در همایش «حج؛ تجلی امت وحدت اسلامی» مطرح شد:
قدردانی علمای اهل سنت از خدمترسانی برابر به زائران شیعه وسنی
الزامات تحقق وحدت در میان مسلمانان با حضور علمای شیعه و اهل سنت در همایش «حج؛ تجلی امت وحدت اسلامی» در مکه مکرمه تشریح شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجتالاسلام والمسلمين سيدعلي قاضيعسكر در همايش «حج؛ تجلي امت وحدت اسلامي»، وحدت و همدلي و همزيستي مسالمتآميز ميان شيعه و اهل سنت در كشورمان را يك افتخار بزرگ براي جمهوري اسلامي ايران دانست و از تمسك به قرآن، پيروي از سنت رسول الله (ص)، استفاده و پيروي از نظرات و احاديث و برنامههاي ارائه شده از سوي اهل بيت عليهمالسلام، احترام به حقوق يكديگر، مراعات ادب و پرهيز از دشنام و خشونت، دوري از تعصب، احترام به مقدسات و پرهيز مسلمانان از تكفير و اتهام كفر زدن به يكديگر به عنوان الزامات تحقق وحدت در ميان مسلمانان نام برد.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني از برادري، اخوت و زندگي صحيح اسلامي به عنوان نمودهاي همزيستي شيعه و اهل سنت در ايران اسلامي نام برد و گفت: هيچ گونه عاملي براي اختلاف بين شيعه و اهل سنت در ايران وجود ندارد. همه مسلمان هستيم، همه به يك خدا و پيامبر معتقديم، همه به اهل بيت عصمت و طهارت عليهمالسلام محبت و علاقهمندي داريم و در بسياري مسائل ديني و فقهي و شرعي با هم متحد هستيم، البته اختلاف نظر در برخي موارد هم طبيعي است.
وي با تصريح اينكه اختلافنظر هيچ دليلي بر دشمني نيست، تفرقه را عامل بدبختي ملتها دانست و گفت: آنها كه تفرقه ايجاد ميكنند، استعمارگران هستند؛ همانگونه كه امروز در بسياري از كشورهاي اسلامي، اختلافات مذهبي را به درگيريهاي رو در رو و خشن تبديل كردهاند، عامل انفجارهاي روزانهاي هستند كه در مصر، سوريه، عراق، افغانستان، پاكستان و برخي كشورهاي ديگر، هم شيعه و هم اهل سنت را نشانه ميروند.
حجتالاسلام والمسلمين قاضيعسكر، تمسك به قرآن و پيروي از سنت رسول الله (ص) را از عوامل وحدت در ميان مسلمانان برشمرد و گفت: شيعه و اهل سنت بايد قرآن را حكم قرار داده و طبق دستورات قرآن و حول محور قرآن با هم تجمع كنيم و وحدت داشته باشيم.
وي با بيان اينكه فرهنگ غني اسلام اجازه خيانت يا نيرنگ از سوي هيچ مسلماني به مسلمان ديگر را نميدهد، افزود: عدهاي با پول گرفتن از آمريكا و انگليس و راهاندازي شبكههاي ماهوارهاي شيعي و سني، در صدد توهين به مقدسات اهل سنت و تحريك نمودن اهل سنت نسبت به شيعه هستند تا كشورها را به هم بريزند.
سرپرست حجاج ايراني بر دوري از تعصب تاكيد كرد و گفت: عصبيتها را بايد كنار گذاشت. بايد دنبال فهم حقايق باشيم و در جلسات علمي و فقهي بحث و گفتوگو كنيم اما بعد با هم رفيق و مهربان هستيم و در كنار هم زندگي ميكنيم.
حجتالاسلام والمسلمين قاضيعسكر با تاكيد بر احترام متقابل شيعه و اهل سنت به مقدسات يكديگر، خاطرنشان كرد: مراجع ديني ما فتوا دادند كه توهين به مقدسات اهل سنت حرام شرعي است يعني هيچ شيعهاي حق ندارد به مقدسات اهل سنت اهانت كند. همچنين مسلمانان از تكفير و اتهام كفر زدن به يكديگر پرهيز كنند.
بر طبق اين گزارش، مولوي محمد اسحاق مدني، رئيس شوراي افتاء اهل سنت و مشاور رئيس جمهور در امور اهل سنت نيز از حج به عنوان يك عبادت مخصوص نام برد و گفت: حج هم عبادت مالي و هم عبادت جاني است يعني اگر كسي مال دارد بايد جان و مالش را وقف اين عبادت كند.
وي با بيان اينكه جنبه وحدت در كليه عبادتهاي اسلام وجود دارد، گفت: اين وحدت در حج به اوج خود ميرسد. همه دو تكه لباس دارند، انسانهاي ثروتمند و فقير با دو تكه لباس آن هم در يك صحرايي كه هيچ نوع تشريفاتي براي اسكان كسي وجود ندارد، سر برهنه و بدون كفش بايد يك ذكر داشته باشند. شعار حج براي تمام حاجيان و همه مذاهب اسلامي، لبيك اللهم لبيك است.
اسحاق مدني، وحدت را مهمترين و اساسيترين نياز جامعه اسلامي و زيربناي پيشرفت اسلام دانست و گفت: اگر به افعال حج نگاه كنيم، حج را بهترين الگو براي وحدت و يكپارچگي و رفع امتيازات مييابيم و ميبينيم كه اسلام براي هيچ كس جاي فخرفروشي در اين ميدان نگذاشته است.
