جزئیات استقرار چادرهای حجاج ایرانی در مشاعر تشریح شد

رئیس ستاد مکه سازمان حج و زیارت با بیان اینکه محل استقرار چادرهای حجاج ایرانی در عرفات و منا نسبت به سال‌های گذشته تغییری نکرده است، سرانه فضای فیزیکی هر زائر در چادرهای عرفات و منا و جزئیات بیتُوته در مشاعر مقدسه را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به سرزمين وحي، مسعود مجردي ، با اعلام اينكه زائران امسال در روز هشتم ذي‌الحجه با ۴۲۰ دستگاه اتوبوس از مكه به عرفات منتقل مي‌شوند، گفت: زائران ايراني در سال گذشته با يك هزار و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس از مكه به عرفات منتقل مي‌شدند اما امسال با توجه به تدابيري كه كشور ميزبان در زمينه مسير اعزام زائران به عرفات تعيين نموده و ورود هر ماشين ديگري به اين مسير را ممنوع كرده است، زائران با سرعت و در حداقل زمان ممكن به عرفات مي‌رسند.
رئيس ستاد مكه سازمان حج و زيارت، زمان آغاز اعزام زائران ايراني از مكه به عرفات را ساعت ۱۳ روز هشتم ذي‌الحجه اعلام كرد و گفت: بر طبق پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، تا ساعت ۱۹ روز هشتم ذي‌الحجه كليه حجاج ايراني به عرفات منتقل شده و نماز مغرب و عشا را به جماعت در عرفات اقامه مي‌كنند.
لغو اسكان استاني زائران در چادرهاي عرفات و منا
وي درباره جزئيات نحوه استقرار زائران ايراني در چادرهاي عرفات و منا گفت: همه ساله، اسكان و بيتوته زائران ايراني در عرفات و منا، استاني بود اما امسال مجموعه‌اي شده است. يعني به جاي آنكه كليه زائران يك استان در چادرهاي مجاور يكديگر مستقر شوند، زائراني كه در مكه در يك مجموعه اسكان دارند، در عرفات و منا نيز در چادرهاي كنار هم بيتوته مي‌كنند.
رئيس ستاد مكه سازمان حج و زيارت افزود: مديران اقامتگاه‌هاي زائران ايراني در مكه، در چادرهاي منا و عرفات نيز خدمات پذيرايي را به زائران ارائه مي‌كنند.
تعداد خيمه‌هاي محل استقرار زائران در عرفات
مجردي با بيان اينكه زائران كشورمان در عرفات در ۶ هزار و ۴۰۰ خيمه استقرار پيدا مي‌كنند، گفت: در هر خيمه در عرفات، ۱۰ زائر و در هر چادر در منا ۱۴ زائر اسكان پيدا مي‌كنند. فضاي چادرها در عرفات برابر ۱۳ مترمربع و در منا برابر ۱۶ مترمربع است بنابراين فضاي چادرها در عرفات مقداري كمتر از منا است.
كدام زائران در مزدلفه، وقوف اضطراري مي‌كنند
رئيس ستاد مكه سازمان حج و زيارت افزود: زائران در روز نهم ذي‌الحجه در عرفات هستند و شب دهم ذي‌الحجه به مشعرالحرام مي‌روند. خانم‌ها، افراد مسن و مضطرين پس از وقوف اضطراري در مزدلفه، به منا مي‌روند و بقيه در مزدلفه بيتوته مي‌كنند. زائران براي بيتوته در مشعرالحرام بايد زيراندازهايي كه در ايران در اختيارشان قرار داده شده را همراه داشته باشند.
ابراز اميدواري براي رفع نواقص سرويس‌هاي بهداشتي در مزدلفه
رئيس ستاد مكه سازمان حج و زيارت همچنين ابراز اميدواري كرد كه نواقص مشعرالحرام به لحاظ استفاده از سرويس‌هاي بهداشتي مناسب رفع شود و زائران با آسودگي بيشتر بتوانند بيتوته در مزدلفه را تجربه كنند.
جزئياتي درباره ذبح قرباني حجاج
مجردي با اشاره به اينكه زائران كشورمان در روز دهم ذي‌الحجه به سوي منا حركت مي‌كنند، گفت: پس از اينكه حجاج، اعمال مربوط به منا را پشت سر گذاشتند، نوبت به قرباني نمودن در روز عيد قربان مي‌رسد. وجوه مربوط به قرباني توسط حجاج در ايران واريز شده است. به تعداد ظرفيت هر كاروان، كوپن به ارزش ۴۹۰ ريال سعودي تحويل مديران مجموعه‌ها شده و مديران مجموعه‌ها نيز اين كوپن‌ها را ميان مديران كاروان‌ها توزيع مي‌كنند. مدير كاروان در روز عيد قربان در قربانگاه‌هاي مكانيزه حاضر مي‌شود و به نيابت از حجاج، قرباني انجام مي‌دهد.
رئيس ستاد مكه سازمان حج و زيارت با اشاره به تشكيل كاروان مخصوص ذابحين گفت: ذبح قرباني‌ها تا قبل از غروب آفتاب در روز عيد قربان به پايان مي‌رسد.