مردی که علی(ع) درباره شهادتش پیشگویی کرد
امروز سالروز شهادت یار و یاور صدیق امیرالمومنین (ع) است. میثم در چنین روزهایی، سه روز تمام در بالای دار مقاومت کرد و تا توانست از نیکیهای امیرمؤمنان، فضایل اهل بیت و ستمکاریهای یزیدبن معاویه و عبیدالله بن زیاد سخن گفت تا مردم را با حقایق آشنا کند.
ميثم تمار فرزند يحيي و اهل سرزمين «نهروان» منطقهاي ميان عراق و ايران بود. بعضي او را ايراني و از مردمان فارس دانستهاند. به او «ابوسالم» هم ميگفتند. لقب «تمّار» خرمافروش را هم براي اين به او ميگفتند، كه در كوفه خرمافروش بود.
ميثم بن يحيي اسدي يكي از ياران نزديك اميرمؤمنان علي بن ابيطالب(ع) بود و از آن حضرت به اندازه استعداد خويش، دانش و معرفت آموخت. وي پيش از شهادت اباعبدالله الحسين(ع) در كربلا، شهادت آن حضرت و يارانش را پيش بيني كرده بود.
ميثم تمّار در كوفه امام علي(ع) را همراهي ميكرد و آن حضرت چيزهايي را كه نميتوانست به بسياري از همراهان خود بگويد، بدليل ظرفيت بالاي ميثم تمّار به وي ميفرمود. از جمله، وي را از آيندهاش و كشته شدنش در راه خدا و محبت اهل بيت خبر داد.
در سالي كه امام حسين(ع) بر عليه يزيد قيام كرد، ميثم به سفر حج رفته بود و در بازگشت به كوفه در قادسيه دستگير شد و در آن ايام با آمدن عبيدالله بن زياد به كوفه و شهادت مسلم بن عقيل در اين شهر، رعب و وحشت عظيمي مردم شهر را فرا گرفته بود.
ولي ميثم تماراز اين كار امتناع و مناقب حضرت علي(ع) را بر زبان جاري كرد. عبيدالله هر چه تلاش كرد فايدهاي نداشت و از روي خشم و غضب دستور داد وي را در بالاي داري آويخته و هيچگونه آب و غذايي ندهند، تا جان دهد.
ميثم سه روز تمام در بالاي دار مقاومت كرد و تا توانست از نيكيهاي اميرمؤمنان، فضايل اهل بيت و ستمكاريهاي يزيدبن معاويه و عبيدالله بن زياد سخن گفت تا مردم را با حقايق آشنا كند.
روز چهارم زبانش را از كام بيرون آوردند و بر بدن شريفش نيزه زدند و به همان حالي كه مولايش امام علي(ع) پيشبيني كرده بود وي را به شهادت رساندند.
ميثم، علم تفسير قرآن را نزد علي(ع) فراگرفت و از معارفي كه از آن حضرت آموخته بود، كتابي تدوين كرد كه كتابش را پسرش از او روايت كرد. به همين دليل، ميثم يكي از مؤلفان شيعه به حساب ميآيد.
براي مشاهده فيلمي از مرقد ميثم تمار اينجارا كليك نماييد !