مدیرعامل بنیاد اندیشه اسلامی:
تکیه بر سه محور موجب تقویت وحدت مسلمانان میشود
مدیرعامل بنیاد اندیشه اسلامی بر ضرورت استفاده از ظرفیت مراسم حج در تقویت وحدت میان مسلمانان تاکید کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، دكتر مهدي گلجان با اشاره به اينكه «فريضه عبادي - سياسي حج هر سال از سوي هزاران انسان مشتاق از سراسر جهان، با مليّتها، نژادها و زبانهاي مختلف در سرزمين وحي انجام ميگيرد» خاطرنشان كرد: در اهميت اين فريضه دين اسلام، همين بس كه اميرالمؤمنين علي (ع) درباره حج چنين ميفرمايد: «فلسفهٔ حج تقويت دين است».
وي به سخني از شهيد مطهري مبني بر اينكه «همانطور كه پرچمها رمز اتحاد و يگانگي جمعيتها و نشانه همبستگي، برپايي و ادامه حيات آنها هستند، كعبه براي اسلام اين چنين است» اشاره كرد و گفت: در واقع مراسم عبادي سياسي حج فرصت مناسبي براي انتقال انديشهها و تعامل ثمربخش پيروان فرق و مذاهب اسلامي و آگاهي از وضعيت ديگر مسلمانان در ساير كشورهاي اسلامي است كه موجب تقويت همبستگي و برادري ميان مسلمانان ميشود.
مدير عامل بنياد انديشه اسلامي تصريح كرد: حجي كه وحدت به دنبال نداشته باشد غيرمقبول و غيرمشكور است.
گلجان با بيان اينكه «آيين الهي حج با تكيه بر ۳ محور موجب تقويت وحدت مسلمانان ميشود» اظهار كرد: نخستين و مهمترين محور، دين اسلام است. خداوند در آيه ۱۰۳ سوريه آل عمران ميفرمايد: «همگي به ريسمان خدا چنگ بزنيد و پراكنده نشويد…» در شرايط كنوني كه جريانهاي تكفيري به مهمترين معضل جهان اسلام تبديل شدهاند، دين اسلام عامل اصلي وحدت و همبستگي مسلمانان فارغ از مذهب آنها است.
وي افزود: عملكرد گروههاي تكفيري نشان ميدهد، جريانهاي پشت پرده اين گروهها همبستگي مسلمانان را نشانه رفتهاند. آنها به بهانههاي مختلف دست به كشتار انسانهاي بيگناه اعم از زن و كودك فارغ از دين و مذهب آنها زده و تصويري بيرحم و خونريز از اسلام و پيروان آن نشان ميدهند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس دومين محوري كه موجب وحدت ميان مسلمانان جهان ميشود را منافع و اهداف مشترك دانست و گفت: اين الگويي است كه بسياري از كشورهاي پيشرفته در زمينههاي مختلف از آن پيروي كردهاند. براي مثال جامعه اروپا پس از تشكيل پارلمان و بازار مشترك اروپايي، با تقويت زمينههاي مشترك سياسي و اقتصادي و تضعيف نقاط منفي و اختلاف برانگيز، به اتّحاد پولي و حذف مرزها، در جهت تأمين منافع مشترك ميان كشورهاي عضو رسيد. بدون شك مسلمانان نقاط اشتراك بيشتري نسبت به جوامع اروپايي دارند و از اين حيث پتانسيل بسيار مناسبي براي همكاري مشترك دارند.
گلجان ادامه داد: سومين محور، داشتن يك دشمن مشترك است كه اين دشمن مشترك هر بار به شكلي خود را نشان ميدهد و اين بار در قالب گروههاي تكفيري و تندرو ظاهر شده است. اين گروهها داعيه مسلماني دارند البته با تعريفي كه خود از اسلام ارايه ميكنند. تكفيريها هر فرد يا گروهي را كه در تعريف آنها از اسلام نگنجد كافر و ريختن خون او را مباح ميدانند.
وي يادآور شد: اعمال گروههاي تكفيري نه تنها مسلمانان را با خطري جدي روبرو ساخته، بلكه تصويري خشن، بيمنطق و ترسناك از اسلام و مسلمانان ارايه ميكند و بيش از پيش عرصه را براي تخريب چهره اسلام توسط رسانههاي غربي آماده ميسازد.
مدير عامل بنياد انديشه اسلامي با تاكيد بر ضرورت هوشياري مسلمانان در برابر اين دشمن مشترك، گفت: با توجه به فضاي سياسي حاكم بر دنياي اسلام، درگيريهاي سوريه، مشكلات مردم بحرين، ايجاد تفرقه ميان شيعه و سني و چالشهاي ميان وهابيها و سلفيها با اخوانيها در مصر و رويدادهاي مرتبط با بركناري مرسي كه ماهيت اصلي اين جريانها را آشكار كرد، ضرورت ايجاب ميكند كه مسلمانان با هوشياري از اين ف