این زبارت با ۷۰ هزار حج مقبول برابری می کند
یک استاد حوزه علمیه قم با تبیین پاداش زیارت کربلا و بارگاه مطهر امام حسین (ع) گفت: ظرفیت زیارت امام حسین (ع) برای سلوک مومن برابر ۷۰ هزار حج مقبول است.
به گزاش پايگاه اطلاع رساني حج، حجتالاسلام والمسلمين سيدمهدي ميرباقري در جمع عزاداران امام حسين (ع) در حرم حضرت معصومه (س) در سخناني با بيان اينكه «زيارت امام حسين (ع) رزقي استثنايي براي شيعيان است» گفت: آثار و ثواب و بركات اين عمل براي هيچ عمل مستحب ديگري حتي بكاء بران حضرت ذكر نشده است.
رييس فرهنگستان علوم اسلامي، افزود: كربلا محل ظهور حقايق و نزول رحمت الهي و مختلفالملائكه و مختلفالانبياء است و ملائكه در صف قرار ميگيرند تا با اذن و اجازه به زيارت آن امام مشرف شوند.
ميرباقري با اشاره به تعبير روايي «فوج ينزل و فوج يصعد» تصريح كرد: دائما دستهاي از ملائكه براي زيارت بارگاه مطهر امام حسين (ع) فرود ميآيند و دستهاي نيز به سمت عالم بالا ميروند.
اين استاد حوزه علميه با تأكيد بر اينكه «چنين ثوابها و بركات براي زيارت امام حسين (ع) امري شگفتانگيز نيست» عنوان كرد: در روايات آمده است خانهاي كه در آن قرآن تلاوت ميشود و ذكر و نام خدا جاري است در آسمانها ميدرخشد و مورد توجه ملائكه است پس تعجب ندارد چنين بارگاهي همواره مورد توجه باشد.
ميرباقري با اشاره به برخي ثوابهاي زيارت امام حسين (ع) رواياتي از كامل الزيارات را قرائت كرد و گفت: در برخي روايات فردي كه بدون عذر به زيارت كربلا نرود به شدت مذمت شده است.
رييس فرهنگستان علوم اسلامي به روايتي از امام باقر (ع) اشاره و بيان كرد: امام باقر (ع) فرمودند اگر كسي شيعه ما است و بدون عذر به زيارت كربلا نرود ايمانش ناقص است و اگر وارد بهشت هم شود درجهاش در مقايسه با ساير مومنان كمتر خواهد بود.
ميرباقري ادامه داد: در روايت ديگري وجود دارد كه اگر كسي عمدا زيارت كربلا را ترك كند عاق اهل بيت (ع) خواهد شد و علامه مجلسي هم در فتوايي بر خلاف مشهور فتاواي مراجع يك بار زيارت كربلا در طول عمر را واجب كرده است.
وي افزود: در روايت ديگري داريم كه اگر كسي در مسير زيارت كربلا شهيد شود اولين قطره خون او تمام خطاهايش را ميآمرزد و فرشتگان باطن او را تطهير ميكنند.
اين استاد حوزه علميه با بيان اينكه «طينت مومنان از يك گل و طينت كفار از گل ديگري سرشته شده است» تصريح كرد: خداوند طينت مومنان و كفار را جداگانه آفريد و بعد آن دو را در هم آميخت، لذا برخي گناهان از سوي مومنان ناشي از اختلاط اين دو طينت است و كسي كه در مسير زيارت شهيد شود فرشتگان طينت او را پاك كرده و با روحي سرشار از ايمان به بهشت ميبرند.
وي ادامه داد: در روايت ديگري آمده است كه زيارت كربلا زيارت پيامبر (ص)، امام علي (ع) و زيارت خداست كه البته زيارت جسماني منظور نيست و اين نوع زيارت كه اين همه ثواب هم دارد زيارت عارفاً بحقه است كه جايگاه عليين و اعلي عليين را براي انسان به همراه دارد.
ميرباقري تأكيد كرد: كسي كه كربلا را عارفاً بحقه زيارت كند به تعبير برخي از روايات «محدث الله» ميشود و باب گفتوگو از فوق عرش براي او باز ميشود.
وي با بيان اينكه «برخي روايات ثواب زيارت كربلا را معادل ۷۰ هزار حج مقبول دانستهاند» تصريح كرد: اين به معناي آن است كه ظرفيت سلوك و رشد يك زيارت امام حسين (ع) معادل ۷۰ هزار حج مقبول است.
رييس فرهنگستان علوم اسلامي در بيان چرايي اين اندازه ثواب و ارزشمندي زيارت امام حسين (ع) اظهار كرد: اجمال قضيه اين است كه تمامي عبادات و فروعات مانند نماز و روزه و… براي اين است كه انسان در مسير ولايت قرار گيرد اما زيارت حركت مستقيم در مسير ولايت است و انسان بدون واسطه به لقاء الله ميرسد و واسطه ديگري وجود ندارد.