آنچه زائران و حجاج باید بدانند (۲)

زائران کشورهای مختلف در محیط عربستان تابع مقررات خاص آن کشور هستند و در این اختلاط اقوام و سلائق و تنوع آداب و رسوم باید مراقب حوادث احتمالی باشند. ذکر نمونه‌ها و تجربیاتی که گاه اتفاق افتاده و توجه به آنها می‌تواند مصونیت نسبی ایجاد کند و آسیب‌ها را به حداقل برساند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، زائران كشورهاي مختلف در محيط عربستان تابع مقررات خاص آن كشور هستند و در اين اختلاط اقوام و سلائق و تنوع آداب و رسوم بايد مراقب حوادث احتمالي باشند. ذكر نمونه‌ها و تجربياتي كه گاه اتفاق افتاده و توجه به آنها مي‌تواند مصونيت نسبي ايجاد كند و آسيب‌ها را به حداقل برساند.
۱-آيا مي‌دانيد؟ تبديل ارز توسط اشخاص متفرقه بعضاً مشكل ساز خواهد شد.
۲-آيا مي‌دانيد؟ احتمالاً نزاع‌هاي خياباني براي صحنه‌سازي است و نبايد در آن مداخله شود.
۳-آيا مي‌دانيد؟ تردد در قسمت‌هاي خلوت هتل و استفاده بانوان از آسانسورهاي حمل بار هتل صحيح نمي‌باشد.
۴-آيا مي‌دانيد؟ از مراودات غير ضروري با بيگانگان و قبول دعوت آنها بايد پرهيز شود.
۵-آيا مي‌دانيد؟ حضور زائران در شهرهاي غير از مدينه و مكه و حومه شهرها با توجه به ويزاي زيارتي، خلاف قانون است.
۶-آيا مي‌دانيد؟ سوار شدن بانوان در اتومبيل‌هاي متفرقه توصيه نمي‌شود.
۷-آيا مي‌دانيد؟ در صورت تصادف احتمالي، لازم است شماره خودرو يادداشت شود.
۸-آيا مي‌دانيد؟ زائران نبايد هرگونه برگه تعهد بدون آگاهي از محتويات آنرا امضاء نمايند.
۹-آيا مي‌دانيد؟ در اماكن زيارتي بعضي افراد به قصد سوءاستفاده و حتي سرقت حضور پيدا مي‌كنند. پس بايد مراقب پول و وسايل خود باشيم و پول اضافه همراه نداشته باشيم.
۱۰-آيا مي‌دانيد؟ دخالت در كار پليس و مأموران و خدمه حرمين شريفين، همچنين ورود ناآگاهانه به مسائل سياسي كشور ميزبان مسأله‌ساز خواهد بود.
۱۱-آيا مي‌دانيد؟ خانم‌ها در حرم، مقابل دوربين مداربسته قرار دارند و بايد مراعات نمايند.
۱۲-آيا مي‌دانيد؟ در صحنه‌هايي كه مي‌خواهند براي شما مزاحمت ايجاد كنند، بهتر است از جدل و ورود به ماجرا بپرهيزيد.
۱۳-آيا مي‌دانيد؟ خروج از حرم هنگام برگزاري نماز جماعت، مبادرت به حركات خلاف عرف عموم مسلمانان، بردن دوربين و اشياي خريداري شده به داخل حرم، استفاده از مُهر نماز، بوسيدن ضريح، كشيدن پرده خانه خدا، نوشتن يادداشت در قرآن، درگيري، فرياد زدن، گذاشتن كلام‌ا… مجيد روي زمين، عدم رعايت نظافت حرم، سيگار كشيدن، برداشتن خاك، دخيل بستن، عريضه انداختن، تهيه فيلم، همراه داشتن نشريات و سي دي و كتاب، سجاده‌هاي مصور به ضريح ائمه (ع) جملگي مورد طعن و نگراني سعودي‌ها است.
۱۴-آيا مي‌دانيد؟ در عربستان قاعده‌اي بنام تلصيق وجود دارد و به اين عنوان هنگام طواف خصوصاً در اطراف حجرالاسود عده‌اي دستگير مي‌شوند. لذا آقايان مراقب باشند تا تماس بدني ايجاد نشود.
۱۵-آيا مي‌دانيد؟ بهترين راه پيشگيري از اذيت و بازداشت در كشور بيگانه، رعايت قوانين آن كشور و مرتكب نشدن اعمال خلاف مقررات و قانون كشور ميزبان است.
۱۶-آيا مي‌دانيد؟ در ميقات شجره و جحفه، پرهيز از دور افتادن از همسفران و اتوبوس كاروان و در مشاعر مقدس فاصله گرفتن از محوطه چادرها نكته مهم و قابل توجهي است. در صورت جدايي از كاروان حفظ خونسردي و آرامش مورد تأكيد مي‌باشد.
۱۷-آيا مي‌دانيد؟ هنگام عبور از عرض خيابان‌هاي مكه و مدينه و خصوصاً هنگام پياده روي از مشعر الحرام به سمت منا بايد مراقب تردد اتوبوس‌ها باشيم.
۱۸-آيا مي‌دانيد؟ همراه داشتن كارت شناسايي و كارت هتل از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
۱۹-آيا مي‌دانيد؟ توأم شدن زمان خريد با اوقات نماز براي شما خسته‌كننده و آزاردهنده و موجب اهانت خواهد بود.
۲۰-آيا مي‌دانيد؟ فعال كردن Pin Code گوشي موبايل به حفاظت آن كمك مي‌كند. همچنين چاپ عكس و انتقال فيلم و اطلاعات رايانه و موبايل امنيت ندارد. ضمناً توصيه مي‌شود هنگام خريد سيم‌كارت عربي، سيم‌كارت ايراني را خودتان از گوشي خارج كنيد تا احتمالاً سرقت نشود.
۲۱-آيا مي‌دانيد؟ هنگام وضوگرفتن در سرويس‌هاي عمومي كساني پيشنهاد مي‌دهند كه مراقب وسايل شما هستند در حالي كه احتمال سرقت وجود دارد.
۲۲-آيا مي‌دانيد؟ همراه داشتن وسايل و بار اضافي در ايام تشريق برايتان توليد دردسر مي‌نمايد.


| شناسه مطلب: 40300