دیدگاه آیتالله مکارم درباره فعالیت مسجدالنبی
آیت الله مکارم شیرازی افزود: مسجد پیغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله) از نظر ظاهری بسیار محقّر و از گل بود، اما همین مسجد دنیا را تکان داد، اما مسجد النّبی امروز با همه بزرگی در مسافت فقط یک نماز به صورت دکوری در آن اقامه میشود و در مقابل صهیونیستها که گروه کوچکی هستند ضعیف اند و خادمان آن با آمریکاییها دست در دست یکدیگر گذاشتهاند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، آيت الله العظمي ناصر مكارم شيرازي در ديدار اعضاي هيئت علمي و اجرايي همايش ملّي تجلّي نماز و مسجد در فرهنگ رضوي، با بيان اين كه اين جشنواره بر دو اساس پايه گذاري ميشود، اظهار داشت: مسجد و نماز از مهمترين عناوين فقه اسلامي هستند و درباره اين دو موضوع و فلسفههاي نماز خواندن از امام رضا (عليه السلام) و ديگر ائمه اطهار (عليهم السلام) تعبيرات بسياري وارد شده است.
وي در ادامه با بيان اين كه نماز معراج مؤمن است كه به وسيله آن تعالي، تكامل و پيشرفت حاصل ميشود، اظهار داشت: با وجود اهميّت فوق العاده نماز، تنها اسم نماز در بعضي از جوامع تبليغ و كمتر به روح آن پرداخته ميشود.
استاد برجسته حوزه با بيان اين كه نماز كليدي براي حل همه مشكلات جامعه است، تصريح كرد: البته مسيرهاي ديگري براي رسيدن انسان به خدا وجود دارد اما كليد اصلي نماز است.
وي در ادامه به بيان جايگاه مسجد در صدر اسلام و در شرايط امروز پرداخت و تأكيد كرد: در واقع مسجد فقط جايگاه نماز در اسلام نيست؛ مسجد پيامبر اسلام (صلي الله عليه و آله) كانون همه چيز بود و در آن زمان مسجد براي نماز، خطبههاي پيامبر (صلي الله عليه و آله) مركز تعليم و تربيت و ستاد مركزي لشگر اسلام، مركز قضاوت و داوري و برطرف سازي اختلافات و دانشگاه اسلامي بود.
آيت الله مكارم شيرازي افزود: مسجد پيغمبر اسلام (صلي الله عليه و آله) از نظر ظاهري بسيار محقّر و از گل بود، اما همين مسجد دنيا را تكان داد، اما مسجد النّبي امروز با همه بزرگي در مسافت فقط يك نماز به صورت دكوري در آن اقامه ميشود و در مقابل صهيونيستها كه گروه كوچكي هستند ضعيف اند و خادمان آن با آمريكاييها دست در دست يكديگر گذاشتهاند.
وي با تأكيد بر اين كه مسجد را بايد زنده كرد، افزود: مسجد بايد دانشگاه اسلام و مركز بيداري و هوشياري و سرچشمه حركتها باشد.
اين مرجع تقليد شيعيان در ادامه با تأكيد بر اينكه اگر نماز، نماز جامعي باشد، مسجد هم به اصول اصلي خودش باز ميگردد، تصريح كرد: در واقع خواندن نماز جامع سبب حل اختلافات و برطرف سازي مشكلات جامعه ميشود.
وي در پايان با توصيه به دست اندركاران ستاد اجرايي و هيئت علمي همايش ملّي تجلّي نماز و مسجد در فرهنگ رضوي، گفت: شما بايد براي زنده كردن روح نماز تلاش كنيد و در مسجد براي نوجوانان، جوانان، اساتيد و خواهران و همه اقشار برنامه داشته باشيد چرا كه هر چقدر كه كشش جوانان به مسجد بيشتر شود در مقابل انحرافهاي جامعه واكسينه و در واقع قشر نوجوان و جوان در برابر آسيبهاي اجتماعي بيمه ميشوند.