شماره بیست و دوم «زائر» منتشر شد

بیست و دومین شماره نشریه خبری تحلیلی زائر امروز پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۲ در مکه و مدینه منتشر شد. این نشریه را که حاوی اخبار و تحلیل‌ها و مطالب جذاب و خواندنی درباره موسم حج است، می‌توانید بارگذاری و مطالعه کنید.

نشريه خبري تحليلي زائر كه روزانه از سوي بعثه مقام معظم رهبري توليد شده و در مكه مكرمه و مدينه منوره منتشر مي‌شود، در پايگاه اطلاع‌رساني حج قرار گرفت.
نشريه زائر در صفحه اول خود گزارشي از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع شركت‌كنندگان هفتمين همايش ملي نخبگان منتشر كرده است. «حركت پرشتاپ علمي ادامه يابد»، تيتر بزرگ اين گزارش است كه بخشي از بيانات حضرت آيت‌الله خامنه‌اي را نقل كرده است. در بخشي از اين بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي كه خطاب به نخبگان جوان كشور ابراز شده، آمده است: شما مهندسان پيشرفت آينده كشور هستيد. سياست و گفتمان پيشرفت علمي با شتاب بالا يك سياست بنيادي براي نظام است. پيشرفت واقعي يك كشور جز با علم امكان‌پذير نيست.
در بخشي ديگر از صفحه اول نشريه روزانه زائر، بخش‌هايي از سخنان سرپرست حجاج ايراني در ديدار رييس بعثه حج تايلند منتشر شده است. «ايجاد بازارهاي بين‌المللي در مكه و مدينه براي عرضه كالاهاي كشورهاي اسلامي»، پيشنهادي است كه حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي‌عسكر با اشاره به ظرفيت‌هاي اقتصادي حج ارائه كرده است.
اعلام آمادگي معاون مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر براي پشتيباني پزشكي از زائران در ايام تشريق، تيتر ديگري است كه در صفحه اول بيست و دومين شماره نشريه زائر به چشم مي‌خورد. سرمقاله اين نشريه روزانه ويژه موسم حج نيز به موضوع پراهميت معاد پرداخته و تاكيد كرده است: حاجي بايد بعد از مناسك حج، روح و پيام حج را كه بعد از توحيد، ايمان و اعتقاد عملي به معاد مي‌باشد را در جان و دل خود زنده نگاه دارد... حاجي بايد فرد متفاوتي نسبت به گذشته باشد و بيش از گذشته مراقب احوال و رفتار خود باشد.
در صفحه سوم نشريه روزانه زائر نيز عناوين مهمي به چشم مي‌خورد كه «ضرورت آسيب‌شناسي خدمت‌رساني به حجاح و الزامات طرح تعالي عمليات حج» يكي از آنهاست. حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي‌عسكر با اشاره به اجراي طرح تعالي در عمليات حج گفت: مجريان طرح تعالي بايد اين طرح را بدون پيش‌داوري و قضاوت قبلي جلو ببرند و بر اساس واقعيت‌هاي موجود به جمع‌بندي برسند. سيدعلي رياض رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر نيز در اين ديدار وضعيت خدمت‌رساني به زائران را از حيث آماري و ساماندهي بهتر از گذشته اعلام كرد و از تشكيل كميته‌هاي بررسي، بازرسي و تعالي در مركز پزشكي حج و زيارت خبر داد.
گزارشي با عنوان «قرباني حجاج در كجا ذبح مي‌شود»، و همچنين «ديدار رييس موسسه مطوفين حجاج ايران با نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت» از ديگر بخش‌هايي است كه در صفحه سوم شماره امروز نشريه زائر منتشر شده است.
نشريه خبري تحليلي زائر كه هر روز در اختيار زائران سرزمين وحي قرار مي‌گيرد و قابل بارگذاري از پايگاه اطلاع‌رساني حج است، در شماره امروز خود علاوه بر موارد پيش‌گفته، در صفحه ۴ خود به مناسك حج پرداخته و در بخش «استفتاء»، به تشريح احكام مرتبط با احرام در حج و همچنين رها كردن عمره تمتع استحبابي پرداخته است. در بخش ديگري از اين صفحه، بخش‌هايي از سخنان مرحوم آيت‌الله شيخ مجتبي تهراني (ره) با عنوان «بهترين رفيق كيست؟» آمده است. در بخشي از اين مطلب ضمن اشاره به حديثي از اميرالمومنين عليه‌السلام مي‌خوانيم: كسي كه انسان مي‌خواهد به او روش بدهد، اگر آموزش با عمل باشد بُردش از گفتار بيشتر است. در انتخاب رفيق آن چيزي كه بايد محور باشد همين مسئله معنويت است نه ماديت. اين بايد محور رفاقت باشد. چنين رفاقتي پايدار است و در دنيا و قيامت به دشمني تبديل نخواهد شد.
بخش ابتدايي صفحات نشريه روزانه زائر، به نقل احاديثي از معصومين عليهم‌السلام پرداخته است كه در صفحه ۵ اين نشريه حديثي از امام محمد باقر عليه‌السلام با عنوان عاقبت حريص به دنيا ذكر شده است. امام محمد باقر عليه‌السلام فرمودند: شخص حريص به دنيا مانند كرم ابريشم است كه هر چه بيشتر ابريشم به دور خود مي‌تند راه بيرون شدنش را دورتر و مشكل‌تر مي‌كند تا اينكه از غم و اندوه بميرد. در اين صفحه همچنين به احكام طواف كعبه پرداخته شده است. در بخش ديگري از صفحه ۵ نشريه زائر امروز، در مطلبي با عنوان كلي «راهنما» و به قلم حجت‌الاسلام والمسلمين محمدحسين فلاح‌زاده منتشر شده كه به تشريح احكام و اعمال حج تمتع پرداخته است.
نشريه خبري تحليلي زائر كه هر روز در مكه مكرمه و مدينه منوره منتشر شده و در اختيار زائران بيت‌الله الحرام قرار مي‌گيرد، حاوي مطلب جذاب خواندني و خبرهايي از رخدادهاي حج و اخبار مرتبط با ايران است. شماره بيست و دوم اين نشريه را مي‌توانيد از صفحه نشريه زائر در پايگاه اطلاع‌رساني حج بارگذاري كنيد.