۶۰ زائر بستری در بیمارستان هم اعمال حج را انجام دادند
سیدعلی ریاض اظهار داشت: یکی از مهمترین موارد ارائه خدمات پزشکی ما به ایام تشریق در مکه برمیگردد. امسال هم مانند سالهای قبل کلینیک تخصص اورژانسی صحرایی در سرزمین عرفات و سرزمین مِنا به طور جداگانه راهاندازی شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، مصطفي نادري با بيان اينكه اعزام اين بيماران با هماهنگي از قبل صورت گرفته انجام شده است گفت: ۵نفر از بيماران زائر كه در بيمارستان صعودي بستري بودند صبح روز گذشته همراه نخستين كاروان اعزامي به ايران به شماره پرواز۱۵۰۱ به كشور فرستاده شدند.
وي در ادامه در خصوص وضعيت جسماني بيماران تصريح كرد: ۲ نفر از زائران به علت بيماري سرطان كه از قبل از شناخته شده بود، يك نفر به علت سكته قلبي همراه با دستگاه تنفسي و همچنين يكي از بيماران به علت سكته مغزي وارد كشور شدند و به محض رسيدن به فرودگاه به بيمارستان منتقل شدند. همچنين ورود اين زائران به خانوادههاي آنان اطلاع داده شده است.
رئيس بيمارستان مكه به ۹ زائر بستري در بيمارستان صعودي اشاره كرد و گفت: هم اكنون ۶ زائر در بيمارستان صعودي بستري هستند كه مشكلات آنها قلبي، شكستگي استخوان است.
به گفته رئيس بيمارستان مستقر در مكه بيشترين مشكلات بيماري زائران به علت كهولت سن، بيماري قلبي و فشار خون است.
۶۰ زائر بستري در بيمارستان هم اعمال حج را انجام دادند
سيدعلي رياض اظهار داشت: يكي از مهمترين موارد ارائه خدمات پزشكي ما به ايام تشريق در مكه برميگردد. امسال هم مانند سالهاي قبل كلينيك تخصص اورژانسي صحرايي در سرزمين عرفات و سرزمين مِنا به طور جداگانه راهاندازي شد.
وي افزود: همچنين امكانات جديدي براي درمان گرمازدگي و ايجاد بخش ترياژ ويژه براي بانوان ايجاد كرديم.
به گفته رياض از ۹ ذيالحجه پليكلينيك تخصصي در منطقه مِنا خدمات درماني را به زائران ارائه ميكرد.
۶۹۰۰ ويزيت در منا و عرفات
وي گفت: از ۸ ذيالحجه تا ۱۲ ذيالحجه دقيقاً در زماني كه زائران به سرزمين عرفات و مِنا كوچ ميكنند مجموعاً پزشكان ايراني ۶ هزار و ۹۰۰ ويزيت انجام دادند كه ۴ هزار ويزيت عمومي در اين دو منطقه انجام شد. همچنين ۲۸۰۰ ويزيت تخصصي، ۱۲۶ مورد ويزيت دندانپزشكي انجام شد.
رياض در پاسخ به اينكه آيا زائري در اين دو منطقه فوت شده يا خير گفت: براي اولين سال هيچ زائري در سرزمين مِنا فوت نكرد و براي دومين سال پياپي نيز در سرزمين عرفات فوتي نداشتيم.
رئيس مركز پزشكي حج و زيارت هلال احمر با اشاره به اينكه در طول اين مدت ۱۹۳ مورد بستري اورژانسي در كلينيكهاي تخصصي در سرزمين منا و عرفات داشتيم گفت: از اين تعداد ۳۵ مورد مربوط به گرمازدگي بوده و ۲۲ زائر براي دريافت خدمات تخصصيتر به بيمارستانهاي عربستان سعودي اعزام شدند كه به مرور ترخيص و فقط ۴ بيمار در بيمارستان بستري ماندند.
رياض همچنين از اعزام كاروان وقوف اضطراري براي انجام اعمال حج تمتع خبر داد و گفت: ۶۰ نفر از زائراني كه حين انجام اعمال در بيمارستان بستري بودند به همراه ۷ دستگاه اتوبوس، ۷ آمبولانس، تيم پزشكي و يك روحاني به صورت اضطراري براي انجام اعمال اعزام شدند.