در برنامه صد روزه سازمان حج اعلام شد؛

اعزام تمامی حجاج تا ۲۰ سال آینده

سازمان حج و زیارت گزارش صد روزه عملکرد خود را به رئیس جمهور ارائه داد، در این گزارش آمده است: با توجه به روند ثبت نام‌های قبلی تمتع، در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر متقاضی در نوبت تشرف هستند که با توجه به شرایط خاص عربستان اعزام آنها حدود ۲۰سال به طول خواهد انجامید.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، گزارش مدون اقدامات انجام گرفته در حوزه حج و زيارت طي سه ماه اخير از آغاز بكار دولت تدبير و اميد به اين شرح است:
الف – تشريح شرايط حاضر
آنچه در ابتداي كار دولت محترم تحويل اين سازمان شده است، بشرح زير است:
۱- در زمينه عمره در ثبت نام عمومي سال نود با وجود حداقل يك ميليون و ۵۰۰ هزار نفر متقاضي در تعهد سازمان در آن زمان، عليرغم اعلام نظر رسمي حوزه نمايندگي محترم ولي فقيه مبني بر عدم ثبت نام بيش از ۲ ميليون نفر ليكن با پا فشاري دولت و ترغيب زايد الوصف مردم مجدداً ۶ ميليون و ۶۰۰ هزار نفر ديگر بر نوبت قبلي افزوده شد، به‌طوريكه هم اكنون نه تنها امكان ثبت نام جديد وجود ندارد بلكه ۷ ميليون و ۷۰۰ هزار نفر در تعهد سازمان قرار گرفته است كه هرگونه برنامه ريزي را دشوار مي‌سازد. بديهي است اين نحوه ثبت نام با توجه به افزايش قيمت ارز و كاهش ارزش پول ملي متاسفانه موجب ايجاد توقع منطقي بين متقاضيان ثبت نام كننده شده است، به‌طوريكه با عنايت به سود سالانه ۲۰درصدي آن احساس زيان جدي مي‌كنند.
۲- درمورد حج تمتع با توجه به سياست‌ها و روند ثبت نام‌هاي عمومي قبلي، در حال حاضر سازمان با يك ميليون و ۵۰۰ هزار نفر متقاضي در نوبت تشرف مواجه مي‌باشد كه امكان جذب متقاضي جديد را سلب كرده ضمن اينكه اعزام اين تعداد مورد تعهد نيز با توجه به شرايط خاص عربستان و عدد پذيرش حجاج ايراني حدود ۲۰سال به طول خواهد انجاميد. بدين سبب براي ورود افراد مستطيع جديد به چرخه اعزام حج بايد چاره انديشي شود.
۳- در حوزه نيروي انساني نيز طي هشت سال گذشته تعداد شاغلين از ۴۶۶ نفر به ۶۷۱ نفر رسيده است. در حال حاضر ساختار تشكيلاتي سازمان و كاروان‌ها و عوامل اجرايي و نوع مأموريت‌ها و وظايف محوله داخل و خارج كشور در دست بررسي منطقي و علمي است.
ب – اقدامات صورت گرفته
۱- هماهنگي كامل حوزه اجرا با حوزه نمايندگي محترم ولي فقيه در راستاي تاكيد بر بهره برداري زائر از فضاي فرهنگي معنوي حج و زيارت برقرار است و بركت اين همدلي در جهت منافع زائران كاملاً عيان است.
۲- كلان نگري و آينده نگري به اضافه برنامه ريزي و كنترل و ارزيابي دقيق برنامه‌ها از طريق تنظيم جدول زمان بندي در هر حوزه در دستور كار قراردارد.
۳- پيوند زدن ظرفيت عمره با موضوع حج تمتع در حج سال جاري اجرايي شده بطوريكه قدرت چانه زني سازمان را در هر دو بخش افزايش داده است.
۴- عقد قراردادهاي بلند مدت اسكان حجاج و حمل و نقل هوايي آنها باضافه امضاي تفاهم نامه با سرمايه گذاران سعودي جهت احداث اقامتگاه‌هاي بزرگ مطابق نيازها و ملاحظات طرف ايراني و همچنين خارج كردن چندين هتل محل اسكان حجاج ايراني از گردونه خدمات برنامه ريزي و ساخت ترمينال زيارتي فرودگاه امام خميني (ره) و احداث تاسيسات بين راهي براي رفاه زائران عتبات حاصل رويكردهاي جديد بوده است كه فقط در بخش مسكن حج منجر به صرفه جويي ۲۵ ميليون ريال سعودي همراه با برتري كيفي نسبت به وضعيت جاري شده است.
