نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در همايش روحانيون عمره عنوان كرد:
ارائه آموزش به زائران بايد با برنامه ريزي، اولويت بندي و زمان بندي مناسب صورت گيرد
سرپرست حجاج ايراني، تسلط علمي روحانيون عمره بر مسائل مختلف ديني و سياسي را داراي اهميت فراوان دانست و اظهار داشت: تسلط روحانيون عمره بر مسائل تاريخي و عقيدتي و سياسي روز، يك ضرورت محسوب ميشود و به اين منظور معاونت فرهنگي بعثهِ مقام معظم رهبري كلاسهاي آموزشي و كتابهاي مختلفي در نظر گرفته است و براي اين كار بايد فرصت و زمان كافي صرف شود.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، همايش روحانيون عمره (۹۲-۹۳) با حضور نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني و رئيس سازمان حج و زيارت در سالن همايشهاي سازمان حج و زيارت در تهرابرگزار شد.
در اين همايش كه معاون امور فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري و برخي از مديران و معاونان بعثه و سازمان و همچنين جمعي از روحانيون اعزامي به عمره نيز حضور داشتند، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت به تشريح برنامههاي فرهنگي در عمره امسال پرداخت و اظهار داشت: عمره فرصت بزرگي براي ايجاد تحول روحي و اخلاقي در زائر و در نتيجه ايجاد تحول فرهنگي در جامعه است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر اظهار داشت: تلاش دست اندركاران حوزه حج و زيارت، برگزاري عمره اي آبرومندانه و با شكوه است. در حج و عمره امسال موفقيتهاي چشمگيري به دست آمده كه همه از الطاف الهي است. در موسم حج گذشته بسياري از تصميمهاي مربوط به عمره و حج سال بعد اتخاذ گرديد و درچند روز گذشته اولين گروه زائران بعد از ساليان متمادي در ماه صفر به عمره اعزام شدند و بدين ترتيب زمان اعزام زائران عمره جلو افتاد و با ۱۰ روزه شدن زمان عمره زمينه براي اعزام تعداد بيشتر زائران به عمره فراهم شده است.
وي افزود: شرايط عمره امسال نسبت به گذشته بهتر شده است. خوشبختانه با برنامه ريزيها و تلاشهاي انجام شده در حوزه مسكن، تغذيه و ساير بخشهاي عمره و حج، بيش از ۱۰ ميليون دلار در هزينهها صرفه جويي شد و اين در شريطي است كه تورم بين المللي وجود دارد و همچنين در اين مدت رقابت فشرده اي با برخي كشورها كه سعي ميكنند هتلهاي بهترشهرهاي مكه و مدينه را براي خود اجاره نمايند داشته ايم لذا در چنين شرايطي سازمان حج و زيارت جمهوري اسلامي ايران زودتر دست به كار شد و موفق عمل كرد. اين موفقيتها نشان ميدهد روشي كه اعمال ميشود درست و صحيح است.
سرپرست حجاج ايراني تفاهم و همكاري بيش از پيش ميان بعثه مقام معظم رهبري وسازمان حج و زيارت را مهمترين رمز موفقيت در حوزه حج و زيارت عنوان كرد و اظهار داشت: با تفاهم و همدلي كه در حوزه حج و زيارت وجود دارد، روند امور رو به رشد است و بايد به گونه اي برنامه ريزي و عمل شود تا سفر حج و عمره از نظرفرهنگي سبب تحولات عميق در جامعه شده و از نظر اقتصادي نيز براي زائران بصرفه باشد.
وي تصريح كرد: روحانيون كاروانهاي عمره نقش بسيار مهمي در رشد و تعالي فرهنگي جامعه دارند لذا لازم است با جديت بيشتري بعثه و سازمان حج و زيارت را در سفر معنوي عمره ياري دهند.
اقاي قاضي عسكر افزود: با ۱۰روزه شدن زمان عمره فشردگي كارها براي روحانيون عمره نيز بيشتر شده بنابر اين بايد بايك برنامه ريزي حساب شده و منطقي به گونه اي عمل شود كه اهداف مورد نظر تحقق يابد.
وي سفر عمره را يك ظرفيت بزرگ براي انجام كارهاي فرهنگي در حوزه مسائل ديني دانست و اظهار داشت: زائران حج، عمره و عتبات جمعيت قابل توجهي را تشكيل ميدهند وايجاد تحول روحي و اخلاقي در اين زائران ميتواند جامعه را متحول نمايد. البته اين تحول روحي واخلاقي به يكباره ايجاد نميشود بلكه زمان و برنامه ريزي بسيار وسيعي را طلب ميكند.
سرپرست حجاج ايراني زمينه ايجاد تحول در زائران را جذب آنها از سوي روحانيون دانست و اظهار داشت: براي ايجاد تحول روحي و فرهنگي در افراد بايد ابتدا آنها را جذب كرد و يكي از كارهاي مهم در اين راه رفتار بر اساس اخلاق اسلامي است. كار فرهنگي نيازمند رافت و مهرباني است. در قرآن به روشني آمده است كه اگر خشونت در پيامبر اسلام (ص) وجود داشت مردم از اطراف او پراكنده ميشدند. لذا با فشار و تحميل نميتوان درانسانها تحول ايجاد كرد. موفقيت سفرعمره در گرو اخلاق خوب و حسنه و برخورد ومهربانانه با زائران است.
وي بر ضرورت همكاري و همراهي مديران و روحانيون كاروانها تاكيد كرد و اظهار داشت: يكي از راههاي برطرف كردن مشكلات و اختلافات در كاروانها بهره گيري از شوراهاي فرهنگي است كه ميتواند مجموعه حج و زيارت را در اتخاذ تصميمات مناسب و عمل به آنها ياري نمايد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت اظهار داشت: روحانيون محترم در سفر عمره بايد تحمل و سعه صدر خود را بالا برده و انتقاد پذير بوده تا تاثيرات لازم را بر زائران داشته باشند.
