یادداشت عربستان در ستیز با مردم سوریه به دنبال چیست؟

عبدالرضا بندی – روزنامه نگار و کارشناس مسایل بین الملل

عربستان در ستيز با مردم سوريه به دنبال چيست؟
آيين پر شكوه و معنوي و سياسي حج ۹۲ به پايان رسيد و حچاج خود را براي بازگشت از اين سفر خاطره انگيز آاماده مي‌كنند در حالي كه يك اتفاق مهم در اين دوره از مراسم حج نبايستي به بوته فراموشي سپرده شود و آن ممانعت مسوولان كشور عربستان سعودي از حضور و انجام اين فريضه ديني الهي توسط شهروندان كشور سوريه در مراسم حج امسال است.
سووالي كه اين روزها كنجكاوي بسياري از جهانيان را برانگيخته اين است كه دشمني عربستاني‌ها با مردم سوريه براي چيست و در اين سياست چه منافعي را دنبال مي‌كنند.
اگر چه دستيابي به اهداف سياست‌هاي كوتاه مدت و دراز مدت مقام‌هاي عربستاني در قبال جهان اسلام و نيز منطقه كار دشواري است چرا كه شواهد نشان مي‌دهد خود انان نيز از نتايجي كه از مواضع اتخاذ شده به دست آورده اند گيج و گم هستند، اما دست كم مي‌توان در يك تحليل اجمالي به بررسي مواضع رسمي مقام‌هاي عربستان و نتايج بدست امده براي اين كشور پرداخت.
عربستان در آتش جنگ سوريه گرفتار آمده است
اينكه اعتراض‌ها و مطالبات به حق مردم سوريه چگونه به سرعت از مسير عادي خود خارج شد و دنبال آن تروريست‌ها و آدمكش‌هاي مزدور وارد اين معركه شده و به كمك دستگاه تبليغاتي غربي‌ها و نيز حاكمان كشورهاي منطقه جنگ وحشت ناكي را در اين كشور به راه انداختند توسط چه كشورهايي طراحي و اجرا شد و به آن دامن زده شده كار چندان سختي نيست.
دلايل و شواهد زيادي تا كنون ارايه و منتشر شده كه عربستان را به عنوان يكي از نقش آفريينان اصلي اين جنگ خانمانسوز و بي ثمر كه علاوه بر نسل كشي و كشتار مردم بي گناه، زير ساختارهاي اقتصادي و حتي تاريخي سوريه را نيز هدف قرار داده، معرفي مي‌كند.
از سوي ديگر شايد نيازي به ارايه سند و مدرك در اين خصوص كه عربستان با كمك مالي و تسليحاتي آشكار و بدون پرده پوشي و حتي آموزشي به ترويست‌هاي شناخته شده همچون القاعده تلاش كرده و مي‌كند تا به هر قيمتي كه شده حكومت هم اكنون سوريه را ساقط كند، نباشد چرا كه مواضع رسمي و نيز ستيزجويانه عربستان در قبال حكومت بشار اسد در مجامع بين المللي شناخته شده و از سوي اين كشور دنبال مي‌گردد.
سياست‌ها و برنامه‌هاي عربستان براي منطقه اما يكي پس از ديگري با شكست روبرو مي‌گردد از جمله در خصوص موضوع سوريه چرا كه حتي آمريكا و كشورهاي اروپايي ديگر امروز به مانند گذشته بحران خود ساخته سوريه را دنبال نمي‌كنند و آن‌ها به گونه اي مشهود خود را از اين باتلاقي كه در آن در حال فرو رفتن بودند بيرون كشيده اند و اين در حالي است كه عربستان بر دشمني خود با مردم سوريه پا فشاري مي‌كند.
يكي ديگر از دلايل شكست عربستان در بحران سوريه اين بوده است كه امروز بيش از هر زمان ديگري براي سران و حاكمان كشورهاي درگير مشخص گرديده كه بحران اين كشور راه حل نظامي ندارد و نمي‌توان با جنگ افروزي و مسلح كردن تروريست‌ها و مزدوران آدمكش و نيز با ايجاد توازن قدرت در اين كشور، باعث و باني سقوط حكومت قانوني سوريه شد.
تازه‌ترين موضع سياسي عربستان در عرصه جهاني
