سرپرست حجاج ايراني:

روحانيان جاذبه‌هاي مكتب اهل بيت را به جهانيان معرفي كنند

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت بر بالا بردن ظرفيت روحانيان كاروانهاي عمره در بحث دفاع از مكتب اهل بيت (ع)، معرفي انقلاب اسلامي و جاذبه‌هاي اين مكتب تاكيد كرد و افزود: امروز جهان بشريت گرفتار مشكلاتي است كه جز از ديدگاه مكتب اهل بيت (ع) قابل حل نيست.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع‌رساني حج، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدعلي قاضي عسكر در گردهمايي روحانيون كاروان‌هاي عمره مفرده كه در قم برگزار شد، فلسفه تشكيل اين همايش را گزارش آخرين وضعيت و شرايط حج و عمره امسال به روحانيان كاروان‌ها عنوان و ابراز اميدواري كرد كه امسال عمره بهتري با همكاري بيشتر روحانيان صورت گيرد.
وي در ادامه هماهنگي بسيار خوب بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت را سبب انجام موفق آميز حج امسال و برنامه ريزي مناسب براي عمره ارزيابي كرد و از تلاش‌هاي آقاي مهندس اوحدي و همكارانش در سازمان حج و زيارت به سبب تلاش مضاعفي كه داشته اند تشكر كرد.
سرپرست حجاج ايراني خاطرنشان كرد: امسال اكثر منازل مورد نياز در عمره و حج آينده با قيمتي پايين‌تر و حدود ۱۰ ميليون دلار ارزان‌تر از سال گذشته اجاره شد كه به لطف خداوند متعال و با يك ديد بهتر و تلاش بيشتر اميدواريم بتوانيم عمره امسال و حج سال آينده را بهتر برگزار كنيم.
وي با اشاره به افزايش تعداد اعزام زائران به سبب ۱۰ روزه شدن عمره مفرده، يادآور شد: امسال به فضل الهي حدود ۸۵۰ هزار نفر براي زيارت بيت الله الحرام اعزام خواهند شد و اين قطعي شده و هنوز هم دوستان در تلاش هستند كه اين ظرفيت را بالا ببرند و پاسخگوي جمعيت هشت ميليون نفري كه در نوبت قرار دارند باشند.
نماينده ولي فقيه در امور حج وزيارت در بخش ديگري از سخنان خود به ارائه تحليلي از روابط كنوني ايران و عربستان پرداخت وابراز اميدواري كرد با توجه به اولويت گسترش مناسبات جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي منطقه خليج فارس روابط تهران و رياض بهبود يابد.
وي تصريح كرد: روابط حسنه بين جمهوري اسلامي ايران و عربستان سعودي به سود جهان اسلام و ملت‌هاي منطقه است.
وي با بيان اينكه طراحي حذف نظام سوريه در مدتي كوتاه با شكست مواجه شد و به احتمال قوي در ژنو ۲ هم بر سر ماندن بشار اسد توافق خواهند كرد، افزود: صحنه عمليات در سوريه به شكلي است كه گروه‌هاي تكفيري شكست فاحشي خوردند و بسياري از مناطق و موقعيت‌هاي سوق الجيشي را از دست داده‌اند كه اين به سود كشورهاي حامي تكفيري‌ها نيست.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر تصريح كرد: معارضان دولت سوريه در موقعيت بين‌المللي هم نتوانستند كاري از پيش ببرند و آن چهره شاخصي كه بتوانند آن را در برابر بشار اسد علم كنند پيدا نكردند و در حقيقت خود تكفيري‌ها و جنايات آنها به تثبيت موقعيت بشار اسد كمك كرد.
وي با بيان اينكه امروز موقعيت جمهوري اسلامي ايران در منطقه تقويت شده است و دشمنان هيچ دستاوردي به دست نياورده‌اند، گفت: دشمنان دوست داشتند لبنان را هم مانند سوريه به هم بريزند اما تيزبيني و هوشياري سيدحسن نصرالله و همكاران ايشان سبب شد در لبنان هم هيچگونه دستاوردي به دست نياورند، چراكه قدرت امنيتي حزب‌الله بسيار قوي است.
