گزارش از مراسم غبارروبي ضريح حضرت معصومه (س)؛

دستمال يادگاري، بمان؛ ما كه غباري نبرديم، غبار دل از ما بروب

آئين غبار روبي ضريح حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها در آستانه سالروز ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم در ماه ربيع‌الاول، توسط دانشجويان قم و جمعي از فعالان رسانه‌اي حوزه حج و زيارت برگزار شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، جمعي از دانشجويان دانشگاه‌هاي قم و فعالان رسانه‌اي شامگاه چهارشنبه ۲۵ دي ماه در آستانه ۲۳ ربيع‌الاول سالروز ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم، با پوشيدن لباس خادمي آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها، توانستند جزو معدود افرادي قرار گيرند كه در عمرشان شايد فقط براي يك بار بتوانند در آئين غبارروبي ضريح مطهر حضرت معصومه (س) شركت كنند.
حجت‌الاسلام فتح الله زاده رئيس اداره خدمات فرهنگي آستان مقدس حضرت معصومه (س) درباره جزئيات برگزاري آئين غبارروبي اين آستان مقدس گفت: غبارروبي ماهانه داخل ضريح توسط مراجع و علما و مهمانان ويژه از سطح كشور صورت مي‌گيرد و البته هر هفته يك بار در روزهاي چهارشنبه نيز مراسم غبارروبي نمادين برگزار مي‌شود. بر اساس درخواست تشكل‌ها، سازمان‌هاي مردم‌نهاد، دانشگاه‌ها و… جدولي براي برگزاري اين مراسم تنظيم مي‌شود و البته در هر كدام از اين مراسم خانواده‌هاي شهدا هم حضور پيدا مي‌كنند.
آنها كه براي غبار روبي آمده‌اند وقتي مي‌خواهند براي ساعاتي لباس خادمي اين آستان مقدس را بر تن كنند مسئوليتي ديگر بر خود مي‌بينند. هم فضا سنگين است و هم خادمان احساس سبكي مي‌كنند چون دارند خود را رها مي‌كنند و مي‌سپارند به فضايي كه قرار است صد درصد براي دل باشد. شايد در اين فكر فرو مي‌روند كه مگر چه كرده‌اند كه اكنون حتي براي ساعاتي اين توفيق نصيب‌شان شده است و وقتي خود را در لباس‌هاي سبز فيروزه‌اي مي‌يابند، همين حس افتخار خادمي حضرت، آنها را رقيق مي‌كند.
هنوز خبري از مداحي نيست اما اشك‌هاست كه سيماي تشنه و منتظرشان را آبياري مي‌كند. يكي از آنها در پاسخ به اينكه مراسم چه زماني شروع مي‌شود، مي‌گويد: «مراسم شروع شده است، از لحظه‌اي كه براي آمدن به اينجا نيت كرده‌ام، مراسم برايم شروع شده است.»
چه حالي دارند آنها؛ از ديگري مي‌پرسم با حاجت به اين آئين پا گذاشته‌اي؟ او مي‌گويد، «نه»! از حس و حالش مي‌پرسم كه پاسخ مي‌شنوم، «براي خادمي آمده‌ام». اما هستند دانشجوياني كه علاوه بر خادمي، حاجت هم دارند. يك دانشجوي دانشگاه علوم پزشكي قم اظهار مي‌دارد كه «سه روز از درگذشت پدر بزرگم مي‌گذرد و دو ساعت از بازگشتم به قم مي‌گذشت كه از سوي يكي از دوستان براي شركت در اين آئين ويژه دعوت شدم». او آرامش روح پدر بزرگ را از حضرت فاطمه معصومه (س) طلب مي‌كند.
بعد از لباس‌هاي سبز آقايان و شال‌هاي سبز خانم‌ها، آنچه ويژگي مشترك غبار روبان اين آستان مقدس است، وقار در راه رفتن و واگويه نمودن اشعار در مدح و ثناي حضرت معصومه (س) است و ياد مادرشان. نمي‌شود در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) بود و ياد بانوي مدينه، حضرت فاطمه زهرا (س) نكرد. مداح مراسم هم در همين سو مي‌گويد و قلب‌ها را با خود از قم به مدينه و از مدينه به قم مي‌برد.
اطراف ضريح قرق شده و فقط خادمان سبز پوش حضرت معصومه (س) در آن فضا راه پيدا مي‌كنند. با دم و نوايي متين اشعاري درباره حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها خوانده مي‌شود. در قسمت مسجد طباطبايي با پارچه‌هاي سبز رنگ فضايي مانند برنامه‌هاي خطبه‌خواني آماده شده و جمع در آن فضا با احترام به زيارت و عزاداري حضرت مي‌پردازد. با تلاوت قرآن، سخنراني و مداحي و كشيدن دستمال روي در و ديوار حرم و ضريح مطهر حضرت معصومه (س) مراسم به پيش مي‌رود.
اما در پايان مراسم در حالي كه ديگر بايد لباس سبز را از تن درآوري، از حضرتي كه ديگر يك دستمال يادگاري آغشته به غبار حرم و مضجع مطهرش داري مي‌خواهي كه آنقدر قدرتت دهد كه نه تنها در ظاهر بلكه در عمل هميشه خادمش بماني. وقتي دستمال يادگاري را مي‌نگري، با خود مي‌گويي ما كه نتوانستيم غباري از حرمت برگيريم، اما آمديم كه غبار از دل ما بروبي و برويم. السلام عليك يا فاطمه معصومه (س) …


| شناسه مطلب: 42906




حضرت معصومه