آغاز به کار رسمی دبیرخانه کنگره بین المللی خطر جریانهای تفکیری
دبیرخانه کنگره بین المللی «خطرجریانهای تکفیری برای اسلام، مسلمین و جهان بشریت و راههای برون رفت از آن» با حضور آیت الله مکارم شیرازی در قم به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، مراسم آغاز به كار رسمي دبيرخانه كنگره بين المللي «خطر جريانهاي تكفيري براي اسلام، مسلمين و جهان بشريت و راههاي برون رفت از آن» با حضور حضرت آيت الله العظمي مكارم شيرازي، عصر امروز چهارشنبه دهم مهرماه در قم در محل مدرسه علميه امام سجاد عليه السلام برگزار شد.
براساس اين گزارش، كنگره بين المللي «خطر جريانهاي تكفيري براي اسلام، مسلمين و جهان بشريت و راههاي برون رفت از آن» در قم در آبان ماه سال آينده با حضور مراجع عظام تقليد، انديشمندان داخلي و خارجي، و علماي اهل سنت برگزار ميشود.
در اين مراسم پس از ارايه گزارشي در رابطه با اين كنگره؛ حضرت آيت الله العظمي مكارم شيرازي از مراجع عظام تقليد، رياست اين كنگره و حضرت آيت الله العظمي سبحاني از مراجع عظام تقليد و دبير علمي كنگره سخنراني كردند.
رونمايي از تارنماي كنگره مذكور به نشاني www.makhateraltakfir.com از ديگر برنامههاي اين مراسم بود.
برخي از علماي و ائمه جمعه اهل سنت نيز در اين نشست حضور داشته و به ايراد سخنراني پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمين مهدي عليزاده موسوي دبير كنگره بين المللي خطر جريانهاي تكفيري" در اين مراسم گفت: امروزه دين مبين اسلام، كران تا كران جهان را فراگرفته و اقبال از آموزه هاي حيات بخش آن به اقصي نقاط عالم گسترش يافته است؛ حتي در غرب شاهد گسترش روز افزون اسلام گرايي هستيم، تا آنجا كه سرعت رشد اسلام در اروپا از مسيحيت بيشتر ميباشد.
وي افزود: اين اقبال از يك سو مرهون تعاليم و آموزههاي انسانساز اسلام است و از سوي ديگر معلول شكست مدرنيزم و تمامي راهكارهاي مادي انسان براي نيل به سعادت ميباشد، چنين وضعيتي سبب شده است كه انسان سرگشته و حيران قرن بيستم بار ديگر به نداي فطرت خود گوش فرا دهد و با تمام وجود به سوي آيين جاوداني اسلام بشتابد.
وي خاطرنشان كرد: از سوي ديگر تمامي مسلمانان پس از يك دوره طولاني خمودي و خاموشي، و سرخوردگي از دنبالهروي از شرق و غرب، بار ديگر به سوي اسلام و تعاليم ارزشمند آن بازگشته اند و سعادت و رستگاري را در آموزه هاي ارزشمند آن جست وجو مي كنند.
وي گفت: در اين ميان هرچند اقبال عمومي به اسلام به شدت در عصر حاضر گسترش يافته، اما از سوي ديگر چنين وضعيتي حقد و كينه دشمنان اسلام را دوچندان كرده است و گسترش موج اسلام هراسي و اسلام ستيزي كه توسط جهان غرب هدايت و رهبري مي شود و در قالب برخوردهاي خشن با مسلمانان و مقدسات اسلامي خود را نشان داده و بر بال رسانههاي جمعي وابسته در جهان منتشر مي شود، گواه بر اين مدعاست.
وي اظهار كرد: بي ترديد در چنين شرايطي كه دشمنان اسلام تمامي توان خود را براي مبارزه با اسلام و مسلمانان، بسيج كردهاند، يكدلي، همگرايي و اتحاد مسلمانان، م يتواند توطئه هاي دشمنان قسم خورده اسلام را نقش بر آب نمايد.
وي درباره فتنۀ تكفير و پيامدهاي ويرانگر آن گفت: متأسفانه در حالي كه عموم مسلمانان ميكوشند بر محور مشتركاتي همانند توحيد، نبوت و قرآن گردهم آيند و با تأكيد بر ويژگيهاي مذهبي خود، در برابر دشمن بايستند، با انحرافاتي كه خطر آن كمتر از خطر دشمنان خارجي اسلام نيست، روبرو هستند.
وي افزود: جريانهايي كه همچون غدۀ سرطاني، در پيكر اسلام و مسلمانها رشد كردهاند و در اين مسير نيز هر روز قربانيان بيشتري از جامعه مسلمانان ميگيرند.
وي ادامه داد: اين جريان با قرائتي كه از اسلام ارايه ميكند، نه تنها آموزه هاي ارزشمند و نوراني اسلام را در برابر چشم جهانيان زشت و مشوه جلوه مي دهد كه تمامي مسلمانان را خارج از دايره توحيد و ايمان شمرده، برخلاف همه مذاهب اسلامي، آنان را مشرك و كافر مي خواند و بر همين اساس نيز تيغ تلخ تكفير را بر پيكر جهاناسلام فرود مي آورد.
