پیام مباهله استقرار بالاترین درجه اطمینان در پیروان حق است

مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با تأکید بر اینکه امروزه هم می‌توان تمام علمای وهابیت و فرق انحرافی را دعوت به مباهله کرد، گفت: پیام مباهله استقرار بالاترین درجه اطمینان در پیروان جریان حق در طول تاریخ است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ايكنا، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد محسن دعائي، مدير عامل مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام در مشهد مقدس تصريح كرد: مباهله يك سنت آسماني است كه خداوند متعال براي پيروان اديان توحيدي قرار داده است و خود خدا نيز تحقق آن را ضمانت كرده است.
وي در خصوص فلسفه مباهله گفت: كساني كه به مباني توحيد و آموزه‌هاي وحياني ايمان آورده‌اند و يقين دارند، به حدي مي‌توانند با اطمينان بر سر اعتقاداتشان بايستند كه خداوند در صورت برگزاري مراسم مباهله دشمنان و مخالفان آنها را به نيستي و نابودي بكشاند.
مديرعامل مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام افزود: به عبارت ديگر وقتي نزاعي بين طرفداران حق و باطل در مي‌گيرد و طرفداران حق و باطل در مسائل اعتقادي رو در روي هم مي‌ايستند، خداوند متعال مي‌فرمايد: «اي طرفداران حق معتقدات شما به حدي محكم و پولادين است كه اگر شما مخالفان خود را به مباهله دعوت كنيد و بخواهيد كه دروغ‌گو نابود شود، من شما را نصرت مي‌كنم و مخالفان شما را به خاك مذلت مي‌نشانم.»
وي ادامه داد: پيام مباهله استقرار بالاترين درجه اطمينان در پيروان جريان حق در طول تاريخ است. اكنون نيز در هر مسئله‌اي از اعتقادات، مباحث ايماني، فقهي، فلسفي و… دو نفر مدعي حق باشند و در مدعيات خود اختلاف داشته باشند كسي كه پايگاه معرفتي و ايماني او مورد تأييد خداوند باشد چنانچه طرف مقابل خود را به مباهله دعوت كند، مي‌تواند با اطمينان صد در صد پيروزي خود را از قبل فرياد بزند.
اين پژوهشگر و محقق كشورمان با اشاره به آيه ۶۱ سوره آل‌عمران كه در خصوص مباهله مي‌فرمايد: «فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةَ اللّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ؛ پس هر كه در اين [باره] پس از دانشى كه تو را [حاصل] آمده با تو محاجه كند بگو بياييد پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خويشان نزديك و شما خويشان نزديك خود را فرا خوانيم سپس مباهله كنيم و لعنت‏ خدا را بر دروغگويان قرار دهيم»، گفت: نصاراي نجران پس از اينكه استدلال‌هاي پيامبر (ص) درخصوص اينكه حضرت مسيح (ع) نمي‌تواند پسر خدا باشد را نپذيرفتند پيامبر (ص) آنها را دعوت به مباهله كرد اما زمان مباهله وقتي عظمت وجودي پيامبر (ص) و اهل بيت همراه ايشان را ديدند، اسقف بزرگ مسيحيان نجران گفت من صورت‌هايي را مي‌بينم كه اگر دستشان را به سوي آسمان بلند كنند يك نفر مسيحي بر روي زمين نمي‌ماند و اين كوه‌ها بر سر ما خراب مي‌شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا بعد از حضرت رسول (ص) مباهله‌هايي بين ائمه (ع) و دشمنان آنها رخ داد، (با توجه به اينكه مناظره‌هاي متعددي صورت گرفته است)، گفت: ائمه (ع) مباهله نداشته‌اند اما بين ياران آنها و علماي بزرگ مواردي بوده كه در تاريخ ثبت شده است.
مباهله؛ دعاي نزول عذاب است
حجت‌الاسلام دعائي مباهله را دعاي نزول عذاب عنوان و اظهار كرد: در كتاب‌هاي فقهي صيغه‌اي براي مباهله ذكر شده است، اما اطلاق آيه هر نوع درخواست عذاب را شامل مي‌شود و براي برگزاري آن طرفين در يك مكان بايد جمع شوند و از خدا بخواهند هر كس دروغ مي‌گويد با عذابي از بين برود.
وي در خصوص اينكه چه چيزي باعث استجابت نفرين صورت گرفته در مباهله مي‌شود، اظهار كرد: ويژگي اساسي استجابت نزول عذاب، ايمان نسبت به حقانيت ادعا است و هر فردي اگر بر آنچه ادعا دارد يقين داشته باشد مي‌تواند ريسك دعوت به مباهله را بپذيرد.
دعائي با اشاره به اينكه در حوزه علميه قم دو نفر بر سر اينكه آيا نسل انسان به ميمون مي‌رسد و نظريه داروين درست است يا خير با هم اختلاف داشتند كه فرد معتقد به اين باور كه نسل انسان زاده حضرت آدم و حوا است فرد دوم را به مباهله دعوت كرد اما او نپذيرفت.
دعوت از علماي وهابيت براي مباهله
وي تصريح كرد: اكنون هم ما مي‌توانيم بزرگان فرقه وهابيت و تمام فرقه‌هاي داراي عقايد انحرافي در دايره مذهب اسلام، تشيع، اديان آسماني و تمام دشمنان قرائت اسلام ناب محمدي (ص) را به مباهله دعوت كنيم.
مدير عامل مؤسسه مطالعات راهبردي علوم و معارف اسلام براي انجام چنين دعوتي اعلام آمادگي كرد.


| شناسه مطلب: 41208