حضور هزار و ۳۸۰ عالم شيعي و سني در تهران
دبيركل مجمع جهاني تقريب با تشريح برنامههاي بيست و هفتمين كنفرانس وحدت اسلامي با حضور هزار و ۳۸۰ ميهمان داخلي و خارجي از ۵۸ كشور جهان، از برگزاري «جشن بزرگ پيامبر رحمت (ص) » در برخي از كشورهاي اسلامي و غيراسلامي خبر داد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلمين محسن اراكي دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي طي نشست خبري روز سه شنبه ۱۷ ديماه از برگزاري بيست و هفتمين كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي خبر داد و گفت: كنفرانس امسال با عنوان «قرآن كريم و نقش آن در وحدت امت اسلامي» از ۲۷ تا ۲۹ ديماه در سالن اجلاس سران تهران برگزار ميشود.
وي افزود: امسال سه برنامه ويژه در هفته وحدت برگزار ميشود؛ اولين برنامه برگزاري بيست و هفتمين كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي است كه براي همين منظورعلاوه بر حضور اعضاي مجمع عمومي مجمع التقريب از سراسر جهان، مهمانان ويژه اي نيز دعوت شده اند. دومين برنامه برپايي «جشن بزرگ ميلاد پيامبر رحمت (ص) » درسراسر جهان است كه برنامههاي ويژه اي در پايتخت بسياري از كشورهاي جهان برگزار ميشود و «شب شعر نبوي» عنوان سومين ويژه برنامه هفته وحدت است كه در داخل و خارج كشور برگزار خواهد شد.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به برگزاري «جايزه بزرگ پيامبر اعظم (ص) » در هفته وحدت سال آينده، اظهار اميدواري كرد كه در سالهاي آينده امكان برگزاري برنامههاي ويژه هنري و ورزشي نيز فراهم شود.
وي اعلام كرد: در كنفرانس بيست و هفتم وحدت اسلامي از شخصيتهاي سرشناس و تأثيرگذار از نقاط مختلف جهان دعوت به عمل آمده است و تعداد زيادي از شخصيتهاي سني و شيعه شكت خواهند كرد همچنين مرجعيت عاليه شيعيان در قم و نجف و برخي از شخصيتهاي جامعه الازهر مصر و تعداد زيادي از مفتيان اعظم جهان اسلام و نيز شخصيتهاي برجسته ديني و علمي جهان اسلام در اين كنفرانس شركت خواهند داشت. تقريبا ۳۸۰ شخصيت خارجي از ۵۸ كشور جهان و حدود هزار نفر از علماي شيعه و سني داخل كشور در بيست و هفتمين كنفرانس وحدت اسلامي شركت ميكنند.
حجت الاسلام والمسلمين اراكي به تشريح برنامههاي سه روزه كنفرانس وحدت پرداخت و گفت: از روز پنجشنبه ۲۶ ديماه به تدريج ميهمانان خارجي به كشور وارد ميشوند و در بعد از ظهر پنجشنبه زيارت مرقد مطهر امام خميني (ره) را خواهيم داشت و صبح روز جمعه ۲۷ ديماه مراسم افتتاحيه كنفرانس وحدت اسلامي با سخنراني رياست محترم جمهوري و حضور شخصيتهاي برجسته داخلي و خارجي جهان اسلام برگزار ميشود.