۵- در مدت مورد نظر برنامه زمانبندي حج آينده و همچنين جدول زمانبندي عمليات عمره آتي با ذكر جزئيات تدوين شده، به‌طوريكه كليه مراحل پيشرفت امور قابل كنترل و ارزيابي مي‌باشد. به‌علاوه اينكه قرار است كاروان‌هاي حج سال آينده چهار ماه زودتر از پارسال تكميل شود و فرصت براي آموزش حجاج وسيعتر شود.
۶- شناسايي نقاط ضعف و آسيب‌هاي ساختاري كاروان‌ها و مجموعه‌ها و مركز پزشكي حج با جديت دنبال شده و نتايج ملموس آن بزودي استخراج خواهد شد.
۷- هم اكنون ۸۵ درصد هتل‌هاي حج سال بعد اجاره شده و مذاكره براي راه اندازي و اجراي عمره بعدي نيز به اتمام رسيده است.
۸- مبلغ دو ميليون تومان از هزينه سفر حج، قبل از اعزام حجاج سال جاري به آنان مسترد و مشكلات تامين ارز عمليات حج نيز با حمايت دولت محترم حل و فصل شد.
۹- تلاش مي‌شود با برنامه ريزي‌هاي به‌موقع و سنجيده هزينه اعزام حج و عمره آينده با وجود ارتقاي كيفيت افزايش پيدا نكند.
۱۰- هماهنگي با مراجع ذيربط دولتي و غير دولتي عربستان جهت ساماندهي و اعزام و رسيدگي به ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار نفر عمره گزار در سال ۹۳-۹۲ و ايجاد كليه هماهنگي‌ها و آمادگي‌هاي همه جانبه جهت تحقق اجرايي برنامه مذكور در سطح كشور براساس جدول دقيق زما‌ن‌بندي مربوطه.
۱۱- تنظيم برنامه زمان‌بندي اجرايي مقدمات حج سال ۹۳ و پايش ميزان پيشرفت آن در همه حوزه‌هاي داخل و خارج از كشور با تشكيل كميته‌هاي تخصصي، با اتكاء به نتايج بررسيهاي انتقادي و مجموعه آسيب شناسي هايي كه انجام گرفته است.
۱۲- تشكيل و فعال سازي ۶ كار گروه تخصصي در مورد حج و عمره كه با اتخاذ رويكردهاي اساسي همانند: استفاده از ظرفيت‌هاي عمره و حج، احداث هتل در كشور ميزبان و انعقاد قراردادهاي بلند مدت و ايجاد تنوع در خدمات قابل ارائه، خوشبختانه مقدمات حج و عمره آتي بموقع صورت گرفت بطوريكه در بخش اسكان حج و عمره آينده منجر به ۲۰ ميليون دلار صرفه‌جويي شد.
۱۳- در حوزه ساماندهي سفرهاي عتبات، كميته ويژه عتبات در سطح سازمان و بعثه تشكيل شده و مصوبات آن مرتباً پيگيري مي‌گردد، به‌طوريكه براي مناسبت‌ها برنامه ريزي خاصي انجام گرفته، ضمن اينكه راهكارهاي عملي در هر مورد شناسايي و زمينه تحقق آن فراهم شده است.
۱۴- نهايي شدن «سند تعالي حج» به‌عنوان الگوي حج گزاري با همكاري حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت.
۱۵- كاهش حدود ۱۵ درصدي هزينه سفر عمره ۹۳ – ۹۲ و افزايش عدد عمره‌گزاران از حدود ۵۰۰ هزار نفر سال گذشته به حدود ۸۰۰ هزار نفر.
۱۶- اقدامات زير بنايي جهت ايجاد تسهيلات و تأسيسات زير ساختي و بين راهي جهت آسايش بيشتر زائران اباعبدالله الحسين (ع).
۱۷- مديريت وجوه سپرده‌هاي متقاضيان سفر حج و عمره به منظور حفظ ارزش سپرده‌ها تا هنگام عزيمت ايشان با مساعدت بعثه مقام معظم رهبري و همكاري سيستم بانكي كشور.
۱۸- تلاش براي هرچه منطقي كردن كمي و كيفي فرايندها و سيستم مأموريتها و جذب و به‌كارگيري پرسنل در ايران و عراق و عربستان.


| شناسه مطلب: 41847




حج تمتع سازمان حج