را به نحو احسن انجام دهند، ايجاد اعتماد حاجيان نسبت به خودشان است.
وي افزود: همه مسئولان كاروان‌ها بايد بدانند كه خادمان حاجيان هستند و هم به همه زائران بفهمانند كه آنها در حقيقت خادمانشان هستند تا بدين وسيله اعتماد آنها جلب كنند و به آنها بفهمانند تمام برنامه‌هاي كاروان جهت خدمت و برگزاري هر چه بهتر حج آنهاست و حضور آنها در اين برنامه‌ها نويد بخش انجام حجي مطلوب و استفاده بهتر از آن فرصت مغتنم خواهد بود.
اين فعال فرهنگي حضور مديران كاروان و نظارت در اجراي برنامه‌هاي آموزشي – فرهنگي را ضروري دانست و گفت: مديران كاروان براي اجراي تمام برنامه ريز‌هايي كه انجام دادند بايد حضور داشته باشند آنها موظف هستند براي زائران وقت بگذارند و به يقين اين وقت گذاشتن و نظارت مداوم بر اجراي برنامه‌ها مي‌تواند ضامن اجراي همه برنامه‌ها به نحو احسن باشد.
همكاري مدير كاروان‌ها با روحاني كاروان ضامن اجراي شايسته برنامه‌هاي كاروان است
وي افزود: مديران كاروان‌‌ها بايد با روحاني كاروان دوست و رفيق باشند. از آنجا كه اجراي صحيح برنامه‌هاي آموزشي و فرهنگي مي‌توان ديگر برنامه‌هاي اجرايي كاروان را تحت تاثير قرار دهد و همچنين بالعكس همكاري اين دو ركن هر كاروان مي‌تواند تاثير بسزايي در اجراي همه برنامه‌ها كاروان به نحوي شايسته را داشته باشد.
سلطان پور بيان كرد: برگزاري حلقه‌هاي قرآن خواني و معرفت يكي از برنامه‌هايي بود كه هميشه در كارون‌هايي كه من مدير آن بودم برگزار مي‌شد در حاشيه حلقه‌ّهاي قرآني سعي مي‌كرديم از برخي از زائران درخواست كنيم كه از تجربيات و احساسات خودش نسبت به حرمين شرفين سخن بگويند كه در برخي از مواقع سخنان آنها باعث تحولي در ديگر افراد مي‌شد و كلا روند جلسات را بسيار معنوي و روحاني مي‌كرد.
وبلاگ ابزاري براي روحيه دهي به حاجيان بود
وي افزود: از آنجا كه مدت سفرحج بيش از سي روز است، گاهي براي برخي زائران دلتنگي بوجود مي‌آمد، سعي كرديم به وسيله وبلاگي كه قبل از سفر حج آدرسش را به خانواده حاجيان داده بوديم، نوعي ارتباط ميان حاجيان و خانواده‌هايشان برقرار كنيم.
اين فعال فرهنگي تصريح كرد: در اين وبلاگ سعي مي‌كرديم از همه زائران و از انجام اعمال آنها عكس بگيريم و روزانه در وبلاگ قرار دهيم و از آن طرف هم خانواده‌هاي حاجيان عكس‌هاي آنها را مي‌ديدند و كامنت‌ها و نظراتي مي‌گذاشتند كه ما آنها را به حاجيان منتقل مي‌كرديم كه فضاي بسياري خوب ايجاد مي‌شد و در روحيه حاجيان بسيار موثر بود.
شايان ذكر است، وبلاگ اين مدير كاروان به نشاني قابل http://haj17963.blogfa.com/ دريافت است.
گفتني است، سلسله گفت و گو با مديران كاروان هاي حج در سراسر كشور جهت انتقال تجارت در روزهاي آينده نيز ادامه خواهد داشت.


| شناسه مطلب: 39462




مديران كاروان