تفاوت امامت با نبوت از نگاه آیتالله استادی
دبیر شورای عالی حوزه علمیه با بیان اینکه برخی از مذاهب نسبت به مسأله امامت برداشتهای نادرستی دارند، گفت: اینکه برخی خیال کنند امامت یک مقام معمولی است تفکر اشتباهی است و ما اعتقاد داریم که امامت همچون نبوت است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از رسا، آيتالله رضا استادي دبير شوراي عالي حوزه علميه شب گذشته در جمع زائران و عزاداران حسيني در شبستان امام خميني (ره) حرم كريمه اهل بيت (ع)، با بيان اينكه پيامبر اسلام افزون بر ولايت تشريعي داراي ولايت تكويني نيز هستند، گفت: ولايت تكويني به اين معنا است كه پيامبر قدرت تصرف در عالم را دارند.
وي با اشاره به رسالت پيامبران الهي ابراز كرد: پيامبران يا دين و روش پيامبر قبلي را ادامه ميدادند و يا از جانب خدا دين ديگري را ميآوردند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با تأكيد بر اينكه پيامبران از جانب خدا به پيامبري برگزيده ميشدند، اظهار كرد: پيامبران انتخاب نميشوند و چون از جانب خدا برگزيده ميشوند از علم و قدرت الهي برخوردار هستند.
دبير شوراي عالي حوزه علميه با بيان اينكه ويژگيهاي پيامبران در هيچ مقام عادي و معمولي وجود ندارد، گفت: اين مقامات از سوي مردم انتخاب شده و پس از مدتي كنار گذاشته ميشوند.
امام جمعه قم با اشاره به روايتي از امام جواد (ع) امامت را مجراي نبوت خواند و افزود: همه ويژگيهايي كه در پيامبر وجود دارد در امام نيز مشاهده ميشود و تنها وحي در امامت نيست.
آيتالله استادي با بيان اينكه برخي از مذاهب نسبت به مسأله امامت برداشتهاي نادرستي دارند، گفت: اينكه برخي خيال كنند امامت يك مقام معمولي است تفكر اشتباهي است و ما اعتقاد داريم كه امامت همچون نبوت است.
وي گناه، خطا و ندانستن را از امام دور دانست و ابراز كرد: امام نيز همچون پيامبر از جانب خدا برگزيده ميشود و با مقامات معمولي قابل قياس نيست.
دبير شوراي عالي حوزه با اشاره به آيات قرآن، امامت را شايسته ائمه اطهار (ع) دانست و اظهار كرد: نهجالبلاغه حضرت علي (ع) بهترين گواه است كه گوينده اين سخنان افضل از ديگران و شايسته امامت و ولايت است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در پايان بيان كرد: اينكه در روايات آمده هر كس بميرد و امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهليت مرده، نشان دهنده اين است كه امامت يك مقام و منصب معمولي نيست.