چرا پارچه دور خانه خدابه رنگ مشکی است؟+تصویر

پارچه مشکی رنگی که امروزه با آن کعبه را می‌پوشانند پیراهن یا پرده کعبه یا جامه کعبه نامیده می‌شود. این پوشش در قرون اخیر به رنگ مشکی بوده و آیات قرآن به رنگ طلایی با خط بسیار زیبایی بر آن بافته می‌شود. اما قبلا از رنگ‌های دیگری برای این پوشش استفاده می‌شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، پارچه مشكي رنگي كه امروزه با آن كعبه را مي‌پوشانند پيراهن يا پرده كعبه يا جامه كعبه ناميده مي‌شود. اين پوشش در قرون اخير به رنگ مشكي بوده و آيات قرآن به رنگ طلايي با خط بسيار زيبايي بر آن بافته مي‌شود. اما قبلا از رنگ‌هاي ديگري براي اين پوشش استفاده مي‌شده است.
ابن اسحاق گويد: «در عصر رسول خدا، بر كعبه پارچه سفيد رنگ بافت مصر مشهور به» قباطي «مي‌آويختند و سپس از بردهاي يماني براي آن استفاده مي‌كردند. پس از پيامبر، عمر، عثمان، حجاج و ابن زبير بر كعبه پارچه قباطي و پرده ديبا پوشانيدند.»
اين پرده‌ها گاهي به رنگ سبز و گاهي قرمز بوده و گاهي با دو يا چند پرده بر روي هم كعبه را مي‌پوشانيدند.
در زمان ناصر عباسي، ابتدا پرده اي به رنگ سبز براي كعبه آماده شد و پس از آن، از اواخر خلافت وي، به رنگ مشكي تهيه گرديد.
پس از آن زماني كه سلاطين مصر تهيه پرده كعبه را بر عهده داشتند همه ساله پرده اي به رنگ قرمز براي كعبه ارسال مي‌كردند.
در زمان ملكشاه سلجوقي، كه ايرانيان افتخار تهيه پرده كعبه را داشتند پرده هايي كه براي كعبه آماده مي‌شد به رنگ زرد بود. ابن بطوطه در سفر نامه خود (رحله) مي‌گويد: پيراهن خانه كعبه را در شهر شوشتر خوزستان، ايران از ديباي خالص مي‌بافتند و به كعبه مي‌فرستادند.
در سال ۱۲۲۱ تا ۱۲۲۹ كه اهل حجاز افتخار تهيه پرده را داشتند. نخست پرده را از حرير سرخ تهيه كردند و سپس در سال‌هاي بعد آنرا به حرير سياه تبديل كردند…"
در موسم حج بخصوص در روزهاي نزديك به تعويض پرده اندك اندك آنرا بالا مي‌برند و بر مي‌چينند و به جاي آن پرده سفيدي مي‌پوشانند و پس از انجام مراسم حج پرده نو بر آن مي‌پوشانند.
بنا بر اين مشكي بودن رنگ پرده (جامه) دليل خاصي ندارد و به انتخاب تهيه كنندگان مربوط مي‌شود.


| شناسه مطلب: 41802




كعبه مسجدالحرام