یک استاد حوزه علمیه:
حجاج ایرانی فلسفه اصلی حج را از یاد نبرند
یک استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه «فلسفه حج نماد عزت و عظمت و تبلور وحدت همه مسلمین است» گفت: رفتار حجاج باید به گونهای باشد که عزت و سیادت و آبروی جهان اسلام را به نمایش بگذارد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين محسن غرويان با بيان توصيههايي به زايران خانه خدا به مناسبت آغاز اعزام زايران به مكه و مدينه، خاطرنشان كرد: فلسفه حج نماد عظمت مسلمين و جايگاه تبلور وحدت همه مسلمانان است و رفتار حجاج بايد به گونهاي باشد كه از اين عظمت و وحدت محافظت كنند.
وي ادامه داد: بايد رفتار زايران به ويژه زايران ايراني نشان دهنده عقلانيت اسلام و مسلمين باشد، بنابراين بايد از بعضي كارهايي كه خلاف شأن مسلمين است پرهيز كنند.
اين عضو هيات علمي جامعةالمصطفي با اشاره به برخي از مسايلي كه متاسفانه در بعضي سالهاي متعدد از سوي زايران مشاهده ميشود، افزود: مسايلي همچون حضور در بازار در وقت نماز، عدم توجه به نماز جماعت، حرمين و قرآن كريم از جمله اين مسايل است كه بايد دقت داشته باشيم كه ميزبانان ما روي اينگونه رفتارهاي ما خيلي حساسيت دارند.
غرويان خاطرنشان كرد: اينكه زاير ايراني در زمان برگزاري نماز جماعت كه همه تلاش ميكنند در اول وقت در آن حضور پيدا كنند به دنبال بازارگرمي و خريد باشند براي ميزبانان و ساير كشورها حركتي سنگين و ناراحتكننده است. همچنين توجه به قرآن و احترام به آن براي آنها بسيار مهم است.
وي همچنين با توصيه به زايران ايراني براي پرهيز از انجام برخي كارهايي كه بدعت محسوب ميشود، گفت: كارهايي همچون برداشتن خاك از برخي مكانها كارهاي نادرستي است كه بزرگان ما اين كارها را انجام نميدهند، اما بعضي از زايرين گاها اين رفتارها را انجام ميدهند كه موجب حساسيت طرف مقابل و اختلافات مذهبي ميشود.
اين استاد حوزه علميه يادآور شد: كارهاي ديگري همچون دست كشيدن و بوسيدن درهاي حرمين يا پرده و سنگهاي خانه خدا شايد از نظر ما اشكالي نداشته باشد اما وقتي ميبينيم در فضاي حج باعث برداشتهاي غلط ميشود بايد آنها را انجام ندهيم.
غرويان با بيان اينكه «مساله مهم حفظ وحدت و اتحاد مسلمين است» تصريح كرد: با توجه به شرايط سياسي منطقه و قضاوتهاي افراطي كه نسبت به شيعيان از جانب وهابيت تكفيري صورت ميگيرد بهتر است حجاج ايراني نسبت به اين نكات توجه داشته باشند و روحانيون كاروانها نيز اين نكات را دائما به حجاج يادآوري كنند.
وي با تاكيد بر اينكه «فلسفه اصلي حج نبايد از ياد حجاج برود» اظهار كرد: حجاج بايد به مقام عبوديت پروردگار كه باطن اعمال و مناسك حج است بينديشند تا پس از اتمام مناسك حج همانند نوزادي باشند كه تازه متولد شده و هيچگونه گناهي ندارند.