مشاور رئيس جمهور در امور اهل سنت با اشاره به فتواي رهبر معظم انقلاب مبني بر حرام بودن توهين به مقدسات اهل سنت، اظهار داشت: امروز هيچ راهي براي تفرقه وجود ندارد.
اين عالم اهل سنت در اشاره به محبت و دوستي اهل تسنن به اهل بيت عصمت و طهارت عليهمالسلام، گفت: در بهترين و صحيحترين كتابهاي اهل سنت، احاديث اهل بيت كه حكايت از عشق اهل سنت به ايشان دارد، مشاهده ميشود. در بخاري و مسلم است كه رسول الله (ص) فرمودند «من فردا پرچم را به كسي ميدهم كه او خدا و رسول خدا (ص) را دوست دارد و خدا و رسول خدا (ص) او را دوست دارند، يعني حضرت علي (ع) ». معلوم است وقتي يك سني اين روايت را صحيح ميداند، چطور ممكن است چنين شخصيت مهمي را دوست نداشته باشد. سني كسي است كه به سنت پيامبر (ص) محبت داشته باشد.
وي افزود: وقتي حضرت محمد (ص) ميفرمايند كه فاطمه پاره تن من است؛ آيا امكان دارد يك سني مذهب، پاره تن پيامبر را دوست نداشته باشد.
بر طبق اين گزارش، مولانا عبدالحميد اسماعيل زهي، امام جمعه اهل سنت زاهدان نيز در اين همايش از توجه شخص مقام معظم رهبري و همچنين كل نظام جمهوري اسلامي ايران به «حج» قدرداني كرد و نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني را چهرهاي مردمي و شايسته توصيف نمود و گفت: جاي خرسندي است كه بعثه حج جمهوري اسلامي ايران در خدمترساني به زائران هيچ تفاوتي بين زائران شيعه و سني قائل نيست و به طور مساوي خدمترساني صورت ميگيرد. همچنين سازماندهي خدمترساني به حجاج ايراني، الگويي براي ساير كشورها است.
وي با بيان اينكه شميم وحدت و اخوت در حج نمايان است، پيشرفت اسلام را در گروي اتحاد مسلمانان دانست و گفت: امروز دشمنيها با اسلام آشكار است و قدرتها منافع خود را در درگير شدن مسلمانان با يكديگر ميينند و به دنبال تضعيف اصل اسلام هستند لذا بر مسلمانان و كشورهاي اسلامي فرض است كه در كنار هم باشند و منازعات و خصومتهاي منطقهاي را حلوفصل كنند.
عبدالحميد اسماعيل زهي تصريح كرد: علماي اهل سنت اعتقاد دارند كه بياحترامي به عقايد و مقدسات شيعه و هر كدام از انديشههاي اسلامي حرام است.
اين گزارش ميافزايد: مهندس سعيد اوحدي، رئيس سازمان حج و زيارت نيز عنوان همايش «حج؛ تجلي امت وحدت اسلامي» را متناسب با شعار حج امسال يعني «معنويت، همانديشي و اتحاد اسلامي» دانست و با تاكيد بر بهرهگيري از فرصتها در سرزمين وحي، حج را مظهر وحدت برشمرد و گفت: اگر به وحدت برسيم عبادتهايمان حتماً مورد قبول درگاه خداوند قرار خواهد گرفت.
اين آزاده سرافراز افزود: ارزش انقلاب و قيامي كه امام راحل (ره) برپا كردند در جهت احياي ارزشهاي رسول الله (ص) و هدايت از ظلمت به سوي نور بود و همه اقوام ايراني نيز در اين صحنه، وحدت خود را به نمايش گذاشتند. در جنگ تحميلي نيز امت اسلام، يكدل و يك زبان بسيج شدند تا از ارزشهاي دين خدا دفاع كنند. اسارت هم حبلالله بود. شهداي اسير اهل سنت را ميشناسيم كه در سختترين شرايط در اسارت ماندند اما از حبلالله دفاع كردند و نفوذناپذيري خود را نشان دادند.
حجتالاسلام والمسلمين عطاران، مديريت امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبري نيز در ابتداي اين مراسم، با اشاره به برنامههاي منسجم و دقيق بعثه مقام معظم رهبري براي انتخاب روحانيون كاروانهاي اهل سنت گفت: جمهوري اسلامي ايران به بركت همت مردم و جامعه اسلامي، همواره در حال پيشرفت همهجانبه در همه عرصهها از جمله حج و زيارت بوده و زائران و برنامههاي فرهنگي و زيارتي آن جزو برترين برنامهها است.
وي خاطرنشان كرد: به اذعان مسئولان عربستان سعودي، نظم و انسجام و برنامهريزي و برنامههاي زيارتي زائران ايراني جزو بهترين برنامههاست كه براي زائران ساير كشورها الگو است و بعثه ساير كشورها سعي ميكنند از برنامهريزيهايي كه در حوزه حجگزاري زائران ايراني انجام ميشود الگو بگيرند.
بر طبق اين گزارش، ماموستا بيضاوي مفتي شافعي بعثه و امام جمعه اهل سنت اروميه، حاج آخوند دكتر گلشاهي مفتي حنفي بعثه و استاد حوزه و دانشگاه و حجتالاسلام والمسلمين دكتر محمدجواد مظلومي معاون فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري از اعضاي هيئت رئيسه پنل تخصصي همايش «حج؛ تجلي امت وحدت اسلامي» بودند.
عكس/ كمال الدين شاهرخ