نشست «مهدویت و آینده پژوهی» برگزارشد

نشست تخصصی «مهدویت و آینده پژوهی» امروز با حضور صاحب نظران این عرصه در پژوهشکده مهدویت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، مدير گروه آينده پژوهي پژوهشكده مهدويت در اين نشست با اشاره به سوالات زيادي كه در زمينه آينده پژوهي وجود دارد، اظهار داشت: به عقيده بسياري از افراد صاحب نظر در عرصه علوم انساني، آينده پژوهي از علوم پر خطا و پر اشتباه است كه بايد به صورت دقيق اين نكته بررسي شود.
حجت الاسلام رحيم كارگر، كاربرد آينده پژوهي را در حوزه علوم ديني بسيار مفيد ارزيابي كرد و گفت: كاربرد آينده پژوهي در مفاهيم ديني مي تواند پنجره اي جديد و نگرشي نو در ابعاد آشنايي با امور ارزشي و مفاهيم ديني ايجاد كند و به همين دليل ضرورت آينده پژوهي در حوزه علوم ديني ايجاب مي شود.
در ادامه اين نشست دكتر عزت پور به ضرورت پرداختن به آينده پژوهي به عنوان علم تأكيد كرد و ابراز داشت: با نگاه پوزيتويستي نمي توان به مقوله آينده پژوهي به عنوان علم نگاه كرد چرا كه در زمينه ديتا، داده اي وجود ندارد كه بتوان توسط آن اين علم را بررسي كرد.
وي با اشاره به نقصان موجود در تمام علوم انساني رايج در جهان افزود: همان طور كه در زمينه آينده پژوهي حرف مطمئن و متقني وجود ندارد، بايستي اين نكته را اعلام كرد كه در هيچ يك از علوم انساني داده متقني وجود ندارد و اين نكته فقط دامن گير آينده پژوهي نيست.
عزت پور درباره علوم استقرايي و جايگاه آنها در ميان ديگر علوم خاطر نشان كرد: مانند تمام علوم انساني كه از استقراي ناقص در مبادي خود بهره برده اند، آينده پژوهي نيز استقرايي در ساحت زمان است كه با احتساب شرايط اين علم و شرايط استقراء صورت مي گيرد.
وي در پايان يادآور شد: داده هاي قبلي موجود در علم آينده پژوهي به اندازه ساير داده هاي علوم انساني و اجتماعي بي اعتبار است و اين نكته در جواب كساني است كه داده هاي مبنايي علم آينده پژوهي را بي اعتبار مي دانند، در حالي كه آينده پژوهي بخشي از اطلاعات مانند ساير علوم را دارا مي باشد.


| شناسه مطلب: 40628




همايش مهدويت