پیام حضرت آیت الله جوادی آملی به حجاج بیت الله الحرام
حضرت آیت الله جوادی آملی در پیامی به حجاج بیتالله الحرام، ضمن درخواست قبولی حج و و استجابت ادعیه آنان، نکاتی مهم را یادآور شده اند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، ايشان راز تأسيس بيت توحيد را، دوراندازي مايه كثرت و دريافت دُرّ وحدت دانستند و با بيان اين كه قلب انسان، عنصر اصلي در انديشه ناب و انگيزهٴ خالص الهي است، تاكيد فرمودند: «در هر موردي كه قلب به انحراف گرائيد و دل به اختلاف گرايش پيدا كرد، حتماً مسبوق به نيّتهاي آلوده و تصميمهاي ناصواب بوده است».
معظم له در بخشهاي ديگري از پيام خود حج را بسترساز اصلاح امور دانستند و اختلاف و دشمني را نشانه اي از عذاب الهي قلمداد و تاكيد فرمودند كه فراموشي عهد الهي و رها نمودن تعهد ديني، زمينه جدايي ملت از يكديگر و فاصلهگيري امت از همديگر را سبب خواهد شد.
ايشان حاجيان و معتمران را به رفتار برادرانه، دوري از كينه توزي و پرهيز از لغو و گناه دعوت فرمودند و با بيان اوصاف بهشت و بهشتيان فرمودند: «در بهشت، كار لغو و گناه نيست».
معظم له، جريان حج را همانند دوره كوتاهمدت آزمون و آموزش الهي تعبير و تاكيد فرمودند فرصت طلايي زمين حرم مغتنم شمرده شود تا منافع ملكوتي اين دوره كوتاه براي حل مُعضل دوران سال در هر جاي جهان سودمند باشد.
آيت الله جوادي آملي، تلبيه حج و عمره را بسان لبيك گفتن به جميع قواعد حج و قوانين عمره و از جمله لبيك گفتن به معارف نبوي (ص) دانستند و افزودند: «مكه بدون مدينه نخواهد بود، چنانكه قرآن جداي از عترت نميشود؛ … بنابراين مفاد تلبيه، پاسخ مثبت به جريان نبوت و ولايت و امامت و عصمت و حجيّت اهل بيت وحي و الهام خواهد بود».
معظم له، افراط و تفريط، تنگنظري در انديشه و كمحوصلگي در انگيزه، خودمحوري و هوامداري و مانند آن را، زمينه ساز جدايي از پيكر جامعه دانستند.
ايشان با اشاره برنامه فراگير دين جهانشمول اسلام، بر رعايت قانون و ادب بينالمللي، حفظ كرامت انساني، پرهيز از اهانت به مقدسات پيروان نحلههاي گوناگون اسلامي تاكيد نمودند و توهين و تحقير ظالمانه نسبت به باورهاي آنان را حرام دانستند.
ايشان با يادآوري اين كه اخلاص نخستين شرط تعبد است، تاكيد فرمودند كه ضيوفالرحمن مطابق معرفت و نيّت خالصانه در انجام مناسك، مورد بشارت الهي خواهند بود.
معظم له در پايان با يادآوري قداست سرزمين وحي، چنين سفارش كرده اند: «… از ياد غير حق جدّاً جدا شويد كه در اين معهد از آدم تا خاتم انبيا (ص) و از حضرت ختمي نبوت تا حضرت ختمي امامت مهدي موجود موعود (عج) حضور داشته و دارند و در اين مهبط قدم زده و ميزنند و شما هماكنون به مقدم آنان قدم مينهيد و در ممشاي آن ذوات قدسي مشي ميكنيد و در فضايي كه تلبيه آنها طنين انداخت و مياندازد، لبيك ميگوييد».