همایش «حج؛ نماد وحدت امت اسلامی» برگزار شد+عکس
گردهمایی کاروانهای اهل سنت کشور با عنوان «حج؛ نماد وحدت امت اسلامی» با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بعثهِ مقام معظم رهبری در مدینه منوره برگزار شد.
در اين گردهمايي كه مولوي عبدالحميد اسماعيل زهي، امام جمعه زاهدان و مولوي اسحاق مدني، مشاور اهل سنت رييس جمهور و كاروان هايي از استانهاي كرمانشاه، هرمزگان، خراسان و گيلان در آن حضور داشتند بر وحدت امت اسلامي و پرهيز از تكفير و تفرقه و خشونت در امت اسلامي تاكيد شد.
حجت الاسلام علي اكبرعطاران مدير كل زائران اهل سنت بعثه مقام معظم رهبري با بيان دلايل انتخاب اين عنوان براي گردهمايي ياد شده گفت: امروز تندرويها و خشونتها جامعه اسلامي را مجروح كرده و بعضا شاهد خشونت هايي به نام اسلام و با شعار الله اكبرهستيم كه غير قابل باور است.
پيام اين گردهمايي اين است كه پيام اسلام، پيام وحدت و مهرباني است و زائران جمهوري اسلامي سفيران اين پيام در حج امسال هستند.
حجت الاسلام راشد يزدي سخنران بعدي اين گردهمايي بود كه با تاكيد بر حرمت و عزت مسلمانان گفت: از نظر پيامبر اكرم (ص) مسلمانان همه اعضاي يك تن هستند كه ناراحتي يك عضو دردمندي ديگران را بايد به دنبال داشته باشد.
وي افزود: اسلام همان اندازه كه بر شدت و سختگيري بر كفار تاكيد دارد بر مهرباني و رحمت بين مسلمين توجه ميكند و اگر جمعيت مسلمانان ميلياردها نفر باشد اما قلوب آنها به هم نزديك نباشد قدرتي در جامعه اسلامي به وجود نخواهد آمد.
شيح عبدالباعث قتالي امام جمعه بندرعباس و عضو شوراي افتاء هم در اين گردهمايي با تاكيد بر ضرورت نزديكي قلوب مومنين براي انجام حجي مقبول گفت: منشا مشكلات امروز مسلمانان همان چيزي است كه با اهداف حج فاصله دارد.
«تفرقه» و «جدايي» بين مسلمانان بايد جاي خود را به نزديكي و محبت بدهد تا حج سالمي داشته باشيم. ما مسلمانان امور كوچك را بزرگ و امور بزرگ را كوچك ميشماريم.
شيح عبدالباعث با اشاره به جنگ در برخي كشورهاي اسلامي تاكيد كرد: اين رفتارها هيچ ارتباطي با اسلام ندارد چون ارتباطي با نزديك كردن كردن قلوب مسلمين به يكديگر ندارد.
سخنران آخر گردهمايي كاروانهاي اهل سنت كشور ماموستا عبدالسلام كريمي روحاني كاروان اهل سنت كردستان بود كه با انتقاد از رويكرد تكفيري به مذاهب اسلامي گفت: در كتب معتبر اهل سنت مانند صحيح بخاري و مسلم بر وسيله بودن و متوسل شدن به پيامبر (ص) اشاره شده و تا قرن هفتم هجري هم اين مسئله از نظر اعتقادي مشكلي ايجاد نكرده حالا چطور شده است كه از اين قرن به بعد اين اعتقاد «شرك» خوانده ميشود؟ آيا تا قرن هفتم همه مسلمانان «مشرك» بوده اند؟
وي افزود: وحدت جامعه اسلامي امر مهمي است و ما بايد دنبال وحدت عملي در اين زمينه باشيم چرا كه دست خدا در جماعت است.
حجت الاسلام قاضي عسگر نماينده ولي فقيه در حج و زيارت هم در حاشيه گردهمايي كاروانهاي اهل سنت در جمع خبرنگاران گفت: همه مسلمانان در مراسم حج بايد به يكديگر احترام بگذارند و راه گفتگوي صحيح و منطقي را در پيش بگيرند.
وي تاكيد كرد: حج كانوني براي وحدت امت اسلامي است و همه زمينههاي اختلاف افكني در اين موسم بايد از بين برود. چرا كه همه مسلمانان يك پيامبر دارند و رو به سوي يك قبله نماز ميخوانند.
وي اظهار اميدواري كرد مراسم حج به وحدت مسلمين و رفع مشكلات جهان اسلام كمك كند.
عكس / كمال الدين شاهرخ