گفتوگو با آشپز آستان قدس رضوی که خادم ضیوفالرحمن هم است؛
روزانه ۱۰ برابر آشپزخانه حرم رضوی، برای زائران خانه خدا کار میکنیم
عاشق آشپزی برای زائران امام رضا علیهالسلام است و در سرزمین وحی هم با همان عشقی که به زائران دارد، خدمت میکند. او رمز تعدد در تشرف به سفر معنوی حج و استمرار در توفیق زیارت حرمین شریفین را در دعایی میبیند که زائران در حق او میکنند.
خواسته خادم حجاج از زائران بيتالله الحرام؛ حلال كنيد
احمد يزدانشناس ۴۲ ساله، از حرفهايهاي آشپزخانه آستان قدس رضوي در مشهد مقدس، امسال براي سيزدهمين بار است كه به عنوان خادم حجاج به زيارت حرمين شريفين مشرف شده و در آشپزخانه ابوجدايل در مكه مكرمه كه عمده عمليات طبخ غذاي حجاج ايراني را بر عهده دارد مشغول خدمترساني است.
يزدانشناس ميگويد عاشق آشپزي براي زائران امام رضا عليهالسلام است و در سرزمين وحي هم با همان عشقي كه به زائران دارد، خدمت ميكند. او رمز تعدد در تشرف به سفر معنوي حج و استمرار در توفيق زيارت حرمين شريفين را در دعايي ميبيند كه زائران در حق او ميكنند.
گفتوگوي خواندني پايگاه اطلاع رساني حج با آشپز آستان قدس رضوي كه اكنون در لباس آشپز زائران بيتالله الحرام خدمت ميكند، در ادامه آمده است.
آقاي يزدانشناس؛ كار در آشپزخانه آستان قدس سختتر است يا در آشپزخانه مربوط به زائران بيتالله الحرام در مكه؟
احمد يزدانشناس: وقتي كه پاي عشق در كار باشد، سختي و آساني با كمي و زيادي كار ديگر مطرح نيست. در آشپزخانه حرم آقا امام هشتم عليهالسلام، بخاطر عشق به امام رضا (ع) و زائر آقا است كه كار ميكنم و اصلاً خستگي هم ندارد.
مجموعه همكارانمان در مشهد روزانه ۵ تا ۷ هزار غذا براي زائران ثامنالائمه طبخ ميكنيم و در مكه هم در آشپزخانه مربوط به طبخ غذاي زائران ايراني، روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار غذا درست ميكنيم. در واقع حجم و فشردگي كار در مكه تقريباً ۱۰ برابر كاري است كه در مشهد انجام ميدهيم اما عشق به زائر است كه باعث ميشود خستگي نمود پيدا نكند.
× با توجه به سنگيني كارتان در مكه، آيا فرصت ميكنيد روزانه حداقل يك بار به حرم برويد؟
- خير، هفتهاي يك بار موفق ميشوم به حرم بروم. به برخي همكاران هم كه سال اولي هستند و دوست دارند بيشتر به حرم بروند توصيه ميكنم كه اول به فكر غذاي زائر باشند، بعد به فكر رفتن به حرم. اولويت ما در اين سفر اين است كه غذا براي زائر درست كنيم و كاري كنيم كه زائر خانه خدا راضي باشد. همين كه زائر بيتالله الحرام راضي باشد، وقتي به حرم ميرود ما را هم دعا ميكند.
× از جوار گنبد طلايي حرم رضوي به سرزمين وحي آمدهاي؛ وقتي از آنجا به مدينه و زيارت مرقدهاي تابناك ائمه بقيع عليهمالسلام مشرف ميشوي، چه حسي داري؟
- حس غربت؛ (در اين لحظه چشمهايش نمناك ميشود)؛ وقتي در مدينه به زيارت قبور ائمه مظلوم بقيع عليهمالسلام يا به زيارت قبر مادر امام رضا عليهالسلام در نزديكي مسجد شيعيان ميروم، ميگويم شكر خدا، امام رضا (ع) غريب نيست. قبر مادر امام رضا (ع) در مدينه خيلي غريب است، يك قبر پنهان كه هيچ اثري از آن نيست.
× تا كنون چند بار به سفر معنوي حج و عمره مشرف شدهاي؟
- سيزده بار؛ از سال ۸۵ به عنوان خادم زائران حرمين شريفين در ايام عمره و موسم حج، به سرزمين وحي آمدهام.
× رمز تكرار سفر به اين سرزمين مقدس را در چه ميداني؟
- اين تكرار سفر را ناشي از دعايي ميدانم كه زائران امام رضا (ع) و زائران بيتالله الحرام براي ما ميكنند كه به اين سرزمين مشرف شويم.
× تا كنون بارها شنيدهايم كه دو اجر خاصي كه خداوند نصيب خادمان ضيوفالرحمن ميكند، وسعت رزق و تاثير در نسل است. آيا اينها را در زندگي خود لمس كردهاي؟
- بله، دقيقاً ديدهام. هيچ وقت در زندگي وامانده نشدهام و از همسر و فرزندانم هم راضي هستم.
× زياد وقتتان را نميگيرم؛ اگر توصيه يا پيامي براي زائران داريد بفرماييد.
- زائران فقط ما را دعا كنند و اگر يك جايي نقصي ديدند، حلال كنند.