رییس پژوهشکده حج؛

سیره و روش پیامبردر نقد دیگران همراه با نرم خویی و صبر بود

رییس پژوهشکده حج و زیارت گفت: در حوزه نقد منصفانه باید نقدی عادلانه صورت گیرد و این نقد با محکوم کردن افراد به هر قیمتی منافات دارد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي عليزاده موسوي در گفتگويي افزود: در اسلام يكي از مهم ترين مسايل در برخورد با ساير انديشه ها و ايده ها مساله مناظره و نقد صحيح است و در اين زمينه قرآن سه روش موعظه و نصيحت،سخن حكيمانه و مجادله را براي نقد انديشه هاي مختلف بيان كرده است.
وي با اشاره به اين كه نقدي منصفانه است كه حالت موعظه و نصيحت به خود بگيرد بيان داشت: درموعظه و نصيحت بايد ديگران را مورد نصيحت قرار دهيم و اگر موعظه اثر نكرد با حكمت و سخنان حكيمانه برخورد كنيم و اگر سخن حكيمانه نيز ار بخش نبود بايد با طرف مورد نقد مجادله با همان جدال احسن كنيم.
عليزاده موسوي تاكيد كرد: قرآن و اهل بيت به صورت عملي روش هاي نقد منصفانه را بيان كرده اند و در قرآن داريم كه خداوند با شيطان نيز مناظره مي كند تا حقانيت خود را ثابت كند.
وي ادامه داد: انبياء هم بحث نقد و مناظره را داشته اند اما روش نقد آن ها هيچ گاه شامل روش هاي خشونت آميز و تخريبي نبوده و همراه با حكمت و جدال احسن بوده است.
وي افزود: سيره و روش پيامبردر نقد ديگران همراه با نرم خويي و صبر بود و با افراد با صبر و بردباري گفت و گو مي كردند، پيامبر همواره به انتقادات به خوبي گوش مي دادند و هيچ گاه در برابر ديگران مقابله به مثل نكرده و حتي نقد تند ديگران را شنوا بودند. رييس پژوهشكده حج و زيارت رعايت انصاف و اعتدال را از مهم ترين شاخصه هاي نقد منصفانه ذكر كرد و افزود: در نقد منصفانه بايد سخني كه از سوي منتقد بيان مي شود به خوبي شنيده شود و مسوول مورد نقد موارد صحيح را به خوبي بپذيرد.