معاون حج و عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان حج و زیارت تاکید کرد:
حجاج داروهای تخصصیاشان را همراه داشته باشند
درحالی که اخبار تمتع از منع حمل داروهای کدئین دار و مخدر خبر میدهند و این شبهه را بوجود آوردهاند که زائران دارو با خود حمل نکنند، معاون حج و عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان حج و زیارت بر این نکته تاکید دارد که حجاج داروهای تخصصیاشان را همراه داشته باشند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ميراث فرهنگي گردشگري، با آغاز تمتع ۹۲ و اعزام زائران اخبار اين حوزه نيز هر روز بيش از روز گذشته در قالبهاي مختلف انتشار يافت. يكي از اين اخبار درخصوص منع زائرا از حمل داروهاي كدئين دار و مخدر به عربستان است.
اين اخبار چنان گسترش يافت كه تبديل به منع حمل داروهاي تخصصي از سوي زائران شد چنانكه برخي از زائران به دليل همراه نداشتن و عدم مصرف داروهاي تخصصي و اجباري خود در اين سفر معنوي با مشكلاتي مواجه شدهاند.
«وليد دنده بر» معاون حج و عمره مركز پزشكي جمعيت هلال احمر سازمان حج و زيارت در اين خصوص به خبرنگار CHN گفت: «زائران ما به اشتباه متصور شدند كه نبايد داروهاي تخصصي خود را در سفر حج همراه داشته باشند. اين درحالي است كه آنها بايد حتما به اندازه مصرف ۳۵ روز خود داروهاي تخصصياشان را همراه داشته باشند.»
به گفته او، تمام داروهاي تخصصي به جز داروهايي كه از سوي عربستان حمل آنها منع قانوني دارد آن مجوز ورود ندارند اين درحالي است كه حمل چند دانه قرص آن هم در حد كم مانعي ندارد مخصوصا اگر اين داروها جنبه تخصصي براي بيماريهاي خاص داشته باشد.
دنده بر با تاكيد برآنكه زائران داروهاي تخصصي خودرا به همراه نسخه تجويزي دكترشان با خود بياورند گفت: «از عوارض قطع دارو و عدم استفاده از آن در ايام سفر ميتواند سبب بروز فشار خون و در نهايت سكته شود. از اين رو زائران حتما داروهاي تخصصي خود را همراه داشته باشند و در ايام سفر به روال گذشته خود مصرف كنند.»
معاون حج و عمره مركز پزشكي جمعيت هلال احمر سازمان حج و زيارت همچنين تاكيد كرد: «زائراني كه به بيماريهاي مزمن مبتلا هستند حتما داروهايشان را به همراه داشته باشند و در عين حال رژيم غذايي خود را رعايت كنند.»
دقت در استفاده از تخت خواب، حمام و سرويس بهداشتي از جمله نكات ديگري است كه دندهبر به آن اشاره و خاطرنشان كرد: «برخي از حجاج به دليل سن بالا دچار پوكي استخوان هستند و عدم توجه به استفاده از تخت خواب و گاها افتادن از آن يا سر خوردن در حمام و سرويس بهداشتي سبب شكستگي استخوان و ايجاد مشكل براي آهنها خواهد شد.»