مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه:

روش‌های نادرست در عزاداری و زیارت موجب وهن تشیع می‌شود

مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به نظر مراجع عظام تقلید در مشروع ندانستن برخی رفتارها در ابراز ارادت به ائمه معصومین علیهم السلام گفت: برخی رفتارهای نادرست نه تنها نشانه ابراز ارادت نیست بلکه موجب وهن تشیع و بهانه ای برای بدخواهان می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيد عبدالفتاح نواب در گفت‌وگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج گفت: اگر زائران بخواهند از سفر معنوي عمره و عتبات بهره بگيرند بايد مقدمات را در داخل ايران فراهم كنند زيرا بدون تمهيد مقدمات در كشور در آنجا فرصت چنداني نخواهد بود.
وي افزود: زائران بايد در ايران با عبادات و انس بيشتر با قرآن و ادعيه و رفع ديون شرعيه آمادگي روحي و معنوي براي اين سفر كسب و كتاب‌هاي مختلف عبادي، معارف و تاريخي را نيز مطالعه كنند.
نواب با اشاره به بازديد زائران از اماكن تاريخي مانند غزوه‌هاي احد و خندق و ديگر اماكن تصريح كرد: زائران از طريق كتب زيادي كه به خصوص از سوي نشر مشعر توليد شده مي‌توانند كتب مورد نظر وسطح علمي مطلوبشان كتاب تهيّه و مطالعه و در ايام سفر با اماكن و حوادث تاريخي تطبيق كنند.
لزوم آمادگي زائران قبل از سفر
وي با بيان اينكه هر قدر زائران آماده‌تر باشند در آنجا بهتر بهره خواهند برد عنوان كرد: عمره در گذشته ۱۵ روز بود كه الان به ده روز كاهش يافته و عملا فرصت چنداني براي زائر وجود ندارد و تا زائران مي‌خواهند بهره‌اي از حضور در مدينه ببرند بايد عازم مكه شوند و تا بخواهند در مكه به عبادت بپردازند و در راز و نياز به غور و تعمق مشغول شوند بايد بار سفر به راه وطن را ببندند.
زائران سفيران نظام اسلامي هستند
دبير شوراي عالي حوزه‌هاي علميه با بيان اينكه هر زائر يك سفير براي نظام است تصريح كرد: ائمه (ع) از پيروانشان بصيرت و روشن‌بيني مي‌خواهند و خواسته‌اند كه شيعه منضبط باشد و هوشياري خود را به نمايش درآورد و زينت آنان باشد.
وي ادامه داد: گاهي حركاتي از برخي افراد سر مي‌زند كه ممكن است از روي عشق هم باشد ولي زيبنده معصومان نيست؛ آنها از ما خواسته‌اند اظهار ارادت موجب وهن شيعه نشود و نوع اظهار مودت و ارادت را از خود آنان بياموزيم.
خروج از جايگاه انساني خواسته ائمه (ع) از ما نيست
نواب اظهار كرد: برخي از اصحاب خدمت ائمه مي‌رسيدند و براي ابراز ارادت مي‌گفتند «جعلت فداك» و يا «بابي انت و امي و مالي و اهلي» و با اين تعابير خدمت معصوم ابراز محبت و ارادت مي‌كردند؛ ائمه از ما نخواسته‌اند كه از جايگاه انسان مومن بامعرفت خارج شويم بلكه خواسته‌اند در مراتب انساني ارتقاء بيابيم و بالا برويم.
وي افزود: زائران عتبات حتما قبل از سفر با زيارت اربعين وسايرزيارات مانوس شوند كه تعابير زيبايي دارد و هدف از قيام امام حسين (ع) در آن بيان شده كه مهمترين هدف از قيام هم بيداري مسلمانان است.
روش‌هاي نادرست در ابراز ارادت به ائمه، نشانه جهل است
ايشان اظهار داشت: روش‌هاي نادرست براي ابراز ارادت از وقور و متانت شيعه به دور و ناشي از جهالت است و كسي كه با وجود فتاواي متعدد مراجع مبني بر عدم جواز نوع خاصي از عزاداري كه وهن شيعه را به همراه دارد باز به آن اقدام مي‌كند ناشي از جهالت و يا نوعي خودسري او است.
دبير شواري عالي حوزه‌هاي علميه تاكيد كرد: بايد ببينيم امروز اگر امام حسين (ع) در عاشورا از ما كمك بخواهد چقدر حاضريم در راه او فداكاري كنيم؛ كسي كه حاضر نيست براي جلوگيري از وهن تشيع و اهل بيت (ع) از برخي رفتارهاي نادرست برابر فتاواي مراجع بپرهيزد مطمئنا اگر در عاشورا هم بود در جبهه امام قرار نمي‌گرفت.
نواب ادامه داد: اگر مراجع فتوا داده و برخي رفتارها را جايز نمي‌دانند همه بايد تبعيت كنند و اگر كسي بر خلاف نظرات آنان هواي نفس و يا برداشت شخصي خود را محور قرار دهد و رفتارهاي خلاف عزت اهل بيت و شيعه انجام دهد ارتباطي با ائمه (ع) پيدا نخواهد كرد و از اين عزاداري طرفي نخواهد بست بلكه بايد پاسخگو باشد.


| شناسه مطلب: 41825




زيارت معارف حج