نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت:

هر قدر در عمل به اسلام كوتاهي نماييم به همان نسبت در مسلماني ما نقص وجود دارد

سرپرست حجاج ايراني بر ضرورت به كار بستن احاديث و روايات در جامعه اسلامي تاكيد كردو اظهار داشت: اگر به هر نسبت ما در عمل به اسلام كوتاهي داشته باشيم به همان نسبت در مسلماني ما نقص وجود دارد.


به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در جلسه هفتگي كاركنان و كارمندان سازمان حج وزيارت و بعثه مقام معظم رهبري بر ضرورت به كار بستن احاديث و روايات در جامعه اسلامي تاكيد كردو اظهار داشت: يكي از مطالبي كه متاسفانه در جامعه ما به آن كمتر توجه مي‌شود مساله جامعيتي است كه هر انسان مسلمان بايد داشته باشد و اگر به هر نسبت ما در عمل به اسلام كوتاهي داشته باشيم به همان نسبت در مسلماني ما نقص وجود دارد.
وي افزود: در روايت آمده است «مسلمان آن كسي است كه ديگر مسلمانان از دست و زبان او آسوده باشند». در روايت ديگري داريم كه مي‌فرمايد: «اگر كسي فرياد مسلماني را بشنود كه استمداد مي‌طلبد و به ياري او نشتابد او مسلمان نيست». همچنين امام صادق (ع) مي‌فرمايد «از ما نيستند آن كساني كه نماز را سبك بشمارند». از اين گونه روحيات مي‌توان به خوبي فهميد كه مسلماني تنها با گفتن يك شهادتين تحقق نمي‌يابد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر، لازمه مسلمان بودن راداراي لوازم و شرايطي دانست و افزود: بايد بر روي اين گونه مسائل حساب جديدي باز كنيم به اين معنا كه يا بايد مسلمان باشيم يا ادعاي مسلماني نكنيم. لازمه مسلمان بودن داشتن عمل به قوانين و مقررات اسلامي است.
وي اظهار داشت: روايات بسياري وجود دارد كه اوصاف انسان مسلمان را بيان مي‌كند. در يكي از اين احاديث پيامبر اسلام (ص) خطاب به معاذ عنوان مي‌فرمايد كه: «تو را به تقواي الهي سفارش مي‌كنم. همواره راستگو باش و سخن به راستي بر زبان جاري كن و هرگز گرفتار دروغ و كذب مشو…»
وي يكي ديگر از سفارشات پيامبر را وفاي به عهد عنوان كرد و اظهار داشت: انسان مسلمان بايد به عهد و پيماني كه مي‌بندد پايبند باشد و پيش بيني‌هاي لازم را براي قول و قرار‌هاي خود داشته باشد. اگر چيزي را تعهد كرديم بايد به آن وفادار باشيم. انسان مسلمان نمي‌تواند به صورت يك طرفه عهد و پيمان خود را لغو نمايد زيرا اين امر مسئوليت شرعي داشته و در فرداي قيامت مجازات دارد.
نماينده ولي فقيه وسرپرست حجاج ايراني امانت داري را يكي ديگر از سفارشات پيامبر مكرم اسلام (ص) به معاذ عنوان كرد و اظهار داشت: امانت داري معني بسيار گسترده اي دارد. و سمت هايي كه به افراد واگذار مي‌شود را هم در بر مي‌گيرد و نبايد بر اساس حزب گرايي و دوستي، پستها را به افراد واگذار نمود.
وي افزود: قران مي‌فرمايد «خداوند شما را امر مي‌كند كه امانت‌ها را به اهلش بسپارند.» در جامعه بايد به اصل شايسته سالاري عمل شود. وقتي كه سمتي به شخصي واگذار مي‌شود بايد تحقيق شود كه آيا كسي از او شايسته‌تر وجوددارد يا خير واگر وجود دارد ما شرعاً مسئوليم و اين از آموزه‌هاي مهم ديني ما است كه بايد رعايت شود.
وي يكي ديگر از اوصاف انسان مسلمان را پرهيز از خيانت دانست و اظهار داشت: خيانت و مسلماني قابل جمع نيستند.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني يكي ديگر از خصيصه‌هاي انسان مسلمان از ديدگاه پيامبراسلام (ص) را رافت و محبت به يتيمان دانست و افزود: مسلمان واقعي بايد نسبت به يتيمان مهربان و حقوق همسايگان را رعايت نمايد.
وي فروبردن خشم و عصبانيت را يكي ديگر از سفارشات پيامبر (ص) عنوان كرد و افزود: پيامبر اسلام همواره افراد را از عصبانيت و دشنام بر حذر مي‌داشتند و از مسلمانان دعوت مي‌كردند به نرمي با يكديگر سخن بگويند و از خشونت بپرهيزند و در سلام كردن به ديگران هميشه پيش دستي كنند.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني، يكي ديگر از سفارشات پيامبر به مسلمانان را پيروي از رهبري و امامت دانست و اظهار داشت: ويژگي هايي كه بيان شد تنها در يك حديث آمده است و هزاران حديث ازاين دست از سوي ائمه معصومين عليهم سلام بيان شده است كه اگر در زندگي به كار بسته شوند مي‌توانند منشاء بركات بسياري براي جامعه ما باشند.
وي برخي از گناهان را داراي تبعات دانست و اظهار داشت: بر اساس روايات برخي از گناهان سبب قحطي وخشكسالي در جامعه مي‌شود. بايد بازنگري جدي در واژه مسلماني داشته باشيم وبعد از آن موضوع ايمان را مورد توجه قرار دهيم چون ايمان مرتبه كامل‌تري است. پرخاشگري هايي كه در جامعه وجود دارد كم كم به فرهنگ تبديل مي‌شود پخش فيلمهاي خشن تاثير سوئي در جامعه برجاي مي‌گذارد. امروزه فرزندان ما در معرض پخش فيلم هايي هستند كه با ارائه صحنه‌هاي خشن تاثيرات مخربي بر روحيه و شخصيت آنها برجاي مي‌گذارد و زمينه بروز بزهكاري‌هاي اجتماعي را افزايش مي‌دهد. بايد افكار مردم را بيش از پيش با احاديث و روايات آشنا كرد و آنها را در به كار بستن احاديث و روايات در زندگي تشويق كرد زيرا مسلمان بودن به سادگي تحقق نمي‌يابد.


| شناسه مطلب: 42682




قاضي عسكر