پیاده روی اربعین و زیارت از نگاه یک تاریخ نویس
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه عدهای با پای پیاده به این سفر مشرف و خستگی زیادی را متحمل میشوند که ماجور هم خواهند بود اظها کرد: البته زوار نباید از این موضوع و اصل زیارت و حقیقت آن به علت خستگی غافل شوند.
زائران ايراني وقار و متانت شيعه را در سفرهاي زيارتي به نمايش بگذارند
حجتالاسلام والمسلمين مهدي پيشوايي در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج با اشاره به اينكه در آستانه اربعين امام حسين (ع) قرار داريم گفت: سفر عتبات عاليات و زيارت اربعين زيارت واردي است و در روايات نيز سفارش و اين زيارت از علائم مومن دانسته شده است.
وي با اشاره به روايتي از امام حسن عسكري (ع) مبني بر علائم و نشانههاي مومن تصريح كرد: ايشان در روايتي چند چيز را نشانه مومن دانسته كه از جمله آن ۵۱ ركعت نماز (شامل ۱۷ ركعت واجبات و مابقي مستحبات و نوافل)، پيشاني بر خاك نهادن، جهر به بسمالله و زيارت اربعين است.
زيارت اربعين؛ فلسفه قيام امام
پيشوايي تصريح كرد: زيارت اربعين مضامين عاليهاي دارد و فلسفه شهادت امام حسين (ع) است و مطالبي مانند خروج از مدينه، خطبههاي بين راه، اسارت و… در آن مطرح شده و يك دوره حكمت، فلسفه، امر به معروف و نهي از منكر و… است.
استاد حوزه علميه با بيان اينكه عدهاي با پاي پياده به اين سفر مشرف و خستگي زيادي را متحمل ميشوند كه ماجور هم خواهند بود اظها كرد: البته زوار نبايد از اين موضوع و اصل زيارت و حقيقت آن به علت خستگي غافل شوند.
وي با بيان اينكه شيعه بايد تابع آداب و رفتار ائمه (ع) باشد عنوان كرد: رفتار و منش زوار بايد نشانگر فرهنگ تشيع باشد و كاري نكنند كه انگشتنما شوند و بايد با حفظ حرمت بروند و بازگردند.
پرهيز از مشاجره با وهابيت
پيشوايي همچنين با اشاره به سفر عمره تصريح كرد: مخصوصا در سفر عمره، زوار بايد مراقبت بيشتري داشته باشند و بهانه به دست دشمنان ندهند؛ ما هر قدر هم دليل از آيات و روايات و… بياوريم و بازگو كنيم وهابيت روي حرف خودشان هستند و پافشاري بر عقيده باطلشان دارند و در ۹۹ درصد موارد بحث كردن با آنان به علت بي منطق بودن باعث درگيري ميشود لذا زئران بايد از اين كار پرهيز كنند.
وي ادامه داد: اگر اجازه دادند كه زيارتنامه و مفاتيح به اماكن زيارتي ببريم بهتر ولي اگر نگذاشتند و اجازه ندادند نبايد خود را مقيد به اين كنيم كه به زور ببريم بلكه ميتوانيم در هتل و محل اقامت هم آن را به نيت اماكن بخوانيم.
زوار متانت شيعه را به نمايش بگذارند
وي تاكيد كرد: زائران بايد وقار و متانت شيعه را حفظ كنند و از علما و مراجع و بزرگان الگو بگيرند آيا اين بزرگواران برخي رفتارهايي كه زوار ما انجام ميدهند را انجام داده و يا تاييد كردهاند لذا بايد به اين موضوع توجه كنيم كه رفتار هر يك از زوار شيعه بايد براي همه مسلمانان الگو باشد.
حجت الاسلام و المسلمين استادمهدي پيشوايي از كارشناسان اهل قلم در حوزه تاريخ اسلام در سال ۱۳۲۴ در شهرستان مشكين شهر چشم به جهان گشودند.
وي در سنين جواني و سالهاي نخست طلبگي حسب وظيفه براي تبليغ معارف دين و تبيين تاريخ و حماسه عاشورا سفرهاي گوناگون تبليغي داشتهاند.
استاد پيشوايي كه پيش از انقلاب با موسسه «در راه حق» براي تبيين تاريخ همكاري داشت. پس از پيروزي انقلاب در مجله پاسدار اسلام و بعدها در نشريه تخصصي تاريخ اسلام قلم زد تا زلال تاريخ را باز نويسي كند.
از استاد پيشوايي آثار قابل توجهي در حوزه تاريخ اسلام تقديم جامعه شده كه «سيره پيشوايان» و «مقتل جامع سيد الشهداء» از معروفترين آنهاست.
حجت الاسلام مهدي پيشوايي هم اكنون عضو هيئت علمي گروه تاريخ اسلام موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)، مدرس سطح عالي تاريخ اسلام و مدرس مراكز تخصصي و دانشگاهها، عضو اتاق فكر تاريخ اسلام راديو معارف و كارشناس برنامه پرسمان تاريخي اين راديو است.