رییس دانشگاه مذاهب اسلامی:

استفاده از ظرفیت حج برای دستیابی‌ به موضع واحد

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این‌که «حج خاستگاه طبیعی و فطری با ظرفیت‌های غنی شده از سوی اسلام برای وحدت امت اسلامی است» گفت: مسلمانان با استفاده از ظرفیت حج برای دستیابی به یک نظرگاه و موضع واحد در قبال جریان تکفیر تاکید و تکیه کنند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت‌الاسلام والمسلمين احمد مبلغي ، با اشاره به اين‌كه «اولين، طبيعي‌ترين و برجسته‌ترين كاركرد حج با رويكردها و احكامي كه دارد ايجاد وحدت امت اسلامي است» افزود: در اين امر هيچ شك و شبهه‌اي نمي‌توان داشت و هميشه در طول تاريخ حج چنين كاركردي داشته است.
وي با طرح اين سوال كه آيا حج هميشه مي‌تواند اين كاركرد را ايفا كند؟ تصريح كرد: اگر چند عامل در اثر بي‌توجهي و غفلت مسلمين در موسم حج رخ دهد ممكن است وحدت از دل حج به صورت برجسته ظهور پيدا نكند.
رييس دانشگاه مذاهب اسلامي در تشريح اين عوامل، يادآور شد: اول اين‌كه ما بر مشتركات مسلمين در حج تمركز نكنيم و هر گروه حج را به سمت افكار و انديشه‌هاي مذهبي خود سوق دهد، بنابراين بايد بسيار مواظبت كرد زيرا حج به اندازه كافي مشتركاتي را بين شيعه و سني در دل خود جاي داده است و اكثر برنامه‌هاي حج مورد اشتراك بين شيعه و سني است كه بايد به همين مقدار اكتفا كرد.
مبلغي ادامه داد: بايد خصوصيات هر مذهب توسط پيروان آن در درون همان مذهب پيگيري شود و كاري نشود كه خصوصيات مذهب از هر طرف به حج تحميل شود و بر آن غلبه پيدا كند.
وي با تاكيد بر اين‌كه «حج بايد صحنه اجتماع مسلمين و اشتراك آنها باشد، در غير اين صورت هم حج و هم مذاهب ضربه مي‌خورند» گفت: عامل ديگر كه مي‌تواند سبب شود از حج صداي وحدت بيرون نيايد اين است كه جنبه معنوي و روحاني حج فداي زرق و برق‌هاي بازار شود بنابراين بايد به گونه‌اي ارتباط با فضاي بازار و خريد و فروش‌ها صورت گيرد كه بعد از فراق از جنبه‌هاي معنوي و روحاني حج باشد.
رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس خاطرنشان كرد: سومين عامل عدم توجه كافي به نماز در زمان حج است در حالي كه حج اصلي‌ترين جايگاه نماز است و نبايد هيچ يك از افراد به ويژه زائران ايراني نسبت به وقت نماز جماعت و حضور به موقع در آن سستي از خود نشان دهند و با رفت و آمدهاي مخل در مقابل ديدگان نمازگزاران به صورت شتابزده مسجد را ترك و نوعي نفرت ايجاد كنند.
مبلغي گفت: عامل چهارمي كه در صورت عدم توجه به آن وحدت از دل حج ظهور پيدا نمي‌كند و مورد ابتلاء شيعه و سني است مساله تكفير مي‌باشد، بنابراين بايد رايزني‌هاي بسياري داشته باشيم و موضع واحدي نسبت به تكفير با استفاده از ظرفيت حج ايجاد كنيم.
وي تصريح كرد: ديپلماسي فعاليت، تلاش، ارتباط و گفت‌وگو بايد متمركز بر جلب و جذب راي ديگران نسبت به عامل تكفير باشد، زيرا اكنون فوري‌ترين خطر از سوي تكفير براي امت اسلامي وجود دارد.
رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس در پايان اظهار كرد: بايد همه نوع ديپلماسي‌ها را در حج به كنار گذاشته و صرفا بر اين موضوع حساس براي دستيابي به يك نظرگاه و موضع واحد در قبال جريان تكفير تاكيد و تكيه كنيم.


| شناسه مطلب: 40516




وحدت معارف حج