سرپرست حجاج ايراني با اشاره به موفقيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي مختلف دانست گفت: در حوزه مسائل حج و عمره بحمدالله مشكل خاصي نداريم و كساني كه امسال حج مشرف شدند ديدند بدون اينكه برنامه‌اي حذف شود اجرا شد.
وي افزود: خوشحال هستيم آن نظري را كه چند سال پيش مطرح كرديم و گفتيم بايدمسائل مربوط به حج و عمره را از روابط سياسي دو كشور جدا كنيم جا افتاده و سعودي‌ها هم مشكلي با آن ندارند و روي همين خط مشي حركت مي‌كنيم و اميداوريم از اين ظرفيت به نفع ارتباط دو كشور بتوانيم استفاده كنيم.
سرپرشرايط عمره امسال را بهتر از گذشته ارزيابي و توصيه كرد: روحانيان خط قرمزهاي تعريف شده بعثه را در همه جا رعايت كنند.
وي همچنين درباره زيارت بقيع و حوادثي كه برخي وهابي‌ها در گوشه كنار آن براي زائران شيعه ايجاد مي‌كنند، گفت: اينها در بقيع نمي‌خواهند بحث علمي كنند بلكه مي‌خواهند اعصاب زائر و روحاني را به هم بريزند و پيداست كه نسبت به روحانيان حساسيت بيشتري نشان مي‌دهند لذا بايد مراقب باشيم كه در اين دام نيفتيم.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر با بيان اينكه در حوزه عربستان جاي طرح مسائل اختلافي نيست، از روحانيان خواست كه به اين مسأله به طور ويژه دقت كنند و مسائل اختلافي و عقيدتي را در آنجا مطرح نكنند.
وي با تاكيد بر اينكه ما به دنبال مسأله جنگ شيعه و سني نيستيم به بخشي از سخنان رهبر معظم انقلاب مبني بر اينكه جنگ شيعه و سني يك بحث انحرافي استعماري و طراحي شده توسط استكبار است كه اگر يك روزي بحث شيعه و سني تمام شود اينها دوباره سراغ فرقه‌هاي ديگر مي‌روند اشاره كرد و گفت: هرگز نبايد در اين دام گرفتار شويم.
سرپرست حجاج ايراني البته بر بالا بردن ظرفيت‌ها در بحث دفاع از مكتب اهل بيت (ع)، معرفي انقلاب اسلامي و جاذبه‌هاي اين مكتب تاكيد كرد و افزود: امروز جهان بشريت گرفتار مشكلاتي است كه جز با پيروي ديدگاه و نظرات مكتب اهل بيت (ع) قابل حل نيست، بايد بر روي اين نقاط مثبت تكيه كنيم و مطمئن باشيم موفقيت با ما است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به برگزاري مراسم عمره امسال اشاره كرد و گفت: امسال با توجه به ۱۰ روزه شدن مدت عمره فرصت‌ها محدود مي‌شود؛ اما آنچه براي ما مهم است استفاده از اين فرصت طلايي يعني ايجاد تحول روحي و اخلاقي، آشنايي با تاريخ اسلام، تبيين عقايد حقه اماميه، آموزش مهارت‌هاي زندگي اخلاقي و رفتاري و نمايش وحدت امت اسلامي و تقريب مذاهب، است.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، همچنين دسته‌بندي و اولويت‌بندي مطالب مهم را ضروري دانست و تصريح كرد: روحانيان تا فرصت باقيمانده قبل از تشرف با برنامه‌ريزي مناسب، سخنان خود را دسته‌بندي كرده و حتي نسبت به راه‌هاي حفظ و نگهداري آثار معنوي سفر تلاش كنند.
