با حضور محققان و پژوهشگران؛

نشست علمی بازشناسی موضوع جمرات برگزار می‌شود

پژوهشکده حج وزیارت وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج وزیارت در نشستی با حضور چند تن از محققان و نویسندگان برجسته حوزوی به بازشناسی موضوع جمرات خواهد پرداخت.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، پژوهشكده حج وزيارت وابسته به حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج وزيارت در نشستي با حضور چند تن از محققان و نويسندگان برجسته حوزوي به بازشناسي موضوع جمرات خواهد پرداخت.
اين گزارش حاكي است، اين نشست علمي از سوي گروه فقه و حقوق پژوهشكده حج و زيارت با حضور حجت الاسلام و المسلمين نجفي بستان و حجت الاسلام و المسلمين حاج شيخ ابوالقاسم عليدوست برگزار خواهد شد.
اين گزارش حاكي است، تقرير بحث و ارائه دهنده آن حجت الاسلام و المسلمين حاج شيخ علي عطايي اصفهاني خواهد بود.
دبير علمي اين نشست را حجت الاسلام و المسلمين حاج شيخ منصور مظاهري برعهده خواهد داشت.
متن علمي نشست، مقاله آيت الله مكارم مندرج در شماره ۳۹ ميقات حج و كتاب {تحقيق دقيق درباره جمرات و رمي] نوشته علي عطايي است.
اين نشست پنجشنبه ۷ آذر مصادف با ۲۵ محرم الحرام – از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح در كتابخانه پژوهشكده حج و زيارت برگزار خواهد شد.
حضرت آيت الله مكارم شيرازي در اين باره گفته است: يكي از مشكلات مهمّ حجّاج، مسأله رمي جمرات است؛ به خصوص در روز عيد قربان، كه همه براي رمي «جمره عقبه» هجوم مي‌آورند و در بسياري از سال‌ها ضايعات جانيِ بسياري رخ داده و عدّه زيادي در اطراف جمرات مجروح، يا كشته شده اند و بسياري از اوقات سر و صورت‌ها يا چشم‌ها آسيب ديده است!
بيشتر اين ضايعات به خاطر آن است كه تصوّر عموم، به دنبال فتاوي، بر اين مي‌باشد كه در رمي جمرات واجب است سنگ‌ها به آن ستون مخصوص اصابت كند، حال آن كه دليل روشني بر اين امر وجود ندارد؛ بلكه دلايلي بر خلاف آن داريم كه نشان مي‌دهد همين اندازه كه سنگ‌ها به سوي جمره پرتاب شود و در همان دايره اي كه محلّ اجتماع سنگ هاست بيفتد، كافي است. در واقع «جمره» همان «محلّ اجتماع سنگريزه» هاست؛ نه آن «ستون» ها!
اصل وجوب رمي جمرات، به عنوان يكي از مناسك حج، از مسلّمات و ضروريات اسلام است و همه علماي اسلام بر اين اتّفاق نظر دارند.
امّا مسأله مهم در باب رمي جمرات اين است كه بدانيم جمره چيست، كه بايد سنگ‌ها را به سوي آن پرتاب كرد؟ آيا جمره همين ستون هاست كه امروز به آن سنگ مي‌زنند؟ يا آن قطعه زميني است كه اطراف ستون‌ها قرار دارد؟ يا هر دو؟ يعني سنگ به سوي هر كدام پرتاب شود كافي است.
حضور عموم پژوهشگران، محققان، نويسندگان و انديشمندان و رسانه ها در اين نشست علمي آزاد است.
شايان ذكر است، پژوهشكده حج و زيارت در قم، ميدان معلم، خيابان سميه، بين كوچه شماره ۲۶ و ۲۸ واقع است.