واکنش زائران به توهین به پیامبر مهربانی
زائر ایرانی معتقد است واکنش مسمانان به این قضیه هم باید به دور از خشونت باشد. چرا که هدف غربی ها، این است که مسلمانان را افراطگرا نشان دهند و ما باید مراقب باشیم در دامشان گرفتار نشویم.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، از ميان رنگ ها و زبان ها و سنت ها يك صدا آشناست: اشهد ان محمدا رسول الله
حالا نزديك اذان ظهر است ، از خيابان علي ابن ابي طالب در مدينه منوره به طرف حرم مطهر نبوي حركت مي كنيم.
گلدسته هاي حرم از اينجا پيداست و زائراني از كشورهاي مختلف جهان كه مثل قطره هاي زلال يك رودخانه آرام آرام مي روند تا در كنار سرچشمه به يكديگر بپيوندند.
رنگين كماني از اقوام و نژادها ، لهجه ها و زبان ها، سنت ها و نگرش ها.
زائراني كه از كشورهاي آفريقايي آمده اند لباسهايي به رنگ هاي زرد، قرمز، سبز و آبي به تن دارند و اغلب نقشه كشورهايشان را به عنوان طرح اصلي لباس انتخاب كرده اند.
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_201210993548751.jpg)
اهالي جنوب شرقي آسيا، همان چشم بادامي ها هم با قدم هاي كوتاه ولي تند، با صفي منظم پشت سرهم رو به حرم مي روند.
زائران ترك و كرد هم كه باشند، يادت مي رود اينجا كشوري هزاران كيلومتر دورتر از وطن توست. براي اينكه همديگر را زودتر پيدا كنند شال هاي رنگيني به دور گردنشان بسته اند.
مادر شهيدي را كه در فرودگاه مهرآباد ديده بودم نزديك حرم مي بينم. چادر مشكي هميشگي را سر كرده و با قدمهايي آهسته به طرف مسجدالنبي مي رود.
همه زائر یک حرمند. آمده اند پیامبرشان را احترام کنند. نمازشان را در كنار پيام آور مهرباني بخوانند و به شفاعتش حاجات خود را از درگاه الهي مسئلت كنند.
هر کس هم به شیوه خود مشغول راز و نیاز است. با زیارت نامه ای از زبان خودش.
هيچ مي داني اينجا قطعه اي از بهشت است؟
فاصله بين منبر و محراب پيامبر صلح و رحمت را مي گويم. حديثي از نبي خاتم اينجا نصب شده كه شوق و علاقه هر زائري را براي قدم نهادن در اين فضا بيشتر مي كند.
از ميان همه ميلياردها انسان آرزومند زمين ، قسمت چند نفر مي شود پا به قطعه اي از بهشت بگذارند؟
به سختي مي توان اينجا ايستاد، رود مواج مشتاقان تو را با خود مي برد. اشك هايشان جاري است. می گویند از جسارت کنندگان به ساحت پیامبرشان خشمگين اند.
يك بانوي اندونزیایی اينجا ايستاده است که به دیگران توصیه می کند سوره یاسین بخوانند. می گويد پيامبر مهربانمان خواندن این سوره را بسیار سفارش کرده اند و آن را دوست می داشتند. بیایید با هم آن را زمرمه کنیم و بلند مشغول خواندن آیات کتاب خدا می شود.
فاطمه هم از ترکیه به زیارت آمده، با مادرش. او معتقد است محکومیت اهانت کنندگان به پیامبر اسلام، جلوی این فتنه ها را می گیرد. گرچه خانم جهانبخش ، زائر ایرانی که با او مشغول صحبت است معتقد است اگر مسلمان در قضیه سلمان رشدی به فرموده امام خمینی (ره) متحدتر عمل می کردند، شاید مستکبران اینگونه به خود اجازه نمی دادند به مقدسات مسلمانان توهین کنند. چرا که امام این روزها را پیش بینی می کردند. با آقای مختاری عبدالی همصحبت مي شوم. از نیجریه آمده است. می گوید باید به غرب بفهمانیم پیامبر اسلام برای ما مسلمانان چقدر مقدس و محترم است و توهین به ایشان توهین به همه مسلمانان است.
آقای مختاری، ديگر زائر ايراني معتقد است واکنش مسمانان به این قضیه هم باید به دور از خشونت باشد. چرا که هدف غربی ها، این است که مسلمانان را افراطگرا نشان دهند و ما باید مراقب باشیم در دامشان گرفتار نشویم.
کمال هم كه يك جوان الجزایري است، حج را فرصتی می داند که همه مسلمانان را از هر قوم و نژاد و عقیده، دور هم جمع می کند و بر وحدت آنان می افزاید. کمال پیامبر اسلام را آسمانی می داند و معتقد است هیچ چیز نمی تواند از عظمت وجودی ایشان در دل مسلمانان بکاهد. چرا که کاروان مسلمین در حرکت است و هچ کس درحدی نیست که بتواند جلوی این قافله را بگیرد.
دارم برمي گردم طرف هتل تا گزارشم را كامل كنم، دوباره مادر شهيدي كه همسفرم بود مي بينم به ميانه هاي سوره يس رسيده است. همان سوره كه پيامبرمان دوست مي داشت: ...سلام قولا من رب رحيم...
گزارش: فائزه كشاورز