رییس پژوهشکده تفسیر اهل بیت (ع):
زائران ایرانی روابط اجتماعی و درونگروهی خود را در سفر حج بهبود ببخشند
رییس پژوهشکده تفسیر اهل بیت (ع) گفت: سفر حج فرصتی است تا زائران رابطه خود را با خدا اصلاح کنند و روابط اجتماعی، درون گروهی و درون کاروانی خود را بهبود ببخشند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج،حجتالاسلام والمسلمين عبدالهادي مسعودي، با اشاره به نكاتي كه زائران بايد در سفر حج مدنظر قرار دهند، اظهار كرد: انسان وقتي از سفر حج برميگردد بايد گناهانش ريخته باشد و از نظر كمالات پيشرفت كرده باشد و اين امر با مدنظر قرار دادن چند كار مهم به دست ميآيد.
وي خاطرنشان كرد: انسان بايد در اين سفر ارتباطش را با خدا از طريق نيايش، انس با قرآن و ادعيه افزايش دهد كه براي هر يك از مناسك حج از احرام گرفته تا طواف و رمي جمرات، عرفات، مشعر، منا و ... از ائمه (ع) ادعيهاي وارد و سفارش شده است.
رييس دانشكده علوم و معارف قرآن كريم با بيان اينكه «زائران ايراني بايد بحث ارتباط با زائران ساير كشورها را نيز مدنظر قرار دهند»، گفت: در سفر حج محدوديتهايي وجود دارد كه انسان مجبور است با يكسري افراد ناآشنا همنشيني كند و در تنگناها، ازدحامها و شلوغيها در مراحل مختلف آستانه تحمل خود را افزايش دهد؛ بنابراين بايد با اصلاح رابطه خود با خداوند روابط اجتماعي و درون گروهي خود را در سفر حج بهبود ببخشيم و وقتي از سفر حج برگشتيم آثارش را نگهداريم. اين ميتواند يك عمر تضمين كننده سعادت انسان باشد.
مسعودي همچنين درباره تاثير مراسم حج بر وحدت امت اسلامي اظهار كرد: هم اينكه مسلمانان از نقاط مختلف دنيا در آنجا حضور پيدا ميكنند، بسياري از تبليغات دشمنان كه به ويژه به شيعيان نسبت ميدهند با اين حضور خنثي ميشود. از سوي ديگر حضور در مساجد و نمازهاي جماعت به بخشي از شبهات دشمنان كه ميگويند شيعيان به نماز اهميت نميدهند پاسخ ميدهد.
وي با بيان توصيههايي به زائران ايراني، افزود: زائران بايد از كارهايي كه براي ساير مسلمانان ناراحتكننده يا غير عرفي است پرهيز كنند همانند حرف زدن بين نمازها، رفت و آمد در حين نماز، بلند صدا زدن همديگر در مسجد، دير حاضر شدن در نماز جماعت يا تشكيل صفهاي نامنظم و مواردي از اين قبيل را رعايت كنند كه وقتي اين كارها را انجام دادند معلوم ميشود كه ما هم مثل ساير مسلمانان هستيم و اين به وحدت و انسجام اسلامي كمك ميكند.
رييس پژوهشكده تفسير اهل بيت (ع) تاكيد كرد: زائران شيعه بايد يك رفتار متعارف مقبول و مورد پسند عموم مسلمانان در مراسم حج و مدت زماني كه در آن سرزمين هستند از خود نشان دهند.