سیره ائمه اطهار وعلما تاکید بر زیارت امام حسین (ع) بوده است

استاد اخلاق حوزه گفت: لحن روایاتی که در مورد زیارت امام حسین (ع) وارد شده است بسیاری جدی و آمیخته با تاکیدات فراوان است تا حدی که ترک آن برای شیعیان ناپسند قلمداد شده است.

حجت الاسلام و المسلمين سيد رحيم توكل استاد اخلاق حوزه علميه در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع رساني حج گفت: بر اساس آنچه در روايات شيعه آمده است زيارت امام حسين (ع) از شعائر است و جاي هيچ شك و ترديدي نيست كه اين زيارت مصداقي از آيه 32 سوره حج «مَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ» مي‌باشد.
وي افزود: روايات بسياري در مورد زيارت امام حسين (ع) از معصمومين نقل شده است كه لحن اين روايات بسياري جدي و آميخته با تاكيدات فراوان است به حدي كه زيارت كربلاي حسيني در اين روايات براي كساني كه قدرت و توانايي آن را دارند در حد يك فريضه مطرح شده و ترك آن امر ناپسندي شمرده شده است.
اين استاد اخلاق حوزه بيان كرد: اينكه گفته مي‌شود زيارت امام حسين (ع) از شعائر است به اين علت است كه اگر حسين (ع) نبود ديني نبود و به طور قطع اسلامي نبود پس هر چيزي كه باعث زنده نگه داشتن دين اسلام شود و آن را مستدام و هميشگي كند بايد از شعائر و فريضه‌هاي خداوند باشد چرا كه زماني كه دين زنده نگه داشته شود قطعا ياد و نام خداوند تبارك وتعالي است كه زنده نگه داشته شده است.
وي افزود: يكي از ياران امام سجاد (ع) خدمت ايشان رسيد و به ايشان گفت: يابن رسول الله امام حسين (ع) با يزيد جنگيد و ايشان شهيد شد و اين شهادت ايشان نشان دهنده شكست ايشان است اما چرا هميشه مطرح مي‌كنيد كه ايشان پيروز شد. امام سجاد (ع) فرمود الان زمان پاسخ گويي به تو نيست برو بعد از نماز بيا تا جوابت را بدهم. آن شخص وقتي نمازش را خواند آمد خدمت امام و امام به او فرمود الان تو چه كردي؟ گفت اذان گفتم و نماز خواندم. امام سجاد (ع) فرمود: همين نشانه پيروزي امام حسين (ع) بر يزيد است چرا كه قصد يزيد از بين بردن دين و شريعت اسلامي بود كه با امام حسين (ع) با نهضت خود دين را زنده نگه داشت.
استاد توكل بيان كرد: بنابراين آنچه باعث عظمت و بزرگي و جلال قيام حسيني شود از شعائر خواهد بود كه البته اين امر فقط به زيارت امام حسين (ع) ختم نمي‌شود و هر كاري حتي اگر كوچك باشد و مصداق اين باشد كه انسان با آن كار بخواهد ياد و نام ايشان را زنده كند از شعائر خواهد بود. از لباس سياه پوشيدن تا كارهاي بزرگ تري كه هر فردي مي‌توان در جريان بزرگداشت امام حسين (ع) انجام دهد.
وي در تفاوت زيارت عمره و كربلا اظهار داشت: كربلا بالاتر از كعبه است چرا كه اگر امام حسين (ع) نبود اصلا كعبه اي وجود نداشت. امام حسين (ع) با خون خود مكه و دين اسلام را تضمين كرد. پس زنده نگه داشتن ياد و انقلاب امام حسين (ع) از كعبه بالاتر است. اگر زيارت كربلا و امام حسين (ع) تعطيل شود و ديگر كسي نرود چه بسا ممكن است باز دين به همان مسير انحطاطي كه در زمان امام حسين (ع) مي‌رفت باز گردد و در نتيجه ديگر ديني و كعبه‌اي براي عزت و احترام و تعظيم شعائر وجود نداشته باشد.
اين روحاني كاروان‌هاي حج وعمره و عتبات افزود: سيره ائمه اطهار و علما بر تاكيد بر زيارت امام حسين (ع) بوده است و همه اين‌ها نشان دهنده اين است كه زيارت ايشان بسيار مهم است و از مسائل اهم‌ دين اسلام است و به همين خاطر است كه بدون شك مي توان گفت زيارت امام حسين (ع) از شعائر است بنابراين زماني كه قرار باشد اهم و مهم در تزاحم قرار بگيرند اهم برتري دارد و بايد انسان به انجام اهم توجه كند نه اينكه بخواهد مهم را انجام دهد.
وي تصريح كرد: از همين رو است كه شيعيان در زمان برخي از خلفا حاضر بودند عضوي از بدن خود را از دست بدهند تا به زيارت امام حسين(ع) بروند و تقريبا هيچ قولي بر نهي اين عمل و فعل از امامان معصوم و علما وارد نشده است اين درحالي است كه ضربه زدن به بدن يكي از محرمات است. بنابراين چون زيارت ايشان اهم بوده است و ضربه نزدن به بدن مهم، شيعيان مهم را فداي اهم مي‌‌كردند.
استاد توكل در پايان با اشاره به پياده روي روز اربعين در عراق گفت: اين يكي از بهترين سنت‌هاست و وظيفه تمام كساني كه توانايي آن را دارند اين است كه در اين سنت شركت كنند. اين سنت از آن جا كه باعث تعظيم امام حسين(ع) مي‌شود بسيار مهم است. از طرفي زماني كه ميليون‌ها انسان براي بزرگداشت شخصي در بارگاه آن جمع مي‌شوند باعث تعجب و شگفتي همه مردمان جهان مي‌شود و اين تعجب و شگفتي باعث خواهد شد كه مردم به نوعي به اين بزرگي و عظمت احترام بگذارند و چه عملي بالاتر ازاينكه باعث شود امام حسين(ع) به همه دنيا شناسانده شود و همه مردم بزرگي و عظمت ايشان را درك كنند.