وي گفت: اگر نگاهي به تاريخ بلند و درخشان اسلام بيافكنيم، در مقاطعي، شاهد وجود چنين انديشههايي بوده ايم؛ مانند خوارج، كه پيامبر عظيم الشأن اسلام (ص) در نكوهش آنها فرمود: «يَمْرُقُونَ مِنَ الدِّينِ كَمَا يَمْرُقُ السَّهْمُ مِنَ الرَّمِيَّةِ»، در سدۀ اول اسلام چنين انديشه اي را ترويج و اجرا و خون، مال و ناموس مسلمانان را لگدمال ديدگاه هاي افراطي خود كردند.
وي اظهار كرد: در قرن هفتم هجري قمري نيز چنين انديشههايي به شدت ترويج شد و بذر اختلاف و فتنه را در جوامع اسلامي گسترد و در قرنهاي متأخره نيز قرائتهاي تكفيري از دين، رويكردي عملگرايانه به خود گرفت و خون، مال و ناموس بسياري از مسلمانان لگدمال شد و بسياري از مقدس ترين ابنيه و اماكن مسلمانان، در آتش اين قرائت افراطي سوخت.
وي تصريح كرد: امروز نيز، لبۀ تيغ تكفير به جاي آنكه بر پيكر دشمنان اسلام فرود آيد، هر روز در گوشه و كنار عالم اسلامي، قربانيان بيگناه بسياري را به خاك و خون ميكشد و بر طبل هَدم و ويراني آثار هويت ساز و مقدس مسلمانان ميكوبد.
وي افزود: بمب گذاري در ميان مردم كوچه و بازار و خوردن اعضاي بدن برادر مسلمان، ويرانسازي قبور بزرگان دين از قبيل مراقد عسكريين و نبش قبر صحابي جليل پيامبر (ص) هجربنعدي و بيرونآوردن استخوان هاي وي، قتل علماي دين به بهانه پيروي از مذاهب مختلف مانند شهادت سعيد رمضان البوطي عالم سوري و علامه حسن شحاته عالم مصري و دهها جنايت ديگر نمونهاي از كارنامۀ سياه چنين حركت هايي هستند.
وي ادامه داد: البته هرگز نبايد نقش استعمار و دشمنان خارجي را ناديده گرفت؛ چه اينكه آنان بخوبي دريافته اند كه يكي از راهكارهاي تضعيف بنيه مسلمانان و ايجاد تفرقه و تشتت در ميان مسلمانان، حمايت از اين گرايش هاي افراطي است و گروه هاي تكفيري نيز دانسته و يا ندانسته، آلت دست آنان شده اند.
وي گفت: در اين ميان اگر مسلمانان براي اين بيماري خطرناك، چارهاي نيانديشند، دامنه شعله هاي سوزان آن، تمامي عالم اسلام را فراخواهد گرفت.
وي افزود: يكي از مهمترين راهكارهاي مقابله با اين جريان ورود علماي بزرگ و انديشمندان جهان اسلام به ميدان مبارزه است و اگر توسط علماي اسلام ماهيت فتنه هاي تكفيري برملا شده و سخيف بودن مباني اعتقادي آنان تبيين شود، مسلمانان به گوش جان اين ندا را خواهند شنيد.
وي اعلام كرد: در همين راستا، حضرت آيتاللّه العظمي مكارم شيرازي به همراه گروهي از علما و انديشمندان حوزه هاي علميه، در پي احساس مسووليت در اين زمينه، طرح كنگره عظيمي را درانداخته اند كه در آن تمامي مسلمانان اعم از شيعه و سنّي، دست در دست هم، به تبيين و برآورد خطرات و آسيب هاي اين جريان هاي تكفيري بپردازند.
وي افزود: همچنين در حالي كه هر روز آمار قربانيان عملياتهاي انتحاري در جهان اسلام افزايش مي يابد، با ريشه يابي مباني فكري اين جريانها و تبيين انحراف آنها از مسير اسلام صحيح، راههاي برون رفت از آن را نيز بررسي نمايند.
وي تاكيد كرد: به همين سبب كنگره بين المللي «خطر جريان هاي تكفيري» (براي اسلام، مسلمين و جهان بشريت و راههاي برونرفت از آن) تحت اشراف معظمله، با نگاهي جامع، به بررسي ابعاد اين فتنه در جهان اسلام مي پردازد؛ چنين كنگره اي مي تواند نقطۀ عطفي در مقابله و مبارزه با جريان هاي تكفيري باشد و زمينه هاي همگرايي و وحدت مسلمانان را بيش از پيش فراهم سازد.
وي گفت: هدايت علمي اين كنگره را نيز حضرت آيتالله العظمي سبحاني، كه عمري را در مقابله علمي با اين فتنه سپري كرده اند و نسبت به عملكرد، مباني، شبهات و راه كارهاي مقابله با آن، اشراف كامل دارند، به عهده دارند.
علاقه مندان براي كسب اطلاعات بيشتر درباره اين همايش ميتوانند به آن مراجعه كنند و يا در قم با تلفن ۳۷۸۴۲۱۴۱ با پيش شماره ۰۲۵ تماس بگيرند.
شماره سامانه پيام كوتاه اين كنگره 10001844 و رايانامه هاي (ايميل هاي) آن info@makhateraltakfir.com و makhateraltakfir@gmail.com و شماره نمابر كنگره در قم 37841320 با پيش شماره 025 است.
نشاني دبيرخانه اين كنگره؛ قم، خيابان شهدا، نبش كوچه 22، پلاك 618 است.