وي از روحانيان خواست كه در دوره‌هاي آموزش پاسخ‌گويي به شبهات كه قرار است در آينده برگزار شود شركت كنند و گفت: صيانت از عقايد مردم و دفاع از مكتب تشيع در عرصه بين‌المللي وظيفه شرعي روحانيان است.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در ادامه عدم احساس مسؤوليت، استفاده نادرست از زمان، عدم تحرك، عدم سطح‌بندي مخاطبان و وارد شدن استرس به مردم را از آسيب‌هاي موجود در سفر معنوي عمره برشمرد و گفت: شرعا در برابر مردم و بيت‌المال مسؤول هستيم و بايد از فرصت‌هاي به دست آمده به خوبي استفاده كنيم.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر گفت: معتقدم كه مديريت درحج و زيارت يك مديريت مشاركتي است، تنها با تصويب و برنامه‌ها نمي‌توان منتظر عملياتي شدن آنها شد، بلكه روحاني و مدير كاروانو ساير كار گزاران بايد مشاركت كنند تا آيين‌نامه‌ها و مصوبات به خوبي محقق شود.
وي بر جدي گرفتن شوراي فرهنگي و شركت مستمر روحانيان كاروانها در اين شوراها براي جلوگيري از هرگونه اختلاف تاكيد كرد و از روحانيان خواست كه در پاسخ به سؤالات زائران، كليات فتاوا را مطرح كنند، سراغ اختلاف فتاوا نروندو موارد اختلافي را كمتر مطرح كنند.
سرپرست حجاج ايراني با بيان اينكه زائران تبيين اسرار و معارف را از روحانيان مي‌خواهند، بر رعايت اخلاق، ادب در گفتار و انتخاب مناسب كلمات و عبارات صحيح از سوي روحانيان كاروانهاي عمره تأكيد كرد و افزود: مخاطب‌شناس باشيم و بدانيم با مخاطبان به چه صورتي تعامل كنيم. وي خطاب به جمع حاضر در جلسه با بيان اينكه فرصت‌ها را از دست ندهيد كه اين فرصت‌ها ديگر پيش نمي‌آيد، متذكر شد: رهبر معظم انقلاب نسبت به وضعيت فرهنگي كشور دغدغه هايي دارند و يكي از سفرهايي كه مي‌تواند تأثيرگذار باشد و اي دغدغه‌ها را كم كند. سفرهاي معنوي حج، عمره و عتبات است.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر درباره شرايط فعلي سفر زيارتي عتبات با بيان اينكه به دليل وجود برخي موانع ومشكلات در هر دو طرف ايران و عراق آنچه كه وجود دارد در شان زائران نيست ليكن سازمان و بعثه و كليه كارگزاران مربوطه در تلاشند تا مشكلات را كم كرده و در حوزه عتبات با برنامه‌ريزي صحيح براي سال آينده، شرايط بهتري را براي زائران فراهم كنند.
وي با بيان اينكه پس از موسم حج كه خدمت مقام معظم رهبري مشرف شديم ايشان از مسؤولان و عوامل و كارگزاران حج تشكر و ابراز رضايت كرده اما فرمودند كه ظرفيت‌هاي حج بسيار بالاتر از اين حرف‌ها است، از روحانيان خواست كه دست به قلم ببرند و آنچه درباره ظرفيت‌هاي حج و زيارت به ذهنشان مي‌رسد مرقوم كنند تا در همايشي ارائه شود.
سرپرست حجاج ايراني خواستار بررسي ظرفيت معنوي حج و عمره و برنامه‌ريزي براي ظرفيت‌هاي مهم‌تر و بالاتر شد و گفت: در آموزه‌هاي ديني به ما وعده داده شده كه حق هميشه پيروز است و مكتب اهل بيت هم چون حق است لذا ما مطمئنيم، پيروز خواهد شد و وعده‌اش را قرآن به ما داده كه «نريد ان نمن علي الذين استضعفوا في الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثين».
وي اضافه كرد: برنامه‌ريزي ما بايد بلندمدت باشد و براي ۲۰ تا ۳۰ سال ديگر حج و عتبات برنامه‌ريزي كرده و ظرفيت‌ها را بالا ببريم.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر با بيان اينكه مكتب تشيع مظلوم است و مدافعان آن روحانيان و طلاب علوم ديني هستند، بر تحقق مديريت مشاركتي تأكيد كرد و خواستار تحقق كارهاي بزرگ در حوزه حج و زيارت شد.