وي تسلط علمي روحانيون عمره بر مسائل مختلف ديني و سياسي را داراي اهميت فراوان دانست و اظهار داشت: دادن اطلاعات لازم و درست به زائران از وظايف روحانيون است. در شرايطي كه شاهد هجمه گسترده از سوي دشمنان به تشيع و آرمانهاي انقلاب اسلامي هستيم، تسلط روحانيون عمره بر مسائل تاريخي و عقيدتي و سياسي روز، يك ضرورت محسوب ميشود و به اين منظور معاونت فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري كلاسهاي آموزشي و كتابهاي مختلفي در نظر گرفته است و براي اين كار بايد فرصت و زمان كافي صرف شود.
سرپرست حجاج ايراني مذهب تشيع را داراي غناي علمي بسيار بالا دانست و اظهار داشت: بايد تشيع و افكار واعتقادات و آموزههاي آن به صورت شفاف تشريح شود. در اين صورت هجمه تبليغاتي وهابيت عليه تشيع ثمري نخواهد داشت. البته بايد بين خرافات و عقايد تشيع تفاوت قائل شد تا مردم دچار سرگرمي نشوند. به اين منظور بعثه مقام معظم رهبري برنامههاي بسيار وسيعي در نظر گرفته است زيرا اگر در اين حوزه بتوانيم موفق عمل كنيم بر فرهنگ جامعه نيز تاثير گذار خواهيم بود.
وي افزود: مقام معظم رهبري همواره توصيه نموده اند كه ظرفيتهاي جديد حج شناسايي وبر روي آنها كار شود زيرا حج داراي ظرفيتهاي بسيار بالايي است.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكردانستن زبان و ارتباط با علما و انديشمندان كشورهاي اسلامي را دو ظرفيت مهم در حج و عمره دانست و اظهار داشت: در صورت دانستن زبان ميتوان به راحتي با زائران و حتي انديشمندان ساير كشورهاي اسلامي كه براي حج و عمره به عربستان ميآيند ارتباط برقرار كرد و فرهنگ انقلاب و تشيع را به جهانيان معرفي نمود. برقراري ارتباط با علما و انديشمندان عربستان ميتواند تاثيرگذار باشد زيرا بسياري از علماي عربستان وهابي نيستند و نسبت به شيعه ديدگاه منفي ندارند.
وي افزود: امسال حدود ۷هزار كاروان به عمره مشرف ميشوند كه حداقل ۷ هزار روحاني نيز با آنها اعزام خواهند شد؛ علاوه بر اين تعداد زيادي از روحانيون نيز همراه زائران به عتبات مشرف ميشوندكه اگر براي اين تعداد روحاني برنامه منسجم و مناسبي طراحي و اجرا شود ميتواند منشاء تحولات بسياري هم در شخصيت زائر و هم در بعد تبليغاتي تشيع در سطح جهاني باشد.
نماينده ولي فقيه در امور حج وزيارت يكي ديگر از مسائل مورد توجه در عمره را موضوع حجاب عنوان كرد و اظهار داشت: با اخلاق خوب و ادب در گفتار، پرهيز از مواضع تند و مراقبتهاي اخلاقي از زوار ميتوان بر زائران تاثير گذار بود. يكي از كارهاي مهم فرهنگي در حوزه حج و زيارت در ايام عمره مراقبت از برخي از بانوان زائري است كه احيانا در مراعات حجاب خود كوتاهي ميكنند روحانيان و مديران ميتوانند با رفتار خوب و مودبانه آنان را راهنمايي نموده و در داشتن حجاب كامل آنان را تشويق كنند.
وي افزود: روحانيون بايد در ايام عمره به سئولات زائران پاسخ داده و از ايجاد اضطراب و سردرگمي زائر پرهيز كنند و بعثه و سازمان را در آسيب شناسي حج و عمره ياري رسانند.
آقاي قاضي عسكر گفت: پيامبر اسلام هيچ گاه با ظاهر نامرتب در انظار ظاهر نشد و همواره به ظاهر خويش اهميت ميدادندو با تبسم با ديگران روبرو ميشدند و از ايجاد نفرت و ناراحتي در ديگران پرهيز ميكردند. روحانيون كاروانها نيز در هنگام روبرو شدن با زائران بايد متانت خود را حفظ كرده و همچنين با رفتار حسنه خود سبب جذب آنها شوند.
وي تصريح كرد: اگر نتوانيم از فرصت حج و عمره و عتبات در راه تحول و تعالي فرهنگي جامعه استفاده كنيم دشمن با استفاده از ابزارهاي تبليغاتي متعددي كه در اختيار دارد براي آسيب رساندن به اسلام و انقلاب هجمه خود را افزايش خواهد داد و در فرداي قيامت ما مسئول هستيم.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت مديريت مشاركتي در حوزه حج و زيارت را تنها راه پيشرفت و موفقيت در حوزه حج و زيارت دانست واظهار داشت: روحانيون بايد خود را عضوي ازمجموعه بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت بدانند. به اين معني كه اگر مشكلي در كاروان وجود دارد در برطرف كردن آن مشاركت نمايند. در ارائه مطالب به زائران بايد برنامه ريزي، اولويت بندي و زمانبندي مناسبي وجود داشته باشد.
وي در پايان از روحانيون خواست تا در خصوص آسيبهاي عمره و ظرفيتهاي جديد آن پيشنهادات خود را به معاونت فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري ارائه كنند.