هیچ بیماری«همه گیر» در بین زائران وجود ندارد
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت با اعلام اینکه خوشبختانه هیچ مورد فوتی یا اپیدمی در بین زائران وجود نداشته و حال عمومی همه آنها خوب است از زائران خواست ضمن رعایت موارد بهداشتی رژیم غذایی و مصرف به موقع داروهای خود را فراموش نکنند.
دكتر «دنده بر» در گفت و گو با ستاد اطلاع رساني حج، به بيان آمار فعاليتهاي مركز پزشكي حج و زيارت در مدينه منوره پرداخت و گفت: تا اين لحظه چهاردهم ذيقعده ۱۸۵ ويزيت تخصصي و ۲۰ مراجعه به دندان پزشكي داشتيم. ۱۰ مورد بستري در اورژانس بيمارستان ۳۵ مورد معرفي به آزمايشگاه ۱۵ مورد راديولوژي ۱۷ مورد سونوگرافي و اكوكارديوگرافي و ۸ مورد انتقال به بيمارستان عربستان صورت گرفته است.
به گفته وي ۴ بيمار از ۸ بيمار اعزامي به بيمارستانهاي عربستان در مدينه منوره بستري شده اند و شامل سه خانم و يك آقا ميشوند كه بر اثر شكستگي لگن سكته مغزي خونريزي معده و آپانديسيت در بيمارستانهاي مدينه بستري هستند.
به گفته معاون مركز پزشكي حج و زيارت بالاترين مراجعات بستري همانند سالهاي قبل بر اثر شكستگي ناشي از ليز خوردن و سقوط از روي تخت است كه افراد مسن را بيشتر شامل ميشود. بيماريهاي قلبي سكته قلبي و مغزي مشكلات ريوي و گوارشي و ديابت هم از مراجعات معمول به مركز پزشكي است و بيشترين مراجعات سرپايي مربوط به سيستم گرفتگي تنفس فوقاني يا همان ويروس سرماخوردگي است كه زايران بايد با شستشوي دايم دستها از ابتلا به آن پيشگيري كنند.
دكتر دنده بر همچنين اعلام كرد تاكنون ۲۷ مورد نيز بازديد از مطبها و هتلها به منظور نظارت بهداشتي بر فعاليت آنها صورت گرفته است و ۳۵ ماموريت اعزام آمبولانس ثبت شده است.
وزير بهداشت عربستان: هيچ موردي از بيماري «همه گير» در حجاج مشاهده نشده است
هيچ موردي از بيماري واگيردار در ميان بيش از ۲۰۰ هزار حاجي كه تا كنون وارد عربستان شده اند، مشاهده نشده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، عبدالله بن عبدالعزيز الربيعه وزير بهداشت عربستان تاكيد كرد: دستگاههاي بهداشتي عربستان تا كنون در ميان ۲۰۰ هزار حاجي زن و مردي كه وارد كشور شده اند، هيچ موردي از بيماري واگيردار مشاهده نكرده اند.
وزير بهداشت عربستان خاطر نشان كرد: وزارت بهداشت عربستان مطالعات گسترده اي با هياتهاي علمي در داخل و خارج براي انجام اقدامات پيشگيرانه و شروط بهداشتي كه كشورهاي مختلف جهان بايد پيش از آمدن حجاجشان رعايت كنند، انجام داده است.
الربيعه در پي افتتاح دومين كنفرانس جهاني طب (بهداشت) جمعيتها و تجمعات بشري گفت: وزارت بهداشت عربستان تمايل دارد با تمام هياتهاي علمي و پژوهشي جهاني در زمينه بيماريهاي واگيردار به ويژه ويروس كورونا همكاري كند و اين كنفرانس براي ايجاد سازوكاري به منظور تحقيق و پژوهش بيشتر نه فقط درباره ويروس كورونا بلكه براي رسيدن به واكسن پيشگيري از اين بيماري به موفقيت برسد.
وي افزود: عربستان به سبب داشتن تجربه جهاني در اداره جمعيت در خلال موسمهاي حج و عمره به مرجع جهاني در زمينه طب جمعيتي تبديل شده است.
الربيعه خاطر نشان كرد: وزارت بهداشت عربستان توانسته است اقدامات پيشگيرانه را در خلال موسم عمره در ماه رمضان گذشته انجام دهد و جمعيت بيش از پنج ميليوني عمره گزاران را مديريت كند و موسم هم با موفقيت قابل ملاحظه اي پايان يافت به طوري كه هيچ بيماري واگيرداري ميان عمره گزاران شيوع پيدا نكرد.
وي افزود: ما در عصري زندگي ميكنيم كه جهان همچون يك دهكده كوچك شده و امكان انتقال هر بيماري واگيردار از كشوري به كشور ديگر به سرعت زياد مانند سارس و آنفلوانزا امكان دارد كه مستلزم همكاري و تلاش گسترده دستگاههاي مسئول در زمينه بهداشت عمومي است.
وزير بهداشت عربستان اعلام كرد: جمع شدن جمعيت عظيم حجاج در يك مكان جغرافيايي محدود براي اداي مناسك ماموريت سلامت اين جمعيت انبوه را دشوار ميكند و آمدن مردم از بيش از ۱۵۰ كشور طي سال ماموريت اطلاع رساني و آموزش بهداشتي و ارتباط سالم را كاري دشوار ميكند.