علیزاده موسوی:
نهادهای تقریبی ماهیت جریانات تکفیری را افشا کنند
رئیس پژوهشکده حج و زیارت تأکید کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید ماهیت جریانهای تکفیری را که ادامه جریان عوامل شهادت حاجیان ایرانی در سرزمین وحی است، افشا کند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجتالاسلام سيدمهدي عليزاده موسوي، رئيس پژوهشكده حج و زيارت در آستانه سالروز تشكيل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي و سالروز كشتار حجاج ايراني در سرزمين وحي در گفتگويي اظهارداشت: يكي از اهداف انقلاب اسلامي ايران جدا از ايچاد حكومت اسلامي تشكيل امت اسلامي بدان معنا بود كه مسئله دين واحد، پيامبر (ص) و قبله واحد را ترويج كرده و زمينههايي را براي ارتباط و نزديكي مسلمانان با يكديگر ايجاد كند.
وي ابراز كرد: از ديگر اهداف بنيانگذار انقلاب اين بود كه مركزي داشته باشيم كه بتواند ارتباطات مسلمانان را صميميتر كرده و آنها را در برابر دشمنان، واحد كند كه در اين راستا مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي بهوجود آمد.
عليزاده موسوي اظهار كرد: مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي توانسته زمينهها و بنيانهاي ارتباط ميان مذاهب اسلامي را بهوجود آورد و كتابها و مجلات بسيار خوبي كه در زمينه تقريب منتشر كرده است، قابل تقدير است.
ضرورت برگزاري همايشهاي سالانه براي مقابله با جريانهاي تكفيري
دبير اجرايي نخستين كنگره بينالمللي خطر جريانهاي تكفيري افزود: مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي بايد همايشهايي را بهصورت سالانه برگزار كند زيرا حضور علماي بزرگ مذاهب اسلامي باعث ميشود موضوعات مشترك مورد اتفاق جهان اسلام را بررسي كرده و براي مشكلات راهكارهاي اساسي پيدا كنند.
وي ادامه داد: در سال ۱۳۶۶ شاهد بوديم كه ۲۷۵ حاجي ايراني و ۴۵ حاجي خارجي توسط آل سعود به شهادت رسيدند، اين در حالي است كه آنها در حال برائت از مشركين بودند و فلسفه آن اين است كه صرفاً يك كار فردي نيست بلكه بايد در آن اعلام انزجار از دشمنان خدا صورت گيرد.
وي ادامه داد: سنگ زدن به شيطان و سر بريدن قرباني، نمادهاي انزجار از دشمنان است كه متأسفانه آل سعود بر نتابيد و به حاجيان در ماه حرام حمله كرده و آنها را به خاك و خون كشيد.
عليزاده موسوي اظهار كرد: همان فضايي كه بهوجود آمد و وهابيوني در جوار خانه خدا حاجيان را به خاك و خون كشيدند ادامه آن اقدامات را امروز در جريانهاي تكفيري ميبينيم و از آنها بعيد نيست كه امروز در سوريه، عراق و پاكستان هم دست به جنايت بزنند.
وي خاطرنشان كرد: تاكنون قريب به ۱۰۰ هزار كشته در سوريه را شاهد بودهايم، در سال ۲۰۱۳ بيش از ۸۵۰۰ نفر در عراق به شهادت رسيدند و اينها نشانگر اين است كه فتنه تكفير در جهان اسلام در حال گسترش است؛ لذا مسلمانان بايد دست به دست هم بدهند و مجمع جهاني تقريب تمام تلاش خود را بكند تا ماهيت گروههاي تكفيري را براي مسلمانان مشخص كرده و اهداف ارتباطات آنها را با استعمار تبيين كند.