وي از برگزاري جشن بزرگ پيامبر رحمت در بعد از ظهر روز جمعه ۲۷ ديماه با مشاركت سپاه محمدرسول الله (ص) و بسيج مستضعفين در مصلي بزرگ تهران و با حضور بيش از ۱۰ هزار نفر خبر داد و گفت: مقدمات برگزاري اين جشن در شهرهاي مختلف ايران اجرا شده است همچنين در برخي از پايتختهاي كشورهاي خارجي از جمله لبنان، تركيه، پاكستان، انگليس و… اين جشن برپا ميشود و اميدواريم با برگزاري اين جشن زمينه اتحاد هرچه بيشتر مسلمين حول محور رسول اكرم (ص) فراهم گردد.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي افزود: در روز شنبه و يكشنبه ۲۸ و ۲۹ ديماه كميسيونهاي شش گانه كنفرانس وحدت اسلامي تشكيل ميشود و در اين كميسيونها مسائل مختلف جهان اسلام و مسلمين و ديپلماسي وحدت در جهان اسلام مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد. علاوه بر كميسيونها، كميتههاي فرعي نيز تشكيل جلسه داده و مباحث مربوط به وحدت اسلامي و مشكلات فتنه طايفه اي و مذهبي را در جهان اسلام بررسي ميكنند. از جمله اين كميته ها، كميته صلح يا كميته مساعي حميده است كه در آن گزارشي از فعاليت گذشته ارائه خواهد شد و تصميمات جديدي درباره اين كميته گرفته خواهد شد. همچنين در كميسيون ويژه بانوان كميته صلح درباره فعاليت اتحاديه زنان مسلمان تصميماتي گرفته خواهد شد.
وي حضور مهمانان در نمازجمعه، سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه توسط دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، بازديد از منزل امام خميني در جماران، بازديد از نقاط مختلف كشور به ويژه مناطق سني نشين، شركت در جشن بزرگ پيامبر رحمت (ص) و ديدار مهمانان كنفرانس وحدت با مقام معظم رهبري را از ديگر برنامهها اعلام كرد.
حجت الاسلام والمسلمين اراكي تأكيد كرد: اميدواريم بتوانيم امسال در كنفرانس وحدت تصميمات مؤثر و عملي پيرامون مشكلات جهان اسلام به ويژه مسائل مربوط به مقابله با فتنه و تفرقه انگيزي و جنگ طايفه اي و مذهبي داشته باشيم و تصميمات مؤثري درباره جريان تكفير و خشونت و ترور داشته باشيم.
وي اعلام كرد: يكي از كميسيونهايي كه در كنفرانس بيست و هفتم وحدت اسلامي برگزار ميشود، كميسيون ويژه پيگيري پيشنهاد رياست محترم جمهوري به سازمان ملل متحد درباره جهاني خالي از خشونت و ترور است كه اميدواريم اين كميسيون بتواند مباحث خوب و تصميمات مؤثري بگيرد.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي درباره برنامههاي مجمع در جلوگيري از برخي رفتارهاي ضد تقريبي داخل كشور گفت: ما جلسات مختلفي را با نهادها و مراكز گوناگون از جمله جامعه مداحين، ائمه جماعات، رسانه ها، مراجع تقليد و… داشته ايم و اگر فعاليتهاي مجمع تقريب در راستاي جلوگيري از گسترش رفتارهاي ضدتقريبي نبود، شايد با فجايعي رويرو ميشديم اما به هرحال سازماندهيهاي خارجي براي ايجاد تفرقه و نيز عدم همكاري برخي نهادها، اين فعاليت ما را با وجود اثرگذاري گسترده، برجسته نكرده است و بايد همه نهادها و مؤسسات كشور و همه عناصر دلسوز و حكيم دست به دست هم دهند تا شاهد يك اجماع تام درباره بحث تقريب و وحدت باشيم.
وي افزود: برخي اظهارنظرها و رفتارها از سوي بعضي افراد خود موجبات تفرقه را به وجود ميآورد و براي جلوگيري از آن نياز به فرهنگ سازي گسترده داريم و اين مسئله نياز به تصويب مواد قانوني در برخورد با كساني است كه اظهارات و فعاليتهاي ضدتقريبي دارند كه مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه بايد ما را ياري كند. با تعيين معاونت اقوام و اقليتهاي مذهبي توسط رياست محترم جمهوري اميد ما در اين زمينه بيشتر شده است تا از نهادهاي دولتي و اثرگذار كشور در راستاي تقريب بهره ببريم.
حجت الاسلام والمسلمين اراكي در پايان از برگزاري مراسم اختتاميه بيست و هفتمين كنفرانس وحدت اسلامي در روز ۲۹ ديماه مصادف با ولادت حضرت محمدمصطفي (ع) با سخنراني آيت الله هاشمي رفسنجاني در سالن اجلاس سران تهران خبر داد.