اینجا عشق است که کار می‌کند؛

خادمی که شانزده سال است به زائران خدمت می‌کند

زندگی خود را وقف خدمت به زائران کرده است. می‌گوید: «اینجا نه پول می‌گیری و نه پست و مقامی در کار است؛ اینجا فقط عشق است که کار می‌کند.»

از نجف به مدينه آمده و از مدينه به كربلا مي‌رود. آشپز افتخاري حرم حضرت معصومه (س) نيز هست اما امسال كمتر قسمتش شده تا در حرم فاطمه معصومه (س) خدمت كند. دو ماه قبل از اينكه براي خدمت در يكي از آشپزخانه‌هاي محل طبخ غذاي زائران ايراني حج ۹۲ به مدينه بيايد، لباس خادمي زائران عتبات را به تن داشته است. زندگي خود را وقف خدمت به زائران كرده است. مي‌گويد: «اينجا نه پول مي‌گيري و نه پست و مقامي در كار است؛ اينجا فقط عشق است كه كار مي‌كند.»
ابوالفضل حاجي ناظري، از عوامل آشپزخانه متمركز «زين» در مدينه منوره با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج به گفتگو نشست. آشپزخانه زين در هر وعده غذايي ۶ هزار و ۵۰۰ پرس غذا براي زائران كشورمان طبخ مي‌كند.
آقاي حاجي نظري؛ طول سفر هر زائر حدودا ۳۰ روز است اما ماموريت عوامل آشپزخانه‌هاي مركزي كه غذاي زائران را طبخ مي‌كنند، بيش از ۶۰ روز به طول مي‌انجامد. آيا فشار كار در كنار طول مدتي كه به صورت شبانه‌روزي به ماموريت تهيه غذاي زائران مشغول هستيد، شما را فرسوده نمي‌كند؟ خير! اينجا سرزمين وحي است و ما هم خادم زائر. وقتي در روايات و كلام بزرگان به پاداشي كه خداوند به خادمان ضيوف‌الرحمن عرضه مي‌دارد، نگاه مي‌كني، همه سختي‌ها هم آسان و هم شيرين مي‌شود. از خدمت به زائران در اماكن زيارتي لذت مي‌برم.
در ايران به صورت افتخاري در آشپزخانه حرم حضرت معصومه (س) كار مي‌كنم. همچنين سه سال است كه به عنوان مدير آشپزخانه مخصوص زائران ايراني به عتبات مي‌روم. الآن هم كه در مدينه خدمت مي‌كنم.
اينكه در طول سال به صورت مكرر و در بازه‌هاي زماني طولاني، در ماموريت به سر مي‌بريد، خانواده را اذيت نمي‌كند؟ خانواده‌ام عادت كرده‌اند. از سال ۷۶، كارم خدمت به زائران در اماكن مقدسه، شده است.
همين ماموريت‌هاي مكرر، مسئوليتم را بيشتر هم كرده است چون در طول همه اين ماموريت‌ها، مجموعه‌اي از تجارب را كسب كرده‌ام كه به نظر مي‌رسد اين تجارب، هم بايد به تازه‌كارها منتقل شود و هم اينكه در جريان عمليات خدمت‌رساني به زائران وارد شود. بنابراين تا هر زمان كه دعوت شوم و توان داشته باشم، خادمي زائران در هر كجا برايم افتخار است.
سه سال است به عنوان مدير آشپزخانه به عتبات مي‌روم و طول ماموريت در هر دوره، ۴۵ روز است. يك هفته قبل از اينكه به مدينه بيايم، در خدمت زائران در نجف بودم. براي ماه محرم هم اعلام آمادگي كرده‌ام كه به كربلا بروم. خدمت به زائران، ديگر كارمان شده است و خانواده‌ام هم عادت كرده‌اند.
فلسفه اينكه اين همه براي خدمت به زائران وقت مي‌گذاريد چيست؟
- اينها همه به خاطر عشق و علاقه خدمت به زائران است. چيزي بالاتر از خدمت به زائران نداريم. شب و روز مي‌دويم تا شايد پاك شويم. شايد دو سه ساعت استراحت داريم. اينجا نه پول مي‌گيري و نه پست و مقامي در كار است؛ اينجا فقط عشق است كه كار مي‌كند.


| شناسه مطلب: 40353




آشپزخانه