در حالي كه كشورها ي منتقد وضع موجود شوراي امنيت سازمان ملل در اصل به ساختار و حق وتوي اين شورا معترض هستند مقام‌هاي عربستاني در اين خصوص وارد جزئيات شده و به دو تصميم شوراي امنيت در خصوص سوريه و سرزمين‌هاي اشغاالي معترض شده و به همين دليل از حضور دو ساله در جمع اعضاي شوراي امنيت خودداري كرده اند.
در حالي كه مقام‌هاي عربستاني پيش از انتخاب شدن با زمينه سازي و تبليغات تلاش داشتن تا يكي از ده عضو غير دائم شوراي امنيت سازمان ملل براي دو سال آينده باشند و در شرايطي كه نماينده اين كشور از عضويت كشورش در شوراي امنيت به وجد آمده بود در يك اقدام غير قابل پيش بيني انصراف خود را از عضويت در اين شورا اعلام كرد كه موجب تعجب همگان گرديد.
يكي از دلايلي كه عربستان براي عدم حضور خود در جمع ديگر اعضاي شوراي امنيت اعلام كرد موضوع جريمه نشدن سوريه در ادعاي استفاده نيروهاي دولتي از مواد شيمايي عليه مردم عادي بوده ادعايي كه هر گز ثابت نشد در حالي كه شواهد زيادي حاكي از آن بود كه تروريست‌ها موفق به وارد كردن اين مواد به داخل سوريه و استفاده از آن شده اند تا از اين طريق دولت سوريه را وارد كارزار تازه اي كنند.
دنياي اسلامي و پديده سلفي گري
همان گونه كه در پيام مقام معظم رهبري به كنگره عظيم حج نيز اشاره شده است، دنياي اسلام با پديده اي به نام سلفي گري روبرو شده كه به گفتهٔ محمد امامي كاشاني (در خطبه دوم اين هفته نماز جمعه) دشمن از گذشته تا كنون آن را برنامه ريزي كرده است.
امامي كاشاني با بيان تاريخچه اي از سلفي گري كه مربوطه به قرن دوم بوده و در قرن اخير شدت يافته است، اظهار كرد: اين كه مي‌گويند ما بايد به سيره پيامبر و اصحاب بر گرديم حرفي درست است اما آيا جناياتي كه مرتكب شده اند با سيره پيامبر (ص) تطابق دارد؟
به گفتهٔ صاحبنظران سلفي گري در قرن هفتم هجري قمري به مصر رفت اما به دليل فضل و كمال مردم آن منطقه نتوانست رشد پيدا كند، بعد از آن اين جريان به عربستان رفت و در زمان عبد الوهاب، مساله تكفير شروع شد و امروز شاهديم كه تندترين سلفي گري در عربستان است.
اين گروه كه به دروغ ادعاي تبعيت از سيره پيامبر (ص) را دارند تا اعمال و افكار غلطشان را بر مركب دين سوار كنند، به منظور تفرقه افكني در وهله اول به سراغ شيعيان آمدند و شيعيان را تكفير كردند.
امامي كاشاني با ذكر تاريخي از سيره پيامبر در قبال مردم، زنان و كودكان مشركان، افزود: علماي جهان اسلام تبيين كنند كه آيا پيامبر (ص) اجازه تجاوز، قتل و كشتار غير نظاميان را صادر مي‌كرد؟ برخورد پيامبر در حادثه بني نضير، بني قريظه و فتح مكه چگونه بود؟
وي، ادامه داد: كجا پيامبر (ص) افراد را مي‌كشت؟ اين چه راهي است كه به عنوان تكفير، جنايت مي‌كنيد؟ زن و مرد و طفل را مي‌دريد و تكه اي از جگرشان را به دندان مي‌كشيد؟
امامي كاشاني علاج مشكلات كنوني جهان اسلام را وحدت و دشمن شناسي دانست و تصريح كرد دشمن شناسي بايد تبيين شود، اسلام و سيره پيامبر (ص) بايد تبيين شود.
وي بار ديگر تاكيد كرد كه علماي اهل سنت و شيعه و همه مسلمانان، تاريخ را تبيين كنند تا معلوم شود كه اين گروه تكفيري معلوم شود نه تابع دين اسلام هستند و نه تابع پيامبر (ص) و اصحاب راستينش. والسلام…


| شناسه مطلب: 40965




يادداشت سوريه